erkek çocuk sevdası

Olay paradan cok evlat ayrimi yapilmasi.. sen fedakarsin yedigin lokmada aklina geliolar dolsplarini yaptirayim diye dusunuyosun.. acima! Acinacak hale gelirsin.. ayrica yemeyenin malini yerler.. ona vereceklerine bi zahmet yeni bi mutfak alip taktirsinlar.. annen babanda olsa acima bence bu saatten sonra

Ondan sebep erkeği bulana kadar çocuk yapıyorlar

Valla tam geri kafalilik kız evlat evlat değil sanki
Neden genelleme? Güneydoğuluyum benim ailemde öyle birşey yok çevremde gördüklerim varmı evet var ama türkiyenin her yerinde bu şekilde düşünen insanlar var.
Benim 2 erkek kardeşim var en küçük kız benim yazın ben tek balkonda yatardım ikisi içerde sıcaktan pişerdi,ve benimde Bir kızım var şükürler olsun..erkek bulana kadar doğurmayada niyetli değilim en fazla bir tane daha olur Rabbim ne kısmet ederse.

Bizimkilerde asla kabul etmezler ayrım yaptıklarını ama yapılıyo malesef.mesela ailem Zonguldak'ta biz 3 kardeş istanbuldayız.ailem bir ev aldı burdan abim evlendi oturdu yıllarca.sonra başka şehire gittiler yakın zaman önce.ben burda 1+1 eve dünya kadar kira ödüyorum.ev boşalınca sen geç otur evde demediler kiraya verildi kirayıda abim almaya devam ediyo.çünkü o erkek!!! Onlara bi kızlardan fayda var oysa hey gidi hey

Ölmeden kimseye zırnık vermeyecen. Hele kendi evini niye vermiş anlamadım. Kendi kira mi ödeyecek. ?

Dedemin 4 evi vardi 3 oglu 1 kızı var. 3 evi 3 ogluna verip bir evi kendi üstünde tutmaya devam edecekti dayimlar kiz kardesimize de vermezsen bizde üstümüze almayiz dediler mecburen her cocuga bir ev seklinde esit bolusturdu. He annemin üstüne olanda hala kendileri oturuyorlar bu hic sorun degil önemli olan dayimlarin orda düşünmesiydi maddi bi sey beklenmesede ayrimcilik kirar insani. Erkek kardesinizde de is yok

Bu erkek evlat sevdası yüzünden sinirimi bozan çok insan var. Allahım nasip ederse kızım olacak duyan herkesin ilk lafı "olsun sağlıklı olsun kız erkek fark etmez ikinci erkek olur" böyle bir teselli edercesine konuşuyorlar. Oysa bilseler Eşim de bende hep kızımız olsun diye dua ederdik rabbim gönlümüze göre verdi. Bir gün oğlum olursa asla ayrım yapmicam... Malesef insanların içine işlemiş erkek evlat sevdası...

Bir sey desen o erkektir evi yok karısı ile zaten kötü yuvası yıkılmasın diye yardım ettik fena mı ettik
Sizin eviniz var
Ev alma mecburiyetiniz yok evi alırsa erkek alır falan diyecekler iyice canınız sıkılacak

Siz gizli kapaklı olmasına kırıldınız anlıyorum da onlar anlamayabilir daha doğrusu anlamak istemeyebilirler

Babam(sizofren) olmeden 3 ay kadar önce kardeşim borçları için sizofren olan babam için doktordan imza alıp babamin bütün tarlasıni satıp borclarini ödemiş. Annem ile işbirliği yapip. Diger erkek kardesime 15000 lira vermiş kyk borcu için. Bana hiç soylemediler. Ben tesadufen ogrendim ama bildigimi bilmiyorlar. İçim içimi kemiriyor. Bende surekli anneme maddi destekte bulundum ta ki öğreninceye kadar... Ne yapacagimi bilmiyorum... çok üzgünüm yüzleşmek istiyorum ama cesaretim yok
(Kızım doğduğunda bana çocuğuna bak deme bakmam, bakarsam da parayla bakarim durumumuz belli demisti.) Bizde baktirmadik zaten. Bizim evimiz yok ama maddi durumumuz iyi sayılır

Olayın maddi kısmını unutalım.
Anne baba evlat ayrımı yapıyorsa sana değer biçtiklerinden fazla değer verme.

Erkek çocuk sevdalısı ailelerin bir yerden sonra o gereksiz ve değersiz soyadıları yitip gidiyor:)
Bizzat şahit oldum:)
Çok hoşuma gidiyor.

Sebebi az cok belli oldu bosanma :)
Ev alacagini soyleyenlerin yaninda aa baba x bana ev alacagini soyledi cok sevindim de belki zorunda kalir
En son almayacaksan sağda solda anlatıp insanları kandırma diyeceğim o olacak napalım canı sağolsun. Bu konu dışında iyidir babam hakkını yiyemem.

Evet evet batman siirtten ayrıldı doğru hatırlıyorsun. Siirtten daha çok geliştirdi ama kendini batman. Tabi fiziki olarak :) kafalar hala aynı.

Bizimkilerde şey var bir de. Bir kızın var mesela ikinciye hamilesin ve o da kız duyunca yazık diyorlar ay sinirim bozuldu yine.

İnşallah bizim nesilden sonrakiler duymaz bu lafları.

Evler tarlalar Ahmetlere verilir ama gün gelir devran döner Ayşeler anne babaya sahip çıkar. Ah ah biz bu hikayeleri çok gördük

Bizimkilerde şey var bir de. Bir kızın var mesela ikinciye hamilesin ve o da kız duyunca yazık diyorlar ay sinirim bozuldu yine.

İnşallah bizim nesilden sonrakiler duymaz bu lafları.

Bunun bir de kiz olacagini ogrenince "olsun" deyip sessizlige gomulen versiyonlari var

Bunun bir de kiz olacagini ogrenince "olsun" deyip sessizlige gomulen versiyonlari var
Bunu yapanlar kadınlar bir de ya. Ben susmuyorum ama söylüyorum pat pat.

Sen de kadınsın kendini bu kadar değersiz mi görüyorsun diyorum hemen kız evlat rahmettir, hayırlıdıra bağlıyorlar

Allahtan gelin laf söyledi diye alınmaları yok

Eşin neden bozuluyormuş? Bu ihtimali yazman bile saçma. Onu ilgilendiren bi durum yok ortada
Aynen. Kocani hic ilgilendirmez. Abine bir ev veriyorlarsa ok ama ikinci evden hak verdirmeyin. Bir de 3 haftada bir gorusmeleri cok normal. Ben bazen 3 ayda bir goruyorum annemi.

Benim herifgilingiller de aynisini dusunuyor :) elden ayaktan dusunce kizlar bakmaz kocalari izin vermez ama oglu ve gelini (ben) bakarmis :)
Acaba durusum nasil guven verdi
Ben olsam bana guvenmem bu konuda ..hayir yani yemegi isitmaya bile usemen bir tipim de...

O komşumuzun memleketinden,bahsettim tüm güneydoğu bölgesi için konuşmadım
Onların yöresi bu şekilde yapiyormus ki 5.cocuguna hamile ve 4 ü kız oldu sonuncu erkek bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…