Erkek İki Yüzlülüğü

Şeyine bile takmaz, ezim ezim ezersen gık diyemiyorlar. Ağa da sen oluyon paşa da. Öyle yani, diş geçirebildiklerine bu tavırları.

Kendi kanından canından birini halka açık bir yerde aşağılamak utanç verici. Bizim erkeklerden başka kimsenin yaptığını görmedim, duymadım. Tonla yabancı kadınla evli Alman erkeği tanıyorum, bir kez olsun ağızlarından Alman kadınları hakkında tek kötü kelime duymadım. Erkeklerimiz çok saygısız ve kaba maalesef

Gözlerini toprak doyursun

Asil sorun erkekler değil ki, kadinlar! Kadinlar o dedikodularin en alasini yapiyorlar, birbirlerinin kuyunu kaziyorlar. "Aa nasil oluyorda bu kadar çirkin yada bu kadar geçmişi olan bir kadini o adam nasil beğendi"

Bu kadinlarin üzerindeki baskiyi, başka kadinlar kuruyor. Çoğu ego tatmini için,erkeklere "en iyii, en evlenilcek (eğlenilcek değil sakin haa) kadin benim" demek için.

Erkeklerde bu yok mesela, hiçbir erkek arkadaşini, başka erkeği aşağlamaz, üzerinden ego tatmini yapmaz. Her şekilde korur.

Ilk önce kadinlar değişmeli diyorum ben.

Toplumun kadına bakışı, kadın cinayetleri genel çerçevede hepimizi etkiliyor ama "x milletin kadınları şöyle, buradakiler böyle" de tam bir ergen muhabbeti. Bunda takılacak bir şey yok ki.
Üstelik ikiyüzlülük de yok bence. 2 videonun altındaki bütün yorumları aynı kişiler yapmamıştır herhalde. Bir kısmı yollu diye düşünüyor, bir kısmı kezban diye. Çeşit çeşit insan, çeşit çeşit erkek var sonuçta. İkiyüzlülük nerede?
Sizin sevgiliniz bunlardan biri değilse kim ne düşünürse düşünsün deyin geçin.

Maalesef katılmıyorum. Edilen hakaretlerin hedefi hepimiziz, bu ülkede yaşayan 40 milyon civarı kadın ve ortada büyük bir yanlış var.

- Dediğim gibi hedef kitle bir grp, grupları hedef alan hakaretler nefret suçuna girer.
- Öncelikle toplumda isteyen istediğine hakaret edebilir diye bir şey yok, herkes saygılı davranmak zorunda. Toplumda çıkıp istediğine istediğin gibi hakaret savurma gibi bir ayrıcalığa kimse sahip değil, sahip olduğunu sananlar varsa da o insanlara hadlerini ve yerlerini bildirmek gerekiyor mutlaka.
- Bu insanların ya da başka insanların hakaretleri kabul etmek zorunda değiliz asla.
- Türkiye'de kadın düşmanlığı yükselişte. Diğer bazı ülkelerde de kadınlara ayrımcılık var, ama Türkiyede bu iş bambaşka bir boyuttta, isteyen kadınlara istediği şekilde hakaret edebiliyora döndü.
Sırf bu yüzden konuşmayı bıraktığım tanıdıklarım oldu, İstanbula geldiğimde adam yüzüme yüzüme kadınlar öyle, kadınlar böyle yeaa diyor yüzüme baka baka ait olduğum gruba hakaret ediyor. Tabi ki uyardım, bir insana yüzüne yüzüne baka hakaret etmek nedir arkadaş dehşete kapıldım

-Bunun kişisel bir konu olduğunu asla düşünmüyorum, kadın-erkek eşitliği sosyal hayatta da işhayatında da zaten yok ama kadınlara hakaret asla norm olmamalı. Diğer kadınlara bırakmak istediğim toplum asla bu değil. Hakarete, ayrımcılığa, tacize uğramadan yaşamak, çalışmak, var olmak tüm kadınlarımızın hakkı.

E siz de erkekleri genelliyorsunuz, her yurdum erkeği böyle değil ki. İnternette gördüğünüz birkaç yorum, o yorumları yapanlar tüm Türkiye erkeklerini mi temsil ediyor yani?

Turizm memleketinde yaşıyorum, yerleşik yabancının bol olduğu bir yerde; buradaki erkeklerin yabancı-yerli böyle bir ayırım yaptığına şahit olmadım çevremde, bunun muhabbeti bile geçmez. Ne alaka yani. İnternet alemi, trollü var, 12-13 yaşında ergeni var, ömründe hiç kadın görmemişi kadın nedir bilmemiş abazanı var, erkek nickiyle gezen, o ağızla yazan kadınlar var, var da var... Öylesi videoları izlemeyen, dikkate almayanları ve yorum yapmayanları da, yorum yapanından fazla var. Bunlar nasıl genellenip bir milletin erkeklerine mal edilebiliyor? Oradaki yorum yapanların yaptığı şeyi yapıyorsunuz.

Bu zihniyeti biz buradaki mesajlarımızla bitiremeyiz zaten. Bir de bu işler çocukken yetiştirilmeyle oluyor yani kocaman adama yanlış düşünüyorsun desek de fikrini değiştirmesi epey zor olur.

Önce yeni nesili ailesi olarak bilinçli yetiştirmelisiniz.

Okullarda cinsel, psikoloji, sosyoloji eğitimi verilmeli. Saygı, sevgi, eşitlik öğretilmeli.

(Bir nevi ahlak dersi gibi. Ama din dersindeki gibi %99 dua ezberleyip %1 de adam öldürmek kötüdür cinsinden değil.)

Özellikle zaten internetten bilgilere kolay ulaşıldığı için ben yeni nesilin daha hızlı bir şekilde gerçekleri görebildiğini ve sabit fikirli kalmadığını düşünüyorum. İnanılmaz bir bilgi akışı var şu an.

Yani umudum bundan 20-30 yıl sonra kadınların kezban ya da yollu olarak adlandırılmak yerine birey olarak görülmesi.

Umudum var ama olur mu bilmiyorum

Böyle körler sağırlar birbirini ağırlardan öteye gidebileceğini sanmıyorum.

Ay burada bir konu açılmıştı da ukraynalı kadınlar ve peşine rusu, almanı, bilmem nesi yerden yere vurulmuştu. Türk kadınlarını övmek için kedini paralamıştı çoğu kişi ama bunu tabii ki başka kadınları gömerek yapmışlardı.
Her an gelip "aman nesini övüyorlar rus kadınları çok reröre, zaten erken çöküyorlar" diye saydırmaya başlayabilirler. Siper alın

Sen değil miydin burada türk erkeklerine hakaretleri sıralayan? Sen yapınca normal de başkası yapınca mı nefret suçu?

Keşke erkeklerin olduğu bi platformda açsaymış. Böyle körler sağırlar birbirini ağırlardan öteye gidebileceğini sanmıyorum.

Ha bir de türk erkeği çok rererö
Konuda zaten hiç bir erkeğe güvenemez oldum demiş. Ne yapalım ölelim mi demiş bir de.muhtemelen hayatını erkeklerin beğenileri ve doğruları üzerine kurmuş ve kendi doğrularını 2.plana atmış. Belli ki kendisi için kaygılaniyor ama olayı genele yayıyor. bizler de zeka özürlü olduğumuz için anlayamadık sanıyor hala :))) bunlara prim veren de kendisi ama henüz farkında değil.

Toplumun kadına bakışı, kadın cinayetleri genel çerçevede hepimizi etkiliyor ama "x milletin kadınları şöyle, buradakiler böyle" de tam bir ergen muhabbeti. Bunda takılacak bir şey yok ki.

Ben buna da pek katılmıyorum, dediğim gibi toplumda basbayağı kadın düşmanlığı var. Kadınlar hakkında atıp tutan saygısızca söylemlerde bulunan tıp doktorları tanıyorum, hem de birden fazla. Ergen çocuk falan da değil absbayağı 30+ adamlar. Toplumun üst eğitimli kısmından, PhD biri bu şekilde konuşuyorsa ve düşünüyorsa sokaktaki diğer erkekler ne yapsın?

ayy mis sende turk erkeklerınden nefret ettıgını soylemıstın hatta hepsı serefsız demıstın yanlıs hatırlamıyorsam

Dediğim gibi hedef kitle bir grp, grupları hedef alan hakaretler nefret suçuna girer.

Konu sahibesşne bu dert değil diyenler olmuş, orası hiç doğru değil bu toplumu ilgilendiren bir konu gayet. Konu sahibesi ileri geri konuşanlardan rahatsız olmakta haklı gayet, duyunca/görünce ben de rahatsız oluyorum densiz insanların hakaretlerini dinlemek zorunda değiliz ki
Geçinemiyorum/market pahalı konusu ne kadar dertse bu da o kadar dert, ortada toplumu ilgilendiren bir konu var. Bunun içinde toplumun eğitim seviyesi de var, kadınlara olan bakış da var, cinsiyet ayrımcılığı da var.... Sen üstüne alınma gül geç denecek bir konu deği.

E kadını erkeği Türk toplumu olarak saçma sapan ve hatta gerzekçe adetlerimiz yok mu?
Çeyrekler, altınlar, kaynanaya don aldırmalar saçma değil mi?
Bir de neden alınıyorsunuz ki? Biri Türk kadını kezban dese alınmam, neden alınayım çünkü? Beni de alakadar etmiyor ondan söylenenler, alınmak saçma bence

Hele şükür beni anlayan biri çıktı sonunda.Tam olarak bunu anlatmak istedim.Neymişte benim sevgilim,kocam böyle değilse neden dert ediyormuşum? Yahu ne alakası var,bunun bana dokunmayan yılan bin yaşasın demekten ne farkı var? Çevremizde böyle bir erkek olmaması es keza olmayacağı anlamına geliyor mu? Ya da toplumda böyle düşünen insanların olmadığı anlamına geliyor mu? Hiç polyanacılık yapmaya gerek yok ülkemizde kadına bakış açısının ne kadar sıkıntılı olduğu belli.Değildir diyen de hayal aleminde falan yaşıyordur.Beni üzen bir durumu dile getirdim diye bir erkekler tarafından beğenilmeme korkusu yaşadığım iddia edilmediği kaldı.Daha biz kendi aramızda birbirimize hoş görüyle yaklaşamıyoruz ki erkekler yaklaşsın.

ayy mis sende turk erkeklerınden nefret ettıgını soylemıstın

Nefret etmiyorum, kendilerini düzeltmelerini ve kadınlara insanca davranmalarını istiyorum sadece. Çevremdeki negatif örneklerden bıktımDüzgün, aklı başında erkekler de var tabi ki ama azınlıkta.

hatta hepsı serefsız demıstın yanlıs hatırlamıyorsam

Hepsi değil ama azımsanamayacak bir kısmı. Burda o lafı ettiğim konuda adam konu sahibesine kış vakti gel gel taşın diyor, 1 hafta sonra da ayrılmak istiyorum diyor. O yüzden güvenmeyin yazdım kadınlara, evi barkı dağıtmasınlar asla. Ben olsam asla nikahsız olduğum erkeğin lafıyla evimi dağıtıp adamın yanına taşınmam. Sonunda gelmeseydin derler, toplumdakiler evlenmeden neden gittin derler, davet eden adam gelmeseydin evlenmeden yollusun madem der. İkiyüzlülük ve rezillik bu durumda sadece erkekler de olmuyor tabi ki, bunları aşılayan toplumda da var. Son yıllarda toplumun mayası iyice bozuldu, sırttan bıçaklama, yüze gülüp arkadan konuşma, suçu mağdura yıkma .... her şey var. hele ki mağdur kadınsa zaten toptan kaybediyor, çünkü yanlış cinsiyetten. Kadın tacize uğradım diyor, darpa uğradım diyor, öldürülüyor ama yapanlar mahkemede serbest kalıyor. Şimdi bu toplumda hak, hukuk, adalet, vicdan var mı? Şu durumda kadınlar için tek yol var, o da mağdur olmamak çünkü olursan yanında kimse yok bazen kendi ailen bile. Bu yüzden söylediğimin arkasındayım, her kadın karşıdaki erkek her an kıvırabilir diye düşünsün kendini korusun.

Miss cidden bunları nasıl buraya yazabiliyorsun senin yazdıkların ve düşüncelerin ortadayken?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…