Erkekler calısan kadın mı tercih ediyor...

çalışan bi kadınla evli olmak zordur
bir erkeğin karısının çalışmasını isteyeceğini sanmıyorum ama maddi yetersizlikler olunca bu durumdan rahatsız olsalarda eşinin çalışmasını mecburen isteyebilir

bende katılıyorum.son zamanlarda erkekler çalışan bayan olsun istiyorlar.

benim gördüğüm erkekler evlenirken çalışan kadın istiyor.sonra çalışan aldıklarına bin pişman oluyor.

bnm sewgilimde ünin bitsin ewlenelim diyo daha üni kazanmadım bile ben bi sen çlşma ben bakarm sana diyo . bi ünin bitsin ewlenelm dio. daha anlamış deilim amacını

kesinlikle bizim saflar da güçlü kadınım ben voltranım deyip hem ev işi,hem eş hem çocuk hem iş yürüteceğim derken helak oluyorlar.adam da veriyor gazı "sen güçlü olmalısın,sosyal olmalısın,voltranım benim" diye.tabi çalışan isterler,kaynanalar da çalışan kız bakar tabi.kocasından birşeyler isteyip oğullarını yoracaklarına dışarda burnu sürtsün eve de para getirsin hesabı.
hiç bir eş ya da kayınvalide sizin gücünüzü,sosyalliğinizi takmazlar,umursamazlar.sadece paraya bakarlar.para para para...

öyle Kadir İnanır tarzı "evımın kadını çocuğumun anası ol " replikli erkekler kalmadı artık..varsada azınlıktalar..
kimi egosu sağlam olduğundan kımısı de ekonomık nedenlerden gerek duyduğundan..kadının çalışma hayatında yerı olduğu kökleşmiş bır olgu toplumda..bu nedenle normal kabul görmenın ötesınde bır gereklilik..
ben kadının evde oturup kocasından harçlık almasını kınayan bırıyım..kolaycılık mı desem?o yukten korkmak mı? bılemıyorum..ama gunumuzde engellı bıreyler bıle iş peşinde koşarken,sırf bırılerı ıstıyor dıye çalışmayı bırakan kadınları tasvıp etmıyorum..
eğer bır engelı yoksa ınsan kendını geçindirmeli,ınsan başkasına bağımlı kalmamalı..gerısı kolaycılık..

kesinlikle katılıyorum...
kadınlar saf ve toyluğun verdiği feminist duygularla her işin altından kalkabilirim mantığıyla erkeğin görevlerini elinden alıyorlar.
erkekler göründüğü kadar saf değil kızlar, tecrübemle sabit.. :) onlar evliliğe bir ticaret gibi yaklaşıyorlar. kadın ise duygularıyla.
bırakın feminist duyguları bir kenara ve erkeğin görevlerini onlara iade edin.
yoksa bir de bakmışsınız çalışan kadın aynı anda anne-kadın-eş-yardımcı-hizmetçi-dadı-iş kadını-aşçı-danışman oluvermiş. erkek ise tek bir görevle, iş sorumluluguna hiçbir konumu eklemeden, suya sabuna dokunmadan hayat sürmeye başlamış.
kadın ise 7/24 çalışan bir köleye dönmüş.
sabah mesaisi, gün içinde iş mesaisi, eve dönüş ayrı çile, evde macera yeni başlıyor. o arada koca bacaklarını uzatmış tv izliyor. beyimiz tüm gün çalıştı yoruldu tabi :)))
eh kadına uyku da yok. ya çocuk ağlar yada kocanın yatak odası beklentıleri başlar.
aman sakın ha kocanızı ihmal etmeyin, bu sebeple soluğu başka kadının koynunda alır.. haklıdır tabi kendince.. karısı onu ihmal etmektedir. :)

siz siz olun, feminist düşüncelerle hakkınızı erkeklere yedirmeyin kızlar. olan sizin gençliğinize olur.. kadın oldugunuzu balık hafızasına sahip erkeklere hatırlatmak gerek. :)

benim eski sözlüm evlendikten sonra calisma falan diyordu. Calisip para kazanmazsam cenemde olmazmis
galiba bu kisisine göre degiisiyor

calısan kadın ıstıyorlar. çünkü artık kendilerini yorup bi evi geçindirme düşünceleri yok kendilerinde. ama kadınlar olarak bu şekilde daha çok ezildiğimizi düşünüyorum. hem eş, hem çalışan hem anne hem hizmetçi oluyoruz. onlar sadece çalışıyor. bence kadın evın sorumlulugunu erkek de calısma sorumlulugunu alırsa daha guzel gecıneceklerını dusunuyorum. ama olmuyor malesef..
benım sozlumde calısmamı ıstıyor. cunku ne evı var ne arabası. ben de calısırsam alabılecegını bılıyor. calısıcam da ama cocuklarım olunca bırakıcam dedım o sekılde anlastık bakalım ne kadar uygulayabılecegız.
cocuklarım buyuyup okul yasına yaklasana kadar kendılerını anlatabılecek yasa gelene kdr calısmayı dusunmuyorum.

malesef öyle..
kadın hep zeki-kurnaz izlenim verirken, erkek hep iyi niyetli-saf-masum bir karaktere bürünüyor, ama işin aslı tam tersi.

eskiden bende (20li yaşlarda iken) çalışmayan kadına ve ev hanımlıgını tercih eden bayanlara çok kızıyordum.
çünkü ben her işi aynı anda yapmaya çalışıyordum. 7-24 bir savaş halindeydim. eşim ise sadece iş-ev arası keyfe keder bir hayat sürerken ben kendini bilmeden her işi hallederim dercesine tüm sorumlulugu almaya başlamıştım. halbuki kazın ayağı öyle değilmiş sonrada dank etti ama o da geç oldu tabi.

halbuki dinimizce de, kadının fizyolojik ve ruhen yapısına göre bunca sorumlulugu alması bir beden büyük geliyor kadına.

Son düzenleme:
çalışan-çalışmayan kadın diye ayırım yaptıklarını sanmıyorum ama ekonomık gücüne güvenmeyen erkek karısının çalışmasını isteyebilir.

Genelde memur,öğretmen,doktor vs. olunca erkekler çalışan kendi gibi memur bi eş istiyor ama sıradan herhangi bi işlerde çalışan ya da kendi iş yeri olanlar ev hanımı istyor... Genelde çevremde böyle gözlemledim..

Son düzenleme:

bayanlar bence yorucu bi işte çalşmamalı tabi ki o zaman evine vakit ayıramaz. yorucuysada aldığı para iyi olmalı evine hizmetçi tutablsn bence bu devrde kadın devlet memuru olmalı başka türlü evine vakit ayıramaz kesinlklle.. ya da hafta sonları 2 gün tatili olan bi işte çalşmalılar... Bende devlet memuru olmak için uğraşıyorum olmazsa çalşmycam kötü işlerde ezilmeye niyetm yok zeten devlet memuru olunca hafta da 1 kez evine yardımcı alırsın... eşinde memursa yardımcı alablrsn hafta da en az 1 kez..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…