Erkek Kardeşim

surak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
1.181
1.845
133
31
Kızlar babamla ergen erkek kardeşim tartıştılar. Erkek kardeşimin hiç para harcama becerisi yok. Eline bir günde bin lira verin harcayıp bitirip gelir. Sınırlarıda yok. Şimdi babamdan 400 liralık sırf kışlık bot istiyor. Ve mont da istiyor. Allah bilir o ne kadar. Babam epeyce bir kızdı. Bizimki de kulaklığı taktı. Yürüyüşe gitti.Yemekte yemedi. Üstüne atar yapıyor. Kardeşim doyumsuz ve onun neslinin tüketim sorunu var. Kendi parasını kazansa bile ileride sorun yaşar diye düşünüyorum. Akşam akşam ev gerildi. Ben mi yanlış düşünüyorum. Herşey marka olmak ya da göze hitap etmek zorunda mı?

Benim kiz kardeste oyle vallahi. Ama nazi anneme geciyo
Babamdan tirsiyo allahtan. En azindan babanizdan cekinseydi kardesiniz biraz keske

Kızlar çok doyumsuz. Üstelik eşyalarını hor kullanıyor. Telefonunu mahvetti. Tuşlar yerinden çıktı. Ekran kırıldı. Bu genel kitle sorunu. Avm gençliği geliyor.

Yaa kıyamam özeniyordur çevresinden.vallahi bizde öyleydik ne yalan söyliim.onun için şuan en büyük dert o ayskkabı.allah başka dert vermesin :)
Bu ciddi bir sorun ama. Tüketim çılgınlığı yetişkinlerde de baş göstermeye başladı. Avmler bu tür şeyleri daha da tetikliyor. Doyumsuz kardeşim. Alsa da mutlu olmuyor.

Çocuk haklı. Ama siz de haklısınız. Yapacak bir şey yok. Biraz sizden biraz ondan gidecek. Yani çocuğun her dediğine hayır demek olmaz. Her istediğini de almak olmaz.

Telefonun tuşları çıktı demişsiniz. Telefonu akıllı telefon değil mi?

3- 4 bin liralık bütün iphonelarin ekranı kırık yapacak bir şey yok.ufak bir çarpmada gidiyor sonuçta

Bence tamamen yetiştirmekle alakalı bir durum.. Belki farkında olmadan şımartmışlardır kardeşinizi, şimdi de böyle çıkıyor olabilir acısı.. 4 kız kardeşiz, hiçbirimizin böyle şeyleri olmadı.

Telefonu akıllı telefondu. Bir tane tuşu oluyor zaten akıllı telefonların onun telefonunda tepedeydi. Yerinden çıkardı. Ekrani rezil etti. Telefon iki üç kere tamir gördü. Babam şu sıralar sıkıntı çekiyor biliyorum. Ama var yok anlamıyor hiç.

Simdi ki yeni nesil doyumsuz ve gosteris budalasi.

Babam hicbir seyimizi eksik etmedi. Ama luks icinde yasamadik hicbir zamanda.

Hatta bir naylon bebekle cocuklugumu bitirdim.

Her sene montumuzuda yenileyemiyorduk. Zamaninda postallar cikmisti. Ben 3 sene sonra alabildim.

Bizde ergen olduk ama bencil ve kustah olmadik.

Şu yasimda bile 400 tl bir bota veremem. 400 kere kalp carpintisi yasarim

Bence yuz vermeyin. Tripse trip. Yemisim tribini.

Maalesef tüketim bilinci oluşmamış gençlerin temel problemi bu. Siz yaşınız itibariyle kardeşinize işin eğrisini doğrusunu anlatmalısınız bence

Maalesef tüketim bilinci oluşmamış gençlerin temel problemi bu. Siz yaşınız itibariyle kardeşinize işin eğrisini doğrusunu anlatmalısınız bence
Ergenlikte olduğu için çok öfkeli ve dinlemiyor bile. Ben bu konuda ona destek olmam. Para harcama becerisi yok. Doyumsuz. Gezmeye gidiyorum diyor arkadaşlarıyla avm avm geziyorlar. Tabiki bu tür talepleri olur. Sürekli yeni birşeyler çıkıyor.

Kız çocukları kozmetik dükkanlarının içinde kaybolmuş vaziyetteler. Çok nadiren uğrarım. Ve her gittiğimde kalabalık. Ve ürünlerde hiçte ucuz değil.

Bizde dört kardeşiz. O sonuncusu. Maalesef anne ve babamda suçlu. Hiç sınır koyamadılar. Şimdi çıkıyor acısı.

Evet 400 çok gibi

Ama biz geçen 7 yazı ile de yazayım yedi yaşındaki oğluma bot almaya çıktık

400-375-325 gibi fiyatlar vardı

Büyükler için olanlar 100 daha pahalı idi

Montlar da 200 civarı başlayıp çıkıyordu yukarı

Bir de ben bir bot alır yıllarca giyerim ama çocuğun ayağı büyür seneye bile giyemez

Piyasa çok fena

Bu nedenle yaşamı benzer gelirli ortamda tanımlamak lazım

Oğlum 3 yaşında iken Puma ayakkabı alıyordu iki yıl sonra kreşte Adidas Modası başladı iki senedir Nike tercih ediyor

Benim çocuğum bunları kreşte gördü okuldaki arkadaşlarının alım gücü bu seviyede

Ama ergen tv internet her yerden görüyor

Ortamda herkes aynı tarz giyiniyorsa sıkıntı yaşıyor kızıyor en azından benzer modeller almaya çalışmak lazım

Biraz da hayatın gerçeği ile tanıştırıp para Nasıl kazanılıyor öğretmek lazım

Alternatif gezme bulmak lazım

Mesela biz avm ye gidince mağaza değil kitapçı geziyoruz o da ucuz değildir ama bir tane almak yetiyor giyside sınır yok

Ya da park bahçe spor gibi etkinliklere yönlendirmek lazım

Benimde yaşım genç ama tüketmenin bir sınırı olmadığını erken yaşta çok şükür kavradım. Şimdi insanlar ayin sonunu getiremiyor. Ama sırf iphone için taksit senet imzalıyorlar. Niye herkeste var benimde olmalı mantığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…