- 9 Temmuz 2015
- 860
- 428
- 103
- Konu Sahibi hayatkadereinat
-
içim burkuldu resmen, nasıl bir vahset bu Allah'imben Azerbaycanda yasiyorum ve burda ne kadar kiz cocuğu doğmadan kertajla öldürülüyor.Türkiyedede bpyle birşey varmı bilmiyorum.bu cok korkunc birsey minlerce kadin eşleri tarafında bunu yapmaya mecbur birakiliyor. aile planlaması diye bi kavram var.biz Allahın işine karışmıyoruz. sadece dr kontrolünde planlı hamile kalınıyor. ülkemizde bütün insanlar bunu bilsede keşke kiz cocuklarinin kürtajına son verilse!
Benim tek erkek kardeşim var ve çok zaman keşke kız kardeşim olsaydı dedim. Esimin tarafındanda 5 erkek kardeşler her şeyi paylaşıyorlar.Herhalde eşimle bende bir tuhaflik var
Bir kizimiz var ikinci olursa o da kiz olsun istiyoruz
Sirf kizimizin bir kiz kardesi olsun bizde bir kiz evlat daha buyutelim diye
Erkek kardesle bir sure sonra araya cinsiyet farki girecek
Dogum yapsa gelip bakamaz, bebegin bakimina yardimci olamaz, ozel bisey konusamaz, birlikte alisveris vs yapmazlar diye
Bir kiz bir erkek istemek anne babanin bencilligi bana gore
Oglum olsaydi ikinciyi de oglan isterdim
Neden kız istiyorum diyenlere çıkışmıyorlar?Bence konu sahibini taslayin.. bu kadar kisi kiz istiyorum demis bir tanesine girismemissiniz ama erkek istiyorum diyeni yerden yere vurmussunuz..
Kardesimle ben kucukken kiz cocuklarindan nefret ederdik.. cevremizde bir iki tane vardi ve icimize gelen tek his kafasini duvara surtup kivilcim cikartmakti.. simdi kardesimin iki kizi var, ask boyle bir sey diyorum ama onlar haricindeki kizlardan yine cok hoslandigim soylenemez.. hadi lutfen bana da saydirin.. bu ne yahu, cok para harciyorum diye konu acana asgari ucretle 4 cocuk buyuten ornegi verilir, erkek bebek istiyorum diyene bebegi olmayanlar ornek verilir.. eee kiz istiyorum diyene de yardirsaniza..
Pes ya..
Malesef kız çocuğunu değersiz görmek bizim toplumumuzda var.Hamileyken bile cinsiyeti sorulunca kız denildiğinde olsun canı sağ olsun diyenler var.Sanki kız olması bir eksiklik gibi.Sadece doğuda değil batı kesimlerde bile bu durum var malesef.
Neden kız istiyorum diyenlere çıkışmıyorlar?
Çünkü doğulu ve ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Kadının kıymeti yüzyıllardır bilinmiyor, tarih boyunca bu coğrafyada kız çocukların yakıldığını, canlı canlı gömüldüğünü hepimiz biliyoruz.
Oğlu olmayan babaların yıkıldığına, öfkelendiğine, erkek çocuğu bulana dek 10 tane kız doğuran annelere de hepimiz aşinayız.
Dolayısıyla bu devirde kadın cinsiyetine pozitif ayrımcılık yapılması çok anormal bir şey değil bizim toplumumuz için.
bende hep bir kızım olsun isterdim oldu çok şükür kızımı gören bütün kocakarılar bunun arkası erkek diyor.sebebinş duyunca çok güldüm neymiş burnunun ıstundeki mavi damar belli oluyorsa sonraki erkekmiş belli olmuyorsa kızmış
Ben onu taşlayalım dediğimi hatırlamıyorum zaten.Iste bu devrin prenseslerini yaratan da bu zihniyet.. "kiz aliyorlar kolay mi" kafasi bu pozitif ayrimciligin sonucu.. bu devirde kiz cocuklari gomulmuyor, taslanmiyor.. en azindan konuyu acan arkadasin boyle bir fantazisi olmadigini biliyoruz bu kadar taslamanin bir anlami yok yani..
Ben onu taşlayalım dediğimi hatırlamıyorum zaten.
Sizin kız isteyenleri de eleştirin anlamına gelen cümlenize yanıttı benim mesajım.
Kız alıyorlar kolay mı başka bir kafa.
Erkektir yapar başka bir kafa.
O ikisini ayırabilenler muhatabınız olsun dilerim.
Hanımefendi tarih boyınca yazdım o cümlenin başına ben. Günümüzde demedim. Keşke okuduğunuzu anlamak için kendinize zaman tanısanız. İhtiyacınız var belli ki.Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.. bende kiz cocuklarinin gomulmedigi ulkemize beklerim sizi :) zira bizim ulkede ne gomuluyor, ne taslaniyor ne de konu sahibi kocasina aslan gibi oglanlar vermeye calisiyor.. keske biraz olayi anlayip yorumlasak ama utopya..
Hanımefendi tarih boyınca yazdım o cümlenin başına ben. Günümüzde demedim. Keşke okuduğunuzu anlamak için kendinize zaman tanısanız. İhtiyacınız var belli ki.
ayyy hamileyken kadının biri bana cinsiyeti ne dedi bende ağzım kulaklarımda gayet mutlu bir şekilde kız dedim. Seninkiyle aynı tepkiyi aldım, olsun sağlıklı oldu da kısmet dedi. Ben şok. O ne demek teyze dedim ya ben kızım olduğu için mutluyum. Senin anan baban sana çok üzülmüş kız doğdun diye heralde dedim.bende iki kizim var diyince 'olsun saglikli olsunda 'diyorlar.
Yani sizi anlamak için yetersizim diyorsunuz. Tabi kendini bilmek güzel.Anlamam icin karsimdakinde uslup ve mantik ariyorum.. belki sizde gorememisimdir ne dersiniz :)
nasıl babayla feğil anneyle alakalı.şu bilimsel ihtimal neymiş benim bildiğim cinsiyette tek etken baba. bildiğiniz bizey varssa eğer anlatın bu konudaki cehaletimiz varsa oğrenelim.Bilimsel olarak ihtimali arttırmak mümkün... Babayla değil anneyle alakalı. Ama tabi ki bunu buraya ayrıntısıyla yazıp kimseye yol göstermeyeceğim... Allah hayırlısını versin, cinsiyeti önemli değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?