Ergenlikte olduğu için çok öfkeli ve dinlemiyor bile. Ben bu konuda ona destek olmam. Para harcama becerisi yok. Doyumsuz. Gezmeye gidiyorum diyor arkadaşlarıyla avm avm geziyorlar. Tabiki bu tür talepleri olur. Sürekli yeni birşeyler çıkıyor.
Bizde dört kardeşiz. O sonuncusu. Maalesef anne ve babamda suçlu. Hiç sınır koyamadılar. Şimdi çıkıyor acısı.
Haklısınız. Anne ve babamda kabahatli. Hep boşver çocuktur alalım edelim bu sefer son modundalardı. Ama bizim ki her istediğini bir şekilde yaptırdı.
Küçükken anlıyorlar da Ergen olduklarında bir başka oluyorlar.herkesin monta ayakkabiya ihtiyaci vardir ama butce dahilinde alinir ihtiyaclar
benim 9 yasindaki oglum bile param yok diyorsam tamm annecim der israr etmez hicbirseye
simartmamak lazim cocuklari ve egitim sart
mutlaka isterler neticede cevre faktoru o yas grubu icin cok cok onemli ama kurallar olmali ve cocuklar bu kurallara uymali diye dusunuyorum , cocugum da halden anlamayacaksa kim anlayabilir ki?Küçükken anlıyorlar da Ergen olduklarında bir başka oluyorlar.
9-10 yaşındayken bana tamam anne diyen oğlum bu sene 300 civarı botu aldırmak için elinden geleni yaptı.Arkadaşları o marka gidiyormuşta o da o tarzı begeniyormuşta neler neler...
Yaz tatilinde babamın yanında çalıştı. Biriktirdi parasini yeni telefonu için babama verdi. Babam da üstüne ekstra para koydu alındı telefon. Sanırım bu sadece kardeşimin sorunuda değil lüks tüketim ve gösteriş gençler için önemli bir hal aldı.Ben babanızın yerinde olsam part time ya da sadece haftasonları çalışabileceği bir işe sokardım kardeşinizi. Kendi parasıyla da istediğini alabileceğini söylerdim. Bir süre çalıştıktan sonra para kazanmanın kolay olmadığını ve paranın değerini anlar. Kazansa bile hepsini kıyafete yatırmaya kıyamaz. Ama en azından hayatın zorluklarını görür. Yurtdışında çoğu ülkede uygulanan bir yöntem, gayet etkili bence.
Ben 37 yaşındayım
Ergen annesi olabilecek yaşta
Bizim Zaman'ımızda birçok şey yoktu para vardı ama alınacak çok çeşit yoktu
İşlev önemli idi kolay giyilir mi çabuk temizlenir mi vs vs
Şimdi görsellik ilk planda
Esasen aynı model bir çok markada var ama alışveriş avm ye sıkıştı çarşılar kapanıyor
Avm de mavi var örneğin çocuk da ona bakıyor ama alternatif daha ucuz ve daha güzeli görmüyor bile
Marka kutsanıyor Pazar'da bile sahte marka giysiler var
Noname giyinmeyi öğrensek olacak esasen toplumca
Derimod indirim yapmıştı derimod markalı olanlar suni başka adlı olanlar gerçek deri idi ama herkes sırf üstünde derimod yazıyor diye gerçek olmayanı alıyordu
Bu zaten bir kitle sorunu....Tek benim kardeşimde olsaydı keşke...ya bir de şu var,
örneğin ben 4 yaşındaki oğluma lisanssız ürün bulamıyorum çoğu yerde, illa yok disney, yok marvel, yok bilmem ne çizgi filminin karakteriymiş, onlarsız ürün yok, dolayısıyla lisans ücreti de ekleniyor fiyata, oh yani.
ya çocuğa lisanssız nevresim takımı alıcam diye gezmedik mağaza bırakmadım, sonuçta bulamadım
konuyla alakası yok belki ama çok dertliyim bu konuda, kaynadım araya, kusura bakmayın.
Ahh o postallardan ben de ne çok istemiştim. :)) Ama ayağımda botum vardı yeni niye alsınlardi ki. Sonraki senelerde daha da güzelini almışlardı. Taksitle. Onu da en az beş yıl giymisimdir. Bir de 3310 um olsun istemiştim çok. O da olmadı ama indirimde daha güzel renkli ekran bir telefon denkgeldi onu aldık.Simdi ki yeni nesil doyumsuz ve gosteris budalasi.
Babam hicbir seyimizi eksik etmedi. Ama luks icinde yasamadik hicbir zamanda.
Hatta bir naylon bebekle cocuklugumu bitirdim.
Her sene montumuzuda yenileyemiyorduk. Zamaninda postallar cikmisti. Ben 3 sene sonra alabildim.
Bizde ergen olduk ama bencil ve kustah olmadik.
Şu yasimda bile 400 tl bir bota veremem. 400 kere kalp carpintisi yasarim
Bence yuz vermeyin. Tripse trip. Yemisim tribini.
Bugün cat marka botun fiyatı 400 tl ama ne var ki sadece 3 ay giyecek ve belki senelerce kullanacak birde böyle bakın her kış yeniden alsanız 100-150 derken astarı yüzünü geçiyor. Sağlam dayanıklı bir ürün alın en azından 3-5 sene giyer. Ergense üstüne gitmeyin anlamaya çalışın ılıman yaklaşım ki sorunları çözebilin aksi takdirde ergenlerde ki cesaret kimsede Yok yanlış şeylere yönelebilir aileden uzaklaştıkça
ya bir de şu var,
örneğin ben 4 yaşındaki oğluma lisanssız ürün bulamıyorum çoğu yerde, illa yok disney, yok marvel, yok bilmem ne çizgi filminin karakteriymiş, onlarsız ürün yok, dolayısıyla lisans ücreti de ekleniyor fiyata, oh yani.
ya çocuğa lisanssız nevresim takımı alıcam diye gezmedik mağaza bırakmadım, sonuçta bulamadım
konuyla alakası yok belki ama çok dertliyim bu konuda, kaynadım araya, kusura bakmayın.
İnternettende alın. Ben de lisanslı ürün sevmiyorum. Kızıma okul cantasında aldım 15 liraya decathlon'un.ya bir de şu var,
kendi parasına da kıyarKendi parasına kıyamaz hiç merak etmeyin. Bana çok tanıdık geldi
kendi parasına da kıyar
benim eşim bekarken 700 tl lik hırka gıyıyormus
şimdi evliyiz hep ben frenlıyorum ve ev kredimiz var yoksa yıne alacak
ailesinin durumu cok ıyıymıs
ne istese almıslar ama hata etmısler bence
koca adam hala al dıye onay versem 700 tl ye hırka alacak kendıne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?