erkek çocuk sevdası

Maalesef ki öyle tatlım. Benim eşim tarafı da erkekci anladığım kadarıyla 10 arsaları varsa 9 unu eşime birini kız kardeşine vermeyi düşünüyorlar ben buna karşı çıkıyorum gelin halimle hakka girme diye eşime konuşuyorum tabi ki evlerinin önü mesela 3 4 dönüm.sanirim eşim oraya yabancı sokmayiz biz diyor oranın tapusunu eşime yapacaklar ama her defasında karşı çıktım.herkes para versin ortak bir bina yapılsın herkesin kapısı ayrı olsun mantigindayim tabi ki ama laf söz anlayamazsın güzelim

Benim babam da şirketin diğer ortağının hissesini verip erkek kardeşimi ortak etti. Kardeşim çok saygısız anne babama yapmadığını bırakmayan bir evlat. Ama yine de şirketin yarısı onun oldu. Sebebi de ona başka bir işte çalışma şansı vermemişler şirkette çalıştığı için onun hakkıymış. Bana da gel çalış deselerdi babamın yanında seve seve çalışırdım. Ama kimse gel demedi. Bu duruma ben ve kız kardeşim çok içerledik. Annemi üzmemek için susuyoruz.

Sinirlerim tepeme çıkıyor bu erkek sevdalılarını görünce.
Biz 3 kardeşiz 2 kız 1 erkek.
Babamlar erkek çocuk sevdalısı değildir ama erkek çocuk da olsun istemişler, neyse olmuş.
Hiç şımarık da yetişmedi bu arada. Buna rağmen sorumsuz, gamsız, sevgisiz bir çocuk.
Ne zaman ona bir şey hakkında erkek olduğu için tolerans sağlanmak istense kız kardeşimle ortalığı ayağa kaldırırız biz, o ayrı :)
Dün ailecek dışarı çıktık tabi o yok. Sahile gidiyoruz ben babamla el ele tutuşmuşum.
Babam dedi ki ' Ben erkek kardeşinin böyle olacağını hiç zannetmemiştim. Çok sevgisiz, çok ilgisiz ama uzun yaşar.'
Üzüldü adam anladı sadece kız çocuklarında hayır geleceğini.
Bir kere de 'Sizler gibi iki kız çocuğu yetiştirdiğim için kendimle gurur duyuyorum.' demişti.
Neyse içimden geldi bu kadar ayrıntı. Siz siz olun kız- erkek ayrımı yapmadan büyütün demeye getiriyorum lafı :)
Erkek olmak o kadar da iyi bişey değil :/

Bi kızım bi oğlum var.ikisde olunca anladım ki evlat evlattır kızı erkeği olmaz.ikisinide Canımdan çok seviyorum.mal konusuna gelince iki dairemiz var biri kızımın biri oğlumun.kızıma geleceği için bireysel emeklilik yaptırdık ilerde ya emekli olur yada toplu çekip eğitimine harcar diye.eşim kızına daha çok önem verir.ilerde bi gün evlenir eşiyle bi sorun yaşar ayrılır filan kimseye muhtaç olmasın der hep.benimde bi erkek kardeşim var.benim ailemde asla erkek diye ayrımcılık yapmadı.aksine ben abla olduğum için hep benim sözüm geçer.hala bana sormadan bişey yapmazlar annemlerde kardeşim de.

yani babanız anneniz yaşıyor henüz, onların kendi kazandıkları mallarını kime vereceklerinin tartışması anlamsız olur.

benim malım; kime istersem veririm, ben ölmeden mirasımı mı paylaşmaya kalkıyorsunuz diyebilir ki haklı da.

ama erkek evlat ayrı. evlat ayrı gelin ayrı çile çektirse de ayrı. ne olursa olsun ataerkil toplumda bitmiyor maalesef.

Anneniz babaniz yasarken verdikleri mal mulkten hesap soramazsiniz ki evet sinir bozucu sizede biz boyle boyle dusunuyoruz diyebilirlerdi fikrinizi abilirlerdi ama siz tepki verirsiniz diyemi cekinip gizli yaptilar aceba. En rahati benim kv kp ne dugnunu yaparim ne bise yaparim herkes calissin kendi yapsin derler

Bunun erkek olmakla alakasi olduğunu sanmiyorum. Benim kv tarafım da ellerine geçen bütün parayı gorumceme gönderirler ki onlarin durumları bizden daha iyi. Tabiki kimse kimseye para vermek zorunda değil, ama ayirim yapmak kötü birşey. Kız erkek farketmez. Ayirim yapmak bence büyük günah. En iyisi kimseden birşey beklememek ve kafaya takmamak.

Ay insallah canim ama sanmiyorum :)
Yazik diyeni duymadim ama olsun diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…