Erkekler para harcadığı kadına mı değer veriyor?

Israrla soruyorsun ya "kıza bir şey etmiş ki ayrılamıyor"..İşte ordaki bir şeye takilma sen.
Onu kızın kendisi ve ailesi düşünür zaten.
Senin üzerinden örnek verilmesine ise yanlış demişiz zaten.
Beni o kısım ilgi etmiyor ama kötü bir manada diyorsa benim arkamdan neler denilmiştir
Para harcamakla değerli olunuyorsa bu erkekler arabasına da deli gibi harcıyor yani, ne bileyim.
Arabasının lakabı var uzaktan seviyordu onu ben de iltifatlari üzerime alındım meğerse arabayaymis düşünün ne kadar değer verdiğini 😄

Ya kadınlar salak salak adamları sırf sevgili olduk, aman evleneyim kacirmayayim diye tutuyor , evleniyor. Sonra 'her şeye tamam dedim hiç kıymetim olmadi'
Oysa keramet bunda değil ki, seni seven adam bulmakta. Evlenmeden önce kişinin emin olması gereken pek çok nokta var ama bizim ülkede ciktiysan , ayrılmadiysan,evlilik cagindaysan hemen evleniyorsun :) sonra da mutsuz oluyor insanlar.
Fikri,hayata bakışı kendine benzeyen, seven , sevdiğini belli eden, seni koruyan,kollayan, akıl danışan, ortak kararlar aldığınız, kararlarına saygı duyan bir insanla berabersen 'canim benim,bana hiç zorluk cikarmadi' der, çok da sever. Ama senin fikrinden çok ailesinin ya da kendisinin fikrine önem veren, dediklerini çok da sallamayan, meyvenin güzelini kendisi yiyen, dolapta az tatlı kaldıysa 'ben yemicem,canım çekmiyor' demek yerine hapur hupur bitiren, laf olsun diye evlenen bir adamla berabersen 'hehehe bedava aldık, bu işi de hallettik' diye sevinir, erkek muhabbetlerinde cok masraf yapmış arkadaşlarıyla dalga gecer.
Bence olay bundan ibaret.
Annem mesela ilk TV'yi onlar almış mahalleden, dedem Monopoly oynar gibi ev alırmış:) arabalairni falan yenilerlermis,böyle - kendince- durumu iyi bir aileden çıkmış. Babamsa kirada bile degil,pansiyonda yaşıyormuş 😂 ona rağmen evlenmiş, hiç de bir şey istememiş. Düğün de yapmamislar, koltukları da hemen almamışlar, radyoları bile yokmuş. Ama çok mutlu bir ciftler. Zaman içinde her şeyi aldılar. Annemin eve asla eli boş gelmeyen, kredi kartını evde bırakan, geçmişte sunu isterim bunu isterim simarikligu yapmadığı için 30 sene sonra bile onu takdir eden bir eşi var. Çünkü düzgün bir adam seçmiş.
Ama bir yakın arkadaşım var. Adam nisanliyken de cimri ve anneciydi. Kızın ailesi de ultra iyi niyetli insanlar. Onlar bir şey istemedikçe adam kendini kâr ettim saydı. Evlendiler,kızın babası da yardım etti ev aldılar vs, adam minnet etmeyi geç çocuğuna süt isteseler 'bunu da bana kitledin ya,helal olsun' diye laf eden bir adam. Kız da diyor ki 'ben zamanında bir şey istemedim,kıymetsiz oldum. Keşke ben de onu zora soksaydim. Kocasını zora sokan kadınlar daha kıymetli'. Ama aslında olay bu değil. Kendine uymayan,saçma bir adam seçmişsin, nisanliyken belli ettiği halde ayrilmamissin.
Bence cevap bu kadar net. keramet eş seciminde

Arabasının lakabı var uzaktan seviyordu onu ben de iltifatlari üzerime alındım meğerse arabayaymis düşünün ne kadar değer verdiğini 😄
Arabaya biniyor işte. Neden kendinizi binekle bir tutuyorsunuz ya sjfjjc.

onu kolay elde etmedi. Mesela benim yıllar önce çok zor sartla (o ara lazımdı sonra olaylar değişti) aldığım bir altın var o altını asla satmak bozdurmak istemem küçük bir meblağ ama olsun onu çok zor aldım ben
Kadınlar çiçek değildir, eşya değildir, altın değildir...

İhtiyaç halinde bozdurur harcar diye mi korkuyorsun? Ünzile kaç koyun ediyorsa o kadar mı değerlidir?

Valla kadını erkeği bilmem de bir laf var deveye diken insanı öpen yaranırmış(sonu böyle değil aslında ama anladınız siz 😂) yani o yüzden genel olarak ilişkilerde fazla verici,fedakar taraf olmamak gerektiğini düşünüyorum ben. Ama anlayışlı gelin olarak anılmayacağına emin olabilirsin.

Bu değer verme el üstünde tutma olayına inanmıyorum. Böyle bir şey olsa erkekler evlendiği kadını el üstünde tutar çünkü asıl masrafı ona yapıyorlar. Ayrıca bence pişman olursunuz bir şeyleri istemeyerek kimseye yaranılmaz

Aynen öyle oluyor. Bizzat yaşadım. Amannn ne masrafı vardı ki evlilik kolay diye düşünüldü. Afedersin giyeceği donun markasına kadar söyleyip aldıranlar el üstünde tutuluyor

Biz borc yapmadan evlenmeye dikkat ettik. Bence en önemlisi eslerin ayni fikirde olup veya orta yolu bulmasi. Siz belki dügün istemiyorsunuz, ama o belki istiyordur. Kendinizi fazla sartlandirmayin bu konuda. Ben akli basinda insanlarin cok para harcadiklari insanlara daha cok deger verdigini düsünmüyorum.

Bu saçma inanış TV'lerde boy göstermeye bayılan ya da insta fenomeni olan saçma salak psikologların türettigi laflardan doğuyor bence.
Az önce rast geldim kadın erkek yemeğe çıkarsa hesabı kim ödemeli tabii ki erkek ödemeli vs gibi bağnaz fikirler böyle inanışları da peşinden getiriyor.
Bence de erkek değer verdiği kadına para harcar. Çok para harcamıyorsa değer vermiyor anlamına gelmez.. Her ilişkinin dinamiği farklıdır

Erkeklerin neye değer verdiğinin önemi yok.
Sen kendine değer vericeksin .
Kendime verdiğim değeri de parayla ölçmem.
Bazı şeyler pahabiçilemezdir.
Karşımdaki adam Altın takı düğün dernek istemiyorum diye beni değersiz görücekse böyle bir salakla evli olmak istemem zaten

Bu saçma inanış TV'lerde boy göstermeye bayılan ya da insta fenomeni olan saçma salak psikologların türettigi laflardan doğuyor bence.
Az önce rast geldim kadın erkek yemeğe çıkarsa hesabı kim ödemeli tabii ki erkek ödemeli vs gibi bağnaz fikirler böyle inanışları da peşinden getiriyor.
Bence de erkek değer verdiği kadına para harcar. Çok para harcamıyorsa değer vermiyor anlamına gelmez.. Her ilişkinin dinamiği farklıdır
Kadın 17.yüzyıldan kalmış hem tip hemde fikir olarak demode.
Neden ben erkek arkadaşıma yemek ısmarlamayayım ya bu beni değersiz yaparmış

Karşınızdaki insanların kalitesiyle alakalı bir durum.
Kaliteli insan asla “evlenmeye dünden razıydı” demez
Tam tersine “bizi hiç üzmedi,yormadı,sağolsun anlayışlı kızmış” der.
Kalitesiz varoş insanlar sizin için para harcasa ne harcamasa ne? Kendinizi bu tarz insanlara layık görmeyin yani.

8 aylık bir ilişkimiz var.
Ben sevmediğim için kına nişan yapmayı düşünmüyorum düğünde de kararsızım sevgilim yaomayabiliriz gibi bişe dedi ben de o zaman gelsin bakarız dedim herhangi bir şey söylemedim malumunuz bu işler hep para. İlerde acaba bak masrafa sokmak istemedi ne anlayışlı ne akıllı gelin diye mi düşünürler yoksa evlenmeye o kadar meraklıydı kızı kolayca aldık dünden razı tarzında mi düşünürler. Hep bir laf var ya erkek zor elde ettiğini para harcatani el üstünde tutuyor çünkü ona emek verdi onu kolay elde etmedi. Mesela benim yıllar önce çok zor sartla (o ara lazımdı sonra olaylar değişti) aldığım bir altın var o altını asla satmak bozdurmak istemem küçük bir meblağ ama olsun onu çok zor aldım ben
Asla öyle düşünmezler.Erkekler yatırım yaptığı kadını değerli bulur.Gözünü çıkarmadan isteklerinizde ısrarcı olun.

Sizin sağlıklı bir evlilik yaşamayacağınız çok açık olduğundan para harcatip harcatmamanizin önemi olmayacak.

Ben sevmediğim için kına nişan yapmayı düşünmüyorum düğünde de kararsızım sevgilim yaomayabiliriz gibi bişe dedi ben de o zaman gelsin bakarız dedim herhangi bir şey söylemedim malumunuz bu işler hep para. İlerde acaba bak masrafa sokmak istemedi ne anlayışlı ne akıllı gelin diye mi düşünürler yoksa evlenmeye o kadar meraklıydı kızı kolayca aldık dünden razı tarzında mi düşünürler. Hep bir laf var ya erkek zor elde ettiğini para harcatani el üstünde tutuyor çünkü ona emek verdi onu kolay elde etmedi. Mesela benim yıllar önce çok zor sartla (o ara lazımdı sonra olaylar değişti) aldığım bir altın var o altını asla satmak bozdurmak istemem küçük bir meblağ ama olsun onu çok zor aldım ben
Bu düşüncelere siz mi varıyorsunuz,başkalarının aklımı?
Hayat sizin adamı donuna kadar alıp en popüler eşyalar,altınlar,sosyal medya da çıgır aşmış evlilik hazırlıklarına da sokabilirsiniz,yada zevkinize uygun evlilik hazırlığına da girebilirsiniz tercih sizin.
Ama evlendikten sonra altın ve paralar o borçlara gidiyor genel anlamda bunu da çok duyduk

Erkekler değer verdiği kadına para harcar .

Ya kadınlar salak salak adamları sırf sevgili olduk, aman evleneyim kacirmayayim diye tutuyor , evleniyor. Sonra 'her şeye tamam dedim hiç kıymetim olmadi'
Oysa keramet bunda değil ki, seni seven adam bulmakta. Evlenmeden önce kişinin emin olması gereken pek çok nokta var ama bizim ülkede ciktiysan , ayrılmadiysan,evlilik cagindaysan hemen evleniyorsun :) sonra da mutsuz oluyor insanlar.
Fikri,hayata bakışı kendine benzeyen, seven , sevdiğini belli eden, seni koruyan,kollayan, akıl danışan, ortak kararlar aldığınız, kararlarına saygı duyan bir insanla berabersen 'canim benim,bana hiç zorluk cikarmadi' der, çok da sever. Ama senin fikrinden çok ailesinin ya da kendisinin fikrine önem veren, dediklerini çok da sallamayan, meyvenin güzelini kendisi yiyen, dolapta az tatlı kaldıysa 'ben yemicem,canım çekmiyor' demek yerine hapur hupur bitiren, laf olsun diye evlenen bir adamla berabersen 'hehehe bedava aldık, bu işi de hallettik' diye sevinir, erkek muhabbetlerinde cok masraf yapmış arkadaşlarıyla dalga gecer.
Bence olay bundan ibaret.
Annem mesela ilk TV'yi onlar almış mahalleden, dedem Monopoly oynar gibi ev alırmış:) arabalairni falan yenilerlermis,böyle - kendince- durumu iyi bir aileden çıkmış. Babamsa kirada bile degil,pansiyonda yaşıyormuş 😂 ona rağmen evlenmiş, hiç de bir şey istememiş. Düğün de yapmamislar, koltukları da hemen almamışlar, radyoları bile yokmuş. Ama çok mutlu bir ciftler. Zaman içinde her şeyi aldılar. Annemin eve asla eli boş gelmeyen, kredi kartını evde bırakan, geçmişte sunu isterim bunu isterim simarikligu yapmadığı için 30 sene sonra bile onu takdir eden bir eşi var. Çünkü düzgün bir adam seçmiş.
Ama bir yakın arkadaşım var. Adam nisanliyken de cimri ve anneciydi. Kızın ailesi de ultra iyi niyetli insanlar. Onlar bir şey istemedikçe adam kendini kâr ettim saydı. Evlendiler,kızın babası da yardım etti ev aldılar vs, adam minnet etmeyi geç çocuğuna süt isteseler 'bunu da bana kitledin ya,helal olsun' diye laf eden bir adam. Kız da diyor ki 'ben zamanında bir şey istemedim,kıymetsiz oldum. Keşke ben de onu zora soksaydim. Kocasını zora sokan kadınlar daha kıymetli'. Ama aslında olay bu değil. Kendine uymayan,saçma bir adam seçmişsin, nisanliyken belli ettiği halde ayrilmamissin.
Bence cevap bu kadar net. keramet eş seciminde
İşte basiret mi bağlanıyor kopamıyor mu insan bilemiyorum benimki de cimri mi çok mu tutumlu çözemedim biraz da anneci aslında çünkü babası falan yok kızkardeşi var o da evli

Back
X