Erkek İki Yüzlülüğü

Hanımefendi milletin erkeklerine falan laf ettiğim yok.Erkeklerle bir zorumda yok.Ona kalırsa benim çevremde karısını döven biri de yok benim çevremde karısını döven biri olmaması bu ülkede kadına şiddet olmadığı anlamına gelebilir mi peki?

Çok zor değil azıcık İnternette dolaşsanız kadınlar hakkında ne kadar sıkıntılı düşünceye sahip erkekler olduğunu görürsünüz.Benim lafım zaten bu tayfaya.Hayır biz sizlerle başka ülkede mi yaşıyoruz acabada böyle şeyler yok 3'5 ergen onlar diye iddiada bulunuyorsunuz anlamıyorum ki?

Konuda hakaretten bahsedilmiyor ki, ne alakası var?
Birinde "Türk kızları yabancılar gibi sıcakkanlı değil" tarzı yorumlar yapılmış, diğerinde konu sahibinin bile tam anlamadığı bir video söz konusu ve videodaki olay üzerine videodaki kızlara yollu demeye getirmişler diyor.
Bu iki videoyu kendi iş arkadaşlarıyla harmanlayıp erkekleri genellemiş.

Bir kadına yollu iması evet hanzoluk ama hepimiz her izlediğimiz video hakkında çok saygıdeğer şeyler düşünmüyoruzdur herhalde. Kimsenin düşüncelerine hükmedemeyeceğimize göre yapabileceğimiz tek şey böyle erkeklerden uzak durmak.

Mağaradan 5 dk önce çıkmış, bir yerlerde gereksiz yere oksijen tüketen adamlar benim yollu olduğumu düşünüyor diye benim kalbim kırılmıyor mesela.
Her kadın böyle düşünse asıl o zaman sesleri kesilir böyle tiplerin. Yoksa kendilerini nimetten sayıp kadınları kategorilere ayırıp car car konuşuyorlar işte.

anladım...su soyledıklerıne katılmayacak kımse yoktur bence dogru soyluyorsun

Tekrar yaziyorum, konu alinma ya da alinmama meselesi degil. Konu, toplumdaki erkeklerin kadinlara hakaret edebilecekleri seklinde bir yanilgiya sahip olmasi. Konu, kadınların aşağılanması ve bunun normalleşmesi , toplumun çok yanlış bir yola sapması ve eğitim seviyesinin yerlerde sürünmesi.

Tekrar kendimi alıntılıyorum:

Tekrar yazıyorum:

- Bu insanların hakaretlerini dinlemek zorunda değilim saygılı olsunlar
- Kadınlarınd a eşit bireyler olarak varolma ve saygı görme hakları var.

Allaha şükür erkekler tarafından beğenilme kaygım yok he bu arada yancını engelledim ama hala konuşuyor mu benim hakkımda?
Toplumda olan bir şeyi dillendirdim diye ne "pick me" tarzında bir kız olmam kaldı,ne erkeklere kendini beğendirme kaygısında olduğum kaldı.
Ya siz çok farklı bir ülkedesiniz ya da biz.Akşam haberlerde bile kaç tane kadın cinayeti var.İnternette kadınlara zorbalıklar var.Olmayan bir şeyi konuşuyorum gibi davranıyorsunuz bırakın bu polyanacılığı ya.Bunu dillendirdim diye kişiliğime varana kadar yorum yapmayı had bildiniz kendinize.
Zeka özürlülüğünü bilmem ama okuduğunu anlamakta bir sıkıntı var ısrarla açıklamama tapmen konuyu saçma sapan yerlere çekip benim psikolojim hakkında yorumda bulunuyorsunuz bir de.Bir bilirkişilik yapmadığınız kalmıştı.Şu an sizin yaptığınızda hemcinsinize zorbalık farkında mısınız?

İnternette yeteri kadar deliğe girip çıktım, sizin youtube'da verdiğiniz örneklerin ötesinde çok çeşitli platformlarda, taverna, pavyonlar da dahil pek çok canlı yayınları inceleme fırsatım oldu. Bunun üzerine diyorum ki nerede, neye bakarsanız, orada onunla ilgilenen bir grubu görürsünüz ancak.

Youtube'un uber sohbetlerinden çıkar, evrim ağacı kanalının altına giderseniz, bu kez derdi amacı bilim olan tonlarca erkek yorumu okursunuz. Oradan çıkar "Erkek arkadaşımı nasıl şakaladım, reçeli regl sandı" başlıklı bir videonun altına giderseniz, orada da çok daha farklı tartışmaları okursunuz.

Bunlar erkeklerin genelini temsil etmiyor anlayabiliyor musunuz? Youtube'u türlü türlü kullanan insanlar var. Oturup bir tenis müsabakasını izleyip bunun kritiğini yapanlar da var, aynı tenis maçını "Ehehe eteği açıldı" diye izleyen ergenler de.
Kadınlar hakkında sıkıntılı düşüncelere sahip erkekler yok demiyorum ki, bunlar tamamen bir "Erkekler genellemesi" oluşturmaz diyorum. Böylesi bir bakış tüm erkek cinsiyetine, tüm Türk erkeklerine mal edilemez diyorum. Zor mu bunu anlamak?

arkadaslar nıye kavga edıyorsunuz suan ?

demın tıp bılgısı olan bır arkadas bı konuda gen men bırseyler anlatıyordu ona soru sordum gercekten soru sordum vallahı kotu bısey demedım
ve bana hakaret ettı azarladı sonra da bugun sızın ıcın sıkıntılıydı sanırım soru sordum dıye azarlandım dedım tuttu bana sen soru falan sormadın hayatın boyunca hakaret yemeye alısmıssın bellı kı dedı
evet aynen boyle oldu

ben suan buna uzuldum mesela
o turk kızlarına kezban dıyen erkeklerden daha uzucu geldı kendı ulkemdekı kadının bır kadına boyle yapması
bence suan bunu konusalım .

kavga etmeyelım basım agrıyor

Ohoo ama siz beni hiç anlamamışsınız ki.Benim anlatmak istediğim şuydu ilk izlediğim videodaki kızlarını çocuklara yeni tanışmalarına rağmen ne kadar samimi,rahat(hatta videoda öpüşüyorlardı bu yüzden amerikada kızlar teklif ediyormuş tarzı yorumlar vardı) olmalarını öven tarza yorumlar vardı.
İkinci videoda ise benzer hareketleri yapan Türk kızına yollu tarzında yorumlar vardı erkekler tarafından.Bu mu iki yüzlülük olmuyor şimdi?
İş arkadaşı kısmına gelince bazıları sadece bir videoya yapılan yorumları ciddiye aldığımı söyledi bende sadece sanalda değil reelde de böyle olaylarla karşılaştığımı söyledim.

Türk kızlarına yapılan en ufak bir eleştiriyi “böhüüüğ bana hakaret ettiler” diye karşılayan zihniyet aynı şekilde türk erkeğine ağıza alınmayacak hakaretler hatta seksist küfürler savurabiliyor. Çok enteresan.

Başka milletin kadınını övmek niye kadın düşmanlığı olsun yav? Adam türk kadınlarına düşmandır yani en fazla. O da ergen muhabbeti işte yaştan bağımsız.
Dümdüz kadın düşmanlığı yapıyorsa da çevresinde durmaya devam edip bunlari dinleyen kadınların suçu bu da.

bırde bence her ınsan kendı ulkesıne,ulkesındekı ınsanlara ,ozellıkle kendı cınsıne hakaretler edılırse uzulur ya nıye uzulmuyorsunuz ben uzuluyorum valla
nıye elın herıfınden durduk yere hakaret yıyelım ?

Hanımefendi ben erkeklerin hepsi böyle demiyorum ama kusura bakmayın da Türkiye gibi bir ülkede bu tarz düşünceli insanların çoğunluk olmadığını iddia etmek içinde fazla hayal aleminde yaşıyor olmak lazım.Bu insanların çoğunlukta olması geride kalan tüm erkekleri kötü yapmıyor zaten benim lafım dediğim tarza sıkıntılı olan erkeklere.Asıl bunu anlamak bu kadar mı zor? Şu an bana neden karşı çıkıyorsunuz onu da anlamıyorum.Çoğunluk ya da değil böyle insanlar var mı var ve bu durumda beni rahatsız ediyor . Rahatsız olmamda ne gibi bir sorun var ki?

İngillimişsiniz ama yine de yazayım. İlk videoya yorum yapan kişilerle ikinci videoya yorum yapan kişiler farklı insanlar. İlk videoya yorum yapanlar öyle düşünüyor, ikinci videoya yorum yapanlar böyle düşünüyor. Aynı insandan iki farklı fikri duymadığınıza göre hayır iki yüzlülük değil.

Evet bende bunu anlamıyorum durduk yere Türk kadını şöyle,Türk kızı böyle yok çirkin,yok kilolu,yok kıllı tarzı muhabbetlere denk gelmek bir kadın olarak beni üzer.Bundan doğal ne var ki? Hadi kendimi geçtim gelecek nesiller açısından düşününce bile üzücü insanlık olarak nereye gidiyoruz diye.Bazen burdaki insanları anlayamıyorum.Olur olmadık şeylere tepki gösteriyorlar.

Yancinı engelledim derken?
Olay ne ara şiddete geldi ve bir anda ben zorba oldum.
Açtığın konuda yazdıklarını tekrar oku istersen bir şöyle diyorlar bır böyle biz ölelim mi o zaman diyorsun sonra konuyu şiddete bağlıyorsun. daha açtığın konuda yazdıklarının farkında değilsin ama ben okuduğunu anlamıyorum. Hı hı evet haklısın.

bazı kızlar sıkıntılı arkadas , bazı kızlar cok kezban, bazı kızlara bulasma gıbı soylemlere hıc alınmam kırılmam ona oylesı denk gelmıstır derım ama
turk kadınları kezban turk kadını sıkıntılı turk kadını soyle boyle dendı mı ısın ıcıne vatan mıllet bayrak gırdımı ben bı huylanıyorum

onu dıyenlerınde annesı ablası var kendı kendılerıne laf edıyorlar aslında
cevrenızde de oyle konusanlar olacaktır mutlaka ya burada konularda da yazıyorlar erkegın elının kırı dıyen kendı cınsındekı kızları yerenler var ... kadınlarda yapıyor maalesef

Eskiden kızardım, şimdi umrumda değil. '' Yine kimden yüz bulamadın, turşu. '' diyorum yüzüne.

Başlığınızı "Erklek ikiyüzlülüğü" diye atıyor, yazınızda "Bizim erkeklerimiz" diye üzerine basıyorsunuz. Genellemek değil de nedir bu? Önce ne yazdığınızı bilin ki sonradan kıvırıyormuş gibi görünmeyin.

Ben genellemenize takıldım ve evet bir cinsiyetin topyekun genellenip zan altında bırakılmasından hoşlanmıyorum, oldukça sığ bir tutum olarak buluyorum. Neyin çoğunluk, neyin azınlık olduğunu, tüm bir toplum kritiğini de, birbiri ile farklı yorumculara sahip iki youtube videosu altından yapabilmenize de şaştım. :) Siz internette her erkek profilden yazanı da erkek sanıyorsunuzdur muhtemelen. Neyse bu ayrı bir konu.

Rahatsız olabilirsiniz, olun bana ne, bana da komik ve gereksiz geliyor böyle dert yanmalar, bunu rahatsızlık edinebilmek filan bundan da size ne yani napabilirim? :))

Son düzenleme:
Lafın gelişi diye bir şey vardır bilir misin? Orada ki ölelim o zaman lafının okuduğunu anlayabilen herkes ciddi olmadığını anlar.Ama sen ve o cevaplarını alıntıladığın kişi sabahtan beri gereksizce üstüme geliyorsunuz.
Kendimi beğendirme kaygım varmış ama ben bile farkında değilmişim vay canına yaa
Maşallah siz neymişsiniz öyle benim hakkımda benim bilmediğim şeyleri biliyorsunuz.
Bu yaptığınız açıkça zorbalık.Demek ki bilinçlenin derken haksız değilmişim bak.Daha yaptığın şeyin farkında bile değilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…