erkek arkadaşın ailesi ile tanışma

Anladım durum farklı demekki. Allah iyilerle karşılartırsın kardeşinizi
benim söylemek istediğim şey üstten bakmak değil haşır neşir olmaya gerek yok diyorum. Ben orda madem öyle erkek kardeşiniz gitsin derken o mesajı yazan kişinin kızın tanışmaya gelmesi normal erkeğinki normal değil gibi anladığım içindi. Bana göre erkekte olsa kızda olsa sevgiliyken tanışmak için ev ortamının olması saçma. Sanırım yanlış ifade ettim ki beğenmedimler geliyor 😀 illa tanışılacaksa buyursunlar cafede tanışsınlar diyorum.
Aslında ev ortamı sizin için de daha iyi. Evleri, düzenleri bile ipucu,ne kadar içine girerseniz o kadar ipucu yakalarsınız.

Sosyal mesafenizi koruyun, kimseyle opusup sarilismayin.
Korona sayesinde mesafe kurmayi ogreniyoruz, guzel.
Aslinda gitmeseniz daha iyi, umarim bahce teras gibi bir yerleri vaedir, acikhavada olursunuz.
Cok güzel bi yorum yapmışsınız. Elbette öyle yapacağız :)

Aslında ev ortamı sizin için de daha iyi. Evleri, düzenleri bile ipucu,ne kadar içine girerseniz o kadar ipucu yakalarsınız.
Kesinlikle katılıyorum. Hem bana göre hemen kız ailesiyle tanıştırmak asıl biraz garip. Öncelikli olarak erkek ailesiyle tanışılır bizim burda. O da evde olur.

Kızlar merhaba, perşembe günü erkek arkadaşımın ailesi ile tanışacağım. Ama çok heyecanlıyım. Nolur bana akıl verin :(
Valla içinden geldiği gibi davran kardeşim ama unutma kale içten fethedilir 😂kaynanan cadaloz bile olsa sevgiline ayyy annen ne kadar tatlı diceksin bu kesin kural 😂😂bide lütfen düzgün giyin biraz heyecan da yap tatlı olur 😇amaaa eeennn önemlisi maske😷

Yorumlarınızı okudum. Bir insanla gezip tozup ailelerinizden gizli görüşüyor olanilirsiniz. Ben hiç öyle biri olmadım. Anne babam da bilirler kimle görüşüyorum napıyorum. Onun ailesi elbette ki bana saygı duyar. Bi kere kv illa kötü olucak onlar sana illa kötü düşüncek diye bişey yok. Evlerini açmışlar davet etmişler. Ne demek gitmeyeyim. Sorun etseler zaten çağırmazlar. Ayrıca kaldı mı öyle yobaz aileler? Gerçekten hayret. Corona varcılar, hak veriyorum. Fakat ailesi ve ben mart başından beri evdeyiz. Hiç çıkmadık. Ben marketi bile getirden söylüyorum. Ne benim evime gelen giden oldu ne onların evine. O yüzden tepki vericek bişey yok.
Kaldı mı öyle aileler derken? Doğu tarafına, Ege’nin İç Anadolu nun köylerine yA da kırsal kesime gittiniz mi hiç. Ya da buradaki konuları okudunuz mu? Babası kızını sevgilisi var dşye dövüyor. Okuldan alıyor. Öğrencim erkek arkadaşı ile sokakta yürüdü diye dayak yedi mesela. Sanırım siz Türkiye de yaşamıyorsunuz.

Kaldı mı öyle aileler derken? Doğu tarafına, Ege’nin İç Anadolu nun köylerine yA da kırsal kesime gittiniz mi hiç. Ya da buradaki konuları okudunuz mu? Babası kızını sevgilisi var dşye dövüyor. Okuldan alıyor. Öğrencim erkek arkadaşı ile sokakta yürüdü diye dayak yedi mesela. Sanırım siz Türkiye de yaşamıyorsunuz.

Ya sorun edicek olsalar neden çağırsınlar diyorum. Elbette neler neler var... Benim ailem doğulu ayrıca. Yaşadım da orda. Her başlıkta duyar kasıcak bişey buluyosunuz cidden. Normal insanlar, aileler bunu yapmaz diyorum.

Bunu bitirmek de elimizde.
Benim bir eniştem Kırıkkaleliydi, herkes yobaz fer, kızının her sevgilisiyle tanıştı.
Benim babam muğlalı, annem içanadolulu, her erkek arkadaşımı bilirlerdi, gerekirse tanışırlardı. Babamın fiks lafı yalan söyleme, neredesin bileyim bana yeterdi. Hatta ortanca ablamın erkek arkadaşı bizim evden çıkmazdı üniversite zamanında, laf edenlere gözümüzün önünde tenhada görüşmelerinden iyidir olurdu. Dağ gibi arkamızda durdu bundan herhalde hiç kaçak göçek yalan olmadı.
Yani bunun memleketi yok. Bitirmek de biz yeni kuşağın görevi. Kayınvalideniz size bu konuda laf mı soktu, anneciğim yapma, sevdiğimiz insanın ailesini görmekte sakınca yok. Kızın yada kız torunun olsa hoşuna gider mi dersiniz. Umursamazsınız. Biz umursamazsak toplum baskısı kalmaz.
Buna çanak tutmayacak olanlar bizleriz.
Benim dedem 1925 doğumlu, her kızını okutmuş meslek sahibi etmiş. Köydeli arazilerini satıp şehirde iş kurmuş, kızlarım köyde kaynana kayınbabayla yaşayıp hizmet etmeyecek demiş. Bir teyzem üniversiteyi kazanamamış, çok istekliymiş, o dönem tek dershane istanbuldaymış, yurda vermiş dershaneye yollamış. Şimdi ama dişhekimi. Ona da baskı olmuş. Neler neler denmiş. Herkese vermiş cevabını. Huzurda uyusun.
Yani bunları normalleştirmezsek. Hala toplumun ikiyüzlü yanını desteklemezsek gitme etme diye bitecek. Biz bitireceğiz

Ev ortaminda görmek daha uygun degil mi? Az cok o insanlarin ne oldugunu hayata bakislarini yasam tarzlarini ögreniyorsun.
İkinizde düşünce tarzı olarak haklısınız evet ortam görmek falan önemli. Ama yine de bilmiyorum hanımlar, sanırım ben kızımda olsa oğlumda olsa(inşallah☺️) karşı tarafın evine gidip tanışmasını istemezdim. Yada zamanla fikrim değişir bilmiyorum 😌
Ha ayrıca size komik bişey söyleyim mi, evet bende evlenmeden önce eşimin ailesine tanışmaya gittim. 😀😀

Bunu bitirmek de elimizde.
Benim bir eniştem Kırıkkaleliydi, herkes yobaz fer, kızının her sevgilisiyle tanıştı.
Benim babam muğlalı, annem içanadolulu, her erkek arkadaşımı bilirlerdi, gerekirse tanışırlardı. Babamın fiks lafı yalan söyleme, neredesin bileyim bana yeterdi. Hatta ortanca ablamın erkek arkadaşı bizim evden çıkmazdı üniversite zamanında, laf edenlere gözümüzün önünde tenhada görüşmelerinden iyidir olurdu. Dağ gibi arkamızda durdu bundan herhalde hiç kaçak göçek yalan olmadı.
Yani bunun memleketi yok. Bitirmek de biz yeni kuşağın görevi. Kayınvalideniz size bu konuda laf mı soktu, anneciğim yapma, sevdiğimiz insanın ailesini görmekte sakınca yok. Kızın yada kız torunun olsa hoşuna gider mi dersiniz. Umursamazsınız. Biz umursamazsak toplum baskısı kalmaz.
Buna çanak tutmayacak olanlar bizleriz.
Benim dedem 1925 doğumlu, her kızını okutmuş meslek sahibi etmiş. Köydeli arazilerini satıp şehirde iş kurmuş, kızlarım köyde kaynana kayınbabayla yaşayıp hizmet etmeyecek demiş. Bir teyzem üniversiteyi kazanamamış, çok istekliymiş, o dönem tek dershane istanbuldaymış, yurda vermiş dershaneye yollamış. Şimdi ama dişhekimi. Ona da baskı olmuş. Neler neler denmiş. Herkese vermiş cevabını. Huzurda uyusun.
Yani bunları normalleştirmezsek. Hala toplumun ikiyüzlü yanını desteklemezsek gitme etme diye bitecek. Biz bitireceğiz
Muhteşem bir mesaj yazmışsınız! Harikasınız. İyi ki varsınız. Babanız da iyi ki varmış dedeniz de 😍

ailecek yaşadıkları eve gideceğim. Hem öyle ayağa çağırmak ayıp olur asıl bence. Akşam yemeğine çağırdılar. Hiç öyle bi aile de değil.damatlarını da çağırmışlardı
Bizim kaynanada
Eltimi yemeklere çağrırmış sonrası
Kendi ayağı ile geldi, diyorlar
Şimdi pnu hiç sevmez sürekli arkasından çirkin dedikodular yapar, kendi değerinizi kendiniz düşürüyorsunuz
Yüz göz olmakla, kaynananın ayağına gitmekle

Bizim kaynanada
Eltimi yemeklere çağrırmış sonrası
Kendi ayağı ile geldi, diyorlar
Şimdi pnu hiç sevmez sürekli arkasından çirkin dedikodular yapar, kendi değerinizi kendiniz düşürüyorsunuz
Yüz göz olmakla, kaynananın ayağına gitmekle

davet ettikleri halde gitmem mi değer düşürmek? Dedikodu yapmanın bahanesi olamaz ayrıca da. Ben hep iyi olurum insanların naptığı ne düşündüğünü umursamam. Aile oluyosun o insanla, dedikodusunu yapmak da neymiş. Ay şu Başlık sayesinde zır cahil insanlar öğrendim.

davet ettikleri halde gitmem mi değer düşürmek? Dedikodu yapmanın bahanesi olamaz ayrıca da. Ben hep iyi olurum insanların naptığı ne düşündüğünü umursamam. Aile oluyosun o insanla, dedikodusunu yapmak da neymiş. Ay şu Başlık sayesinde zır cahil insanlar öğrendim.
Dur daha kaynananın kaç tane yüzünü göreceksin, sen bu yoldan gidiyorken biz dönüş yoluna geçtik 😜

Damat çağırmak ile gelin çağırmak aynı mı? Damat her zaman gelinden daha çok kıymet görür. Ayrıca ÖYLE BİR AİLE DEĞİLLER sözüne inanmıyorum. Belki de her şey köprüyü geçene kadar. Ben olsam ayaklarına gitmezdim. Arkadaşımın kayınvalidesi kaç yere yüzüne vurmuştu bunu. Sen dünden razıydın vs diye. O da melek sanıyordu düğün öncesi
Her aile sizinki olacak diye bir kural kaide yok. Hatta siz çoğu aileye göre istisnasınız. Ben sevgilimi babamın karşısına çıkarsam abartmıyorum beni mahvederdi. Bırakın ailemin karşısına getirmeyi, evde bahsedemezdik bile. Ayrıca Böyle dedikodu kaynana yapan kaynana var mı? Evet. Nerden biliyoruz böyle bir kaynana çıkmayacağını. Ben yaşadığım olayı örnek verdim. Demek ki böyleleri varki yaşamışım. yaşamışım ki yazmışım. Bütün kv ler polyanna ve dedikodu karşıtı değil elbet. Burda okuyoruz, görüyoruz
Bana da sizin bahsettikleriniz abartı geldi.
Biz de çok klasik bir turk ailesiyiz ama ablamlar daha söz vs olmadan bir sene önce tanıştırdı tüm çekirdek aileyle, 'sevgilim' diye. Hatta ayağına gittik sayilir, ortada bir mekan bulduk.
Her kaynana kapının önünde "wışşş, garı evde oturuvermeli, bu dünden razıydı" diye konuşan cahil kadınlardan olacak diye bir kaide yok ki. Bu kadar genelleyelim.

Konuya gelirsek;
Bana sorarsan konu sahibi; mutluluklar sizinle olsun ama sizin gibi Fink Fink ev gezmesi yapanlara uyuz oluyorum yaaa...
Birkaç sene içinde bayramda seyranda gitmenin elzem geleceği eve şimdi uzmanlar evde kal diye bir yerini yirttigi halde koşa koşa gidiyorsunuz.
Ben de bunu anlayamıyorum.
Kaçıyor mu kaynana???

peki oralarda gencler sevgilileri ile evlenmeye karar verdiginde ailelerine ne diyorlar?
Hic tanimiyorum o adami/kadini mi diyorlar?

Gorucu gelmis/gitmis gibi tiyatro mu yapiyorlar?

Gercekten anlamadigim icin soruyorum

Sevgilin var evleneceksin ama baban kizar diye eve gelmiyor??
Ya evlenecek kiz eve gelmeden nasil evlensinler??

peki oralarda gencler sevgilileri ile evlenmeye karar verdiginde ailelerine ne diyorlar?
Hic tanimiyorum o adami/kadini mi diyorlar?

Gorucu gelmis/gitmis gibi tiyatro mu yapiyorlar?

Gercekten anlamadigim icin soruyorum

Sevgilin var evleneceksin ama baban kizar diye eve gelmiyor??
Ya evlenecek kiz eve gelmeden nasil evlensinler??
Ben aynen bu dediğinizi yaptım. Biri benimle evlenmek istediğini söyledi. Ben de uzaktan tanıyorum kendisini dedim. Ben biriyle görüştüm desem abartmıyorum babam eve kapatırdı beni. Hatta abimin kız arkadaşı varken, kardeşinin sevgilisi olsa kardeşini yaşatacak mısın? Demişti. Ben daha 8. Sınıfa gidiyordum bu sözü duyduğumda. Üstelik biz doğulu falan değiliz. Lisede sınıftan bir erkek arkadaşıma mesaj attım diye 1 ay okula yollamadı. Erkek kardeşimi kız arkafaşı var diye 1 ay okula yollamadı. Sonra o kızın ailesine de anlattı her şeyi ve ailesi kızı zorla evlendirdi başkası ile. Bunları ben yaşadım o yüzden de bu gerçekleri kolayca yazabiliyorum

Ben aynen bu dediğinizi yaptım. Biri benimle evlenmek istediğini söyledi. Ben de uzaktan tanıyorum kendisini dedim. Ben biriyle görüştüm desem abartmıyorum babam eve kapatırdı beni. Hatta abimin kız arkadaşı varken, kardeşinin sevgilisi olsa kardeşini yaşatacak mısın? Demişti. Ben daha 8. Sınıfa gidiyordum bu sözü duyduğumda. Üstelik biz doğulu falan değiliz. Lisede sınıftan bir erkek arkadaşıma mesaj attım diye 1 ay okula yollamadı. Erkek kardeşimi kız arkafaşı var diye 1 ay okula yollamadı. Sonra o kızın ailesine de anlattı her şeyi ve ailesi kızı zorla evlendirdi başkası ile. Bunları ben yaşadım o yüzden de bu gerçekleri kolayca yazabiliyorum

Peki hiç mi sevgililk döneminizden laf açılmıyor ne bilim ağzınızdan kaçmıyor?

Uzaktan tanidiginizi idda ettiginiz adama vermezse peki aileniz?

O zaman ne yapiyorsunuz?

Itiraz etseniz ne alaka sen nie uzaktan tanidigin adam icin diretiyosun derler.

itiraz etmeseniz sizin sevginiz boşa gidecek, mutsuz olacaksiniz?

Ayrica aileler sevgilisi isle taniştirilinca soyle dusunuyor ; " bu cocuk bu kisiyle bu kadar zaman gecirmis, tanişmiş güvenmis sevmis ,plan yapmis, dusunmus tasinmis, demekki bi bildigi var, "
, boyle diyip guvenip evlilige razi oluyorlar.

Ben asil oteki turlusunu anlamiyorum, " uzaktan tanidigin adam" ile ne kadar mantikli, dayanakli sevgi temelli bir evlilkk olacak ?

Aile senin yerine sevgililk donemindeki dusunme tasinma olcup bicme sevgi saygi biriktirme gorevlerini mi yapiyor?

Nasil oliyor o?

Bu soylediklerim lise aşkları icin gecerli degil tabiki. Evlilige gidecek ciddi sevgililkten bahsediyorum. Yoksa herkes lisede yanık olduğu cocugu babasına anlatıp karsilikli 2 tek atmiyor bunu biliyorum 🤣🤣

Peki hiç mi sevgililk döneminizden laf açılmıyor ne bilim ağzınızdan kaçmıyor?

Uzaktan tanidiginizi idda ettiginiz adama vermezse peki aileniz?

O zaman ne yapiyorsunuz?

Itiraz etseniz ne alaka sen nie uzaktan tanidigin adam icin diretiyosun derler.

itiraz etmeseniz sizin sevginiz boşa gidecek, mutsuz olacaksiniz?

Ayrica aileler sevgilisi isle taniştirilinca soyle dusunuyor ; " bu cocuk bu kisiyle bu kadar zaman gecirmis, tanişmiş güvenmis sevmis ,plan yapmis, dusunmus tasinmis, demekki bi bildigi var, "
, boyle diyip guvenip evlilige razi oluyorlar.

Ben asil oteki turlusunu anlamiyorum, " uzaktan tanidigin adam" ile ne kadar mantikli, dayanakli sevgi temelli bir evlilkk olacak ?

Aile senin yerine sevgililk donemindeki dusunme tasinma olcup bicme sevgi saygi biriktirme gorevlerini mi yapiyor?

Nasil oliyor o?

Bu soylediklerim lise aşkları icin gecerli degil tabiki. Evlilige gidecek ciddi sevgililkten bahsediyorum. Yoksa herkes lisede yanık olduğu cocugu babasına anlatıp karsilikli 2 tek atmiyor bunu biliyorum 🤣🤣
Babam başkası ile evlenmem için çok ısrar etmişti ben günlerce ağlamıştım. Baba bu iyi biriymiş arkadaşlarım kefil oldu diye saçmaladım epey. İsteme Faslı olana kadar abartmıyorum 1 ay ağlattı beni. Burnumdan getirdi. Mesela uzaktan tanıdık olup olmaması değil, kendi dediği kişi olmamasıydı. Babama göre ben biriyle gezmiş olmayım yeter. İtirwz etti zaten. Benim tanıdığım adamı kabul etmeyelim arkadaşlarının tanıdığını kabul ettin diye. Ben de senin tanıdığın adamı beğenmedim dedim. Kırk takla attım evet çünkü pis huylunun teki babam. Güya dindar ya gezip tozmak haram haram haram hep böyle der. Bu arada babam üniversite mezunu yüksek lisans yapmış biri. Ama okumakla zihinsel gelişim sağlanmıyor işte. Ağzımdan hiç kaçmadı bu zamana kadar. Zaten arrık babamla görüşmüyorum. Ağzımdan kaçsa da haberi olmayacak. Hatta ben baba Tarafında hep böyle olaylar gördüğüm ve sevgilisini eve getiren insan görmediğim için burda aksi örnekler bana çok uç geliyor. Ne cesaret ediyorum yani. Benim babam olsa hayatımı kaydırırdı diyorum mesela

Valla içinden geldiği gibi davran kardeşim ama unutma kale içten fethedilir 😂kaynanan cadaloz bile olsa sevgiline ayyy annen ne kadar tatlı diceksin bu kesin kural 😂😂bide lütfen düzgün giyin biraz heyecan da yap tatlı olur 😇amaaa eeennn önemlisi maske😷
Vayy bunca yildan sonra birseylerin sebebini anliyorum galiba:D
Ama nasil annen tatli deseydim esime,cok asık suratli kadin yav:dondurma:

Vayy bunca yildan sonra birseylerin sebebini anliyorum galiba:KK70:
Ama nasil annen tatli deseydim esime,cok asık suratli kadin yav:dondurma:
Annenizi dusunemiyorum,ne kadar uzulmustur kimbilir?
Ben olsam oyle bir adamla evlilikte cok uzulurdum:110:

Back
X