Bu ciddi bir sorun ama. Tüketim çılgınlığı yetişkinlerde de baş göstermeye başladı. Avmler bu tür şeyleri daha da tetikliyor. Doyumsuz kardeşim. Alsa da mutlu olmuyor.Yaa kıyamam özeniyordur çevresinden.vallahi bizde öyleydik ne yalan söyliim.onun için şuan en büyük dert o ayskkabı.allah başka dert vermesin :)
Telefonu akıllı telefondu. Bir tane tuşu oluyor zaten akıllı telefonların onun telefonunda tepedeydi. Yerinden çıkardı. Ekrani rezil etti. Telefon iki üç kere tamir gördü. Babam şu sıralar sıkıntı çekiyor biliyorum. Ama var yok anlamıyor hiç.Çocuk haklı. Ama siz de haklısınız. Yapacak bir şey yok. Biraz sizden biraz ondan gidecek. Yani çocuğun her dediğine hayır demek olmaz. Her istediğini de almak olmaz.
Telefonun tuşları çıktı demişsiniz. Telefonu akıllı telefon değil mi?
3- 4 bin liralık bütün iphonelarin ekranı kırık yapacak bir şey yok.ufak bir çarpmada gidiyor sonuçta
Ergenlikte olduğu için çok öfkeli ve dinlemiyor bile. Ben bu konuda ona destek olmam. Para harcama becerisi yok. Doyumsuz. Gezmeye gidiyorum diyor arkadaşlarıyla avm avm geziyorlar. Tabiki bu tür talepleri olur. Sürekli yeni birşeyler çıkıyor.Maalesef tüketim bilinci oluşmamış gençlerin temel problemi bu. Siz yaşınız itibariyle kardeşinize işin eğrisini doğrusunu anlatmalısınız bence
Kız çocukları kozmetik dükkanlarının içinde kaybolmuş vaziyetteler. Çok nadiren uğrarım. Ve her gittiğimde kalabalık. Ve ürünlerde hiçte ucuz değil.Simdi ki yeni nesil doyumsuz ve gosteris budalasi.
Babam hicbir seyimizi eksik etmedi. Ama luks icinde yasamadik hicbir zamanda.
Hatta bir naylon bebekle cocuklugumu bitirdim.
Her sene montumuzuda yenileyemiyorduk. Zamaninda postallar cikmisti. Ben 3 sene sonra alabildim.
Bizde ergen olduk ama bencil ve kustah olmadik.
Şu yasimda bile 400 tl bir bota veremem. 400 kere kalp carpintisi yasarim
Bence yuz vermeyin. Tripse trip. Yemisim tribini.
Bizde dört kardeşiz. O sonuncusu. Maalesef anne ve babamda suçlu. Hiç sınır koyamadılar. Şimdi çıkıyor acısı.Bence tamamen yetiştirmekle alakalı bir durum.. Belki farkında olmadan şımartmışlardır kardeşinizi, şimdi de böyle çıkıyor olabilir acısı.. 4 kız kardeşiz, hiçbirimizin böyle şeyleri olmadı.
Ergenlikte olduğu için çok öfkeli ve dinlemiyor bile. Ben bu konuda ona destek olmam. Para harcama becerisi yok. Doyumsuz. Gezmeye gidiyorum diyor arkadaşlarıyla avm avm geziyorlar. Tabiki bu tür talepleri olur. Sürekli yeni birşeyler çıkıyor.
Benimde yaşım genç ama tüketmenin bir sınırı olmadığını erken yaşta çok şükür kavradım. Şimdi insanlar ayin sonunu getiremiyor. Ama sırf iphone için taksit senet imzalıyorlar. Niye herkeste var benimde olmalı mantığı.Evet 400 çok gibi
Ama biz geçen 7 yazı ile de yazayım yedi yaşındaki oğluma bot almaya çıktık
400-375-325 gibi fiyatlar vardı
Büyükler için olanlar 100 daha pahalı idi
Montlar da 200 civarı başlayıp çıkıyordu yukarı
Bir de ben bir bot alır yıllarca giyerim ama çocuğun ayağı büyür seneye bile giyemez
Piyasa çok fena
Bu nedenle yaşamı benzer gelirli ortamda tanımlamak lazım
Oğlum 3 yaşında iken Puma ayakkabı alıyordu iki yıl sonra kreşte Adidas Modası başladı iki senedir Nike tercih ediyor
Benim çocuğum bunları kreşte gördü okuldaki arkadaşlarının alım gücü bu seviyede
Ama ergen tv internet her yerden görüyor
Ortamda herkes aynı tarz giyiniyorsa sıkıntı yaşıyor kızıyor en azından benzer modeller almaya çalışmak lazım
Biraz da hayatın gerçeği ile tanıştırıp para Nasıl kazanılıyor öğretmek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?