erkek cocuk olmasi icin..

Cnm herkes bana sen kız doğurursun hiç ultrasona bile girme diyodu yok karnın kıza benziyo yık çin takvimi kız diyo sadece eşim bizim oğlumuz olacak ben öyle hissediyorum dedi ve oğlum oldu herkesde o hurafeleriyle öylece kala kaldı

içim burkuldu resmen, nasıl bir vahset bu Allah'im

Malesef kız çocuğunu değersiz görmek bizim toplumumuzda var.Hamileyken bile cinsiyeti sorulunca kız denildiğinde olsun canı sağ olsun diyenler var.Sanki kız olması bir eksiklik gibi.Sadece doğuda değil batı kesimlerde bile bu durum var malesef.

Benim tek erkek kardeşim var ve çok zaman keşke kız kardeşim olsaydı dedim. Esimin tarafındanda 5 erkek kardeşler her şeyi paylaşıyorlar.
Ben de hep aynı cinsiyetten olsun istedim cocuklarimin. Ama yine de hayırlı olanı Allah nasip etsin diyorum.bakalım önce bunu dogurayim da:)

Neden kız istiyorum diyenlere çıkışmıyorlar?
Çünkü doğulu ve ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Kadının kıymeti yüzyıllardır bilinmiyor, tarih boyunca bu coğrafyada kız çocukların yakıldığını, canlı canlı gömüldüğünü hepimiz biliyoruz.
Oğlu olmayan babaların yıkıldığına, öfkelendiğine, erkek çocuğu bulana dek 10 tane kız doğuran annelere de hepimiz aşinayız.
Dolayısıyla bu devirde kadın cinsiyetine pozitif ayrımcılık yapılması çok anormal bir şey değil bizim toplumumuz için.

Bence konu sahibi kötü niyetli biri değil.
Hani bazı kadınlar vardır ya illa oğlum olsun der 6-7 tane çocuk doğurur, oğlu olunca kendini bişey zanneder falan onlar gibi düşünmediği belli.
Yani aslında kız çocukları için kız kardeş çok daha iyidir bence ama benim de oğlum var ikincisi kızım olsun isterim.
Ama illa kızım olsun oğlandan üstün yada oğlan kızdan üstün gibi bir düşünce değil bu.
Hiçbir zaman da erkek bebekleri sevdim kız bebekleri sevmem yada kız bebek severim erkek bebek sevmem gibi düşünmedim.
Sonuçta evlat bu biri diğerinden daha çok sevilir mi hiç?
Ben de kız çocuğum olması için belki çin takvimine göre denerim ama olmazsa da ne daha az severim bebeğimi ne daha çok.
Tabi ki Rabbim hayırlıysa versin.
Bizim bir tanıdığımız adam sürekli oğlan istedi, 4 kızdan sonra oğlu oldu ve oğlu gencecik 22 yaşında trafik kazasında vefat etti. Adam da oğlum öldü diye yataklara düştü hasta oldu oğlunun vefatından bir sene geçmeden o da Rahmetli oldu.
Hayırlıysa olsun inşallah gönlümüzden geçenler.
Çünkü biz bile bizim için neyin hayırlı olduğunu bilemiyoruz.

Benim ilki oğlum ilk hamileyken soranlar oldu eşimin akrabaları erkek dediğimde olsun olsun sağlıklı olsunda dediler kv bile ve batı da değil. Zihniyet meselesi aslında kafa yapısı dediğiniz gibi doğusu batısı kalmamış evlat candan parçadır ne olursa olsun kavramı da yok. Oğluma daha 4 günluk lohusa iken kv bizim kızımız olmaz dedi kendisinin kızı yok diye ve ilk torundu cahillik işte. Şimdi 2. Kızım inşallah

Iste bu devrin prenseslerini yaratan da bu zihniyet.. "kiz aliyorlar kolay mi" kafasi bu pozitif ayrimciligin sonucu.. bu devirde kiz cocuklari gomulmuyor, taslanmiyor.. en azindan konuyu acan arkadasin boyle bir fantazisi olmadigini biliyoruz bu kadar taslamanin bir anlami yok yani..

komik gerçekten bende çok güldüm benim Oğlumda da dediler arkası erkek diye mavi damar belli oluyor diye ama suan inşallah kızım olacak eskiden ultrason yokmuş bilgi eksikliği çokmuş kendilerince yorum yapmışlar günümüzde hala inanıyorlar

Ben onu taşlayalım dediğimi hatırlamıyorum zaten.
Sizin kız isteyenleri de eleştirin anlamına gelen cümlenize yanıttı benim mesajım.
Kız alıyorlar kolay mı başka bir kafa.
Erkektir yapar başka bir kafa.
O ikisini ayırabilenler muhatabınız olsun dilerim.

Ben hep kizim olsun istiyorum, esim de bi kiz bi erkek olsun ikiz olsun ikisinin de tadina ayni anda bakalim diyo
Biz siparisi verdik 2yildir da daha gelmedi tovbe tovbe

Neyse diyeceğim o ki erkek bebek kiz bebek degil hayirlisi diye düşünün. Kizin mujdesi Allah'a, erkegin mujdesi de babaya verilirmis. Aslinda kiz daha önemli ama bizim toplumumuz maalesef bilmiyor, insallah bu tabulardan kurtuluruz en yakin zamanda.
Bi adam duydum kiz cocugu olsun diye 4 kere evlenmis ve 17 tane kiz cocugu var. O adama oyle beddualar saydiracaktim ki kendimi zor tutuyorum aklima geldikce. Ve kizlarin hicbirini de okutmamis. Ya oyle cahiller ki biri de gidip dememis senin yuzunden erkek olmuyo karini baskasiyla ciftlestir bak o zaman erkek olur diye ama nerdeeee, ben olsam derdim boylelerine o lazim

Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.. bende kiz cocuklarinin gomulmedigi ulkemize beklerim sizi :) zira bizim ulkede ne gomuluyor, ne taslaniyor ne de konu sahibi kocasina aslan gibi oglanlar vermeye calisiyor.. keske biraz olayi anlayip yorumlasak ama utopya..

Hanımefendi tarih boyınca yazdım o cümlenin başına ben. Günümüzde demedim. Keşke okuduğunuzu anlamak için kendinize zaman tanısanız. İhtiyacınız var belli ki.

Hanımefendi tarih boyınca yazdım o cümlenin başına ben. Günümüzde demedim. Keşke okuduğunuzu anlamak için kendinize zaman tanısanız. İhtiyacınız var belli ki.

Anlamam icin karsimdakinde uslup ve mantik ariyorum.. belki sizde gorememisimdir ne dersiniz :)

bende iki kizim var diyince 'olsun saglikli olsunda 'diyorlar.
ayyy hamileyken kadının biri bana cinsiyeti ne dedi bende ağzım kulaklarımda gayet mutlu bir şekilde kız dedim. Seninkiyle aynı tepkiyi aldım, olsun sağlıklı oldu da kısmet dedi. Ben şok. O ne demek teyze dedim ya ben kızım olduğu için mutluyum. Senin anan baban sana çok üzülmüş kız doğdun diye heralde dedim.

Bilimsel olarak ihtimali arttırmak mümkün... Babayla değil anneyle alakalı. Ama tabi ki bunu buraya ayrıntısıyla yazıp kimseye yol göstermeyeceğim... Allah hayırlısını versin, cinsiyeti önemli değil.

bir kaç arkadaş daha yazmış bende söyleyeyim hayatkadereinat yumurtlama gününden önce ilişki olursa ağır ama emin adımlar yürüyen x kromozomunun yumurtayı dollemesi yüksek ihtimal. Çünkü y kromozumu hızlı yaşayıp genç ölenler misali çok hızlı ama ömrü kısa yumurtlama gününe kadar x kromozomundan önce gidiyor ama yumurta bulamayınca dollenemeden oluyor. Eğer ovulasyon testleriyle ovulasyon gununuxu tam öğrenip o gece ilişkiye girerseniz hızlı y kromozomunun yumurtayı dölleme ihtimali daha yüksek. Tabi yine ihtimal dahilinde bunlar.

Anlamam icin karsimdakinde uslup ve mantik ariyorum.. belki sizde gorememisimdir ne dersiniz :)
Yani sizi anlamak için yetersizim diyorsunuz. Tabi kendini bilmek güzel.
Ben de sizde düzey göremediğim için diyaloğu burada sonlandırıyorum.

Bilimsel olarak ihtimali arttırmak mümkün... Babayla değil anneyle alakalı. Ama tabi ki bunu buraya ayrıntısıyla yazıp kimseye yol göstermeyeceğim... Allah hayırlısını versin, cinsiyeti önemli değil.
nasıl babayla feğil anneyle alakalı.şu bilimsel ihtimal neymiş benim bildiğim cinsiyette tek etken baba. bildiğiniz bizey varssa eğer anlatın bu konudaki cehaletimiz varsa oğrenelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…