- 14 Haziran 2017
- 2.401
- 1.306
- 83
- 40
Kusura bakma anlamadım ama merak ettim bizimde öyle olabilir mi diye peki hiç sperm cıkısı olmuyormu?Bizim problemimiz patoloji sonucuna göre hipospermatogenez canım. sperm yapan hücre var fakat gelişmiyor. Kaan beye gidicez bu hafta bakalım ne diyecek. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Hep dualarımdasınız..
Aktarlarda satılıyor canım..Süt yada suyun içine 1 tatlı kaşığı ekleyip karıştırıyorsun içiyorsun.
Sizdeki sorun neydi?
Geçmiş olsun canım..İlk kez duyuyorum, bakalım daha neler öğreneceğizBizim problemimiz patoloji sonucuna göre hipospermatogenez canım. sperm yapan hücre var fakat gelişmiyor. Kaan beye gidicez bu hafta bakalım ne diyecek. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Hep dualarımdasınız..
Eşim bir su bardağı süt ile 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozunu karıştırıyor içiyor.Ben suya karıstırıyorum bi cay bardagının yarısı suya.sabah aksam içiriyorum napımmm belki daha iyi olur die
Bizim %29 dna hasari. Ama ros tayini ve oksidatif stres testlerimiz de kotu geldi. 6 aylik tedavi verdi hoca 3 ayimiz bitti ama bir sey yok simdilik. 3 ay sonra olmazsa tekrar tup deneyecegiz belki micro tese olacak. 2 tup bebek yaptirdik ilki negatif ikincisi de kimyasal sonuclandi maalesef% 25 .. Kaan bey tedavi edilmeyecek bir oran değil dedi..
Sizin sorun neydi?
cnm size kaan hoca 6 ay sonundamı testi yeniletecek? biz temmuz sonu canlılık testı yaptıracağız sadece. bakalım ne cıkacak düzelme olmazsa tüp bebek diyecek sanırım.Bizim %29 dna hasari. Ama ros tayini ve oksidatif stres testlerimiz de kotu geldi. 6 aylik tedavi verdi hoca 3 ayimiz bitti ama bir sey yok simdilik. 3 ay sonra olmazsa tekrar tup deneyecegiz belki micro tese olacak. 2 tup bebek yaptirdik ilki negatif ikincisi de kimyasal sonuclandi maalesef
Bizim haziran sonu demisti de memleketteydik yeni donduk. Bu hafta test yaptiracagiz.cnm size kaan hoca 6 ay sonundamı testi yeniletecek? biz temmuz sonu canlılık testı yaptıracağız sadece. bakalım ne cıkacak düzelme olmazsa tüp bebek diyecek sanırım.
Yine dna hasar panelimi yaptircaksnz? Merakla bekliyrm sizin sonuclarinizi da.Bizim haziran sonu demisti de memleketteydik yeni donduk. Bu hafta test yaptiracagiz.
Canim aslinda hoca sadece dna hasar testi istedi. Ama biz hem panel hem de spermiyogram yaptiracagiz. Hepsini gormek istiyoruz.cunku sonuc hic degismediyse tup bebek merkezi arastirmaya baslayip 6 aylik surecin sonunda hemen deneyecegiz. Azicik da olsa ilerleme varsa yani umut vaadediyorsa ocaga kadar beklemeyi istiyoruz allah kismet ederse. Cunku kaan hocanin dedigi her seyi harfiyen yaptik. Daha bir gelisme olmadiysa bundan sonra olmaz diye dusunuyoruz. Oyle iste. Insallah sizin sonuclar da guzel cikarYine dna hasar panelimi yaptircaksnz? Merakla bekliyrm sizin sonuclarinizi da.
Canlilik testi dedigin ros tayini mi oluyor? Dna hasar yaptirmayacak misiniz?cnm size kaan hoca 6 ay sonundamı testi yeniletecek? biz temmuz sonu canlılık testı yaptıracağız sadece. bakalım ne cıkacak düzelme olmazsa tüp bebek diyecek sanırım.
Cnm bizde dna hasari %12 cikmisti o nedenle onu tekrarlamayacagiz. Kaan hoca bu sefer duzen lab da vitalite(canlilik) testi yaptirin demis sadece. Bizim sadece canlilikta sorun oldugu ocin. Ama biz spermiyogramda yaptrcaz onda degisiiklik oldu mu bakalim.Canlilik testi dedigin ros tayini mi oluyor? Dna hasar yaptirmayacak misiniz?
Ya bu sefer bize de duzen demis. Ama biz yine genartte yaptirmak istiyoruz. Sonuclar laboratuvarlara gore degisiyor. Biz ayni testi duzende de yaptirmistik ondan dna hasari %19 cikmisti genartta ayni test %29 cikmisti. Arada 1 hafta vardi. Simdi duzende yaptirirsak yine ayni sey olursa diye korkuyoux. Nasil is anlamadim. Ayrica testleri ayni yerlerde tekrarlamak gerekmiyor mu? Bence bunda bi gariplik var. hem duzende panel olarak yoktu bu arada sadece dna hasar testi vardi istanbuldakinde. Siz hangi subede yaptiriyorsunuz?Cnm bizde dna hasari %12 cikmisti o nedenle onu tekrarlamayacagiz. Kaan hoca bu sefer duzen lab da vitalite(canlilik) testi yaptirin demis sadece. Bizim sadece canlilikta sorun oldugu ocin. Ama biz spermiyogramda yaptrcaz onda degisiiklik oldu mu bakalim.
Biz sislide yaptiracagiz cnm ama haklisin panel yaptrack olsak mikrogende yaptiracaktik. Laboratuvar arasi farklilik cikar bncede ztn siz deneyimlemissinz. Hoca niye duzene dondu bilmiyrm istdan ankaraya giderken spermlerde sikinti cikiyor olblr mi bilmiyrm. Bizimde kafamizi kurcaladi. Duzende paneldeki tum testler yoktu bi ara aramistim ama hangisi yoktu bilmiyrm. Belki sadece tek testt istedgi icin duZene yonlendrmistr panel yaptrmk zorubda degiliz diye. Mikrogen sadece panel yapiyor olblr. Bu arada kaan hocaya sonuclari atarken maj bolumne brseyler yaziyorun sorularim oluyor ama hic cevaplamiyr sadece tedavyei yazip gonderiyor. Boyle hic tatmin olaniyrm doktrla konusamamk da cok kotu.Ya bu sefer bize de duzen demis. Ama biz yine genartte yaptirmak istiyoruz. Sonuclar laboratuvarlara gore degisiyor. Biz ayni testi duzende de yaptirmistik ondan dna hasari %19 cikmisti genartta ayni test %29 cikmisti. Arada 1 hafta vardi. Simdi duzende yaptirirsak yine ayni sey olursa diye korkuyoux. Nasil is anlamadim. Ayrica testleri ayni yerlerde tekrarlamak gerekmiyor mu? Bence bunda bi gariplik var. hem duzende panel olarak yoktu bu arada sadece dna hasar testi vardi istanbuldakinde. Siz hangi subede yaptiriyorsunuz?
Hmm onu bilemiyorum ben bir kere esim baska ilac da aldi onlri kullanalim mi diye sormustum ekstra bir sey kullanmasij diye cevap yazmisti bana ayni mesaj icinde. Ama tesadufen mi bilemiyorumBiz sislide yaptiracagiz cnm ama haklisin panel yaptrack olsak mikrogende yaptiracaktik. Laboratuvar arasi farklilik cikar bncede ztn siz deneyimlemissinz. Hoca niye duzene dondu bilmiyrm istdan ankaraya giderken spermlerde sikinti cikiyor olblr mi bilmiyrm. Bizimde kafamizi kurcaladi. Duzende paneldeki tum testler yoktu bi ara aramistim ama hangisi yoktu bilmiyrm. Belki sadece tek testt istedgi icin duZene yonlendrmistr panel yaptrmk zorubda degiliz diye. Mikrogen sadece panel yapiyor olblr. Bu arada kaan hocaya sonuclari atarken maj bolumne brseyler yaziyorun sorularim oluyor ama hic cevaplamiyr sadece tedavyei yazip gonderiyor. Boyle hic tatmin olaniyrm doktrla konusamamk da cok kotu.
Biz yaptirana kdr sen gitmis oluran cnm temmuz sonu agustos basi gbi test verecgiz biz. Sen yine ara bi sor paneldeki testleri tek tek lavoratuvara da bagliyorlar daha dgru bilgi alman icin. Ins guzel sonuclarniz olur hepimize umut olur. Sizin canlilik kacti bu arada ondada degisim olacak mi bakalimHmm onu bilemiyorum ben bir kere esim baska ilac da aldi onlri kullanalim mi diye sormustum ekstra bir sey kullanmasij diye cevap yazmisti bana ayni mesaj icinde. Ama tesadufen mi bilemiyorumvalla bizim duzende dna hasari mikrogenden daha dusuk ciktigina gore belki yine aynisi olacak ve yalnitacak bizi yani kiyaslayamayacagiz. O yuzden mikrogende yaptiracagiz canim. Sen yine de panel varsa bana da soyler misin yine de bilgimiz olsun.
Canli sperm %19Biz yaptirana kdr sen gitmis oluran cnm temmuz sonu agustos basi gbi test verecgiz biz. Sen yine ara bi sor paneldeki testleri tek tek lavoratuvara da bagliyorlar daha dgru bilgi alman icin. Ins guzel sonuclarniz olur hepimize umut olur. Sizin canlilik kacti bu arada ondada degisim olacak mi bakalim
bizimde %12 , doğal yolla olmama sebebi bu oranın düşük olması demiş.nette baktım canlılık %70 üstünde olmalı yazıyor. sizin bu değerin de artması lazım ozmn. bakalım tedavi sonucu ne değişecek sonucunu bnde merakla beklıyorum cnmCanli sperm %19
Evet zaten o yuzden panel yaptirmak istiyoruz. Hoca sadece dna hasar testi istedi bizden. Ya insallh nasil istiyoruz anltamam tabiki burda herkes istiyor en iyi siz anlrsiniz. Ama olmazsa da yine tup deneyecegiz artik napalimbizimde %12 , doğal yolla olmama sebebi bu oranın düşük olması demiş.nette baktım canlılık %70 üstünde olmalı yazıyor. sizin bu değerin de artması lazım ozmn. bakalım tedavi sonucu ne değişecek sonucunu bnde merakla beklıyorum cnm
valla bu durum düzelen bir durum mu hiçbir yorum alamadık hocadan. sonuclar elımızde gidip yuzyuze konussabilseydik daha çok tatmın olurduk. sizde canlılık tedavisi yapıyoruz ilaçalra devam temmuz sonu yenıden test demiş. ilaç fayda ediyormu onu araştırıyorum ama canlılıkla ilgili pek bilgi bulamadım. biz bide bir karısım kullanmaya başladık. eşime ve bana hazırladılar. bnm normalde 12-13. gun yumurtlamam olur bunu da biraz erken bulan doktorlar oldu hızlı büyüyordu yumurtam. bu ay karısımı kullandım sanırım bgn yumurtam catlayacak 15. gunum. dunde vajınal muayene oldum enfeksıyon ve mantar varmıs yumurta boyutuna da baktırdım 20 mm civarıydı. dedim acaba bu karısım mı iyi geldi daha saglıklı mı büyüyor. medet umuyoruz valla herseyden. eşimin de değerleri hemen iyileşse de bizde gebelık haberi alabilsek:) bu beklentıye girmek de yoruyor insanı şimdi ilaca umut bagladık bu bırkac ay umutla adetım gelmesın diye bekleyecegm ve her adet oldugumda yine üzülecegım. tüp bebek için araştırma yaptınmı pekı cnm? erkek infertilitesi konusunda dikkatlı davranan bir yer olsun istyrm. biz bahceci fulyada denemıstık , sebepsiz infertilite dendi eşimin spermıyogramları normaldi daha detyalı birşey araştırılmadı ve tüp bebektede sperm secımıne cok özen göstermedıler herhlde nasılsa sıkıntı yok dıye. sımdı bı daha oraya gıtsem bu soruna baska yaklasımlar sergilerler mi bilmiyorum. iyi bir merkez laboratuvarı da iyi deniyor ama güvenım sarsıldı biraz.Evet zaten o yuzden panel yaptirmak istiyoruz. Hoca sadece dna hasar testi istedi bizden. Ya insallh nasil istiyoruz anltamam tabiki burda herkes istiyor en iyi siz anlrsiniz. Ama olmazsa da yine tup deneyecegiz artik napalimama size 3 aylik tedavi vermis 3 ayda bu oran %12 den nasil %70 e cikacak ki anlayamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?