erkek arkadaşın ailesi ile tanışma

Benim de kardesimin evlenmek istedigi bir kiz var tanismaya gelmiyor bizim eve. Ailede daha simdiden bir tepki olustu, neden tanismaya gelmiyor diye. Kizda gelse tanisilsa daha iyi olmaz mi, tanimadan etmeden mi evlilik olcak?
Tanışmak o şekilde olmaz bana göre. Ayrıca neden kız erkek ailesi ile tanışıyorda, erkek kız ailesi ile tanışmıyor. O zaman kardeşiniz gitsin kızın ailesine.
Herkesin kendi düşüncesi. Bence evlenmeden önce vıcıklığa gerek yok. Ha tanışılsın kaynaşılsın ama bu erkek evinde değil. Gidin cafede tanışın

Tanışmak o şekilde olmaz bana göre. Ayrıca neden kız erkek ailesi ile tanışıyorda, erkek kız ailesi ile tanışmıyor. O zaman kardeşiniz gitsin kızın ailesine.
Herkesin kendi düşüncesi. Bence evlenmeden önce vıcıklığa gerek yok. Ha tanışılsın kaynaşılsın ama bu erkek evinde değil. Gidin cafede tanışın
Kardesim gitti tanisti. Cagirdilar. Annemde cagiriyor o gelmiyor ama.

Kardesim gitti tanisti. Cagirdilar. Annemde cagiriyor o gelmiyor ama.
İyi yapıyor. Ben olsam bende gitmem. Madem kardeşiniz gitti tanıştı o zaman ailecek gidin tanışın. Siz kendiniz tanışamadığınız için dertlisiniz galiba.

Ya bu her konuya salgın varken mi demekte kabak tadı verdi artık. Dün açıklandı baya baya normalleşme sürecine geçtik. Konu sahibi de parti vermiyor eve +1 kişi olarak gidecekmiş alt tarafı. Ne yapalım evimizde mi oturalım sonsuza kadar? Dikkat ederek bu şekilde yaşamaya adapte olmamız lazım bi an önce.

Erkek arkadaşının ailesiyle tanışma konusuna gelince bence ilk olarak erkek arkadaşın senin ailenle tanışmalıydı. Ya da iki aile birleşip ortak bi yemek yenebilir dışarıda. İlk etapta kızın tanışması hep daha büyük bir baskı oluşturuyor hem de sonrasında can sıkıcı laflar edebiliyorlar malesef. Ama tabi siz sözleşmişsiniz gitmemek çok ayıp olur. Gidin ve kendinizden ödün vermeden ve kendinizi sevdirmeye çalışmadan normal haliniz gibi davranın. Çok gülmeyin çok konuşmayın çok sessiz kalmayın. Her şeyden biraz biraz işte :)

Niye ne gibi bir kaybim olabilir? Ben zaten yurtdisinda ailemden uzagim
Bilmem annem çağırdı gelmedi diyince dertlendiniz sandım tanışıp notunu veremediğiniz için.
hayır yani her şeyin bi zamanı vardır. Anlamıyorum ki hemen vıcık vıcık olma çabası nedir?? Sizin için demiyorum bunu

Bilmem annem çağırdı gelmedi diyince dertlendiniz sandım tanışıp notunu veremediğiniz için.
hayır yani her şeyin bi zamanı vardır. Anlamıyorum ki hemen vıcık vıcık olma çabası nedir?? Sizin için demiyorum bunu
Annemin benden yana dili yandigi icin damat konusunda korkuyor insallah kardesimde ayni problem olmaz diye.

İyi yapıyor. Ben olsam bende gitmem. Madem kardeşiniz gitti tanıştı o zaman ailecek gidin tanışın. Siz kendiniz tanışamadığınız için dertlisiniz galiba.
Kusura bakmayın ama benim oğlum gidip annesiyle tanışıyorsa benim de tanışmak hakkım. Eve geleni yemiyoruz herhalde.
Böyle üstten bakan bir insanla da anlaşamayız. Üstten bakmayıp kız evi naz evinde diyorsa hele hiç anlaşamayız çağdışı kalmış, cinsiyetçi bir insan derim.

Kusura bakmayın ama benim oğlum gidip annesiyle tanışıyorsa benim de tanışmak hakkım. Eve geleni yemiyoruz herhalde.
Böyle üstten bakan bir insanla da anlaşamayız. Üstten bakmayıp kız evi naz evinde diyorsa hele hiç anlaşamayız çağdışı kalmış, cinsiyetçi bir insan derim.
Benim ailemde öyle düsünüyor iste benim oglum gittide kendi kizlari niye gelmiyor diyor. Hic önceden görmeden istemeye mi gitcem diyor. Ben hak veriyorum acikcasi. Ailesi biz de adet böyle demis.

Benim ailemde öyle düsünüyor iste benim oglum gittide kendi kizlari niye gelmiyor diyor. Hic önceden görmeden istemeye mi gitcem diyor. Ben hak veriyorum acikcasi. Ailesi biz de adet böyle demis.
Valla işine gelince geleneksel işine gelince modern olmuyor. Bu kadar nazlı bir gelinim olacaksa bayramda gelir temizliğimi de yapar, alt katıma da yerleşir bu mantıkla.
21. yüzyıldayız, erkek arkadaşının ailesi seni görmek tanımak için çağırıyorsa ve sen nasıl kendi ailenle tanıştırdıysan onunkilerle de tanışırsın. Eşitlik olmalı.
Ben olsam istemeye de gitmem, evine de gitmem. Önce kızla sonra ailesiyle tanışır öyle isterim. Kız tarafının tanımak hakkıysa oğlan tarafının da hakkı. Kız gelmeden gitmem.

Valla işine gelince geleneksel işine gelince modern olmuyor. Bu kadar nazlı bir gelinim olacaksa bayramda gelir temizliğimi de yapar, alt katıma da yerleşir bu mantıkla.
21. yüzyıldayız, erkek arkadaşının ailesi seni görmek tanımak için çağırıyorsa ve sen nasıl kendi ailenle tanıştırdıysan onunkilerle de tanışırsın. Eşitlik olmalı.
Bana göre de cok geri kafalilik ama burda da bunu destekleyenler var. Kiz tarafi kendini agirdan satar cok hevesli görünme falan yazanlar oldu. Deger bunla mi belirleniyor yani? Benim kuzenim dokuz sene sevgililik yasadigi kizla gecen sene evlendi bir de cocuklari oldu simdi. Sevgiliyken de gidip geliyordu kiz. Diger kuzenim esiyle sevgiliyken tatillere falan gidiyorlardi hepimiz biliyorduk onlarda evlendi. Erkek adam olduktan sonra kadinin degeri bunlarla belirlenmez

Bana göre de cok geri kafalilik ama burda da bunu destekleyenler var. Kiz tarafi kendini agirdan satar cok hevesli görünme falan yazanlar oldu. Deger bunla mi belirleniyor yani? Benim kuzenim dokuz sene sevgililik yasadigi kizla gecen sene evlendi bir de cocuklari oldu simdi. Sevgiliyken de gidip geliyordu kiz. Diger kuzenim esiyle sevgiliyken tatillere falan gidiyorlardi hepimiz biliyorduk onlarda evlendi. Erkek adam olduktan sonra kadinin degeri bunlarla belirlenmez
Kesinlikle.
Biz üç yıl flört ettik. Tatile de gittik, gece yarılarına kadar da gezdik. İlişkinin en başından beri ailem bildi tanıştı. Birinci yılında abisiyle de kardeşiyle de ortamlarda tanıştık, gezdik. Ailesi uzun süre yokken onların evine gittim mangala, tüm komşular gördü. Ailesiyle de nişandan istemeden önce tanıştım. Bana gık diyemezler. Asla saygısızlık etmezler. Gayet iyi ilişkilerimiz var.

Damat çağırmak ile gelin çağırmak aynı mı? Damat her zaman gelinden daha çok kıymet görür. Ayrıca ÖYLE BİR AİLE DEĞİLLER sözüne inanmıyorum. Belki de her şey köprüyü geçene kadar. Ben olsam ayaklarına gitmezdim. Arkadaşımın kayınvalidesi kaç yere yüzüne vurmuştu bunu. Sen dünden razıydın vs diye. O da melek sanıyordu düğün öncesi
Benim kp yuzume vurdu ben şokkkk ondan beklemiodum😳

Damat çağırmak ile gelin çağırmak aynı mı? Damat her zaman gelinden daha çok kıymet görür. Ayrıca ÖYLE BİR AİLE DEĞİLLER sözüne inanmıyorum. Belki de her şey köprüyü geçene kadar. Ben olsam ayaklarına gitmezdim. Arkadaşımın kayınvalidesi kaç yere yüzüne vurmuştu bunu. Sen dünden razıydın vs diye. O da melek sanıyordu düğün öncesi
"Dünden razı olmak" kötü bisey mi ya? Razı olmasam evlenmezdim heralde🙄

Böyle bişey diyen olsa " evet aynen öyle, oğlunuzu çok sevmistim " derdim :KK53:

Bizde de böyle bir durum var. Önce erkek arkadaşım gelecek ailemle tanışmaya, sonra ben onun ailesiyle tanışmaya gidicem. Gidilip görülmeli, burda beğenen ya da nasıl diyim onaylayan, tanıyan taraf sadece aileler değil, biz de oluyoruz. Bunun için de çok gerekli bu. En temelde insanı ilişkiler yani katı kurallara bağlamaya gerek yok.

Kendiniz olun, heyecan illaki olur. Dakikalar içinde alışırsınız ortama.

Annemin benden yana dili yandigi icin damat konusunda korkuyor insallah kardesimde ayni problem olmaz diye.
Anladım durum farklı demekki. Allah iyilerle karşılartırsın kardeşinizi
benim söylemek istediğim şey üstten bakmak değil haşır neşir olmaya gerek yok diyorum. Ben orda madem öyle erkek kardeşiniz gitsin derken o mesajı yazan kişinin kızın tanışmaya gelmesi normal erkeğinki normal değil gibi anladığım içindi. Bana göre erkekte olsa kızda olsa sevgiliyken tanışmak için ev ortamının olması saçma. Sanırım yanlış ifade ettim ki beğenmedimler geliyor 😀 illa tanışılacaksa buyursunlar cafede tanışsınlar diyorum.

Anladım durum farklı demekki. Allah iyilerle karşılartırsın kardeşinizi
benim söylemek istediğim şey üstten bakmak değil haşır neşir olmaya gerek yok diyorum. Ben orda madem öyle erkek kardeşiniz gitsin derken o mesajı yazan kişinin kızın tanışmaya gelmesi normal erkeğinki normal değil gibi anladığım içindi. Bana göre erkekte olsa kızda olsa sevgiliyken tanışmak için ev ortamının olması saçma. Sanırım yanlış ifade ettim ki beğenmedimler geliyor 😀 illa tanışılacaksa buyursunlar cafede tanışsınlar diyorum.
Ev ortaminda görmek daha uygun degil mi? Az cok o insanlarin ne oldugunu hayata bakislarini yasam tarzlarini ögreniyorsun.

Yorumlarınızı okudum. Bir insanla gezip tozup ailelerinizden gizli görüşüyor olanilirsiniz. Ben hiç öyle biri olmadım. Anne babam da bilirler kimle görüşüyorum napıyorum. Onun ailesi elbette ki bana saygı duyar. Bi kere kv illa kötü olucak onlar sana illa kötü düşüncek diye bişey yok. Evlerini açmışlar davet etmişler. Ne demek gitmeyeyim. Sorun etseler zaten çağırmazlar. Ayrıca kaldı mı öyle yobaz aileler? Gerçekten hayret. Corona varcılar, hak veriyorum. Fakat ailesi ve ben mart başından beri evdeyiz. Hiç çıkmadık. Ben marketi bile getirden söylüyorum. Ne benim evime gelen giden oldu ne onların evine. O yüzden tepki vericek bişey yok.

Back
X