Erkekler calısan kadın mı tercih ediyor...

zhr79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
7.155
10
156
46
Kocaeli
son zamanlarda dikkatimi cekiyor sanki cogu erkek evlendikten onra esinin calısmasını istiyor veya evlenmek icin calısan kadın tercih ediyor siz ne dusunuyorsunuz...

evlendikten sonra eşinin çalışmasını tabiki ister çalışan kadın aileye maddi destekte bulunur şimdiki aklım olsa çalışmazdım....

kime aşık olurlarsa onu tercih ediyorlardır diye düşünüyorum ben

cok sık duyuyorum herkes erkek calısan kız istiyor diyor...eskiden calıstırmazlardı simdi sanırım maddi acıdan destek olunmasını istiyorlar...tabi istisnalarda var...

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudur. Ben erkek olsam, ben de kendi ayakları üstünde duran, bana bağımlı olmayan, ben olmasam da hayatını idame ettirebilecek yeterlilikte olan, güçlü bir kadın olsun isterdim hayatımda.

Ama bunun yanında "bu kadın benim elime baksın, sosyal hayatını kısıtlayıp eve kapatayım, ailesiyle bile arasını bozayım, ben olmasam sağlık hizmeti bile alamasın, bana muhtaç olsun" zihniyetinde erkekler de var, ama kendilerine "erkek" demem, onları adam yerine koyduğum anlamına gelmiyor...

çalışan kadın isterler çünkü eve maddi destek sağlıyor, hayat şartları zor, artık tek maaş bi eve yetmiyor, ben bazen eşime şakadan işi bırakıcam diyorum o da e bende bırakırım diyo, yani erkek çalışır kadın evde çocuk bakarzamanları eskidndi demeye getiriyor,

gerçi şimdi hem çalışan, hem çocuk bakan, hem ev işi yemek yapanım ama, neyyyyse :6:

ben erkek olsam ayakları yere sağlam basan birini isterdim. ama gel gör ki çevrem de kimse böyle değil :59: gurur mu yapıyolar nedir anlamıyorum. onlara göre kadın evde oturmalı evine coçuğuna bakmalı. böyle yapan bayanlara saygım sonsuz bu da bir bakıma emek işçiliğidir. ama neden tercihlere saygı duyulmuyor? :59:

bende nedense evlenince karımı çalıştırmam diyenleri duyuyorum.
Ama tabiki bi bayan kendi ayaklarının üstünde durmasını bilmeli, eşi istese de istemese de taviz vermemeli...

hayat çok zor,çalışan eş istemeleri normal
evde oturursan kafanda boş şeyleri kurup durursun:98:

ben son 3 yildir ingilterede yasiyorum, ama buraya gelmeden once arkadas cevremdeki erkekler eslerinin calismasini tercih ettiklerini soyluyorlardi.

burda tabi durum biraz daha farkli, burda genel bi calisma etigi var, en azindan cocugun okula basladiktan sonra part-time bile olsa calismalisin gozuyle bakiyorlar. ben oglum 1 yasina gelene kadar dogum iznimi uzattim, 1 yasina bastigindan beri de part-time calisiyorum.

Ama su da var, sen calissan da calismasan da, esin dunyanin neresinden olursa olsun, butun isi yapan yine sensin ne yazik ki... :41:

Benim erkek arkadaşım da kendi ayakları üstüne durabilen, güçlü bir kadın profilini tercih eder, zaten ben de çalışmadan durabilecek bir tip değilim, çalışma dese de çalışayım diye tuttururdum herhalde. :1: Ama mesaisi çok zorlayıcı, yoğun, seni çok yoracak, haftasonusu olmayan bir işte de çalışmanı istemem der.

ne yazıkki artık evliliklerde maddiyata yönelik oldu.. kendisi ilkögretim mezunu bile olmayan oğlan anneleri bilee yakıştıramıyor evlatlarına şöyle bir öğretmen hemşire olmayan kızları..
okuma yazma bilmeyen anneler bile bakmıyor kılıklarınaa..
ee bu duurmda adamlar napsın..elbette devir zor bir devir ama sadece meslegı var diye yapılan evliliker nereye kadar acaba ?
bir arkadaşım var lise mezunu son derece güzel vee durmadan birileri sorar eder ama lise mezunu oldugunu duyunca direk vazgeçiyorlar sizce bu ne kadar normal

bence de calısmalı bi insan neden evde bos bos oturmak ister anlamam zaten.. daha rahat sartlarda gecinmek birine boyun egmemek varken istediği seyi onu buna(kocasına babasına vs) yalvararak aldırmak var bide kendi kazandıgı parasıyla kimseye sormadan alabilmek var.. tabi ki eger saglıgın sıhhatın yerindeyse. neden calısıp kendini geliştirmeyesin? iş yerinde cevrende evinde... soz sahibi hatırı sayılır bir insan olmayasınki??? bence cok mantıklı boyle es istemeleri. kim omru boyunca bi insanın yukunu tasımak isterki? bazen anne babalarımıza bile yuk oluyoruz ese mi olmicaz?ayrıca eskiden iş boyle kolay bulunmuyordu, iş sahası azdı, sanayi cok gelişmemişti iş bulunsa cocuklara bakacak kimse yoktu kreş diye birsey bile yokmus o zamanlar olanda pahalıymıs...ve sartların getirisiyle kadın evde oturuyormuş.turk kadını cephede bile savasmıs zaten bir cok kadında gecmişimizde tarım işlerinde calısmıs, çalısıyorda... fırsat olsa işyerinde calısmazlarmıydı??.. ama fırsat yokmus.mecburen oyle yuruyormus işler..

samanlığın seyran olduğu yıllar geride kaldı. erkeklerde farkında.

bu normal bir istek. sabit işi gücü olmayan adamların memur kız istekleri nedir onu anlamıyorum :37:

He hee! kesinlikle iyi düşünmeyin. Her zamanki gibi bencillikleri ve uyanıklıklarıyla çalışan bayan istiyorlar. :) Bunu şurdan iyice anladım, çalışan olsun ama mümkünse öğretmen olsun demelerinden. Yani kadın eve de bakıcak :) Erkekliğin şerefi kalmadı, bleh bleh bleeh!!

eşinin çalışamasını istemeyen erkekler gözümden düşüyo benim :)

tamamiyle egolarından yapıyorlar bunu

aman sen yorulma çocuğumuza evimize bak hikaye geliyo bana

amaç sen bana muhtaç ol ,ben 1 adım önde olayım, senden istrediğin zaman çekip gideme, kavgada alttan alan taraf sen ol vs..

Benim çevremdeki bir çok erkek eşinin kesinlikle çalışan olmasını istiyor, hem maddi destek anlamaında hemde kadının sosyal olması anlamında istiyorlar bunu ama birşey fark ettim kariyer olarak asla kendisinden yüksek birisi olsun istemiyorlar çalışsın ama kendisinden çok daha iyi işi, maaşı, eğitimi olan bir kadın olsun istemiyorlar biraz egosal kıskançlık sanırım....

benim eşimde çalışan bayanlardan yana..maaş önemli değil,aynı hayatı paylaşıyoruz mantığı hakim...başlarda numara yapıyor sanıyordum ama geçen aya kadar ondan iyi maaş alıyordum ve hiç problem etmedi..
şimdi onun maaşı düzene girdi umarım ben dert etmem:1:

benim sevgilim, çalışmanı istemem ama bunca yıl okumuşsun emeklerini heba da etmek istemem diyor.
ben de ona ayda 4bin tl kazanırsan çalışmam gezer tozar paranı yerim diyorum:27:
ama çevremde gördüğim kadarıyla artık erkekler mesleği olan kadınları tercih ediyor evet..

Back
X