- 19 Mayıs 2020
- 47.886
- 215.296
- 598
Şeyine bile takmaz, ezim ezim ezersen gık diyemiyorlar. Ağa da sen oluyon paşa da.Merhaba kızlar şimdi bu da dert mi amaan canın sıkıldı takacak şey arıyorsun galiba diyebilirsiniz ama gerçekten çok canımı sıkıyor bu olaylar artık
YouTube'da Amerika'da Uber(bir nevi taksi şoförlüğü yani) şoförlüğü yapan genç Türk bir çocuğun videosuna denk geldim.Arabaya binen yolcularıyla videolar çekiyor yolculuk boyunca.E haliyle kültür farkı,yetiştirilme tarzı yabancılar bizden daha rahat insanlar kötü anlamda demiyorum bunu bu arada yanlış anlaşılmasın.Yorumlara bakıyorum istisnasız her erkek Türk kızlarını gömüp yabancı kızlar şöyle rahat,böyle sıcak kanlı Türk kızları niye böyle diye kötülemişler.Sonra buna benzer konsepli yine Türk birinin Türkiye'de çektiği bir videoya rastladım.Kızlarla ilk buluşmasını arabada yapıyor falan olayı çokta anlamadım neyse.O videodaki her kızada nerdeyse her erkek bildiğiniz gömmüş ve afedersiniz yollu demeye getirmişler.
Şimdi bu iki yüzlülük değilde nedir? Neden bizim erkeklerimiz hem rahat,sıcakkanlı kız isteyip hem de böyle kızlara kötü gözle bakarlar? Napalım ölelim mi yani ne istiyorsunuz bizden ya?Yüz versek bi türlü vermesek burnu havada. Vallaha çok sinirime dokunuyo artık bu iki yüzlülük hiç bir erkeğe güvenemez oldum artık bunları gördükçe.
Gözlerini toprak doyursunMerhaba kızlar şimdi bu da dert mi amaan canın sıkıldı takacak şey arıyorsun galiba diyebilirsiniz ama gerçekten çok canımı sıkıyor bu olaylar artık
YouTube'da Amerika'da Uber(bir nevi taksi şoförlüğü yani) şoförlüğü yapan genç Türk bir çocuğun videosuna denk geldim.Arabaya binen yolcularıyla videolar çekiyor yolculuk boyunca.E haliyle kültür farkı,yetiştirilme tarzı yabancılar bizden daha rahat insanlar kötü anlamda demiyorum bunu bu arada yanlış anlaşılmasın.Yorumlara bakıyorum istisnasız her erkek Türk kızlarını gömüp yabancı kızlar şöyle rahat,böyle sıcak kanlı Türk kızları niye böyle diye kötülemişler.Sonra buna benzer konsepli yine Türk birinin Türkiye'de çektiği bir videoya rastladım.Kızlarla ilk buluşmasını arabada yapıyor falan olayı çokta anlamadım neyse.O videodaki her kızada nerdeyse her erkek bildiğiniz gömmüş ve afedersiniz yollu demeye getirmişler.
Şimdi bu iki yüzlülük değilde nedir? Neden bizim erkeklerimiz hem rahat,sıcakkanlı kız isteyip hem de böyle kızlara kötü gözle bakarlar? Napalım ölelim mi yani ne istiyorsunuz bizden ya?Yüz versek bi türlü vermesek burnu havada. Vallaha çok sinirime dokunuyo artık bu iki yüzlülük hiç bir erkeğe güvenemez oldum artık bunları gördükçe.
Yani bunun nedenini zaten açıkladım zaten kadın olduğum için bu durumun beni üzdüğünü söyledim.Ama gerçekten açtığıma pişman oldum konuyu yani burda ne saçma konular okuyoruz bu kadar tepki gelmiyor ama olay benim kişiliğime psikolojime kadar geldi.Neden öyle bir korkum olsun yapmayın Allah aşkına sevgilimde var zaten
Keşke erkeklerin olduğu bi platformda açsaymış. Böyle körler sağırlar birbirini ağırlardan öteye gidebileceğini sanmıyorum.Arkadaş bizi bilinçlendirmek istemiş sağ olsun :)
Erkeklerin ne düşündüğünü neden bu kadar önemsiyorsunuz? O ona yollu demiş, öteki berikine kezban demiş. Ee yani? Ne derlerse desinler.
Ben bu tarz şeyleri kafaya takmanın tek sebebinin "ya hiçbir erkek beni istemezse" korkusu olduğunu düşünüyorum.
Yoksa beğenmediğiniz zihniyete sahip insanların kadınlar hakkında ya da sizin hakkınızda ne düşündüğü neden umurunuzda olsun?
Böyle körler sağırlar birbirini ağırlardan öteye gidebileceğini sanmıyorum.
Sen değil miydin burada türk erkeklerine hakaretleri sıralayan? Sen yapınca normal de başkası yapınca mı nefret suçu?Maalesef katılmıyorum. Edilen hakaretlerin hedefi hepimiziz, bu ülkede yaşayan 40 milyon civarı kadın ve ortada büyük bir yanlış var.
- Dediğim gibi hedef kitle bir grp, grupları hedef alan hakaretler nefret suçuna girer.
- Öncelikle toplumda isteyen istediğine hakaret edebilir diye bir şey yok, herkes saygılı davranmak zorunda. Toplumda çıkıp istediğine istediğin gibi hakaret savurma gibi bir ayrıcalığa kimse sahip değil, sahip olduğunu sananlar varsa da o insanlara hadlerini ve yerlerini bildirmek gerekiyor mutlaka.
- Bu insanların ya da başka insanların hakaretleri kabul etmek zorunda değiliz asla.
- Türkiye'de kadın düşmanlığı yükselişte. Diğer bazı ülkelerde de kadınlara ayrımcılık var, ama Türkiyede bu iş bambaşka bir boyuttta, isteyen kadınlara istediği şekilde hakaret edebiliyora döndü.
Sırf bu yüzden konuşmayı bıraktığım tanıdıklarım oldu, İstanbula geldiğimde adam yüzüme yüzüme kadınlar öyle, kadınlar böyle yeaa diyor yüzüme baka baka ait olduğum gruba hakaret ediyor. Tabi ki uyardım, bir insana yüzüne yüzüne baka hakaret etmek nedir arkadaş dehşete kapıldım
-Bunun kişisel bir konu olduğunu asla düşünmüyorum, kadın-erkek eşitliği sosyal hayatta da işhayatında da zaten yok ama kadınlara hakaret asla norm olmamalı. Diğer kadınlara bırakmak istediğim toplum asla bu değil. Hakarete, ayrımcılığa, tacize uğramadan yaşamak, çalışmak, var olmak tüm kadınlarımızın hakkı.
Konuda zaten hiç bir erkeğe güvenemez oldum demiş. Ne yapalım ölelim mi demiş bir de.muhtemelen hayatını erkeklerin beğenileri ve doğruları üzerine kurmuş ve kendi doğrularını 2.plana atmış. Belli ki kendisi için kaygılaniyor ama olayı genele yayıyor. bizler de zeka özürlü olduğumuz için anlayamadık sanıyor hala :))) bunlara prim veren de kendisi ama henüz farkında değil.Keşke erkeklerin olduğu bi platformda açsaymış. Böyle körler sağırlar birbirini ağırlardan öteye gidebileceğini sanmıyorum.
Ha bir de türk erkeği çok rererö
Toplumun kadına bakışı, kadın cinayetleri genel çerçevede hepimizi etkiliyor ama "x milletin kadınları şöyle, buradakiler böyle" de tam bir ergen muhabbeti. Bunda takılacak bir şey yok ki.
ayy mis sende turk erkeklerınden nefret ettıgını soylemıstınBen buna da pek katılmıyorum, dediğim gibi toplumda basbayağı kadın düşmanlığı var. Kadınlar hakkında atıp tutan saygısızca söylemlerde bulunan tıp doktorları tanıyorum, hem de birden fazla. Toplumun üst eğitimli kısmından, PhD biri bu şekilde konuşuyorsa ve düşünüyorsa sokaktaki diğer erkekler ne yapsın?
Dediğim gibi hedef kitle bir grp, grupları hedef alan hakaretler nefret suçuna girer.
- Öncelikle toplumda isteyen istediğine hakaret edebilir diye bir şey yok, herkes saygılı davranmak zorunda. Toplumda çıkıp istediğine istediğin gibi hakaret savurma gibi bir ayrıcalığa kimse sahip değil, sahip olduğunu sananlar varsa da o insanlara hadlerini ve yerlerini bildirmek gerekiyor mutlaka.
Evettt bir o.ç Türk erkeği vakası daha
Hiç şaşırmadım, çağırırlar gel gel derler sonra da yarıyolda bırakır ee gelmeseydin kızım derler sen oratada kalırsın. Türk erkeği oynaktır güven olmaz.
Kamu spotunu tekrar yapayım Türk erkeği şerefsizdir, oynaktır, sakın ola ki bunların lafına güvenip evi barkı bozma, hele ki kış vakti taşınma hatasına düşmeyin.
Kamu spotumu yaptıktan sonra da yapılacak şeyi söyleyeyim. Başka ev bakın çıkın ama buna söylemeyin. Başka eve geçerken de evin anahtarını alın bu o.ç.den, kapıyı kitleyin anahtarı uzakta bir yerde çöpe atın. Evde TV, laptop, süpürge değerli ne varsa içini açıp çamaşır suyu dökün yandığına emin olun. Bu eve kayıtlı değilsiniz, evli zaten değilsiniz hiçbir şey ispat edemez b.k gibi kalır. Hayırlı olsun.
E kadını erkeği Türk toplumu olarak saçma sapan ve hatta gerzekçe adetlerimiz yok mu?Maalesef katılmıyorum. Edilen hakaretlerin hedefi hepimiziz, bu ülkede yaşayan 40 milyon civarı kadın ve ortada büyük bir yanlış var.
- Dediğim gibi hedef kitle bir grp, grupları hedef alan hakaretler nefret suçuna girer.
- Bu insanların ya da başka insanların hakaretleri kabul etmek zorunda değiliz asla.
- Türkiye'de kadın düşmanlığı yükselişte. Diğer bazı ülkelerde de kadınlara ayrımcılık var, ama Türkiyede bu iş bambaşka bir boyuttta, isteyen kadınlara istediği şekilde hakaret edebiliyora döndü.
Sırf bu yüzden konuşmayı bıraktığım tanıdıklarım oldu, İstanbula geldiğimde adam yüzüme yüzüme kadınlar öyle, kadınlar böyle yeaa diyor yüzüme baka baka ait olduğum gruba hakaret ediyor. Tabi ki uyardım, bir insana yüzüne yüzüne baka hakaret etmek nedir arkadaş dehşete kapıldım
-Bunun kişisel bir konu olduğunu asla düşünmüyorum, kadın-erkek eşitliği sosyal hayatta da işhayatında da zaten yok ama kadınlara hakaret asla norm olmamalı. Diğer kadınlara bırakmak istediğim toplum asla bu değil. Hakarete, ayrımcılığa, tacize uğramadan yaşamak, çalışmak, var olmak tüm kadınlarımızın hakkı.
Hele şükür beni anlayan biri çıktı sonunda.Tam olarak bunu anlatmak istedim.Neymişte benim sevgilim,kocam böyle değilse neden dert ediyormuşum? Yahu ne alakası var,bunun bana dokunmayan yılan bin yaşasın demekten ne farkı var? Çevremizde böyle bir erkek olmaması es keza olmayacağı anlamına geliyor mu? Ya da toplumda böyle düşünen insanların olmadığı anlamına geliyor mu? Hiç polyanacılık yapmaya gerek yok ülkemizde kadına bakış açısının ne kadar sıkıntılı olduğu belli.Değildir diyen de hayal aleminde falan yaşıyordur.Beni üzen bir durumu dile getirdim diye bir erkekler tarafından beğenilmeme korkusu yaşadığım iddia edilmediği kaldı.Daha biz kendi aramızda birbirimize hoş görüyle yaklaşamıyoruz ki erkekler yaklaşsın.Maalesef katılmıyorum. Edilen hakaretlerin hedefi hepimiziz, bu ülkede yaşayan 40 milyon civarı kadın ve ortada büyük bir yanlış var.
ayy mis sende turk erkeklerınden nefret ettıgını soylemıstın
hatta hepsı serefsız demıstın yanlıs hatırlamıyorsam
Miss cidden bunları nasıl buraya yazabiliyorsun senin yazdıkların ve düşüncelerin ortadayken?Konu sahibesşne bu dert değil diyenler olmuş, orası hiç doğru değil bu toplumu ilgilendiren bir konu gayet. Konu sahibesi ileri geri konuşanlardan rahatsız olmakta haklı gayet, duyunca/görünce ben de rahatsız oluyorum densiz insanların hakaretlerini dinlemek zorunda değiliz ki
Geçinemiyorum/market pahalı konusu ne kadar dertse bu da o kadar dert, ortada toplumu ilgilendiren bir konu var. Bunun içinde toplumun eğitim seviyesi de var, kadınlara olan bakış da var, cinsiyet ayrımcılığı da var.... Sen üstüne alınma gül geç denecek bir konu deği.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?