• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek çoçuk merakı

Bana da surekli 3. Kiz olur insallah diyorlar. Benim adima hem 3. Cocuga karar vermişler hem de kiz olmasini diliyorlar 🤣 ne 3. Cocugu istiyorum ne de kiz ya da erkek diye bir merakim var. Bence bizim cinsiyet konusunda tercih yapmamiz cok buyuk sukursuzluk. Bizim oyle bir yorum yapma hakkimiz bile olamaz. Tek dileyecegimiz sey saglikli dogmaları.
Insanlar konusur, hep konusacaklar, kibarca ya da kendi bildiginiz şekilde cevabini verin. Ne diye dert ediyorsunuz?

Biz evlat sahibi olmak icin ugrasalim, zor zamanlar gecireliim, en zor hastalikla ugrasalim, millet cinsiyet begenmesin, oh ne guzel

İnsan hamileyken bile cinsiyet tercihi yapabiliyor ama annelik doğduktan sonra başlıyor. Ona emek verdikçe onun büyüdüğünü yürüdüğünü konuştuğunu gelip seni öptüğünü gördükçe yaşıyorsun evlat aşkını. Şu cinsiyet ayrımcılıkları keşke bitse. Çocuğun kız mı erkek mi olduğundan çok anne/baba olabilmek hayata iyi bir insan kazandırabilmek önemli.

Ne olsa laf edecek insanlar var zaten, ilki erkek olur ikinci kız olsa derler, ilki kız olur ikinci erkek olsa derler, ilki kızdır keşke ikinci de kız olsa beraber oynarlar aynı cinsiyetten olunca derler, ikisi de erkek olur olsun üçüncü kız olur derler. Derler de derler hiç bitmez. Benim ilki erkek bu kız olacak çoğu insan gibi ben de iki cinsiyeti de tatmak istiyordum bence çok güzel oldu ama bana da ya keşke bu da erkek olsaydı beraber oynarlar, büyürlerdi diyenler de oldu. O yüzden hiç takılmayın en önemlisi sağlıklı bir evlat olması

iki oğlumu da kız niyetine yapıverdim 😁 hatta ilkinde erkek dedi Dr diye ağlıyordum neredeyse cahillik diyelim. Doğduktan sonra ki sevgisi herşeyi bir kenara bıraktırıyor. Bana da 3. Kız olur inş diyorlar benden önce kvdem yok yok diyor hiç kız torunu da yok 😁😁😁😁

Benimde 4.gebeligim 3.su dogumda öldü erkekti hatta digerleride erkek suan hamile oldugumda erkek😊 esim kiz cocuklari cok seviyor ama saglikli olsunda 10 tane oglum olsun diyoruz.tabi es dost banada aaa keske bu kiz olsaymis dedi hep bende kendimce ters yada edepsiz cevaplar verip susturdum.Allah veriyo sonucta neyse digeri belki kiz olur diyolar🤦‍♀️ yani 5.ye gebe kalmami bekliyo herkes... tabiki tibbi acidanda mumkun degil ayrica 3 erkek bide esim ev zaten kogusa donecek onlarin pesini anca toplarim🤣🤣 takma ne derse desinler kiz olsa erkek isterler erkek olsa kiz..salla gitsin

Sağlıklı hayırlı evlat olsun diğer sesler çooookk değersiz sağlık ile yavrunuza kavuşun inşallah

5 günü önce bebeğimin kız olacağını öğrendim.Ben bir evin bir kızıym hep bir kız kardeşim olsun istemiştim sırdaşım dert ortagm ağladığım güldügüm bir omuz...
Doktorum kıza benziyor dediğin de içimde kelebekler ucuşmuştu hayalim gerçek oluyordu ilk eşime söyledim eşim bir kız bir erkek istiyordu. Artık 2 kız babası olucaksın deyince biraz buruklandı sonra da sağlıklı sıhhatli doğusunda erkek kız önemli değil dedi ve o günden sonra herkeze bir kızım daha geliyor diye söyledi.Sağır sultan bile duydu duymayan kalmadı.
Herkez aman artık üçüncü ye (bu arada ben 3 yü düşünmüyorum) olsun hayırlısı daha erken belki değişiklik olur doktor yanlış görmüştür buna benzer saçma sapan yorumlar yapıyorlar hepsine ayrı ayrı cevap vermekten sıkıldım eşime de kızdım herkeze söyleme diye.Bir de riskli bir hamileliğim var sürekli ignelerle ilaçlarla ve yatarak geçiriyorum. Ben büyük kızımın eşyalarının hepsini saklamıstım tekrar kızım olursa aynı anılarla büyüsün diye ama cevremdekilerin dediklerinden hevesim bile kaçtı bebeğim dışlanmaya başlandı gibi hissediyorum kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz bir anne için çok üüzücü şeyler bunlar hele ki hamileliğin de bunca zorluk çeken biri için...

İçimi döküp rahatlamak istedimm
Bende 2. Oğlumu bekliyorum geçen gün teyzem aradı '' gönlümden kız olması geçiyordu ama napalım nasip değilmiş kız evlat çok başka '' dedi.. Siparişle gelmiyor teyzecim sağlıklı hayırlı bir evlat olsun yeter bana dedim.. Rabbim aratmasın, evlatla imtihan etmesin kimseyi kız erkek hiç önemli değil

Bunun sonu gelmez kardesim. Benim iki oglum var. Ikincisinde insallah kiz denildi. Simdi illaha bir kiz daha yap deniliyor (sanki secebiliyorum).ve eminim 3 numata kiz olsa "ahhh bir kiz daha yap yalniz kalmasin" diyecekler. Hic takma cahil cahil konusanlara.

Cevre susmuyor malesef. Benimde 2 kiz var 3.erkek olur dediler 3.yolda simdi oda kiz. Susmuyorlar.cinsiyet olmasa da herseye konusuyorlar. Saglikla gelsin bebegin

Benim çevrem hiç konuşmadı sadece 70 yaşındaki babannem evlenirken en az 5 sene bebek yapma gez dolaş tadını çıkar dedi o kadar. Dah erken bebek yaptığımda da erken olmuş dedi. Tabii ben ona hiç gocunmam beni düşündüğü için konuşur hep bilirim. Zaten 9 yıl geçti bir kere bile 2. Nerede dememistir. Yani öyle klişelere takılıp kalarak konuşmaz o. Neyse... Allah im sağlıklı evlat versin, acısıyla imtihan etmesin. Ben de oğlum olmasını isterdim. Çünkü kızlar 1-0 geriden başlıyor gibi geliyor. Salak salak tiplerle muhatap oluyor gibi geliyor evlenirken falan. Yani yıllar var ama şimdiden hem iş hayatı gem ev hayatını üstüne yıkacak biri üzerine de kaynana şu bu çektirecek birini bulmasa bari diyorum. Ona gore de yetistiriyorum ama ne bileyim..çirkefe bağlatmasin beni de:) Onu dışında kız evlat candır. Benim el bebek gül bebek yetiştirdiğimi birileri ezmeye çalışmasin da...

Erkek manyağı olsam gider kıbrısta tüp bebek yapardım de geç.
Parayla olcak bişey sonuçta.
Ben öyle diyorum ,artık para ile kız erkek sahibi olunuyo ama şükür bizim öyle aciz düşüncelerimiz yok diyorum.

Allahim saglik sihhat uzun omur versin ne guzel kiz cocugu bicir bicir hemde iki tane. Benm bir oglum var ikinci kiz olursa cok sevinirim.ama erkek olursa yine cok sevinirim.ogluma arkadas olur sen bakacaksin sen buyuteceksin kime nee

Ya dert ettiğiniz şeye bakın Allah aşkına. Neden dislansin çocuğunuz oyle sey mi olur. Doğunca herkeste sever. Sevmeseler de önemli değil ama siz sanirim hormonların verdiği etkiyle biraz alınmışsınız

Benimde oğlum var. 2.cocuk hic istemiyorum ama bir gün istersem onun da erkek olmasını isterim. Ama ben bunu bir yerde dile getirsem oo erkek cocukcusun erkekcisin falan derler eminim. Kınarlar yani.Hayir kiz istiyorum diyince tuhaf karşılanmıyor ama erkek diyince tuhaf karşılanıyor aslinda biliyor musunuz.
He benim ailemde hep kiz var benimde erkek kardesim yok ben oğlum olduğu için aşırı mutluyum ama oğlum diye değil evlâdım diye yani evlat bu kızı erkeği mi olur ayol insan yüzüne bakınca içi eriyor :) bazi insanlarda tuhaf takintilar var gercekten ne konustugunu bilmiyorlar kimisi de cinsiyeti tuttursun diye 4 5 tane cocuk yapiyor. Kizi bulana kadar ya da erkegi bulana kadar cok sacma degil mi bence cok sacma 😁😁 siz bunlara takılmayın eşiniz de mutluymuş sağlıkla kucağınıza alın insallah

5 günü önce bebeğimin kız olacağını öğrendim.Ben bir evin bir kızıym hep bir kız kardeşim olsun istemiştim sırdaşım dert ortagm ağladığım güldügüm bir omuz...
Doktorum kıza benziyor dediğin de içimde kelebekler ucuşmuştu hayalim gerçek oluyordu ilk eşime söyledim eşim bir kız bir erkek istiyordu. Artık 2 kız babası olucaksın deyince biraz buruklandı sonra da sağlıklı sıhhatli doğusunda erkek kız önemli değil dedi ve o günden sonra herkeze bir kızım daha geliyor diye söyledi.Sağır sultan bile duydu duymayan kalmadı.
Herkez aman artık üçüncü ye (bu arada ben 3 yü düşünmüyorum) olsun hayırlısı daha erken belki değişiklik olur doktor yanlış görmüştür buna benzer saçma sapan yorumlar yapıyorlar hepsine ayrı ayrı cevap vermekten sıkıldım eşime de kızdım herkeze söyleme diye.Bir de riskli bir hamileliğim var sürekli ignelerle ilaçlarla ve yatarak geçiriyorum. Ben büyük kızımın eşyalarının hepsini saklamıstım tekrar kızım olursa aynı anılarla büyüsün diye ama cevremdekilerin dediklerinden hevesim bile kaçtı bebeğim dışlanmaya başlandı gibi hissediyorum kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz bir anne için çok üüzücü şeyler bunlar hele ki hamileliğin de bunca zorluk çeken biri için...

Eşinize kızmayın bence bırakın söylesin oğlu olupta sana aman 3.yu denersin gibi laf edenlere de ağzının payını ver benmde 2 kizim var rabbimden hayirlisi sağlıklısı diye dua ettim cok sukur 2 tane çiçek nasip etti siz oyle onlara karşı bozuldugunuzu belli ederseniz daha cok üstünüze gelir o tipler sizde gülerek karşılık verin inanın onlar söyler gecer kendinize sknti yapmayın

çocuğun cinsiyetini erkek belirler (15 yıldır sahip olduğum bir bilgi, çok sayıda doktordan duydum))
erkek çocuklarda sadece annenin zeka genleri bulunurken, kız çocuklarda karışıktır (yakın zamanda yayınlanmış bir gen çalışması). Ancak bu bilgiyi internette bir haber sitesinde okudum, orijinal makaleyi görmedim.

eğer bu haber doğruysa bir baba zekasını evladına devretmek istiyorsa kızı olmasını istemeli ki kızlarda az veya çok yine anneden gelen genler var. Erkek çocuklarda babanın zeka geni bulunamamış. Bir anne zekasını devretmek istiyorsa erkek isteyebilir. Ben kız istedim hep, Allah bana mükemmel bir erkek evlat verdi, o isteğimden utandım. Şu kadına şiddet gösteren adamların zekalarını annelerinden almasını, zeka genlerini sadece kız çocuklarına geçirecek olmalarını ama buna rağmen erkek istemelerini ve kadınlara kötü davranmalarını çok ironik buluyorum

Teyzemin ucuncude kiz oldu kendiside dahil evlat ayrimi gibi degilde hani degisik olsaydi gibisinden biraz uzulduler ama Herkes dahil en cok uc numarayi sevdik desem yalan olmaz.. Hatta teyzem erkek olsaydi erkek diye bu kadar seviliyor diye dusunurdum falan demisti..

Benim ilk çocuğum olmadı uzun süre. Sürekli bana çocuk yap dediler. Hamile kaldım. İlkini erkek doğur ikinci kız olsun dediler. Oğlum oldu. Bana yıllarca çocuk soran hatta niye çocuğunuz olmuyor niye ulu orta rencide eden kimse yanımda olmadı. Maddi manevi. İkinciye hamile kaldım bu kız olsun dediler. Benim hiç bı zaman erkek yada kız olsun diye duam olmadı.bana nankörlük gibi geliyor. Simariklik gibi geliyor. Allah bana evlat vermiş cinsiyetini istemek ne haddime. Sağlıklı olsun bizim olsun. İkinci erkek deyince yok o kızdır dediler. Hayır erkek dedim. Aaaa bu yine erkek istiyor dediler. Yahu dedim sacmalamayin. Ben karnımdaki evladimi istiyorum. Erkek kız mevzusu degil. İnsanlara asla yaranamazsin. Ha bu arada kız bebeğim olmasını hep çok istedim ben. Ama Allah böyle nasip etti. Ama şunu anladım ikisi erkek olması çok iyi oldu çünkü birbirine şimdiden çok yakınlar . Bence çok şanslısın ikisiide kız olduğu için. Birbirinin en yakın arkadaşı olacaklar . Sırdaş olacaklar. Önemli olan ne olduğu değil . Bizim nasıl yetiştirdiğimiz. Bu devirde gerçekten cinsiyetin bı önemi kalmadı artk. Hangisi hayırlı evlat olcak nerden bilelim. Biz doğru eğitim verip iyi insan yetiştirmeye calisicaz. Gerisi boş.

Back
X