Ergen onlar bulurlar, telefonda da sabahlarlar. Benim de kardeşimin oldu böyle ilişkileri, ben ne zaman olumsuz bir şey söyleyip karşı gelecek olsam kızlar kıymete bindi, ama ayrıldıktan sonra bana gelip "abla sen haklıymışsın" dedi her zaman. Ben de şunu öğrendim, sesinizi çıkarmayacaksınız. O ilişkinin varlığını görmezden gelir gibi davranacaksınız. Kardeşinize karşı her zamankinden iyi olacaksınız, ama ne olumlu ne olumsuz yorum yapmayacaksınız desteklemiyorsanız. Çünkü olumsuz yorum yaptıkça, "yasak ilişki" kafasına giriyorlar, bir ergenin yasaklara karşı gelmekten daha çok hoşlandığı da bir şey yoktur emin olun.
Yapabiliyorsanız, olumlu konuşmayı da deneyin. Mesela üniversiteyi kazanıp birlikte yaşayacağız diyorlarmış ya, sen bilmem ne üniversitesini kazan sana her şey feda olsun, gibi. İyice güven kazandıktan sonra, zaten o gelip sizden tavsiye istemeye başlıyor. Abla şu konuda ne dersin, bu konuda ne dersin diye. Annem de mesela hep olumlu konuşma yolunu seçti, o da yanlış yaptı. Çünkü bir süre sonra kardeşim, annem olaylara objektif yaklaşamaz diye ona danışmayı da kesti.
Kardeşler can, ciğer. Allah eksikliklerini, üzüntülerini göstermesin. Ama merak etmeyin, bu ergenlikte daha kaç tane böyle hikayesi olacak, sonra o da kendini bulacak inşallah