erkek için en uygun evlenme yaşı?? :(

kimberley

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
600
65
323
merhaba arkadaşlar,
konuyu burada açtım çünkü bu benim içimde dert olmaya başladı ( her ne kadar Allah başka dert vermesin desem de :) çok mükemmel giden bir ilişkim ve erkek arkadaşım var... erkek arkadaşım benden 1 buçuk yaş küçük... ben bunu sorun etmiyorum o zaten hiç etmiyor... sevgilimin şuan işi yok işe yerleşmek için elinden geleni yapıyor...çünkü benim türkiye şartlarına göre mükemmel sayılabilecek bir işim var ve o da ailemin karşısına çıkabilmek için iş için uğraşıyor... 1.5 yıl oldu ailem ilişkimi bilmiyordu işi olmadan söylemek istememiştim çünkü annem hemen nişan düğün isteyecek diye... ama geçen ay söylemek zorunda kaldım...annem anlayışla karşıladı önemli olanın benim mutluluğum olduğunu sevgiliminde iş bulduktan sonra ailesiyle gelebileceğini tanışabileceklerini ve iyi insanlarsa evlilik yapmam için destekleyeceğini söyledi... ama içimi kemiren şu, ben anneme sevgilimin benden küçük olduğunu söyleyemedim :(( tanımadan önyargı oluşturmasın kafasında diye...zaten işi yok bi de küçük olduğunu öğrenirse önyargı oluşturur istemez, içten içe üzülür diye söylemedim...
size , özellikle evli arkadaşlara sormak istediğim şu olacak... benim erkek arkadaşım işe yerleştiğinde seneye yaza annem düğün taraftarı olur uzatmayın nişanlılığı diye... ama seneye yaza o daha 23 yaşında olucak... hadi ikna ettik benim ailemi düğünü seneye yaza değil, ondan sonraki yaza yapsak o zaman 24 yaşında olacak... bana da 23-24 yaş bir erkek için evlenmeye erken gibi geliyor... erkek arkadaşım 24 yaşın kendisi için evlenmeye tam uygun olacağını söylüyor ama ben ya evlendikten sonra erken evlendiğine pişman olur evlilikten ve benden soğursa diye krkuyorum...içinde ukte kalırsa diye korkuyorum... sizin eşleriniz evlendiğinizde kaç yaşındaydı ve size 23-24 yaş erkek için evlenmeye uygun mudur ??

kişiden kişiye değişir diyorum kimi insan var 30 una gelmiş gezme,tozma,birini bırakıp diğeriyle flört etme modunu aşamamış ama kimi arkadaşım da var 23-24 yaşında olgun yaşından büyük düşünceleri olan , sevgilinizin kişiliğine göre siz düşünüceksiniz sevgilinizin evliliğe hazır olup olmadığını ki hazır olduğunu düşünmese uygun olduğunu söylemez sanırım

merhaba arkadaşlar,
konuyu burada açtım çünkü bu benim içimde dert olmaya başladı ( her ne kadar Allah başka dert vermesin desem de :) çok mükemmel giden bir ilişkim ve erkek arkadaşım var... erkek arkadaşım benden 1 buçuk yaş küçük... ben bunu sorun etmiyorum o zaten hiç etmiyor... sevgilimin şuan işi yok işe yerleşmek için elinden geleni yapıyor...çünkü benim türkiye şartlarına göre mükemmel sayılabilecek bir işim var ve o da ailemin karşısına çıkabilmek için iş için uğraşıyor... 1.5 yıl oldu ailem ilişkimi bilmiyordu işi olmadan söylemek istememiştim çünkü annem hemen nişan düğün isteyecek diye... ama geçen ay söylemek zorunda kaldım...annem anlayışla karşıladı önemli olanın benim mutluluğum olduğunu sevgiliminde iş bulduktan sonra ailesiyle gelebileceğini tanışabileceklerini ve iyi insanlarsa evlilik yapmam için destekleyeceğini söyledi... ama içimi kemiren şu, ben anneme sevgilimin benden küçük olduğunu söyleyemedim :(( tanımadan önyargı oluşturmasın kafasında diye...zaten işi yok bi de küçük olduğunu öğrenirse önyargı oluşturur istemez, içten içe üzülür diye söylemedim...
size , özellikle evli arkadaşlara sormak istediğim şu olacak... benim erkek arkadaşım işe yerleştiğinde seneye yaza annem düğün taraftarı olur uzatmayın nişanlılığı diye... ama seneye yaza o daha 23 yaşında olucak... hadi ikna ettik benim ailemi düğünü seneye yaza değil, ondan sonraki yaza yapsak o zaman 24 yaşında olacak... bana da 23-24 yaş bir erkek için evlenmeye erken gibi geliyor... erkek arkadaşım 24 yaşın kendisi için evlenmeye tam uygun olacağını söylüyor ama ben ya evlendikten sonra erken evlendiğine pişman olur evlilikten ve benden soğursa diye krkuyorum...içinde ukte kalırsa diye korkuyorum... sizin eşleriniz evlendiğinizde kaç yaşındaydı ve size 23-24 yaş erkek için evlenmeye uygun mudur ??

32-33 uygun bir yaş bence.

bence ilişkiniz de yeni sayılır.. önce iş mevzunu halledein derim. yaş mevzuna gelince hiç takılma ailenin de takılacağını sanmıyorum ben de eşimden 2 yaş büyüğüm daha iyi olduğunu düşünüyorum açıkcası.:) ama evlilik için biraz erken sanki bi iki sene daha beklenirse daha iyi olacağını düşünüyorum

eşim 26 yaşındaydı evlendiğimizde bende 23

ama ikimizinde işi vardı herşeyi düşünüp öyle evlendik körü körüne bi evlilik yapmadık

24 yaş evlilik için çok erken değil bana göre

önemli olan işinin olması , karekterli olması , evi geçindirebilecek evliliğin yükünü alabilecek olması

bunu da davranışlarıyla size olan tutumuyla anlayabilirsiniz

30 yaşında evlenipte anasının sözünden çıkmayan erkekleri de görüyoruz karısına sahip çıkmayanları da

soğumak yaşa göre şekillenmez ki birbirinizi tanıyorsanız hayata bakış açılarınız aynıysa olabilir

eğer ki maddi manevi hazırsanız sorun olmaz bana göre önemli olan evliliğe hazır olmanız

Kişiye göre değişir evlenme yaşı...
Erkek arkadaşının o olgınluğa ulaşıp ulaşmadığına sen karar vereceksin...
Erkek arkadaşının senden küçük olduğunu ailenin dert edeceğini sanmıyorum. 10 yaş değil 1.5 yaş sonuçta...

Benim eşimde benden 1 yaş küçük ve 24 yaşında herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Sonuçta kişinin olgun olması ve ne istediğini bilmesi yeterli bence mutlu bir evlilik için. İş sıkıntısını çözdükten sonra adım atmanız yararınıza olur.

23-24 yaş ve hatta kadın için de 25-26 yaş gayet erken yaşlar hele ki iş güç daha oturmamışsa..1.5 yaş hiç bir şey, hiç de sorun değil ama evlilik için hızlıca karar vermeyin derim ben, ilişkiniz de güzelmiş tadını çıkarın işte:nazar:

cnm bn 24 yaşındayım eşim 25.... geçen yıl evlendik yani ben 23 eşim 24 tü.... 5 yıl sevgililk dnemimiz vardı yani 6 yıldır hayatımda brlikte büyüdük diyebilirm.... ve dünyanın en mutlu çiftiyiz o kadar gzel bi evliliğimz varki herkes imrenerek bakıyo... kişilikle alakalı olduğunu düşünüorum yaşla değil.... az yaş farkının olmasındaki en büyük avantaj birbirinizi daha iyi anlayabiliosunz.... ben istemezdim açıkcası çok yaş farkı olmasını.... ilerde çocuk düşündüğün zaman bile erkeğin yaş faktörü etkili olabiliyo ben kendimi şanslı hssediyorum ... bnce snden 1 yaş kçk olmasıda büyük bi sorun değil hatta hiç sorun değil....

Ben çıtır seviyorum :1: Eşim benden altı ay küçük ama yıla giriyo :)

Erkekler geç olgunlaşıyor kabul edelim ama bu karakterle de ilgili. Yaşı küçük ama aklı büyük bir sürü insan var.

erkek için de kadın için de en uygun evlilik yaşı 25 ve sonrası bence.kişilerin ancak o zaman belirli bir olgunluğa ulaştığını düşünüyorum.25 ten sonra zaten 80 yaşa kadar yolu var.tv.de görüyoruz değil mi :9:

erkek için 23 yas cok erken .bılırsınız kı erkekler geç olgunlasır

kısılıklerı geç oturur .22-23 yasta kı erkek olgun degıldır

yanlıs anlamayın ama kısılıgı bıle oturmamıstır henuz .

bugun evet dedıgı seye yarın hayır dıyebılırler .

yanı bugun evlılıgı cok ısteyıp de,2-3 yıl sonra

pısman olması fazlasıyla yuksek .

Kişilere göre değişebilmesine rağmen bana göre kadın için en erken 24-25-26 lı yaşlar erkek için de 27-28-29 gibi yaşlar evliik için daha ideal gibi. Çünki artık üniversite okuyan bir insan zaten en erken 22-23 yaşında mezun oluyor yüksek lisans filan yapsa yaş olur en erken 25-26 yapmasa bile düzgün bir işe girse ilk girişte kimse öyle 3-5 bin almıyor bazı meslekler dışında ee evliikte haliyle maddi bir külfet getiriyor bunları sağlamak için de belli bir yaş ve olgunluk gerektiyor.

23 yaş bir erkek için gayet uygun bir yaş. Aranızda sadece 1 yaş fark varmış ki bence hiç kafanıza takmaya bile değmez. Anneniz haklı hayırlı işleri çok uzatırsanız Allah korusun tatsızlık çıkar huzursuzluk olur madem eminseniz çok uzatmayın derim. Yaşlarınız da gayet uygun ikinizin de. Hem beyefendi ben hazırım diyormuş siz neden karşı çıkıyorsunuz ki o kendine güveniyor demek ki. Geleceğe dair haddinden fazla endişe, evham yapmayın hayırlısını dileyin hayırlısı olur inşallah. Mutluluklar dilerim.

keşke yaşla olsa... Ne insanlar var gelmiş kaç yaşına hala çocuk gibi ama ne gençler var adamlık akıyor, ev geçindiriyor... Yani kısacası kişinin karakteri, yaşanmışlık ve kendini nasıl yetiştirdiği önemli... Yaşa çok takılmayın bence ;)

Back
X