• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek kardeşimin düğünü

Allah yardımcın olsun ama herkes kendi kesesinin durumunu bilir..Maddi durumun neyi gösteriyorsa onu takacaksın..
Altın almakta her baba yiğidin harçı değil altın bu haldeyken,ben araba alırken benimkileri sattım nasıl yerine koyacağımı
kara kara düşünüyorum..

arkadaşlar bilezik yerine 5 i bir yerde ( 5 tane cumhuriyet altını) mi taksak diye düşündük kız kardeşimle...

1700tl=20 gr bilezik
2900tl=5tam altın
valla arkadaşım okadar şey yazdık sen farklı ve daha pahalı olan bir fikri sundun demek ki sizlerinde durumu iyi yoksa ablanla miktarı artırmak yerine annenize bişeyler söylemeyi tercih ederdiniz gibime geliyo böyle diyorum diyede kızma bana

anneniz EKD ye(erkekleri koruma derneği) üye sanırım. annem başkanı bu derneği tanışıyor olabilirler :)))))

şaka bir yana. bende anneme sorsam oda müdahale edecek. keza kvalidemde öyle. ama biz (eşimle) napıyoruz. herşeyi olay olup bittikten sonra söylüyoruz. bu bizim evimiz diyoruz. müdahale yasak yani :) sizde karıştırmayın. hiç te üzülmeyin. bayanlar bir garipler yaw

anneniz EKD ye(erkekleri koruma derneği) üye sanırım. annem başkanı bu derneği tanışıyor olabilirler :)))))

şaka bir yana. bende anneme sorsam oda müdahale edecek. keza kvalidemde öyle. ama biz (eşimle) napıyoruz. herşeyi olay olup bittikten sonra söylüyoruz. bu bizim evimiz diyoruz. müdahale yasak yani :) sizde karıştırmayın. hiç te üzülmeyin. bayanlar bir garipler yaw

aynenn anneniz sorarsa henüz karar vermedik düğünde görürsünüz de :34:

1700tl=20 gr bilezik
2900tl=5tam altın
valla arkadaşım okadar şey yazdık sen farklı ve daha pahalı olan bir fikri sundun demek ki sizlerinde durumu iyi yoksa ablanla miktarı artırmak yerine annenize bişeyler söylemeyi tercih ederdiniz gibime geliyo böyle diyorum diyede kızma bana
yok niye kızayım arkadaşım biz şimdi bildiğimizi taksak yani gücümüzün yettiğini annem bunu ömür boyu başımıza kakar manevi olarak üzülmektense yıpranmaktansa maddi sıkıntı çekmeyi tercih ettik annemi tanısan aman aman daha fazla takın da kurtulun derdin ...bazen annem üvey mi acaba diye düşünüyorum bu kadar göz göre göre ayrım yapılmaz ki Allaha nasıl hesap verecek acaba bu konuda neyse teşekkürler fikirleriniz için bizi anlamaya çalıştığınız için

arkadaşlar bilezik yerine 5 i bir yerde ( 5 tane cumhuriyet altını) mi taksak diye düşündük kız kardeşimle...
ikiniz ayrı ayrı 5+1 takarsanız bilezikten pahalıya mal oluyor
bir tane daha tavsiye kuyumcu tanıdık var ise içi dolu hurda bilezik alabilirsin
o zaman işçilik ödemezsin her ne kadar işçilik yok deselerde 22 ayarda vardır heleki üstü kalemli olanlar daha çok işçiliklidir
ayrıca hurda olduğuda anlaşılmıyor tertemiz yapıyorlar

Son düzenleme:
öff ne sinir bozucu konular yaa, insanı deli eder bu mevzular.. adam kardeşim diyor kardeşim! ihtiyacı olmayan avukat bir kardeş.. borcu olan iki kız kardeş.. yanında olsanız yetmez mi yaa, taktığın altının gramını ölçeceklerse hayret doğrusu!.. özür dilerim ama annenize de çok kızdım. sizi düşünen var mı? insanlık nereye gidiyor yaa.. benim borcum varsa arkadaşım kimse benden gücümün üstünde bişey beklemesin, şu hale bak.. insanı sıkıntıya soktukları şeye bak..

yok niye kızayım arkadaşım biz şimdi bildiğimizi taksak yani gücümüzün yettiğini annem bunu ömür boyu başımıza kakar manevi olarak üzülmektense yıpranmaktansa maddi sıkıntı çekmeyi tercih ettik annemi tanısan aman aman daha fazla takın da kurtulun derdin ...bazen annem üvey mi acaba diye düşünüyorum bu kadar göz göre göre ayrım yapılmaz ki Allaha nasıl hesap verecek acaba bu konuda neyse teşekkürler fikirleriniz için bizi anlamaya çalıştığınız için

bunu yeni okudum, Allah sabır versin, böyle dedirtecek kadar varsa ben olsam annemle de bir süre görüşmez özlemesini beklerdim, "ben kızlarıma kendim ettim, kendimden soğuttum" demesi gerek.. Ah ah.. Allah kolaylık versin...

Son düzenleme:
asıl sorun erkek kardeşimizin bir tane olması 2-3 tane olsa annem bize demezmiş iyi bişey takın diye bir de böyle söylüyor...benim 2 tane bekar kaynım var kız kardeşiminde bir kaynı bir görümcesi var ..onlara da aynı takı takılırsa erkek kardeşimize haksızlık olurmuş aynen böyle söyledi annem şok oldum o kadar ince hesaplar yapıyor ki ..bir de erkek kardeşim avukat ve 25 yaşında olmasına rağmen peşin parayla ankaradan evini aldı bmw arabası var onu da peşin aldı kız tarafına her şeyin en iyisini yaptı ...ama hala bizim takacağımız takılara muhtaçmış gibi anneme ablamgil niye bu kadar az takıyor diye söylemiş üzülmüş annem de o üzülünce bizizm ordan bir kaç kişiye sormuş sorduğu kişiler de daha fazla takmaları gerekiyor kızların demişler neymiş biz çalışıyormuşuz ve kocamızın karşısına çıkıp ta bizim 1 tane erkek kardeşimiz var siz karışamazsınız en iyisini takacağız diyemiyormuşuz.. biz pısırıkmışız...

Ben olsam çok fena şeyler yapardım da neyse size demeyeyim :)
Fakat bunun size karşı yapılmış neredeyse bir hakaret olduğunu gözardı etmeyin.. Kardeşinize de aşkolsun doğrusu.. Annenizi sakinleştireceğine.. Hiç sizi düşünen yok..

sorması ayıp olucak ama erkek kardeşin sana ne takmıştı senin düğününde?

haklısın arkadaşım ama biz alıştık artık hakaret duymaya normal geliyor sanki artık zaten anmele erkek kardeşimin huyu aynı babam sönük kalıyor hiç sözü geçmez o da anneme uyar asıl garip olan yaptıklarının gayet normal olması onlara göre artık gerçekten her halde biz hatalıyız diyecek duruma geliyoruz bu hep böyle oldu böyle de olacak biz bu kaderi değiştirecek gücü kendimizde bulamıyoruz artık o kadar çok yıprandık ki kendimizi savunamaz hale geldik kendi huzurumuz için susmayı tercih ediyoruz konuştukça biz hatalı oluyoruz çünkü

haklısın arkadaşım ama biz alıştık artık hakaret duymaya normal geliyor sanki artık zaten anmele erkek kardeşimin huyu aynı babam sönük kalıyor hiç sözü geçmez o da anneme uyar asıl garip olan yaptıklarının gayet normal olması onlara göre artık gerçekten her halde biz hatalıyız diyecek duruma geliyoruz bu hep böyle oldu böyle de olacak biz bu kaderi değiştirecek gücü kendimizde bulamıyoruz artık o kadar çok yıprandık ki kendimizi savunamaz hale geldik kendi huzurumuz için susmayı tercih ediyoruz konuştukça biz hatalı oluyoruz çünkü

"sindirme politikası"
annem böyle durumlara böyle diyor. Babanız ve siz devre dışı, ana-oğul gününü gün ediyor. Erkek kardeş hadi neyse de bir anne için bunları demek istemem doğrusu ama herkesin derdi başka işte... Psikolojik olarak çok yıpranmışsınızdır dediğiniz gibi.. Allahtan sizin eşlerinizle ailelerinizle sorununuz yok sanki. Bu biraz teselli olabilir ve bana kalırsa hiç de afedersiniz şımarık kardeşinizin gönlü olacak diye kendi ailenizi sıkıntıya sokmayın. Kim ne derse desin.. Ama biraz sıkışsakda zor olmaz diyorsanız, takın gitsin bir kere daha gönülleri hoş olsun bakalım nereye kadar.. Allah muhafaza zor imtihanla kıymetinizi anlarsa anneniz kötü olur.. Siz bir şekilde ona kendi değerinizi hatırlatmalısınız bence, bir ömür böyle geçer mi.. :(

[/SUP]

hiç bişey takmadı onun adına annemler taktı

tak cnm ne gerekiyosa onu tak kapat çenelerini altta kalma buda yaptığın son iyilik olsun dicem ama anlayana
şimdi o güzel anneciğin sevgili gelininden ilk kazığı yiyene kadar yada oğluşundan sizin kıymetiniz olmucak gün gelipte size gelip dert yandığında htırlatırsınız bunları :34:

dinimize göre hediye hediyedir. küçüğü büyüğü olmaz birde karşılık beklenmez. bence hiç annenin cümlelerinin duyma ve ne kadar gönlünden kopuyorsa o kadar tak. bu arada benimde tek erkek kardeşim var. ve evlenmesine çok var ama ben fazla takmam çünkü zaten öğrenciliğinde fazlasıyla yedi :) ama kız kardeşime daha çok yaparım gibi geliyor :)

ya birde bazı ailelerde görüyorum. oğlan tarafı (anne babası altını alıyorlar. sonra onları kızları takmış gibi gösteriyorlar. çocuklarına kıyamayıp.)ne üzel değilmi. çocuklarını ayırt etmeden onları düşünmek :)

alınma ama annende kardeşinde çok bencilmiş.yerinde olsam bana böyle diyenlere 20 gr bile altın takmam 10 gr bir bilezik alırım borcum çok gücüm ancak buna yetti hatta bunu bile zor aldm derim.annenin bu kadar ince hesaplar yapmasına evinin iç işlerine karışmna izin verme

Back
X