Erkekler yaşlandıkça kendi babalarına mi benziyor huy olarak?

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.518
2.969
333
Evlilik öncesi tanımaya çalışırken partnerimizin babasinin kendi eşine olan tavrını incelememiz doğru mu ? Erkekler illaki babaya mi benzer ? Ya da erkek arkadaşımizin annesine olan tutumuna mi bakmak gerekir?

Evlilik öncesi tanımaya çalışırken partnerimizin babasinin kendi eşine olan tavrını incelememiz doğru mu ? Erkekler illaki babaya mi benzer ? Ya da erkek arkadaşımizin annesine olan tutumuna mi bakmak gerekir?
anneden pek anlasılmıyor . bazısı annecı oluyor ama kadına deger falan vermıyor. bu cok genıs bı konu bı yerden anlasılmaz. ama merhametını cocuga ve hayvana davranısından anlarım. o net ama dıger konular tutmayabılıyor. ornegın kendıyle ılgılı olan kısılere ustunler gıbı davranırken herhangı bı kısı ölse umrunda olmayabılıyor.. ınan ben hala kocamla tanısıyorum. yanı bıtmıyor hem o degısıyor zamanla hem yeterınce ınsan rolyapamadıgından bı yerde patlak verıyor..

Sadece anne baba olarak değil her şeye olan davranışı izlemek lazım. Arkadaş ortamı, aile, iş ortamı, ev hali vs vs.

Tam anlamıyla tanımak mümkün değildir tabi ama bence kavga anında yaptıkları , trafikteki hal ve hareketleri, yardımseverlik düzeyi , merhameti , aklını yapıcı kullanması ve en önemlisi de karşısındakine saygı duymayı bilmesi lazım. İnsan kendi doğurduğu çocuğu tanıyamıyor . Bazen bu kimin çocuğu oluyorsun . Çok kaptırma kendini , mantığını devre dışı bırakmadan işaretleri iyi anlamaya ve yorumlamaya çalış . Mutluluklar diliyorum

Tabi ki benzeyenlerde vardır ama benim çevremdeki erkeklerin çoğu babalarının zıttı.Oncelikle eşim babasınin tam tersi .Karakteri,sana olan muhabbeti, kültür seviyesi vs vs bunlar insanların davranışlarını oluşturuyor.Ebeveynde olsa farklı olur genelleme yapmamak lazım.

Çocuk gördüğünü uygular yetiştiği aile yapısı önemli. Bence bu soruya evet diyebiliriz.
Yinede bir bütün olarak değerlendirmekte fayda var sadece babasına takılıp kalmayın. Adayı iyi gözlemleyin.

Tam babasının kopyası olmaları mümkün değil bana göre. Biz annelerimizin kopyası mıyız? Evet bazen benzediğini fark ediyorum ama benzemeyen yanım da çok. Büyük oranda evet aile etkisi var. Ama geniş çevre, öğretmenleri, arkadaşları, komşuları herkesten etki alıyoruz neticede kendi özgün bireyler oluyoruz.
Eşim de oğlumuzu severken yada bir konuda uyarırken aynı annesinin tonuyla yapar bunu gülerim. Ama çağıracağı zaman seslenme tonu da aynı babası. Ama karakter olarak alakaları yok. Benim eşim sessiz sakin, efendidir. Zor sinirlenir, sabırlıdır. Eşimin babası aşırı gergin sinirli ve bağırmaya yer arayan bir adamdır. Çocuklarının hiç biri ona benzemiyor hepsi anneleri gibi sessiz sakin

Baslıga cvbım Allahım ıns öyle bısey yoktıur

Hehe bence evet:) Benimki şu an birebir aynı değil yani baya sulandırılmış versiyonu ama bazı huyları oluyor ensemdeki tüyler dikiliyor :)

Nişanlım babasına pek benzemiyor inşallah ileride de benzemez. Benim ki dışa dönük, girişken, hayat enerjili biri ama babası tam zıttı içine kapanık biri, yalnızlık seviyor.

Benim eşim ikiz kardeş. Eşim aynı babası karakter ve tip olarak. İkizi tam tersi bir karakter. Ben memnunum çok şükür kayınpederimi de severim. Ama genelleme yapmak doğru olmaz sanırım.

Benim esim babasina benzese evde 3.dunya savasi cikar. Her erkek babasina benzemiyor bence. Yinede gozlemleyin

Hayır diyorum. Dedem bambaşka biriydi, babam bambaşka. Erkek kardeşim ise çoook başka. Babam daha sakin, oluruna bırakan, rahatlığın tanımı olan biridir. Kardeşim ise tam tersi tez canlı, kaygı düzeyi yüksek, oldukça sorumluluk sahibi biridir. Bunun nedeni de babam gibi olmak istememesi.
Demem o ki büyürken babasını negatif bir örnek olarak gördüyse onun gibi olması zordur.
Mesela ben annemi örnek alırım. Çünkü pozitif bir örnek bana göre. Muhtemelen ona da benzeyeceğim zaman geçtikçe. Ama negatif bir örnek olsaydı bu olmayacaktı diye düşünüyorum.

Bu cok
Iyi tanimak olayi abartiliyor.. insanlar 40 yillik eslerini taniyamiyor.. kaldi ki insanlar degisiyor zaten.. kimisi 3 ay tanidigiyla mutluyum derken kimisi 10 yildir tanidigimin huylari degisti demeye basliyor.. bazi seyler nasip kismet

Yaşlanınca olması şart değil, gençlikte de benzeyebilir. Kv kp arasındaki karı koca ilişkisine bakacaksın ve gördüğün yanlışları onlar böyle yapıyor diyerek değil ben evlilikte bunları doğru bulmuyorum şeklinde en baştan dile getireceksin

Sıkılıgı,herseyı cok bilmesi benziyor.
Ama babalıgı cok sükür benzemıyor.Asosyellıgı de benzememıs,annesı gıbı pasif bı kadın olmadıgımdan,babasının annesıne davranısını simdilik bende gormedım.Gorsem eline bavulunu verir yollarım anasının evıne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…