Erkek cocuga küpe

cok absurd durr evet.
cocuk cinsiyetini karistirir,kafasi cok fena mesgul olur erkek ve kadin gorunumunde.
bence asla yapmayin,ilerde istiyosa yapsin

bencede taktırmayın derim ben, ilerde kendisi isterse deldirir erkek sonuçta hoşuna gitmeyebilir hele bir de ağır abi olursa işin birde okul kısmı var ilkokulda erkek arkadaşları kulağındaki deliği farkedip dalga geçebilirler.. küçük çocuk deliğin ne için olduğunu anlamaz demeyin şimdiki çocuklar çok zeki valla

okula başladığında sınıftakiler kulağını gösterip kıs kıs gülünce ona isim takınca çocuk kendini nasıl hissedecek acaba
takılabilecek isimleri şimdiden hayal edebiliyorum
kusura bakma ama üç yaşındaki çocuğa verebileceğin onca güzel şey varken kulak deldirmeye kalkman çok tuhaf doğrusu

Artık teknoloji çağı çocuklar herşeyin bilincinde.İlkokulda bir etiket yapıştırırlar çocugunuza ömür boyu izlerini taşır.
Benim de çok arkadaşım var erkek olup küpe takan ama en az 15 yaşında başlamışlardı.Ki çoğu kullanmıyor artık.
3 yaş çoooooook erken.yapmayın bence.

Canım bu yaşlar tam kimliğini -özellikle cinsel kimliğini- oluşturmaya, kendini tanımaya başladığı yaşlar.
Benim fikrim böyle bir şey yaptırmaman.
Ama ergenlikten sonra kendisi de sıcak bakarsa taktırın derim, erkekte küpeyi severim

Neden acele ediyorsunuz ki merak ettim? Büyüdüğü zaman istemez de şimdiden onu mecbur bırakayım diye mi?

Ben kız çocuklarının bile küçük yaşta kulak deldirmesini uygun bulmuyorum, çünkü insanın burnu ve kulaığ devamlı değişim halindedir. Hele gelmekte iken.. Şimdi kulak memesinin tam ortasında açılan bir delik, çocuk büyüdüğünde kulağının aynı yerinde durmuyor ya altında kalıyor ya üstünde... Bırakın kim ne istiyorsa kendi istediği zaman yapsın, size ne oluyor yahu?

Bir arkadaşım vardı kardeşlerinin en küçüğü, üstelik hepsi de erkek...

Ailesi kız evlat da istemiş ama bu da erkek olunca içlerinde kalmış tabi, çocuğun bir sürü resimleri vardı sırf eğlence olsun diye ailesi etek giydirmişler eşarp takmışlar çocuğa.

Bu yüzden midir bilinmez ama çocukta bir nonoşluk vardı. Kız gibi edalı havalar, süzülmeler falan..

neden böyle bir istek duydun ki?

tam da 3 yaş,birçok yönden yaşamın şekillenmeye başladığı bir dönem o yüzden bu tip şeyler yaparken çok dikkatli olunmalı.

bence çocuklarımızı rahat bırakalım,daha şimdiden yönlendirmeye çalışmayalm..eğer o isterse zaten zamaın gelince buna karar verir..o ayrı bir insan henüz küçük ama onun da kendi kararları olacak..

küçük çocukların küpe,kolye,bilezik gibi takılarla boğulmasına karşıyım.ne gerek var?

ben de erkeklere küpeyi yakıştırırım ama onun yaşı daha çok küçük. büyüyünce kendisi isterse deldirsin bence...

ilerde bende erkek bi evladim olursa kupe taktırmak isterim.Ama biraz daha buyudugu zaman.Kupe her erkege yakısmıyor tabi oylede bisey var :)

Bence bırakın büyüdüğünde bu tarz tercihleri kendisi yapsın..
Evet bence de haksız bir müdahale olur...

kız annesi olarak ben kendime hak görmüyorum onda böyle fiziksel ,kalıcı bir değişiklik yapmayı.bence siz de yapmayın.vakti gelince kendi isterse yapsın.

benim anasınıfımda bi çocuğun da küpesi var
şimdiden sınıfın en havalısı =))
hiç de kız gibi davranma eğiliminde değil,hatta geleceğin bıçkın delikanlısı

3 yaşında bazı şeyleri algılaması çok farklı olabilir ve ileride böyle birşey yaptığınız için size kızabilir.Yada küpe takan erkeklere karşı negatif bakabilir çocukluğundada küpe takmış olması onu rahatsız edebilir bu böyle uzar gider.Yorumları pek okumadım ama sorun küpe takıp takmaması değil bence.Benim kulağım delindi kız çocuğu olduğum için tamam hadi hoş görülebiliyor ama ikinci bir küpe olsa ben kızardım neden yaptınız diye hoş şimdide 3 tane var ama:)) yinede istemeyedebilirdim diye düşünürümyada onunla uğraşmayı marifet sayıp izin için uğraşmış olmam kendime yenilik yapmam mutluluk verdi bana:))Bırakın büyüyünce kendi istediğini seçme şansı olsun.

bence böyle birşey yapmayın. ben bile bayan olduğum halde anneme kızarım hala neden deldirdin kulağımı diye. kendisi bunu düşünecek yaşa geldiğinde istediğini yapar. küpe bana alerji yapıyor takamıyorum. kim bilir çocukken nasıl acılar cektim de söyleyemedim.

benim anasınıfımda bi çocuğun da küpesi var
şimdiden sınıfın en havalısı =))
hiç de kız gibi davranma eğiliminde değil,hatta geleceğin bıçkın delikanlısı

Anasınıfı öğretmeniyseniz her çocuğun aynı olamayacağını bilirsiniz:))

ben olaya küpe olarak bakmıyorum çocuğa seçim hakkı tanımadan onun adına karar vermek olarak bakıyorum..

anne olarak çoğumuz yapıyoruz bunu,onları ayrı bireyler olarak değil de bizlerin küçülmüş halleri olarak düşünüyoruz :)

ayrıca her çocuk farklıdır,birinde olumsuz etki yaratmayan şey diğerin de yaratabilir.kritik dönemler dediğimiz dönemler vardır hayatta.

Bu cocuk erkek degil mi?
Her erkek kupeyi sevecek diye birsey yok. Beli o nefret eden erkeklerden olacak, olamaz mi?
Annesi de olsaniz boyle birseye hakkiniz olmadigini dusunuyorum. Erkekte kupe erkegin kendini bildigi yasta heves etmesiyle gerceklesir. 3 yasindaki erkek cocuguna annesinin keyfine kupetaktirmak hic etik gelmedi bana. O cocugun da haklari var, ona boyle erkege kupe takmak gibi ekstrem bir sekilde mudahale etmeye hakkiniz yok. Hevesinizi farkli seylere yonlendirip, enerjinizi cocugunuzun gelisimine yararli seylere harcayin bence.

Erkekte küpeyi hiç sevmem.
3 yaşındaki çocuğa küpe biraz absürt değil mi yahu? Yenidendoğdum, yapma ALLAH aşkına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…