Erkek kardesimden intikam isteyen arkadası

Zorbalık çok çok kötü bir şey. Hatta zorbalığa uğrayan mağdur taraf bence bunun acısını hala üzerinden atamamış ki, kendini güçsüz ve zayıf olarak gördüğü için kas yapmış ve kendini daha güçlü hale getirdiğini düşünerek kendini kardeşinize karşı kanıtlamak istiyor da olabilir. Bu iş kaçarak olmaz ama, yani nereye kadar kaçabilir ki? Eğer korktuğu için değil, gerçekten pişmansa, direkt karşısına çıkıp samimiyetle özür dilemeli. Yok korktuğu için pişmansa debelensin dursun diyorum ben, kusura bakmayın. Çünkü zorbalık karşı tarafta çok derin yaralar açıyor.

Sirf bu yuzden zorbaligin hapisle cezalandirilmasi gerektigine inaniyorum
Bir insanin hayati mahvolmus ve kardesiniz sirf eglensin diye oyle mi??
Kardesinizi boyle yetistiren ailenizde asil suc , aklim almiyor cidden sizler gibi insanlari , saf kotuluk bu olsa gerek

Dikkatli olun tabi. 10 yıl sonra ortaya çıkıp intikam isteyen birisi aklı başında değildir. Belki şimdi elde ettiği güce ve kendine duyduğu özgücen onu intikam alabilecek kıvama getirdi.

Siz konuşabilirsiniz ve erkek kardeşinizde zamanında yaptıkları için özür dilemeli.

Sence de haklı değil mi?
Çocuk cılızmış diyorsun. Hayatını güçlü olmaya ve intikam almaya adamış. Senin küçük(!) kardeşin eğlenirken o çocuğun iç dünyasını yerle bir etmiş. Yazık günah ya. Kardeşinde demekki problemli bir çocukluk geçirdi ki karşısındakine böyle davranmış. Gerçi 29 yaşına gelmiş koca herife hala ebeveynlik yapıyorsunuz demekki kucukken daha fazla üstüne düşüyordunzki ağa paşa sanıyordu kendini . Benim eşimde 90li ve 2 çocuk babası... Bırakın kendi problemlerini kendisi çözsün.

Böyle olmamasi içinde cocuklarimiza vicdanli olmayi öğretmeliyiz benim çocuğum yapmaz kafasini gecmeliyiz. Sana bunu yaptı sende karşılığında bunu yap demek yerine başka çıkış yolu bulmaliyiz. Ayrıca nereye kadar kaçabilir bu çocuk konuşulmadan derdi neymiş anlayamayiz. Dayak çözüm değil böyle konularda. Benim oğlum anne şu bana böyle yapmıştı diye birçok kez soyledi evet oğluma kizdim zamaninda soyleseydin o zaman mudahale ederdim şimdi ben ne diyeyim geçmiş olaya diye. Tazeyken söylenmesi çocuğun özgüvenini de yerine getirir ve arkasinda ailesi olduğunu bilir. Sitemizde bir çocuk oğlumun yaninda resmen tacize ugramisti eski konularimdan bakabilirsin siteyi ayağa kaldirdim ve annesine gittim çocuğun tek çocuk diye şımartmışlar peki ne oldu biliyor musun tacize ugrayan çocuğun ailesini tehdit etmis öbür çocuğun babası tabi adamlarda korkup kaçmış haber yolladim yiyosa bana gelsin diye ses seda çıkmadı. Ve kapattilar halen sinirim bozulur aklıma geldikçe zamaninda ses çıkarsınlar korkmasınlar.

ben olsam kardeşime gider okkalı bir tokat atardım. Kardeşiniz baya iyi bir özür dilemeli. kardeşiniz o çocuğun hayatını, psikolojisini etkileyecek kadar kötü biri. üzgünüm, biraz ağır oldu.

Açıkçası aynı durumda olsaydım bende bulur birgüzel pataklayıp eğlenirdim

Niye anne babasına dememiş diye çocukta suç bulursunuz öyle mi? Üstelik taciz bile olsa! Nasıl bir bakış açısı bu aklım almıyor. İntikam almak isteyen çocuk o dönem lisedeymiş, ergenlik döneminde. Sessiz bir tipmiş zaten söyleyememiş olabilir. Bu onu suçlu yapmaz. Ayrıca herkesin aile yaşantısını nerden biliyorsunuz? Belki çocuğun ailesi ilgisizdi, umursamazdı, hatta belki öksüzdü. Bu nasıl sığ bir bakış açısı.

Ablasının korkmasindan doğal Bi şey yok. Ama etme bulma dünyası. Zamanında kardeşi zorbalik yapmış, kendinden güçsüz bulduğu için ezdikçe ezmiş. Allah bilir neler yaptı. Aradan zaman geçmiş, şimdi ezilen kişi güçlenmiş. Madem kardeşinin zihniyeti sessizlere, güçsüzlere zorbalik yapmak. Şimdi sıra onda.

Konu sahibi, umarım kardeşinizin başına ciddi bir iş gelmez. Fakat bu korkuyu yaşasın. Anladığım kadarıyla zorbalik yaptığı kişinin hayatını mahvetmiş. Korksun ve bu yaptığının bedelini ödesin.

Erkek kardeşim şöyle diyor ; O zamanlar düşünememiştim diyor. Eğleniyordum diyor .

Ve halen pisman degil kardesin. Sende pek duruma üzülmüyorsun. Sanki yapilan çok basitmis gibi, sipa diyerek kardesini mahsunlastirmaya çalisiyorsun. Sorun senin kardesinin yaptiklari degil, sorun simdi çoçuktan korkmaniz degil mi?

Bence sira çoçukta eglenmek için. Zavallim neler çektiyse artik kardesinden.

Kardeş 90lı ise 2009'da mezun olmaması gerekiyor. 2007de mezun oldu onlar, 91lilere ilk 4 yıllık lise muhabbeti vurdu.
Muhtemelen zorba, millete hayatı dar eden, sınıfta vs kalan kötü bir öğrenciydi.
Altından basit bir akran zorbalığı çıkmayacak.
Kardeş 19 yaşındayken de çocuk falan değildi, şimdi hiç değil.
Kendi çözsün.

Cinsel istismar yok arkadaslar, kardesimi tanırım . Satşıyormuş sürekli
Kardesini, minik sıpanı o kadar taniyorsan zamaninda bunlari yapmasına nasil izin verdin?
Kardesinin bir insanin tum hayatını mahvedecek seyler yaptigini bilecek kadar taniyor muydun mesela?
Bence de bu konuda fiziksel olmasa bile sozlü bir cinsel saldiri var. Ben oyle hissettim.
Okudugum 8 sayfadan ve sizin "ehe ehe ehe,bizim sipa iste" yorumlarinizdan sonra gerçekten sizin sipanin esek sudan dönene kadar dayak yemesini istedim.
Onceki mesajimi tekrarliyorum. Tum zorbalar, tum tacizciler insallah hayatinin bir yerinde bu yaptiklari yuzunden utanc duyacak , pisman olup kendisiyle yuzlesecek olaylar yasarlar.

Daha ne yapsın ya kardeşiniz çocuğa hayatı mahvolmuş çocuğun resmen çok üzüldüm şu anda başka biri yüzünden gencecik birinin hayatı solmuş gitmiş
Yerine kendi çocuğumu koydum kahroldum bir çocuk kolay büyümüyor ve onun hayatını eğlendiğini zanneden bir ergen mahvediyor

Kesinlikle aynı şeyi düşündüm.
Yıllar boyu unutamadığı şey ne olur ki en fazla. Ben lise arkadaşlarımın adlarını bile hayal meyal hatırlıyorum.
Zihinde yer etmesi için travmatik bir durum oluşmuş olması gerekli.

Ya da diğer ihtimal karşı taraf psikolojik sorunları olan biriyse yıllarca içinde büyütmüş kafada kurup çözmüş olabilir de.

Ama cinsel istismar ise kesinlikle sorgulanmalı diye düşünüyorum

Ben de doksanlıyım 2007 mezunuyum lise üç yıldı bir ara ama yine de küçük bir yaş değil tabii

Cinsel istismar yok arkadaslar, kardesimi tanırım . Satşıyormuş sürekli

Nerden bileceksiniz, yapsa gelip yaptim mi diyecek ?

Kanıt izler miydiniz bilmem,küçükken bir tesisatçı tarafından taciz edilen çocukların hikayesini işlemişlerdi aradan yıllar geçtikten sonra çocuklardan biri intikam almaya başlamıştı.

Çevresinde kimse konduramazmış ama adam sapıkmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…