Sirf bu yuzden zorbaligin hapisle cezalandirilmasi gerektigine inaniyorumKardesim bu kisiye zorbalık yapınca bu kisinin tum özgüveni dagılmıs . İş bulamıyor asosyal iletişim bozukluğu kızlarla iletişimide sıkıntılı . Sadece dövüş sporu yapıyormuş yıllardır.
Hayatında tum olumsuzlukların sorumlusu olarak kardesımı goruyormus
Erkek kardesim 2009da liseden mezun oldu 90 dogumlu. Kardesim o zamanlar bir çocukla çok uğraşmış . Zorbalık yapmış . Çocuk efendi çalışkan bir tipmiş. Çocuğa resmen zehir etmiş sınıfı yani .
Çocuk yaklaşık 1 aydır kardesime mesaj atıyor . Hesaplaşacağız senle diye . Bana yaptıklarının bedelini ödeyeceksin diyor. Sonra şaka şaka buluşup konuşalım diyor. Ortak arkadaşlardan fellik fellik evin adresini ve kardesimin iş yerinin adresini arıyor ama kimse vermiyor .
Kardesimde bende ürktük . Çocuk o zamanlar cılız tıfıl biriymiş ama şimdi heybetli kaslı biri .
Çocukla ben mi konussam. Kardesim hic cevap bile vermiyor . Yalan yok, kardesim korkuyor bende tedirgin oldum.
Ne yapsak şaşırdım ? Bu işi tatlılıkla halletmek istiyorum
Sence de haklı değil mi?Kardesim bu kisiye zorbalık yapınca bu kisinin tum özgüveni dagılmıs . İş bulamıyor asosyal iletişim bozukluğu kızlarla iletişimide sıkıntılı . Sadece dövüş sporu yapıyormuş yıllardır.
Böyle olmamasi içinde cocuklarimiza vicdanli olmayi öğretmeliyiz benim çocuğum yapmaz kafasini gecmeliyiz. Sana bunu yaptı sende karşılığında bunu yap demek yerine başka çıkış yolu bulmaliyiz. Ayrıca nereye kadar kaçabilir bu çocuk konuşulmadan derdi neymiş anlayamayiz. Dayak çözüm değil böyle konularda. Benim oğlum anne şu bana böyle yapmıştı diye birçok kez soyledi evet oğluma kizdim zamaninda soyleseydin o zaman mudahale ederdim şimdi ben ne diyeyim geçmiş olaya diye. Tazeyken söylenmesi çocuğun özgüvenini de yerine getirir ve arkasinda ailesi olduğunu bilir. Sitemizde bir çocuk oğlumun yaninda resmen tacize ugramisti eski konularimdan bakabilirsin siteyi ayağa kaldirdim ve annesine gittim çocuğun tek çocuk diye şımartmışlar peki ne oldu biliyor musun tacize ugrayan çocuğun ailesini tehdit etmis öbür çocuğun babası tabi adamlarda korkup kaçmış haber yolladim yiyosa bana gelsin diye ses seda çıkmadı. Ve kapattilar halen sinirim bozulur aklıma geldikçe zamaninda ses çıkarsınlar korkmasınlar.Ben ne dedim konuşmasın gitsin öldürsün mü ? Bunu yazdığımı nereden çıkardınız ? Kendi kendinize yazıp çizmişsiniz boş yere.
Ben dedim ki kardeşi karşı tarafı da suçlayarak aklayamazsınız.Ayrıca belli ki sizin gözünüzde bu durum hiç,ama zorbalık yüzünden intihar eden kaç milyon ergen var sizin haberiniz var mı ? İnsan psikolojisini temelden sarsabilir bu durum,''aman çocukluk işte'' değil herkes için.Bilip bilmediğiniz konular için büyük konuşmayın.Sizin çocuğunuz bütün hayatı boyunca o durumla boğuşsa bakalım bu kadar kolay ''senin de suçun gelip söyleseydin'' diyebilecek misiniz ?
Niye anne babasına dememiş diye çocukta suç bulursunuz öyle mi? Üstelik taciz bile olsa! Nasıl bir bakış açısı bu aklım almıyor. İntikam almak isteyen çocuk o dönem lisedeymiş, ergenlik döneminde. Sessiz bir tipmiş zaten söyleyememiş olabilir. Bu onu suçlu yapmaz. Ayrıca herkesin aile yaşantısını nerden biliyorsunuz? Belki çocuğun ailesi ilgisizdi, umursamazdı, hatta belki öksüzdü. Bu nasıl sığ bir bakış açısı.Benim demek istedigim eğer ki kardeşine zarar verecekse tabikide savunsun ayrica gidip polise şikayet etseler o karşıdaki kişi ceza alir. Tabi önce konuşmalı sorun neymiş öğrenmeli. Eğer ki sadece zorbalik varsa o çocukta da suç bulurum zamaninda anne babasina niye dememiş. Şimdi bi piskopat hareketlerle görüşmek istiyor. Eğer taciz dahi olsa gidip niye polise şikayet etmemiş erkeklik gururu karşıdakine zarar verince mi yerine gelecek sizinde kardeşin bir şiddet bir tehdit altinda olsa aynı tepkiyi sizde verirsiniz. Abla olarak önce o konuşmalı kardeşini korumak için tabikide korkar.
Erkek kardeşim şöyle diyor ; O zamanlar düşünememiştim diyor. Eğleniyordum diyor .
Kardesini, minik sıpanı o kadar taniyorsan zamaninda bunlari yapmasına nasil izin verdin?Cinsel istismar yok arkadaslar, kardesimi tanırım . Satşıyormuş sürekli
Daha ne yapsın ya kardeşiniz çocuğa hayatı mahvolmuş çocuğun resmen çok üzüldüm şu anda başka biri yüzünden gencecik birinin hayatı solmuş gitmişKardesim bu kisiye zorbalık yapınca bu kisinin tum özgüveni dagılmıs . İş bulamıyor asosyal iletişim bozukluğu kızlarla iletişimide sıkıntılı . Sadece dövüş sporu yapıyormuş yıllardır.
Yıllar geçse de unutamadığına göre, ilk aklıma gelen cinsel istismar oldu. Siz detaylıca sorgulayın kardeşinizi bence. Yoksa neden bu kadar korksun ki? Açar içten samimi bir özür diler. Ama tahmin ettiğim doğruysa, Çocuğun geleceğini mahvedip, hiçbir şey olmamış gibi hayatını yaşamaya devam etmemeli böyleleri. Çeksin cezasını
Ben de doksanlıyım 2007 mezunuyum lise üç yıldı bir ara ama yine de küçük bir yaş değil tabiiKardeş 90lı ise 2009'da mezun olmaması gerekiyor. 2007de mezun oldu onlar, 91lilere ilk 4 yıllık lise muhabbeti vurdu.
Muhtemelen zorba, millete hayatı dar eden, sınıfta vs kalan kötü bir öğrenciydi.
Altından basit bir akran zorbalığı çıkmayacak.
Kardeş 19 yaşındayken de çocuk falan değildi, şimdi hiç değil.
Kendi çözsün.
Cinsel istismar yok arkadaslar, kardesimi tanırım . Satşıyormuş sürekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?