Erkek kardeşim iş bulamıyor

Yorumların bir çoğuna katılıyorum halkla ilişkiler reklam sektörü cok mezunu olan ve sfesifik bir vasıf gerektirmiyor bence bir mühendislik bir tip yada tekniği olan bir iş değil bence keşke bu zamana kadar bölümümün Işıni yapıcam diye tutturmasaymış sektör değiştirsin en azından denesin boş durmaktaysak denemek iyidir

7 yılda başka bi bölüm okuyup üstüne yüksek lisans yapardı
Cidden 7 yıldır hiç mi çalışmadı?
E Evlenince ne yapacak?

Bekci zabıta infaz koruma gibi bölümlere basvursun

7 yıl kendi alanımda iş bulacağım diye işsiz dolaşmak akılsızlık oluyor ama. Evet, herkes mutlu olacağı, istediği bir işte çalışmak ister, insani olarak bu hakkımız ama bir de hayatın gerçekleri var. 7 yıldır ailesine yük olmak yerine, bir işe girip çalışmayı düşünmeyen insan da fazla sorumsuz, rahatına düşkündür bence. Boşuna mı okudum derken, şuan ne yapıyor ki, boş boş oturunca boşuna okumamış mı oluyor? Bir yerden başlamazsa, hayalindeki işe nasıl ulaşabileceğini düşünüyor? Şuan deli gibi başvuru yapması gerekiyor, yapıyor mu peki? Bir sürü ajans var. Çok para vermiyorlar ama en azından bir süre deneyim uğruna üç-beş kazanır. Boş boş beklemekten çok daha fazla katkısı olur kardeşinize.

O kadar masraf yaptı annem babam, onlar da üzülüyorlar, 1 yıldır iş de aramıyor .

bazen düşünüyorum keşke okumasa mıydı ?

7 yilda ne yapti?

Kardesinizle yasitim.
10 yildir calisiyorum. (Yurtdisinda okudum egitim sureleri daha kisa, kardesinize gore 3 sene erken mezun oldum diyelim)

Ben de basta sektorumun ancak yan dali olabilecek bir yerde vasat bir ise girdim.
Sonra o alana yonelik egitimler aldim. Terfi aldim, proje yaptim. Ben sirketi yukselttim onlar beni yukseltti.

Armut pis agzima dus beklesem hala beklerdim. Olmuyordu, oldurdum.

Kardesiniz 7 yılda baştan okul okusa bitirirmis. Markete kasiyer girse mudur olurmus en azindan. Ne yapti?

O kadar masraf yaptı annem babam, onlar da üzülüyorlar, 1 yıldır iş de aramıyor .

bazen düşünüyorum keşke okumasa mıydı ?
Kendi bölümünde is bulması bi mucize bana göre. Bu işler nasıl ilerliyor yaş sınırı var mı bilmiyorum ama uzman çavuş,polis jandarma falan olmayı düşünemez mi? Bir an önce kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli. Kimse ölene kadar baba gölgesi altında yaşayamaz ki kardeşinizin bunu bilmesi gerekiyor

Ziraat muhendısı olan arkadasım bir markette reyon gorevlısı olarak ise basladı

Herkes kendi alanını ister ama eger olmuyorsa zorlamayacaksın, olabilecek islere bakacaksın.

Erkek kardeşim 91 doğumlu, 2013 yılında halkla ilişkiler ve reklamcılık lisans alanında mezun oldu. Mezun olduğundan beri annem ve babamın yanında kalıyor Kütahyada. 7 yıl oldu orada yaşıyor .

Bir ara benim yanıma geldi istanbula burada da iş görüşmesi yaptı ama bulamadı iş . 4 ay kadar kaldı bende .

Kendi alanında çalışmak istiyor boşuna mı okudum kendi bölümümü diyor.

Annemle telefonda konuştum, psikolojisi iyice bozulmuş.

Ne tavsiye edersiniz ? Yanıma mı alayım tekrar ? Nasıl bir yol izlemeli ?
Kendi alanında sorarlar adama ;
7 yıldır ne yaptın ? Dil öğrendin mi ? Master yaptın mı ? Hangi sertifikaların var ? Bilgisayarda hangi programları biliyorsun ?
Cevap : Yedi yıldır evdeyim.
Kardeşiniz yanlış yolda , abla olarak uyarın.

Erkek kardeşim 91 doğumlu, 2013 yılında halkla ilişkiler ve reklamcılık lisans alanında mezun oldu. Mezun olduğundan beri annem ve babamın yanında kalıyor Kütahyada. 7 yıl oldu orada yaşıyor .

Bir ara benim yanıma geldi istanbula burada da iş görüşmesi yaptı ama bulamadı iş . 4 ay kadar kaldı bende .

7 yıldır iş bulamayıp yatıyosa bahane ediyo artık derim.yanınıza falan almayın koca adama da bakmayın , çalışmak zorunda hissetseydi sorumluluk alırdı şu zamana kadar kazık kadar adam ailesine çökmüş yaşıyo ekmek elden su gölden diye resmen.şu saatten sonra kendi alanında iş görüşmesine gitse bile 7 yıldır yatan adamı kimse güvenip işe almaz ki, zaten o bölümden iş bulunması zor mühendisler bile işsiz kalırken.
nasıl olur bilmiyorum ama ailenizin sorumluluk almayı bu yaştan sonra öğretmesi lazım.

Şu ekonomide mühendisler bile kendi alanında iş bulamayabiliyor. Benim de çok istediğim hep ona yönelik çalıştığım bir sektör vardı ama olmadı. Olan bir sektöre girdim ben de. İş bulabilmek çok zor malesef. Aynı durumu yaşayıp işsizken çok zorlanan ama işe girdikten sonra bir sürü teklif alan çok arkadaşım oldu. İş bile çalışırken daha kolay bulunuyor.

2013 mezuniyet icin iyi bir yil. Yil gectikce yeni nesil ekleniyor. Zaman gectikce gurur yapacak olabilir kendinden sonra mezunolanlar farkli bir konuma gelebilir. Beni ise almayan yere ben stajyer olarak girdim sonra onlar pesimden kosmustu. Bence kurumsal bir yerde Boyle programlara basvurabilir

Yanlış anlaşılmak İstemem ama 30a merdiven dayamıs bir erkeğin içinde calısmak yoksa olmuyor.
Ekmeğini taştan çıkaran da var tembelliğe alışıp iş beğenmeyen de..

Evlenirse muhtemelen karısı evin erkeği olacak çok yazık

7 yıl iş bulamamak için çok üzün bir süre. Ben iş veren olsam sorarım 7 sene ne yaptın diye kardeşinizin cevabı koca bir hiçlik. Şu boşuna mı okudum muhabbetini gerçekten anlamıyorum. Ülkenin hali ortada ne yazık ki. 11 sene önce de böyleydi. Herkes alanında iş bulamıyor. Hatta belli başlı birkaç bölümde dışında hiçbir bölümün iş bulma garantisi yok buna hukuk, mühendislik gibi bölümler de dahil. Kardeşiniz okurken ne yaptı mesela? Staj yaptı mı, ücretsiz de olsa iş öğrenmek için bir yerlerde çalıştı mı, yabancı dili ne seviyede? Bunları yapsaydı ilk mezun olduğunda iş bulma imkanı fazla olurdu şimdi olmuş 7 sene. Tekrar başka bir bölüm okusa çoktan mezun olmıştu. Kütahya’da alanında iş bulması zaten imkansıza yakın. Yanınıza alabilirsiniz İstanbul’da iş bulması daha yüksek ihtimal Kütahya’ya göre ama şu an zaten ortam çok kötü. Kardeşiniz başka seçenekleri değerlendirsin bence geç bile kalmış

Ay pasam kendi alaninda is ariyormus,
Duyanda doktor sanacak,
Kardesinixin alanindaki isler okulda degil sahada ogrenilir,mslesef bazi universitelerimiz bildigin sirf diploma icin var ,hicbir fsydasi yok ,
Ya cissin kpss falan girsin memur olsun ta da kendine iyi kotu onu idare edecek bi us buldun insan hic yoktan gecisi isler yapar ,

Birden fazla dil bilen ve iş bulamayan biri olarak söylüyorum. Ben de çok uzun süredir iş arıyorum ama yok. Yüksek lisansım da var. Onun dışında farklı ülkelerde de çalıştım ve evet, iş yok. Ben de her dalda aradım. Benim iş tecrübem de var üstelik. İş veren yeni mezun, asgari ücrete çalışacak birini arıyor. Bunları göze alarak başvurularımı yaptım. Buna rağmen iş bulamadım. Yani size kötü işleri isteseniz de işveren şu anda elini sallasa 500 kişi bulabilir. Hiç kimse evde oturmak istemez.

1 yıldır issizim kpss calisiyorum, özel okullar asgari ücrete dahi beni kabul edecek olsa bi an düşünmem. Kardeşinizinki şımarıklık. Bu 7 yılda ne yaptı kurs sertifika programlarina kaydoldu mu ? Sosyal medya tasarimi yapmayı öğrendi mi ? Kendini geliştirmek için bir adım attı mı ? Herhangi bir prorama katilip usta öğreticilik belgesi bile alabilirdi. Baba parasi tatli gelmiş

İyi bir iş hatta iş bulması için rakiplerinden farklı olarak kendisini geliştirmesi gerekli, iş tecrübesi yoksa bile eğitim alanında sertifikaları, projeleri ile gerçekten bir farkı olacak ki seçilsin. Artık alandaki sertifikaların da hepsi talep görmüyor gerçekten işe yarar bir şeylere sahip olması gerekiyor ne yazık ki... Ekmek Aslanın bağırsağında :KK43: şayet böyle bir girişimi de olmadıysa bulması çok zor. Ben olsam almazdım. Zira kalacak yeri var ailenizle yaşarken bir şeyler için çabalasın. Bu tür alanlarda biraz da aktif atılgan olmanız gerekli. Benim çocukluk arkadaşım Kocaeli’de tv radyo okumuştu o sırada Acun’un ekininden birileriyle tanışmıştı, onların çalışmalarına vs katılmıştı kız mezun olur olmaz Onlarla işe başladı. Gayet iyi kazanıyor boş da kalmıyor. Bakarsanız süper bir Üniden harika bir bölümden mezun değil ama atılgan ve çalışkan...

Son düzenleme:
Yaşı küçük değil
Çalışmak istese illa başka alanlarda da çalışır.
Hem zaten mesleğin belirgin bş çalışma alanı yok ki
Heryerde çalışabilir.
Reklamcılıkla ilgili ne yapacak Kütahya’da
İstanbul’da da tecrübesi olmadığı için asgari ücret alır.
Bence KPSS denesin ya da bılunduğu yerde belediyeleri falan zorlasın.

Back
X