Erkek kardeşim ilk aşkı internetten ve bu durum hiç iyiye gitmiyor.

thirteenmay2013

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2014
89
5
13
Arkadaşlar şimdiye kadar hep okudum yardım bekleyenlere özelden ulaştım falan ama ben baş edemediğim bir konuda şimdi yardım, destek bekler oldum. İşin rengi yakının olunca değişiyor ne yapacağını bilemiyor insan ve şimdiye kadar ne biliyorsan unutuyorsun. Yanlış bir şey yapma riski ve ters tepmesi korkusundayım.

Konu şu ki 15 yaşındaki erkek kardeşim internette bir oyun oynarken kendisinden yaşça küçük fakat yeni nesil kokoş bi kızla tanışıyor. Bir çok yönden kızla uyumlu olduğunu anlayınca kaynaşıyorlar. Cep telefonlar veriliyor birbirine ve ben o dönem evdeki neti kapatınca internet cafeye çok takıldığını duydum ona iyi bir telefon aldım. İçine de faturalı hat aldım. Sürekli telefona yapışıp yaşamaya başladı. Ben uzaktayım annem anlatıyor dert yanıyor sürekli. Telefon konuşmalarını duymuş annem diyormuş ki. Ağlama Aleyna ben sana bakarım sen evlatlık mısın? Gelirim yanına seni alırım. Of bu nedir İstanbul civarında kız kardeşim Balıkesirde ve asabi bir hallerde. Sürekli fotoğraf paylaşıyor kız ve facebook hesabında tanımadığı erkeklerle yorumlaşıyor. Çok üzülüyor kardeşim ama bağlanmış kıza ne desem boş. Biz üniverisiteye beraber gidicez aynı eve çıkıcaz diyor. Delirirsinnnn yaa.. Sabaha kadar telle konuşuyormuş fatura da bu ay fazlaca gelecek ve ben ödeyecem. Ödemesem kapatsam daha hırçınlaşır ve nete gider. Bayramda gittiğimde de gördüm babamlara karşı çok saygısız. Ne düşüneceğimi şaştım. Korkuyorum arkadaşlar.. :18:

Çocuk psikolojisinden anlayan bana yardım etsin lütfen..:26:

kardeşiniz 15 yaşında kız da yaşça küçükse kız kaç yaşında 10 falan mı :)

hatayı siz kendiniz yapmışsınız baştan faturalı hat neden aldınız , aldığınız bir şeyi şimdi tekrar elinden alırsanız asıl o zaman hırçınlaşır. o yaşlarda herkes en yakın arkadaşıyla vs. aynı üniversiteye gideceğiz diye hayal kurar ama çoğu olmuyor genellikle. çocukluk hevesidir geçer , internet cafeye gideceğine en azından evin içinde olsun ama misal geceleri bir sınır koyun telefonunu alın

maalesef şu an yapabileceğin pek bir şey yok 22 yaşında erkek kardeşim var ergenlik dönemleri asiliğin asabiyetin vurdumduymazlığın dibine vuruyorlar güzelce bir şey söylemeye kalksan dahi seni düşman belliyorlar..şu an yaş 22 yeni yeni toparlamaya başladı..toparladı demiyorum bak maalesef ergenlik denilen bir hormon bozukluğu libidonun tavan yaptığı bir süreç yaşıyor erkekler ..kızlarda daha çabuk bitiyor bu süreç..psikolog yardımı alabilirsiniz ailece nasıl davranmanız gerektiği ile ilgili..

Zor bir durum ama su genclere sınırsız internet vermek sınırsız konuşma imkani vermek sizce de sıkıntılı degil mi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

üni. ye gitmesine yıllar var çoktan ayrılırlar zaten merak etme, kız dediğin gibiyse bi kaç kişiyi birden idare ediyordur zaten

ergen psikolojisiyle alakalı kitaplar okuyabilirsin

Arkadaşlar teşekkür ederim cevaplar için.. Kız yeni liseye başlayacakmış ve o da ailesine sıkıntı yaşatıyormuş. Annesi gelmiş yanına kızın telle konuşurken teli kapatmamış kardeşim duymuş. Annesi kızım üzülme baban sana kızıyor ama seni seviyor diyormuş. Durum şu ki ben işe başladım kardeşim de çok özeniyordu benim telelfonum dokunmatik bile değil diye ben de hangisini istersen alayım dedim. O zamanki samimiyetini şimdi fırsatçılık aldı açıkcası. Kıyamam da ben ona hiç..
Dediğiniz gibi almamalıydım ama aldım çaresini bulmam gerekiyor şimdi. Deli çağı evet ergenlik dönemi çok hassas bi büyüğünü büyüttük. Doğruyu yanlışı çok şükür bilir. Çağa göre çocuk yetiştirmek durumunda kaldık yani.. eve yeniden net mi bağlatsam desem okul açılınca hiç laf dinlemiyor babam sürekli modemi alıyordu. O kadar zor kiiii.. Ben başka şehirden Balıkesiri organize ediyorummm..

Bnm kiz kardesimde o caglarda buna benzer nisi yasamistu once iliskisini sorarak destekliomus gibi yaparak guvenini kazan iliskisindeki dertleri sana anlatmasini sagla sonra olumsuz sozlerle onu isle ama bunu ustaca yap senin ii niyetini anlasin sonra koparlar zaten ben ole yapmistim 1 senede olayi bitirdim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allahım yeni nesile hidayet versin ..
ne oluyor bu cocuklara ..
ben daha 15 yasında ney neydi bilmezdim ..

burada sanki psikolog vardı sitenin kendi içinde ona sorsanız bir de? ergenlerle uğraşmak zordur Allah kolaylık versin...

Konu başlığını okuyunca büyük biri sandım kardeşiniz henüz 15 yaşında bir şey yapmasından korkmayın derim.İlerde bunlara oturup gülersiniz.Üniversitede birlikte yaşama hayali gerçekleşmeden o kız hayatından çıkar.Hattını faturalı yapmışsınız bence sizin bir bahane uydurarak hattına aylık limitli faturalı hatlar varya onlardan yapmanız gerekiyor... kardeşime sırf bu yüzden 947+400 faiz ödedik :)
Üstelik kardeşinize sık sık bu konudan bahsetmeyin,bunaltmayın yani.Siz onu bu konuda sıktıkça o kıza daha çok yapışacaktır.Kendi haline bırakın göreceksiniz bir gün kendi kendine o kızı bırakacak.

karşısındakinin kendisinden yaşça küüçük bir kız olduğundan emin olun önce
neler duyuyoruz allah korusun
eğer doğru ise
senin olumsuz tepkin daha da büyütür sorunları
anlayışlı davranıyormuş gibi tepkiler ver
ancak kardeşinin bu kadar a sosyal olmasına engel olmalısın

Benzer bir durumu da biz yaşadık. Kuzenim kardeşinizle aynı yaşta. Bir gün sosyal paylaşım sitesindeki hesabıma girdim bir şey oldu tam hatırlamıyorum kuzenimin profiline girmem gerekti yazdım baktım çocuk yok. Sonra anladık ki başka bir hesap açmış aileden kimseyi eklememiş. Bir kızla ilişkisi var yapmış. Kızda tam sizin anlattığınız gibi biri. Çocukça bir durum diye önem vermedim başta ama sinirim bozuldu. Sonra annesi buaralar çok hırçın,dersleri şöyle falan diye anlatınca ipleri elimize almamız gerektiğini anladım. Öncelikle üstüne çok gitmeyin derim bu dönemde yasak dediğiniz her şey onlara cazip geliyor çünkü. Kendilerini ispatlama çabası içine giriyorlar. Büyüdük sanıyorlar,dünya onların etrafında dönüyor. Jenerasyon çok değişti çünkü,artık sahip olmak için savaşacakları hiç bir şey bırakmıyoruz onlara,her şeyi ellerine veriyoruz. Bu yüzden geç olgunlaşıyorlar. Size tavsiyem ergen psikolojisiyle ilgili kitaplar okumanız. Ben psikoloji ve pdr okuyan arkadaşlarımla görüşmüş nasıl yaklaşmam gerektiği konusunda bilgi almıştım. Baktınız durumun önüne geçemiyorsunuz bir psikologdan da yardım alabilirsiniz.

Bende 15 yasimdayken su anki sevgilimle beraberdim bizde oyle cok hircindik maalesef ailem hic istememisti o zaman bide biz cocukluk arkadasiydik. Benimki de cok cok hircindi okulun icinde kapilari kirar gecirirdi evden cikardi kimse laf dinletemedi bildigini okudu. Vazgecirmeye calismayin bence ama ona sorumluluklari oldugunu hatirlatabilirsiniz ona bu konuda guvendiginizi soylebilirsiniz. Kizla da siz konusun arada arkadas gibi olun yani. Karsisinda olursaniz siz kaybedersiniz bende o gene bildigini okur

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim de liseye gectigim yaz boyle bir arkadasim vardi. Cocuk ayni okulu kazandik diye beni eklemisti facebooktan yaz boyunca telefon elimden dusmemisti hep onunla konusuyordum. Onun da ailesiyle sorunlari vardi annesi alkolikti falan. Guya ona destek oluyordum ben de megerse o bana asik olmus bazi seyleri abartiyormus onunla konusmayi birakmayim diye okul acilinca anlamistim. Annem telefonuma el koymustu mesajlasamayinca unuttum gitti onu bence telefonuna sinir koyun. Geceleri elinden alin sabah kahvaltidan sonra geri verin. En iyi cozum bu olur bence zaten zamanla unutur gider

Tarafsız bir bakış olamicağım için Selamun Aleyküm diyip çıkayıp konudan

Tabi tek fark ben tanıştığımda ve çıkmaya başladığımızda 19 yaşındaydım 4 yıldır birlikteyiz şuan 23üme az kaldı

Yaşlar kritik evet ama ne desem bilemedim..
Engel olmaya kalkarsanız ters teper çok daha kötü olur emin olabilirsiniz

Daha çok küçük şuan en deli dolu zamanları.
İlerleyen zamanlarda ne aleynalar gider ne aleynalar gelir.
Unutur dert etmeyin ..

Balıkesirdeyken aynen bu dediğinizi yapıp kız hakkında bilgi aldım. Bayramda gittiğimde yine dost yaklaşımla bi kaç bilgi aldım. Kız da hırçınmış, dersleri iyi değilmiş falan. sürekli yanında olmadığım için gözetemeiyorum. Babam da çok yoğun çalışıyor ilgilenmiyor, annemim de kendine göre dertleri. Bi de yorulmuş annem babam dördüncü çocuk her birinin stresi sıkıntısı ayrı buna yürek kalmamış. İş başa düştü yani. Tedavisi bende.. :18:

Ona yansıtmıyorum fakat annem sanırım sıkıcı olmaya başladı kardeşime karşı tepkili olabiliyor. Sabah ezanına kadar ne buluyorlar konuşuyorlar diyor. Hattına bi kota koyma fikri bende de var. Allah yardımcım olsun bakalım canım.

Ergen onlar bulurlar, telefonda da sabahlarlar. Benim de kardeşimin oldu böyle ilişkileri, ben ne zaman olumsuz bir şey söyleyip karşı gelecek olsam kızlar kıymete bindi, ama ayrıldıktan sonra bana gelip "abla sen haklıymışsın" dedi her zaman. Ben de şunu öğrendim, sesinizi çıkarmayacaksınız. O ilişkinin varlığını görmezden gelir gibi davranacaksınız. Kardeşinize karşı her zamankinden iyi olacaksınız, ama ne olumlu ne olumsuz yorum yapmayacaksınız desteklemiyorsanız. Çünkü olumsuz yorum yaptıkça, "yasak ilişki" kafasına giriyorlar, bir ergenin yasaklara karşı gelmekten daha çok hoşlandığı da bir şey yoktur emin olun.

Yapabiliyorsanız, olumlu konuşmayı da deneyin. Mesela üniversiteyi kazanıp birlikte yaşayacağız diyorlarmış ya, sen bilmem ne üniversitesini kazan sana her şey feda olsun, gibi. İyice güven kazandıktan sonra, zaten o gelip sizden tavsiye istemeye başlıyor. Abla şu konuda ne dersin, bu konuda ne dersin diye. Annem de mesela hep olumlu konuşma yolunu seçti, o da yanlış yaptı. Çünkü bir süre sonra kardeşim, annem olaylara objektif yaklaşamaz diye ona danışmayı da kesti.

Kardeşler can, ciğer. Allah eksikliklerini, üzüntülerini göstermesin. Ama merak etmeyin, bu ergenlikte daha kaç tane böyle hikayesi olacak, sonra o da kendini bulacak inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…