- 10 Kasım 2016
- 76
- 11
- 38
- Konu Sahibi rabiazuhal
-
Ailemi hoş tutar asla karşılarına gelipde birsey demez saygıda kusur etmez ama gelip gitme konusuna gelince yaptığı ufacık bir yorum isteksizlik bana hiç hoş gelmiyo açıkcası batıyoBazıları böyle oluyo ne yazık ki.. Nasıl ki siz onun annesiyle yaşıyorsunuz, el mecbur gık demeden ailenizi hoş tutmak zorunda. Bunu sağlıycak olan da sizsiniz.
Zaten sizin düşündüğünüz gibi yapıyorum açıkcası ilk evlendiğimiz zamana bakarak şimdi gayet mesafeliyiz acaba benim aileme ısınamadığı içinmi böyle yoksa sorun bendemi anlayamadımBizde benim ailemle daha içli dışlıyız. Genellememek lazım. Ayrıca ben olsam eşim benim aileme ne kadar isteksizse ben de onun ailesine o kadar isteksiz olurum.
Bayan değil “KADIN”.
Bence kadınlar neden eşlerinin ailesiyle bu kadar mıç mıç aile olmaya meraklıdır sorusu çok daha yerinde. Ki bütün genellemeler yanlıştır.
Utanmayın neden utanıyorsunuzŞey ben çok alakasız birşey sorcam utanıyorumben Türkiye’de yaşamıyorum acaba orda böyle bir mevzuu varda ben mi kaçırdım ? Nedir bayan değil kadın konusu? Bende genelde kadın kullanıyorum ama hani arada bir ‘bayanlar’ vs. Derim :/ demiiim mi ki ya ? Ay biri bana açıklasın , aradaki farkı
Çünkü kadın ve erkek kelimeleri cinsiyet belirtir. Bay ve bayan ise sadece birer hitap şeklidir. Bizim toplumumuzda “kadın” kelimesi yerine bayan kullanılarak kadınların cinsiyetleri bastırılmaktadır.Şey ben çok alakasız birşey sorcam utanıyorumben Türkiye’de yaşamıyorum acaba orda böyle bir mevzuu varda ben mi kaçırdım ? Nedir bayan değil kadın konusu? Bende genelde kadın kullanıyorum ama hani arada bir ‘bayanlar’ vs. Derim :/ demiiim mi ki ya ? Ay biri bana açıklasın , aradaki farkı
Utanmayın neden utanıyorsunuz
Şöyle ki, bayan diyenler "kadın" diyemedikleri için bu kelimeyi tercih ediyorlar çünkü "kadın" kelimesi ağır geliyor. Hatta belki ayıp geliyor bilemiyorum. Kadın olmak bastırılarak "bayan" deniliyor ve sevimlileştiriliyor(!). Fakat "bayan" diye bir cinsiyet yok. Bayan bir hitap şeklidir. Bayanlar diye hitap etmekte sorun yok ama cinsiyetten bahsederken "bayan" denmez. Kadın denir. Böyle, çok derin bir ataerkil yapının küçük bir noktasından tutup koparmaya çalışıyoruz ama ben umutluyum
Çünkü kadın ve erkek kelimeleri cinsiyet belirtir. Bay ve bayan ise sadece birer hitap şeklidir. Bizim toplumumuzda “kadın” kelimesi yerine bayan kullanılarak kadınların cinsiyetleri bastırılmaktadır.
Ne demekHep destek tam destekçok mantıklı .
Cevap için teşekkürler
Bir de toplumumuzda anlamsız şekilde kız,kadın ayrımı olduğu için insanlar kadın demeye utanıyor nedense .Çünkü kadın ve erkek kelimeleri cinsiyet belirtir. Bay ve bayan ise sadece birer hitap şeklidir. Bizim toplumumuzda “kadın” kelimesi yerine bayan kullanılarak kadınların cinsiyetleri bastırılmaktadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?