Ya kadınlar salak salak adamları sırf sevgili olduk, aman evleneyim kacirmayayim diye tutuyor , evleniyor. Sonra 'her şeye tamam dedim hiç kıymetim olmadi'
Oysa keramet bunda değil ki, seni seven adam bulmakta. Evlenmeden önce kişinin emin olması gereken pek çok nokta var ama bizim ülkede ciktiysan , ayrılmadiysan,evlilik cagindaysan hemen evleniyorsun :) sonra da mutsuz oluyor insanlar.
Fikri,hayata bakışı kendine benzeyen, seven , sevdiğini belli eden, seni koruyan,kollayan, akıl danışan, ortak kararlar aldığınız, kararlarına saygı duyan bir insanla berabersen 'canim benim,bana hiç zorluk cikarmadi' der, çok da sever. Ama senin fikrinden çok ailesinin ya da kendisinin fikrine önem veren, dediklerini çok da sallamayan, meyvenin güzelini kendisi yiyen, dolapta az tatlı kaldıysa 'ben yemicem,canım çekmiyor' demek yerine hapur hupur bitiren, laf olsun diye evlenen bir adamla berabersen 'hehehe bedava aldık, bu işi de hallettik' diye sevinir, erkek muhabbetlerinde cok masraf yapmış arkadaşlarıyla dalga gecer.
Bence olay bundan ibaret.
Annem mesela ilk TV'yi onlar almış mahalleden, dedem Monopoly oynar gibi ev alırmış:) arabalairni falan yenilerlermis,böyle - kendince- durumu iyi bir aileden çıkmış. Babamsa kirada bile degil,pansiyonda yaşıyormuş

ona rağmen evlenmiş, hiç de bir şey istememiş. Düğün de yapmamislar, koltukları da hemen almamışlar, radyoları bile yokmuş. Ama çok mutlu bir ciftler. Zaman içinde her şeyi aldılar. Annemin eve asla eli boş gelmeyen, kredi kartını evde bırakan, geçmişte sunu isterim bunu isterim simarikligu yapmadığı için 30 sene sonra bile onu takdir eden bir eşi var. Çünkü düzgün bir adam seçmiş.
Ama bir yakın arkadaşım var. Adam nisanliyken de cimri ve anneciydi. Kızın ailesi de ultra iyi niyetli insanlar. Onlar bir şey istemedikçe adam kendini kâr ettim saydı. Evlendiler,kızın babası da yardım etti ev aldılar vs, adam minnet etmeyi geç çocuğuna süt isteseler 'bunu da bana kitledin ya,helal olsun' diye laf eden bir adam. Kız da diyor ki 'ben zamanında bir şey istemedim,kıymetsiz oldum. Keşke ben de onu zora soksaydim. Kocasını zora sokan kadınlar daha kıymetli'. Ama aslında olay bu değil. Kendine uymayan,saçma bir adam seçmişsin, nisanliyken belli ettiği halde ayrilmamissin.
Bence cevap bu kadar net. keramet eş seciminde