Erkekler yaşlandıkça kendi babalarına mi benziyor huy olarak?

Evlilik öncesi tanımaya çalışırken partnerimizin babasinin kendi eşine olan tavrını incelememiz doğru mu ? Erkekler illaki babaya mi benzer ? Ya da erkek arkadaşımizin annesine olan tutumuna mi bakmak gerekir?
ayyy inşallah benzemiyordur.. kayınpederime hep derim; eğer sen kvalidem olsaydın ben boşanırdım eşimden diye:)))
pomak inadı var da kendisinde :)

Evet malesef bazı huyları (bana göre zararsız) benzemeğe başladı. Tamamen benzeseydi boşanırdım.

Benin eşim çoğu konuda tam tersi, ama tanıdıkça bazı yönlerini benzetiyorum. Takılıyorum hatta içindeki "baba" uyandı diye

Boş misilleme işte hayvanlarla yaşlılara karşı tavırlar, kadınlara karşı tavırları ve merhameti ölçmez. Bu doğru değil. Bunu beğenmemiştim ama senden açıklama beklemiyorum iyi forumlar

Ben aşiri yaşli insanlara ve hayvanlara karşi oldukça hassasim, yumuşak karnim diyebilirim ama diger normal insanlara karşi kesinlikle o kadar yumuşak yaklaşmiyorum, pek hassasiyet hissetmiyorum.
Kendi adima eşimde dikkat ettigim şeylerden biriydi hayvan sevgisi, hayvan sevmeyen hatta evinde istemeyen biriyle uyuşamazdik diye istemezdim tabi.

Ben aşiri yaşli insanlara ve hayvanlara karşi oldukça hassasim, yumuşak karnim diyebilirim ama diger normal insanlara karşi kesinlikle o kadar yumuşak yaklaşmiyorum, çok fazla hassasiyet hissetmiyorum.
E doğal bir durum yani. Burda da görüyoruz sokaktaki kedilerin hamiliğini yapanlar fakirlere karşı gayet gaddar olabiliyor. Merhamet öyle genel bir kavram değil ki.

E doğal bir durum yani. Burda da görüyoruz sokaktaki kedilerin hamiliğini yapanlar fakirlere karşı gayet gaddar olabiliyor. Merhamet öyle genel bir kavram değil ki.

Kesinlikle öyle aslinda. Ben de onlardan biri olabilirim. O yuzden tek bir şeye bakip genel tavrina yaymak doğru olmayacaktir.

Kesinlikle öyle aslinda. Ben de onlardan biri olabilirim. O yuzden tek bir şeye bakip genel tavrina yaymak doğru olmayacaktir.
Ahaha benim de yazıp gönderdikten sonra kafamda bir ampul yandı zaten ama geç kalmıştım

Benim kocam babasının kopyası. Hem görünüş olarak hem de huy itibariyle. Burçları da aynı. Evcil bir tip. Annesi hakkında komik olmayan şakalar yapar ve eşim sinir olur genelde . Baktım benim hakkımda da yapıyor , uyardım baban gibi şakalar yapma diye.

Kardeşime bakıyorum ama kesinlikle babam gibi değil huyu suyu.

Kesin bir doğru yok bence bu konuyla ilgili

armut dibine düşer diye boşuna dememişler, ailede kadına bakış açısı neyse karı koca ilişkisine ne şekilde tanık oldularsa evlilikten anladıkları neyse normalleri o olacak
aile yapısı kültürleri onunla yoğurulmuşlar kadına hiç değer vermeyen hizmetçi gibi gören bir aileden eşini el üstünde tutan yardım eden bir erkek nadir çıkar...

kısaca çocuk evin aynasıdır

Ayyy aman sakın benzemesin sakın , yollarım babasının yanına . Asla katlanamam .

Aslında bu sorunun cevabı tamamen tanıştığınız kişide
Kimi erkek vardır babasının karakterini beğenmez ben babam gibi olmayacağım der
Kimi erkek vardır babasını rolmodel alır.

Çapraz sorularla gerçeği sevdiğiniz adamdan duyabilirsiniz

Babayi bilmem
Evlilik öncesi tanımaya çalışırken partnerimizin babasinin kendi eşine olan tavrını incelememiz doğru mu ? Erkekler illaki babaya mi benzer ? Ya da erkek arkadaşımizin annesine olan tutumuna mi bakmak gerekir?
Ama kadinlar kendi annesine benziyor. Es secerken de babalarina benzeyeni eş seciyorlar gozlemledigim

Yorumlaması zor bir mesele aslında, eşimin babasına benzer yanları var, zamanla benzemeye başlayanları da var, inşallah kopyası olup çıkmaz zamanla bu tip şeyler zamana yayıldığı için önü alınıp törpülenebilir diye düşünüyorum.

Bir tek ebeveynlerine bakarak kişi hakkında karar vermek yanlış olur. Mesela kardeşim ve ben kesinlikle bekar kalırdık çünkü ne annem ne babam uğraşılabilir insanlar değiller. Biz dayanamıyoruz çoğu zaman.

Evliliğe karar verirken sadece anne baba göz önünde bulundurulmamalı, kişiyi iş ve arkadaş ortamında da görmek sonrasında da onlar hakkında anlattıkları ve yüzlerine karşı olan davranışları değerlendirilmek lazım. İki yüzlü insanı en iyi bu şekilde anlayabiliriz gibi geliyor bana. Eşimle 1 yıldan az çıktık ama bu süre zarfında aile içindeki halini de arkadaş ve iş ortamındaki hallerini de uzun uzun inceleme şansım oldu, o da hep dürüst davranınca bu süre bize fazlasıyla yetti. Benim çıktığım adamla evlendiğim adam birebir aynıydı, evlilik sürecinde zor zamanlarımız değişimlerimiz tabi ki oldu ama ben çok az yerde "ben kiminle evlendim?" sorusunu sordum.

Boş misilleme işte hayvanlarla yaşlılara karşı tavırlar, kadınlara karşı tavırları ve merhameti ölçmez. Bu doğru değil. Bunu beğenmemiştim ama senden açıklama beklemiyorum iyi forumlar
yaşlı mı cocuk yazmıstım. kadın merhamete dahıl degıl.. sana da ıyı forumlar :)

Evet, ozellikle 40 yasindan sonra erkek babasina kadin da annesine benziyor istemli istemsiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…