Doğuma Hazırlık Erkek isimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben yüzme hakemliği yapıyorum orda değişik gelen isimlerden yazayım...kız isimleri türkü. tutku, mısra, polen

Erkek

Mrirzah (osmanlıca)
Murathan(arapça)
Mücahit:(arapça)Savaşçı, cihada katılan
Muhsin:(arapça)İhsan eden, iyilikte, bağışta bulunan

Kız
Müberra:(arapça)Temize çıkmış aklanmış, müstesna, azade, arınmış. Hz. Peygamberin isimlerinden

Ebrar (arapça) : . Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.

Ekvan (arapça) :Varlıklar, alemler, dünyalar.

Enam (arapça): 1. Bütün mahlukat, yaratılmış her şey. 2. Halk, insanlar. Seyyidü'l-Enam: Halkın ulusu Rasûlullah (s.a.s). 3. Kur'an-ı Kerim'in 6. Suresinin adı. 4.Bazı ayet ve duaları içeren dua kitabı.

Enhar (arapça) :Irmaklar, çaylar. Enhar. Kur'an-ı Kerim'de cennetlerin altlarından akan ırmaklar

benim oğlumun adı ALıEMıN . bu aralarda emir ismine takıntılıyım eşim de bilal ismine takılmış :) ilerde bir oğlum daha olursa ismi şimdiden hazır BıLALEMıR :))

esila ve ecmel açıkçası hiç beğenmedim illa değişik olsun diye kızlar bebişlerinize tuhaf tuhaf isimler koymayı n tabi o da bir zevk ama.. Bence Eymen söylenişide çok tatlı geliyo çok beğeniyorum bunun yanı sıra Kuran' da geçen Enes, Burak ve Yusuf ismini beğeniyorum ..
Benim oğlumda ekim bebiki hamileyken Yusuf suresi okundu ve buyüzden ismi Yusuf birde kendi beğendiğimiz YUSUF BORA.... T

Bunlarda benim beğendiğim ve anlamları güzel olan isimler

Muhammed
Musab
Affan
Yakub
Ensar
Yasin
Taha
Akif
Yusuf
Hamza
Ömer
Ali
Ahmet
Enes
Bilal
Burak
Talha

Biz önceden düşünmüştük ismini Muhammed Affan koyacağız inşallah..

Back
X