Erkek kardesimden intikam isteyen arkadası

Arasın özür dilesin. Kalabalık bir yerde de bulussun gerekirse.
 
Haksız da değil.
Zorbalığa maruz kalmak kişinin tüm hayatını olumsuz etkileyecek kadar travmatik bir deneyim olabilir.
Zorbalığa maruz kalan kişilerin kendini toplumdan soyutlaması,asosyal davranışlar sergilemesi ve utanç,yetersizlik,hırs hisleriyle dolu olarak intikam planları yapması sık karşılaşılan bir tablo.
Bazen bu intikam planları düşüncede kalmayıp gerçekleştirilebiliyor da.
Bununla ilgili çok gerçek hayat hikayesi okudum ve izledim.

Kardeşiniz ilkokul öğrencisi iken bunu yapsaydı bir nebze anlayabilirdim.
Lise çağları kişide vicdan ve empati duygusunun geliştiği yaşlar.
Kardeşinize tavsiyem,
zorbalığa uğrayan kendisi olsaydı ne hissederdi?
Bunu düşünmesi ve ona göre hareket etmesi.
Bu yetişkin biri olarak kendisinin çözmesi gereken bir sorun.
 
Hay allah. Haberlerden hatırlayın Amerika’da okul basan tipler hep bu okuldayken ezilenlerden çıkıyor. Bence de epey ürkütücü. Bence de siz bi konuşmayı deneyin. Kardeşinizin korktuğunu düşünecek ama olsun bu düşünce bile belki geri adım atmasına sebep olur
 
Bugün okuduğum 3. Gerilimli konu. Sabah sabah okudukça nabzım yükseldi.
İnşaallah dövmez.
 
Cinsel istismar yok arkadaslar, kardesimi tanırım . Satşıyormuş sürekli
Psikolojisini alt üst etmiş demekki çocuğun bukadar unutamamis çocuk.kardesiniz kendi yaparken iyi kendine yapılırken hiç tirsmasin.kardesine mustehak cocuguda tuttum hoplatsin işte öle kardesini
 
Bazı çocuklar yaşının gereği gibi davranmiyorlar.bu yıl sene başında kızım böle satasmalar gördü bir arkadasindan.okadar etkilebdiki anlatamam.gittim direk şikayet ettim okula.herkes haddini bilecek çok sinir oldum kardesinize
 
Cinsel istismar yok arkadaslar, kardesimi tanırım . Satşıyormuş sürekli
Cidden çok merak ettim buna nasıl emin oluyorsunuz?
Ben hala aynı fikirdeyim, cinsel istismar düşünüyorum. Yoksa gider yüzleşir gerekirse dayağını yer oturur. Bu derece korkması normal değil bence kendisine aynısının yapılmasından korkuyor.
 
Sen konuş. Abim otelde çalışıyor kadinin tekiyle gezmiş tozmuş eğlenmiş. Sonrada ayrilmis. Kadın kuzenine bizim sulaleyi aratmis ta herkes küfür edip kapatmis. En son rahmetli babami aradı o sirada ben vardim orda ben bi anda heyecanlandı rahatsiz olduğu için telefonu aldim adamla konuştum abimi öldürecekmiş değil öldürmek kilina zarar gelirse sana öyle şeyler yaparim ki hergün bu lanete nerden bulaştım diye kendine beddua edersin sana tek birşey diyorum bir daha ne ailemi nede abimi ararsan bak senin hayatin nasil kararıyor gör sen delisiysen ben senden daha deliyim dedim kapattim bir dahada aramadı adam. Bazilarina gözü kara gidecen ki giderim de yani
 

Şu yazdığınızı okuyunca kardeşinizle empati bile yapamıyorum.Çok yazık ya bir insanın hayatı resmen değişmiş yaşadığı kötülükler yüzünden.Kardeşiniz eğleniyordum hehe diyeceğine yaptığı kötülüğün farkına varsın.
 
Bu konuyla kendi konunuzu nasıl karıştırırsınız!
Abinizin yaşadıkları kadın ile karşılıklı onu anladık peki bu konu da bahsi geçen o çocuğa yapılan zulüm ve zorbalık tek taraflı üstelik konu sahibinin kardeşi bu zorbalıktan zevk alıyormuş. Size soruyorum gözü kara gidecek olan zorbalığa uğramış ve intikam almak isteyen taraf mı? Yoksa zorbalık yapan ve onu sıpa diye sirinlestiren ablanın "kardeşi mi"

Helal olsun çocuğa alsın intikamını bir güzel benzetsin o sıpayı ağzına yüzüne kürekle vursun ki bir daha insanlara zorbalık yapmasın. Her şeyin bir bedeli var.
 
Benim demek istedigim eğer ki kardeşine zarar verecekse tabikide savunsun ayrica gidip polise şikayet etseler o karşıdaki kişi ceza alir. Tabi önce konuşmalı sorun neymiş öğrenmeli. Eğer ki sadece zorbalik varsa o çocukta da suç bulurum zamaninda anne babasina niye dememiş. Şimdi bi piskopat hareketlerle görüşmek istiyor. Eğer taciz dahi olsa gidip niye polise şikayet etmemiş erkeklik gururu karşıdakine zarar verince mi yerine gelecek sizinde kardeşin bir şiddet bir tehdit altinda olsa aynı tepkiyi sizde verirsiniz. Abla olarak önce o konuşmalı kardeşini korumak için tabikide korkar.
 
Çocuk kızlarla iletişimde de sıkıntı yaşıyorsa cinsel anlamda bir travma yaşamış bile olabilir. Kardeşinizi sağlam bir konuşturun. Lise çağlarında herkesin aklı her şeye eriyor. Bile isteye zorbalık yapan insanların o yaşlarda da olsa iyi insanlar olduklarına inanmıyorum kusura bakmayın. Yaptıkları bir insanın hayatını derinden etkilemişse onun da hayatı bi zahmet az bir erkileniversin çeksin ceremesini.
 

Ne saçma bir mantık,kardeşi ''eğleniyordum yaa'' diye hayatını karartmış çocuğun,ama hala çocuk suçlu konuşmadığı için öyle mi ? İyi ki sizin kardeşiniz değilmiş yapan,karşıdaki kişiyi suçlu çıkarırmışsınız,yazık.Hayat sadece sizin ailenizden oluşmuyor,kardeşiniz ya da her kimse yaptıkları kötülüklerin farkına varmalı.Ablasıyım ben diyerek 7/24 koruyup çok iyi şeyler yapıyormuş gibi sırtını sıvazlarsanız yaptıklarının farkına varmasını asla sağlayamazsınız.Aradaki yorumları okuyun da karşıdaki insanın yaşadığı zorbalıkları ömrü boyunca sırtında nasıl taşıdığını görün.
 
Size de pes yani. Konular arasında paralellik yok bu bir. Ikincisi kardeşiniz de o kadına nasıl bir muamele yaptı ki tüm sulalenizi aramış. Akillanmistir inşallah elin kızıyla oynamaz bir daha.
Etme bulma dünyası kardeşim etme bulma dünyası...
 
29 yaşında bir adam kalkıpta ‘hesaplaşıcaz’ diyip sonra ‘şaka şaka’ falan diyorsa ciddi psikolojik problemleri vardır. Bencede korkmakta haklısınız. 10 yıl bunu içimde tutup biriktiren birinden herşeyi beklemek lazım. Kardeşiniz evet büyük suçlu. Muhtemelen adamın bu hale gelmesinde ki en önemli sebeplerden biri. Ortak arkadaşlar arayı bulmayı denesin bence.
 
Kardeşimin suçu ne biliyor musun sevgili hayati yaşamak kadina istemediği hiçbirşeyi yapmamak kadin hem kendi isteğiyle egleniyor kardesim ben evlenmek istemiyorum deyince de tehdit ettiriyor. Bu arada başka bir kadından çocuğu oldu sirf çocuk için gitti nikah kiyip çocuğuna sahip cıktı.yani öyle ortada birakacak biri değil.
 
Asil saçmalayan sensin kardesim napsin geçmişin intikamini kardeşini öldürerek mi alsin. Tehdit ediyor diyo. Asıl iyiki senin kardeşin değil kardeşini ölüme rahatlıkla gönderirmişsin. Tehdit eden adamla nasıl konuşacak ya düzgünce konuşacak anlamiyorsa onun yaptığını yapacak ayrica o lafiminda arkasindayim madem öyle piskolojisini bozdu veya taciz etti ailesine söyleseymiş şimdi intikam ne demek. Çocukluğun yaptığı cahillikle büyüklükte intikam akmak o zaman herkes yapsin onu. Benimde lisede bir arkadasim benimle dalga geçti hatta okuldan ayrildigimda hamile demis daha neler söylemiş okula gittiğimde ogrendim. Ee bende namusuma iftira atti diye gidip tehditler edip durayim. Madem bu kadar etkilendi şimdi bile hukuki yol varsa gitsin araştırsın dava açsın ama öyle tehditle bir yere varilmaz. Abla aileye anlatsa neler olur biliyor musun çocuğumu tehdit ediyor diye nasıl çıldırır annesi. Ben bir anne olarak söylüyorum eğer ki oğlum arkadaşına büyük bir travma yasattiysa özellıkle taciz diyorum ben kabul etmem çocuğuma destek olmam yoksa saçma salak şeyler yüzünden tehdit ediyorsa tabikide öbür çocuğa dava bile acarım belki çocuğuma zarar vercek. Yani psikopatça düşünceler yerine konuşma yoluyla uzlaşmalı
 

Ben ne dedim konuşmasın gitsin öldürsün mü ? Bunu yazdığımı nereden çıkardınız ? Kendi kendinize yazıp çizmişsiniz boş yere.
Ben dedim ki kardeşi karşı tarafı da suçlayarak aklayamazsınız.Ayrıca belli ki sizin gözünüzde bu durum hiç,ama zorbalık yüzünden intihar eden kaç milyon ergen var sizin haberiniz var mı ? İnsan psikolojisini temelden sarsabilir bu durum,''aman çocukluk işte'' değil herkes için.Bilip bilmediğiniz konular için büyük konuşmayın.Sizin çocuğunuz bütün hayatı boyunca o durumla boğuşsa bakalım bu kadar kolay ''senin de suçun gelip söyleseydin'' diyebilecek misiniz ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…