Erkekler neden bayanların ailesiyle samimiyet kuramaz

Bir de toplumumuzda anlamsız şekilde kız,kadın ayrımı olduğu için insanlar kadın demeye utanıyor nedense .
Bana gına geliyor o ayrımı yapan insanlarla aynı havayı solumaktan. Sevgili konu sahibi kusura bakma derdinle alakalı olmadı yazdıklarım ama özellikle kadınların bilinçli ya da bilinçsiz kendi cinsiyetlerini bastırmalarına tahammül edemiyorum. Kendimize, cinsiyetimize, özümüze saygımız olacak ki etraftan kendimize ve bizi yetiştiren ailemize sevgi ve saygı bekleyelim.

Evet konuyu sabote etmiş gibi olduk ama çok haklısınız .

Yeterli samimiyet rahatlık oluşmamış olabilir. Benim eşim aynı şehirde olmamamıza rağmen kendi der hadi bu hafta gidelim diye. Rahatsızlığınızı belirtin en azından isteksiz tavırlara girmesin kendi teklif etmese bile.

Bayan değil “KADIN”.

Bir seyi merak ediyorum, internette bayan degil kadin elestirisini cok sik goruyorum ama sebebini hala anlayamadim. Fransizcada da bu ayrim var, elle kadin demek, madame bayan demek, birde bekar kizlar icin mademoiselle derler. Bu dilin zenginliginden kaynaklanir yani guzel bir sey degil mi?

Sonradan not: yorumlarinizi simdi okudum aciklama yapmissiniz:))

Benden once biri sormus bu soruyu :)) bende tr de yasamiyorum hep goruyorum Bayan degil kadin ama niye bu tepki hic anlayamadim

Genellememek lazim.esim kendi ailesiyle gorusmez.babamida inanilmaz seviyor.ikide bir gider getirir supriz annenler haftasonu bizde kalacak diye

genellememek lazım bızde benım aılemle cok ıclı dıslıyız esım ogulları gıbı
kendı oz annesı esıme bukadar yakın degıl mesela

bu ıletısım meselesı bı tarafa daha yakın olunması sorun degıl sız aılenızle gorusun sız gıdın gelın

Benden once biri sormus bu soruyu :)) bende tr de yasamiyorum hep goruyorum Bayan degil kadin ama niye bu tepki hic anlayamadim
bay
bayan
bayı bayan sey baymak yanı
bız nıye bayıyoruz efendım onlarda bayılmayıversın

saka bır yana
cınsıyet ve kısılık meselesı
adamlara erkek denırken
kadınlara neden kadın denmıyor da bayan denıyor
algı meselesı ıkıncı sınıf muamele gıbı
bız daha guclu sıfatları hakedıyoruz halbukı

o mesele yanı :)

Ailemi hoş tutar asla karşılarına gelipde birsey demez saygıda kusur etmez ama gelip gitme konusuna gelince yaptığı ufacık bir yorum isteksizlik bana hiç hoş gelmiyo açıkcası batıyo
Benim eşim de öyle ailemi sever, saygı duyar, onlarda eşime değer verir sever. Ama bir oturmaya gitsek evde saat hesabı yapar eşim şu saatte kalkacağız he diye .. rahat etmiyorlar işte..
Ama Allah var ailem bize gelse memnun olur güzel agirlar

Bayan bir hitap sekli evet o acidan kadin diye belirtmek gerekiyor diger turlu anlam bozuklugu oluyor. Kadin diye belirtmekten utanildigini hic dusunmemistim :)

Bayan bir hitap sekli evet o acidan kadin diye belirtmek gerekiyor diger turlu anlam bozuklugu oluyor. Kadin diye belirtmekten utanildigini hic dusunmemistim :)
aslında hıtap seklı ıcın hanımefendı beyfendı terımlerı daha uygun degıl mı bayım dıye hıc seslenmeyız mesela beyfendı derız ve ne kadar nazik bey efendi...

bayan ne ya
bende burda ogrendım acıkcası

Benim fransizcam turkcemden daha iyi, bazi kelimeleride fransizcadan turkceye cevirerek ogrendim bayanda bunlardan biri, fransizcada madame derler bir kadina hitap etmek icin, turkce karsiligida bayan olarak geciyor o yuzden onun karsiligi olarak bildigim icin dedim ama Birde hanimefendi var turkcede dogru, acikcasi onun nasil kullanildigini bilmiyorum:)) konuyu biraz sabote ettik galiba, konu sahibi kusura bakmasin lutfen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…