- 23 Mayıs 2014
- 89
- 5
- 13
- Konu Sahibi thirteenmay2013
-
karşısındakinin kendisinden yaşça küüçük bir kız olduğundan emin olun önce
neler duyuyoruz allah korusun
eğer doğru ise
senin olumsuz tepkin daha da büyütür sorunları
anlayışlı davranıyormuş gibi tepkiler ver
ancak kardeşinin bu kadar a sosyal olmasına engel olmalısın
Bende 15 yasimdayken su anki sevgilimle beraberdim bizde oyle cok hircindik maalesef ailem hic istememisti o zaman bide biz cocukluk arkadasiydik. Benimki de cok cok hircindi okulun icinde kapilari kirar gecirirdi evden cikardi kimse laf dinletemedi bildigini okudu. Vazgecirmeye calismayin bence ama ona sorumluluklari oldugunu hatirlatabilirsiniz ona bu konuda guvendiginizi soylebilirsiniz. Kizla da siz konusun arada arkadas gibi olun yani. Karsisinda olursaniz siz kaybedersiniz bende o gene bildigini okur
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ergen onlar bulurlar, telefonda da sabahlarlar. Benim de kardeşimin oldu böyle ilişkileri, ben ne zaman olumsuz bir şey söyleyip karşı gelecek olsam kızlar kıymete bindi, ama ayrıldıktan sonra bana gelip "abla sen haklıymışsın" dedi her zaman. Ben de şunu öğrendim, sesinizi çıkarmayacaksınız. O ilişkinin varlığını görmezden gelir gibi davranacaksınız. Kardeşinize karşı her zamankinden iyi olacaksınız, ama ne olumlu ne olumsuz yorum yapmayacaksınız desteklemiyorsanız. Çünkü olumsuz yorum yaptıkça, "yasak ilişki" kafasına giriyorlar, bir ergenin yasaklara karşı gelmekten daha çok hoşlandığı da bir şey yoktur emin olun.
Yapabiliyorsanız, olumlu konuşmayı da deneyin. Mesela üniversiteyi kazanıp birlikte yaşayacağız diyorlarmış ya, sen bilmem ne üniversitesini kazan sana her şey feda olsun, gibi. İyice güven kazandıktan sonra, zaten o gelip sizden tavsiye istemeye başlıyor. Abla şu konuda ne dersin, bu konuda ne dersin diye. Annem de mesela hep olumlu konuşma yolunu seçti, o da yanlış yaptı. Çünkü bir süre sonra kardeşim, annem olaylara objektif yaklaşamaz diye ona danışmayı da kesti.
Kardeşler can, ciğer. Allah eksikliklerini, üzüntülerini göstermesin. Ama merak etmeyin, bu ergenlikte daha kaç tane böyle hikayesi olacak, sonra o da kendini bulacak inşallah
Benimki de tepkiler veriyor hırçınca kapıları vuruyor, kapı çalınmadan hele bi odasına gir, saygısızca konuşmalar. Hiç öyle bi çocuk da değildi. O kadar uyumlu cana aykındı ki. Mesela öpmeden bırakmazdı yapışırdı..Bu arada ben bi hata yaptım o kızın nosunu ondan aldım ve aramıcam dedim. Annem o kızın duygu sömürüsü yapıp kardeşimi üzülme Aleyna, ben sana bakarım, sen evlatlık mısın feryatlarına dayanamayıp illa ara konuş uzak dursun dedi. Aradım kızı güzel dille konuştum ve derslerinize çalışın hatta kardeşime de söyle o da çalışsın dedim. O dediğimi yaptı kardeşim de anladı ve sonra kızı tembihlediğim halde öğrendi benim aradığımı. Biliyorum kızmayın çok hataydı yeni affetti beni.
Nerden bulabilirim verebileceğiniz bir linki veya niki var mı acaba?
Geciyor merak etmeyin yeni nesil ergenler boyle malesef ama ders almasini istiyorsaniz ona guzel bir oyun hazirlayin
burada buldum bişeyler bu bahsettiğim kişi ama nereye nasıl soruluyor bulamadım doğrusu
Bir zaman onu soru soranları görüyordum acaba kalktı mı ki??
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=590200&p=28408312#post28408312
Napsın çocuk Ergenlikte böyle libidosu taaavaaan ya po..r.n..ya sarıcak ya kavgaya ya maddeye bence kız arkadaş bu dönem için en iyisi
tavsiye verecek kadar bilgim yok ama kızdan ayrılmasınaa sebep olurasnız çok uzun bir süre düşmanmışsınız gibi davranız
merak etme ayrılırlar bir sürede aşk acısı çeken isyankar modeli gezer sonra atlatır
Benim de aklımda oyun senaryoları geçiyor ama hassas bi konu masallardaki gibi sonu bizler belirleyemiyoruz malesef. Yeni nesil ergenlerle savaşmak ve bir ders çıkarılmasını sağlamak sanıldığı kadar kolay değil ve herkesin başındaki konu bu. Keşke veliler olarak ve öğretmenler olarak bireylerle bebeklikten bu yana kişiliklerine uygun ilgilenilebilsek. O zaman belki ne yapacağımızı daha iyi bilebilirdik.
Ben kardesime yaptim tanimadigi bir arkadasiniza durumu anlatin once kardesinizi arasin genc bu kiz benim falanca abisiyim gorusmenize son verin diye bir kac gun sonra bu arkadasiniz kardesinizin yolunu kesip goz dagi versin o korkuyla daha ustelemez
İnşallah ayrılsın demiyorum ama yanlış bişey yapmasınlar ve kimseye zarar gelmesin. Allah korusun tüm gençleri hayırlı kader yazsın inşalahhh..
Ona yansıtmıyorum fakat annem sanırım sıkıcı olmaya başladı kardeşime karşı tepkili olabiliyor. Sabah ezanına kadar ne buluyorlar konuşuyorlar diyor. Hattına bi kota koyma fikri bende de var. Allah yardımcım olsun bakalım canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?