Erkek kardeşim iş bulamıyor

Gercekten bir erkek birey nasıl olurda evde oturur, kendine nasıl yedirir, biz yediremiyoruz da.
Ya insan kişisel ihtiyaçlarını karşılamak sosyalleşmek için çalışmam gerek cebime para girmesi gerek bölümümden de ses Seda yok ne yapacağım bir ömür der bir işe girer

Erkek kardeşim 91 doğumlu, 2013 yılında halkla ilişkiler ve reklamcılık lisans alanında mezun oldu. Mezun olduğundan beri annem ve babamın yanında kalıyor Kütahyada. 7 yıl oldu orada yaşıyor .

Bir ara benim yanıma geldi istanbula burada da iş görüşmesi yaptı ama bulamadı iş . 4 ay kadar kaldı bende .

Kendi alanında çalışmak istiyor boşuna mı okudum kendi bölümümü diyor.

Annemle telefonda konuştum, psikolojisi iyice bozulmuş.

Ne tavsiye edersiniz ? Yanıma mı alayım tekrar ? Nasıl bir yol izlemeli ?
Kendi alaninda calismak istemesinden daha dogal birsey yok.. bu konuda hakli.. maalesef hersey torpil olmus.. ve torpili olmayanlar is bulmakta zorlaniyor.. birbirlerinin haklarini elinden alip ilerliyorlar .. tavsiyem simdilik baska bir iste calismasi kendi sektorunde bulana kadar..

Demek ki kendi mesleğimden başkasını yapmam deme lüksü tanınmış kendisine. Pardonda bu ülkede tonla insan var kendi mesleğini yapmayan yapamayan ama başka kanallardan hayata tutunmuş. Bunlardan biri de benim. Eline bir belge aldın diye hayatını ona kilitlemenin anlamı ne? Kime yapıyorsun, kendine! Hiç üzülme arkadaşım o bir erkek ve taşı sıksa suyunu çıkarır. Şımarıklık yapıp diploma peşinde koşmanın alemi yok.Herşey istemek ve hayal etmekten geçer.Eğer isteseydi 7 yılda ne işler becerir ne makamlara gelirdi.Şimdi ne oldu? Neye yaradı?

ben almanya da işletme, türkiye de ılahıyat okudum. home offıce seklınde almanca ış yapıyorum.
eşim marmara unv. de kımya okudu, kalıte kontrol muduru olarak calısıyor. alakaya maydonoz yanı..

Back
X