• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler değişir mi?

Trafikte birisi onun önüne kırarsa aynısını ona yapıyor ve hızlanıp aradaki farkı açıyor. Hızlı bi arabası var. Hem karşılık vermiş oluyor hem de motorunun gücünü göstermiş oluyor.

Eğer kendisi özür dilediyse ve karşıdan da olumlu dönüş aldıysa, dilediği özürden memnun oluyor, dediğiniz gibi yorumlar yapıyor.

Ama karşıdan cevap alamadıysa ya da trip gördüyse özür dilediği için rahatsız oluyor
işte özür dilediği kişinin arkasından kötü konuşmuyorsa ümit var demektir. ama yüzüne özür dilediği kişinin (aynı mevzuda)arkasından kötü konuşuyorsa işiniz zor. potansiyel zayıf demektir. buna benzer senaryoları kafanızda ve gözünüzde canlandırın. ve bu potansiyeli iyice analiz edin. hakkınızda hayırlısı olsun diye dua ediyorum.

Trafikte birisi onun önüne kırarsa aynısını ona yapıyor ve hızlanıp aradaki farkı açıyor. Hızlı bi arabası var. Hem karşılık vermiş oluyor hem de motorunun gücünü göstermiş oluyor.

Eğer kendisi özür dilediyse ve karşıdan da olumlu dönüş aldıysa, dilediği özürden memnun oluyor, dediğiniz gibi yorumlar yapıyor.

Ama karşıdan cevap alamadıysa ya da trip gördüyse özür dilediği için rahatsız oluyor
Vallaha benim eşim degisti bambaska biri oldu.ilk zamanlarimizda anasigil yuzunden cok eziyet etti bana.dovdude ama simdi cok degisti yillar gectikce kavgalarimizda azaldi mesela.eger esiniz ozunde merhametli yumusaksa degisir bence.simdi esim bana kiyamaz ailesi yaninda beni savunur deger verir.zamanla oldu tabi biraz katlandim bende.ayrilamadim cok seviyordum cunku.simdi bensiz hicbisey yapmaz bana sormadan danismadan ailesini bile aramaz

İşin uzmanı olarak yazıyorum.
Kendi büyüttüğümüz çocuklarımız dahil olmak üzere 13 yaş üzeri hiç bir bireyi, kendisi istemediği sürece değiştirip düzeltemeyiz.
Kişi kendindeki eksiği, hatayı fark edip düzeltmeyi kendisi isteyecek,
aksi halde değişim imkansız.

İşin 2.derece mağdurlarından biri olarak yazıyorum ve ilk defa özelimi bu kadar açıyorum.
Neden? Derseniz size çok üzülüyorum da ondan.
Mümkün olsa da size yardım edebilsem.

Biz (kardeşimle ikimiz) küçükken de babam; kızdığında, işler yolunda gitmediğinde,
rahatı kaçtığında anneme ağzına geleni söyleyip onu aşağılıyordu şimdi de...
Tek fark gençken hızını alamayıp anneme vurduğu da oluyordu artık onu yapamıyor.
Böyle bir değişim sizin için yeterliyse,
buyrun arayın kocanızı.

Anneme noldu? Derseniz anti depresan kullanıyor.
Mutsuz, tükenmiş ve babama hiç tahammülü yok.
Artı psikolojik olarak normal olmadığının yakın çevremizdeki herkes farkında.

Kardeşinle sana noldu? Derseniz, çok şükür okuduk, mesleğimizi elimize aldık,
kendimizi kurtardık ama çocukluğuma dair hiç mutlu aile anım yok.
Bunun ne kadar acı olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez.
Üzgünüm daha fazla yazamayacağım.

İşin uzmanı olarak yazıyorum.
Kendi büyüttüğümüz çocuklarımız dahil olmak üzere 13 yaş üzeri hiç bir bireyi, kendisi istemediği sürece değiştirip düzeltemeyiz.
Kişi kendindeki eksiği, hatayı fark edip düzeltmeyi kendisi isteyecek,
aksi halde değişim imkansız.

İşin 2.derece mağdurlarından biri olarak yazıyorum ve ilk defa özelimi bu kadar açıyorum.
Neden? Derseniz size çok üzülüyorum da ondan.
Mümkün olsa da size yardım edebilsem.

Biz (kardeşimle ikimiz) küçükken de babam; kızdığında, işler yolunda gitmediğinde,
rahatı kaçtığında anneme ağzına geleni söyleyip onu aşağılıyordu şimdi de...
Tek fark gençken hızını alamayıp anneme vurduğu da oluyordu artık onu yapamıyor.
Böyle bir değişim sizin için yeterliyse,
buyrun arayın kocanızı.

Anneme noldu? Derseniz anti depresan kullanıyor.
Mutsuz, tükenmiş ve babama hiç tahammülü yok.
Artı psikolojik olarak normal olmadığının yakın çevremizdeki herkes farkında.

Kardeşinle sana noldu? Derseniz, çok şükür okuduk, mesleğimizi elimize aldık,
kendimizi kurtardık ama çocukluğuma dair hiç mutlu aile anım yok.
Bunun ne kadar acı olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez.
Üzgünüm daha fazla yazamayacağım.
Artık kendimi bile yuvayı benim yıkmadığıma ikna edemiyorum. Evi terk ettin ama sebeplerin vardı değil, bekleseydim duzelir miydi, acele mi ettim, dedikleri gibi eften puften sebeplerle yuvamı mı yıktım? Diye düşünüp işin içinden çıkamıyorum.
Arada bir buraya yazıyorum destekleriniz için sağ olun.
Artık nasıl ölebilirim diye planlar düşünüyorum😞

Vallaha benim eşim degisti bambaska biri oldu.ilk zamanlarimizda anasigil yuzunden cok eziyet etti bana.dovdude ama simdi cok degisti yillar gectikce kavgalarimizda azaldi mesela.eger esiniz ozunde merhametli yumusaksa degisir bence.simdi esim bana kiyamaz ailesi yaninda beni savunur deger verir.zamanla oldu tabi biraz katlandim bende.ayrilamadim cok seviyordum cunku.simdi bensiz hicbisey yapmaz bana sormadan danismadan ailesini bile aramaz
Özünde merhametli de o özü ortaya çıkarmak için hep mağdur ve mazlum görünmek gerekiyor. Ben sabredemedim. Şimdi de orda burda soruyorum işte düzelir miydi diye......

Artık kendimi bile yuvayı benim yıkmadığıma ikna edemiyorum. Evi terk ettin ama sebeplerin vardı değil, bekleseydim duzelir miydi, acele mi ettim, dedikleri gibi eften puften sebeplerle yuvamı mı yıktım? Diye düşünüp işin içinden çıkamıyorum.
Bu duygu durumundan nasıl çıkabilirim?
Bu eş müsveddesinden nasıl kurtulabilirim?
Diye düşüneceğinize nasıl ölebilirim?
Diye düşünüyorsanız acilen bir psikiyatrist ile görüşün.
Size daha önce de yazdım bunu.
Okurum derseniz size kitap tavsiye edeyim.
Kolay okunan, psikolojik alt yapılı romanlar var.

Bazı ayrılıklarda cocuklar ergenlik cagına geldiğinde, anneyi üzüp “babamdan ayrılmasaydın” gibi laflar ediyorlarmış. Evet oyle bir babada mutsuz olacaktı ama ayrılık sonrası onu bu duygudan da nasıl uzak tutabilirim?

Elbette sizin tercihiniz ama şunu söyleyebilirim, ilerde çocuğunuza güzel bir dille anlatabilirsiniz olanları. Babasını yermek gibi değil de, bir anne olarak o ortamda büyümesini istemediğinizi anlatsanız anlayacaktır diye düşünüyorum. Tabi her çocuk farklıdır. Ergenlik dönemi biraz sert geçer bazı çocuklarda ama eninde sonunda sizi anlayacaktır. Sadece ona elinizden geldiğince arkadaş olmanız ve normal bir çocukluk vermeniz iyi gelebilir. Zor, kolay değil fakat huzursuz bir ortamda büyümesinden evlâdır. Kendinizi sıkmayın, boşanarak gücünüzü gösterdiniz, bundan sonrası umarım sizin için çok çok güzel olur...

Bu duygu durumundan nasıl çıkabilirim?
Bu eş müsveddesinden nasıl kurtulabilirim?
Diye düşüneceğinize nasıl ölebilirim?
Diye düşünüyorsanız acilen bir psikiyatrist ile görüşün.
Size daha önce de yazdım bunu.
Okurum derseniz size kitap tavsiye edeyim.
Kolay okunan, psikolojik alt yapılı romanlar var.
Okurum lutfen onerin🌷

Kral Kaybederse-Gülseren Budayıcıoğlu (psikiyatrist dr)
Narsist bir erkekle karısının ve metresinin gerçek yaşam öyküsü.
Misafir geldi. 10 dakika once duyduğum cümleleri aynen yazıyorum. “ vah vah kızım niye boyle oldunuz, çok zor çok, kaderin kötüymüş bu genç yaşta, tüh nolcak şimdi bu çocuk, seni niye almaya gelmedi kocan, benim eşim bana hiç el kaldırmadı ama ben de hiç karşılık vermedim, yazık oldu sana”. Direkt başıma ağrı girdi kendimi odaya attım 😞😞😞😞

Misafir geldi. 10 dakika once duyduğum cümleleri aynen yazıyorum. “ vah vah kızım niye boyle oldunuz, çok zor çok, kaderin kötüymüş bu genç yaşta, tüh nolcak şimdi bu çocuk, seni niye almaya gelmedi kocan, benim eşim bana hiç el kaldırmadı ama ben de hiç karşılık vermedim, yazık oldu sana”. Direkt başıma ağrı girdi kendimi odaya attım 😞😞😞😞
Özünde iyi niyetli gibi görünen bununla birlikte yersiz ve haddini aşan konuşmalar bunlar.
Yazık olacak bir şey yok.
Dünyada eşinden ayrılan ilk kadın siz değilsiniz son da olmayacaksınız.
Bana sorarsanız böyle apır, sapır konuşan insanlara cevabını verin ki benzeri tatsız konuşmaları tekrarlamasınlar.
Ayrıca yaşananlar sizin suçunuz değil.
Bu dünyaya kocalarımız kızmasın diye sürekli alttan almaya, onların istedikleri gibi davranmaya ve saçma sapan kaprislerini çekmeye gelmedik.
Önce kendi değerinizin farkına varın sonrası daha kolay olacak inanın.

Sizin sorununuz kendinizi sevmemek. Kendinize bir milim değer verseydiniz , bu adama kalbinizde bir milim sevgi kalmazdi. Gerçekten uzuluyorum ama ote yandan yapacakta hic bir sey yok . Hala yok ergenlikte çocuğum böyle böyle der mi diyorsunuz adamin umrunda mi cocuk ? Gerci sizinde umrunuzda degil, esinizi duzeltmek icin yapmışsınız hic bir ise yaramamis .
Bence arayin esinizi yalvarin . Sizin layik olduğunuz bu kadari cunku .
Arayin magrur olun , yalvarin . Belki yeniden kabul eder

Sizin sorununuz kendinizi sevmemek. Kendinize bir milim değer verseydiniz , bu adama kalbinizde bir milim sevgi kalmazdi. Gerçekten uzuluyorum ama ote yandan yapacakta hic bir sey yok . Hala yok ergenlikte çocuğum böyle böyle der mi diyorsunuz adamin umrunda mi cocuk ? Gerci sizinde umrunuzda degil, esinizi duzeltmek icin yapmışsınız hic bir ise yaramamis .
Bence arayin esinizi yalvarin . Sizin layik olduğunuz bu kadari cunku .
Arayin magrur olun , yalvarin . Belki yeniden kabul eder
Ben adamı sevmiyorum ki, yeni hayatıma alısamadım. Evliyken bir mutlu bir mutsuzdum. Şimdi hep mutsuz hissediyorum. O mutlu anlarımdan da oldum. Kendi evimdi, kendi düzenimdi. Beni üzen boyle seyler. Yoksa eminim ki onu sevmiyorum duygusal boslugum dolduğu an aklıma gelmez.

Özünde iyi niyetli gibi görünen bununla birlikte yersiz ve haddini aşan konuşmalar bunlar.
Yazık olacak bir şey yok.
Dünyada eşinden ayrılan ilk kadın siz değilsiniz son da olmayacaksınız.
Bana sorarsanız böyle apır, sapır konuşan insanlara cevabını verin ki benzeri tatsız konuşmaları tekrarlamasınlar.
Ayrıca yaşananlar sizin suçunuz değil.
Bu dünyaya kocalarımız kızmasın diye sürekli alttan almaya, onların istedikleri gibi davranmaya ve saçma sapan kaprislerini çekmeye gelmedik.
Önce kendi değerinizin farkına varın sonrası daha kolay olacak inanın.
Tesekkur ederim önerdiğiniz kitabı sipariş edecegim. Bittiğinde yine önermeniz için size yazabilirim eğer aklınızda bir sey olursa🌸

Ben insanlarin degisecegine inaniyorum.
Olumlu veya olumsuz yonde hepimiz degismiyor muyuz, gecen yilki ayni insanim diyen var mi aramizda.
Ama degisecek diye umut edip beklemek de cok yanlis. Hani bunun icin caba olmasi lazim belki o zaman. Aralari okumadim ama esiniz terapi aliyor mu, cevresini degistiriyor mu,... Bu tarz somut seyler yapiyorsa belki bir umut vardir.

Bazı ayrılıklarda cocuklar ergenlik cagına geldiğinde, anneyi üzüp “babamdan ayrılmasaydın” gibi laflar ediyorlarmış. Evet oyle bir babada mutsuz olacaktı ama ayrılık sonrası onu bu duygudan da nasıl uzak tutabilirim?

Ya su cocugu surekli one surmeyi birakir misiniz?

Ben hic oyle bi cocukla karsilasmadim

Kendiniz ayrilmak istemiyorsunuz surekli cocugu bahane ediyorsunuz

Merak etmeyin cocuklar buyuyunce gercekleri algılayabiliyorlar hep cocuk kalmıyorlar

O zaman diyecegi tek sey keske boyle mutsuz bi ailede buyumeseydim olacak

Şiddet gösteren bi insan hastadır ve siz hasta bakıcı değilsiniz.Lütfen kendi değerinizin farkında olun,hatayı kendinizde aramayın.Çünkü şiddetin hiç bi açıklaması olamaz. Karşınızdaki sizi manipüle etmeye çalışıyor.Ben okurken sinirleniyorum böyle erkeklere.

Back
X