Erkek cocuga küpe

bence yaptırmamalısın bırak o isterse zamanı gelince yaptırrır annesii :)

ay canım neden benden bekelemezdın :) hattada tamda benden beklenırdı boyle bısey :) ben yakıstırıyorum küpeyi erkeklere tabı kucukken olması ıllada sart deıgl ama olsa hosuma gıder buyudugundee mutlaka takacaktır dıye dusunuyorum tabi yanılabilirimde

eğer isterse büyüdüğünde kendisi yaptırsın çocuğun özeline gereksiz bir müdahale ve sakıncalı olabilir.

Ben erkekte küpeye falan karşı değilim.
Fakat sizinki biraz gösterişliğe giriyor sanırım.

Yanlış anlamayın lütfen;ama daha bu yaşında bu kadar heveslisiniz ki...Ne gereği var bu kadar aceleye...

Ha,çok istiyorsanız da yaptırın. İçinizde kalmasın. Herkes "aa bu yaşta küpesi var" desin.Sizi ve çocuğunuzu parmakla göstersin.
Beklenti bu sanırım.
Bundan mutlu olacaksanız;buyrun yaptırın...

Ben kızımın kulağını bile deldirmiyorum, deldirmeyi de düşünmüyorum, ilerde isterse kendisi deldirir, bence siz de seçimi ona bırakmalısınız, kendi karar vereceği yaşa geldiğinde isterse deldirsin.

cinsiyet farkı gözetmeksizin,küçük çocukların kulağının deldirilmesi gibi ömür boyu izini taşıyacağı fiziksel müdahalelerin keyfi nedenlerle yapılmasına karşıyım aslında.

Son düzenleme:
Benim 5yasindaki yigenimin 1 kulagini deldirmisti annesi. Ve o kucuk top kupeler varya onlardan takiyordu.
Ben direk sahit olmadim, annesi anlatti soyle birsey
Cocuk bigun demis
Anne bana babamin biyigindan tak, bunu istemiyorum:)

Ailem ısrar ettiği halde kızımın kulağını deldirmiyorum. Benim kulaklarımda delik değildir zaten.
Karar kişiye ait. İleride isterse yapar ki şahsi fikrim erkeklere yakıştırmıyorum. Herkes kimliğine özgü seçimler yapmalı.

ay yerim onu ben ne şirin olur öyle
ablam da oğlunun kulağını deldirdi ve minik bi küpe taktı fakat yeğenim 7 yaşında yani bi nebze de olsa çocuğun fikri alındı
özel okulda bi problem yaşamıyor bizim ufaklık
bi kaç sene daha bekleyip önerebilirsin bence canım çok yakışıyor bence minik erkeklere küpe
bizde de dövme piercing küpe olayları önemsenmez ailece bu konularda özgür olunması toplum baskısında kalınamaması gerektiğine inanırız
herkesin kendi tercihi tabi hoş karşılaşmayanlara da saygım var

Benim 5yasindaki yigenimin 1 kulagini deldirmisti annesi. Ve o kucuk top kupeler varya onlardan takiyordu.
Ben direk sahit olmadim, annesi anlatti soyle birsey
Cocuk bigun demis
Anne bana babamin biyigindan tak, bunu istemiyorum:)

ahahahah yerim ben onu.

Çocuklar algılarını kategorize ediyorlar işte. Anne küpe takar baba bıyık.

Benim sevgilim de küpe takıyor, ben çok yakıştırıyorum :)
Lise yıllarında taktırmış, okula küpeyle gitmediği takdirde sorun yaşamadığını anlatıyordu.
Ama bu değildir ki, çocuğa 3 yaşındayken küpe takılsın...
Bu bireyin kendi kararı...
Bırakın da, seçimini o yapsın :)

tercihlerini etkileyeceğini sanmam sadece bir adet küpenin ama özellikle ilkokul zamanında kulağında delik olduğundan dolayı yaşıtları tarafından çok dalga geçileceğini bu durumunda onun psikolojisini bozacağını düşünüyorum.. unutmayalım ki o yaşlardaki çocuklar çok acımasız olabiliyorlar, çocuğunuzla "kız gibisin sen?" diye çokça dalga geçebilirler ve üzerinde yıllarca kalabilecek takma bir ad bile takabilirler.. lisede üniversitede olsun tabii ki sorun yaşamaz ama ilkokulda çok uzun bir süre..

Yenidendoğdum merhaba

Benim de 2yaşında bir prensim var
Şuan için benim bu tarz bir isteğim yok
Ama büyüyünce takmak isterse asla karşı çıkmam .
Zira çok da yakışacağını düşünüyorum
Bence sen şuan öyle birşeye kalkışma cancağızım :13:
O onun tercihi olsun
Süslü kokona seni
Kendine benzetecek çocuuu

çocuğunuz çok kritik bir geçiş döneminde şu an (cinsiyeti ne olursa olsun 3 yaş önemli)

1-3 yaş arası gelişim sürecinde (freud diyor ben değil ) anal dönemdir, yani tuvalet eğitimi ile birlikte kişilik özelliklerinin belirlendiği süreçtir... baskıcı bir tuvalet eğitimi aşırı titiz,cimri,inatçı bireyler ortaya çıkarırken, fazla serbest bırakmak ve toplumun alışkanlıkları dışında bağımsız bir birey oluşturmaya çalışmak ilerde sorumsuz, dağınık ve vurdumduymaz bir kişiliği olmasına sebep olabilir...
3-7 yaş arası ise fallik dönemdir ve çocuk bu dönemde cinselliğinin cinsel organının keşfine başlar, karşı cinse ki bu kişi genelde anne-baba olur yakınlık ve cinsel içerikli sorular başlar... erkek çocuk zamanının büyük kısmını anne ile geçirdiğinden yanlış yönlendirmeler cinsel kimliğini olumsuz etkileyebilir. sizin oğlunuz tam iki dönem arasında bir geçiş yaşamaya başlıyor...

yani kısacası bırakın bu kararı ergenlik dönemi sonrası yani cinsel kimliğini yüzde yüz tamamladığında kendisi versin... çocuklarımız bizim oyuncak bebeklerimiz değil ve sağlıklı bir kişisel ve cinsel gelişim çok önemli...

Son düzenleme:
biz eşimle ilk okul zamanından tanışırız
bi gün oyun oynarken fark ettimki kulağı delik

-aa senın kulağın nıye delik ?
-küçükken kız sanmışlar o yuzden delmişler dedi

hala bilmez kulağı ne zaman delındı kım deldırdı.tabı kapanmıştı artık delık liseyi bitirince tekrar deldırdı ama

Bende erkekte ama yakışan erkekte (babyface) küpeyi severim.

Ancak 3 yaşındaki çocuğa mıknatıslı bile olsa takmam, hele de cinsel kimliği daha oluşmamışken. Bence hevesini 16-17 de alırsın şimdi çocuğa dokunma derim.

Son düzenleme:
bı arkadas demiş gösterişten istiyorsun demiş ama alakası yok gercekten hosuma gıdıyor, kendı orneklerınıde yazan olmus cevresınden

mesela suri var , o nasıl ama onun gıbı olsun demıyoruz ama herkezın kendınce bı hevesı bıseyı vardır
bende evet cocugumun suslu olmasını severım baskaları aa suanada bak demesı ıcın asla degıl ben sevıyorum yapabıldıgımı yaparım onunda ızın verdıgı surece ama kupe meselesi kalsın
ılkokul cagını hıc dusunmemıstım lahesis nıcklı arkadasın azdıgı yorumda cok bılgılendırıcı cok ıyı oldu gercı ben deldırsem annem artık benı aylarca yer yer dururdu buda hıc ısıme gelmezdı

suanda olsa baya bı babyface olur :) haklısınız kızlar zaten kolay kolay cesaret edılebılcek bısey degıldı bazen dısarı cıkarken sımdı deldırsem dedıgımde o uyusukluk o acı gelıyordu aklıma
benım bayagı acırda kulaklarım

buda guzel olmuss
hala takıyormu pekı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…