• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerde eş seçimi..

radyolog haklısın eğitimleri yakın olmalı yok kadın ben gurursuzum sonradan başıma kakıp aşağılasada sorun olmaz diyorsa evlensin bırakın mühendisle lise mezununu valla iki lafı bir araya getiremeyen mühendisler illaki mühendis olacak diyorlar çevremizde

gurursuz gurusuz yaşayalım işte ne olucak .adam deli oluyor benim için ve benden çok üstün biri evlenincede ezilirim aartık zaten çalışmamıda istemiyor kesin eve kapatıp işkence yapıcak şeytani planları var demek yol yakınken ayrılayım hemen .

ya sen üniversite olduguna eminmisin a cıkca yazdıgım seyı bile anlamıyorsun ...ÜNİVERSİTE MEZUNUYUZ İKİMİZDE 4 YILLIK SADECE EŞİM YUKSEK LISANSLI benım meslegım farklı onun kı farklı ama 4 yıllık bıtırdık ıkımızde
canım yater tamam ya .offf yani.mühensidle hemşire bir mi ya yapma allahaşkına .hala kendini savunuyorsun gereksiz gereksiz .gerek yok sen mutluysan ne güzel kimseyde karışma .

pek anlamadım dedğimden benim çeliştiğim hiçbir yer yok .ben isteyen istediğiyle evlenir kimse karışamaz diyorum ama bazı şeyler söylüyorlar cevaben yazıyorum .

tamam bırak o zaman erkeklerde istediğiyle evlensin neden bu kadar dert ediyorsunuz

bence birşey derken işte iki kere düşünmek gerekiyor .sen kimin kimle evleneiğine karar veremezsin bende veremem .umarım herkes gerçekten sevdiği insanlarla evlenir ki böle boşanmalar ,ihanetler yaşanmaz.çıkarcı evlilikler bana göre değil kusura bakmasın kimse .hala eğitim seviyesi eşit diyorsun seninde mühendisle eşit değil canım ilerde sorunlar çıkar sende de hadi iyi günler artık birşey yazmak istemiyorum alıntı yapmayın lütfen .herkes kendi çıkarına göre konuşuyor burdaki başka insanları rencide etme hakkını kimse size vermiyor hemşire hanım .

demeki ki başarlı olamamışsın işte.hay allahım ya .

işte güya eğitimli insanın yazdıkları..... evet amaç doktor tavlamaksa evet ben başarılı olamadım ama allaha şükür mutluyum calısıyorum..belle8 dikkat ediyorum herkesle bir catısma halındesın bugunde bana denk geldın ılla kendı dusuncenın dogru oldugunu savunuyorsun saygı duyuyorum benım dusuncemde bu kabul etmek zorunda degılsn sana baskıda yapmıyorum kımseden cıkarda saglamıyorum neyse yazdıklarından ve üslubundan kompleks sahıbı oldugunu anlıyorum ben her yorumunda ben bilmem nereyı okudum yok ben bılmem eğitimliyim vsvs dünde bi yerde denk geldı ben bilmem kaç dil biliorum...

bunlar lafla olacak seyler degıl yaptıklarınızla yazdıklarınızla size söylerler aa ne kadar güzel okumus kendını geliştirmiş diye umarım anlatabılmısımdır böyle söyleyince gercekten komık oluyorsun megolaman gibi her cümlede bir övgü sözcüğü

Allah allah ne kadar ilginçmiş ya benım nişanlım bana hayatının baharında napcan çalışıp mılletın agız kokusunu çekip evınde kurabıye yap mango ya git evimizi dekore et arkadaşlarına git annene git ben geldiğimde bana kapıya aç akşam yorgunum deme bana yüzün gülsün nasıl fikir diye kanıma giriyo :D

Hoş bir süre sonra çalışırken ciddiyetın toplantıdakı söyledıklerın mantıklı konuşmaların etkıledı demıştı benı :9:

Ama çalışmadan yapamam gibime gelıyo 3 5 ay denıycem bakalım sonra karar verıcem çalışma olayına :)

Nısanlım makına muhendısı babası da makına muhendısıymış o annesı de 1 yıl çalışıp ev iş arası kalıp işten ayrılmış gayet memnun halınden aklıma da gelmıyo değil hani :9:

tamam bırak o zaman erkeklerde istediğiyle evlensin neden bu kadar dert ediyorsunuz

ben mi dert ediyorum sence?ben sadece ekonomik ortaklığa karşıyım ve sonunu kadar dedğimin arkasındayım canım .sonra zaten ihanetler çıkıyor ortaya .dert falan etmiyorum bananeki ben zaten sevdiğimleyim başkları hatalar yapmasın diye söylüyorum .mutsuz bir toplum haline geldi burası eskiden aile en önemli şeydi şimdi para sadece bunu söylüyorum bu konuya yorum yapmak istemiyorum artık .

canım yater tamam ya .offf yani.mühensidle hemşire bir mi ya yapma allahaşkına .hala kendini savunuyorsun gereksiz gereksiz .gerek yok sen mutluysan ne güzel kimseyde karışma .

gercekten pesss diyorum baskada bir sey demıyorum musterı temsılcısıyle doktor bir tabı ama biz degılız tövbe yarabbim ya en sinir oldugum seylerı yaptırıyosun bana

kızlar kusura bakmayın,konuyu başından sonunda kadar okuyamadım ama yazmak istediklerim var.
ben aşk evliliği yaptım,bu uğurda küçük bi şehre yerleştim.burda da bir iş buldum.yoksa yapamazdım,evde yapamam,kendimi yarasız hissederim.böyle yetiştirildim,böyle yaşadım,inşallah hep de böyle olucam.
ben bişey almak isterken,ya da cüzdanımda para olmaıdğında kocamdan para isteyemem.evet her şeyi paylaşırız ,şimdi de maaşlarımız ortak ama yine de evlilik demek kendi bireyliğini kaybetmek değil bana göre...1,5 yaşında oğlum var,bakıcımız bakıyor sağolsun.. bakıcıdan yana çok sıkıntı çektim ama işi bırakmayı "gerçekten " hiç düşünmedim.sıkılıp bunaldığımda diyorum tabii ama :)bu arada işim gereği 2-3 ayda bir yurtdışına gidiyorum sağolsun eşim ve annesi kalıyor oğlumla..
ben kocamın gözünde de kendine yetebilen güçlü bir kadınım,o da bunu seviyor..evet ev işlerim eksik kalıyor,çok işe yetişmeye çalışıyorum,zaman zaman eşim de şikayet ediyor ama ,bana asla işi bırak demez..beni ben olduğum için sevdi..
Eşim eve geldiğinde herşey tam olsun istiyor,bu yüzden çalışmamı istemiyor falan gibi cümleler okudum,şaşırdım..ki yzana arkadaşı başka forumlardan hatırlıyorum ki kendine çok güvenen,ilerici görüşleri olan biriydi.ev işi sizi tatm,im edecek mi acaba,ne kadar bir süre,okudunuz çalışma hayatınız oldu,evde kalınca ne gibi bir üretkenliğiniz olacak acaba eşinize hazırlık yapmaktan başka??

herkesin şartları farklı tabii ki ama kimse kusura bakmasın,çalışan kadın kendini ezdirmez,her şartta hayatın getirdiklerine karşı daha güçlü durur nedeni ise çok basit PARA...
erkekler hem kendilerine hizmette kusursuz eş ister ,hem de dışarıya karşı başarılı bir kadın...

Allah allah ne kadar ilginçmiş ya benım nişanlım bana hayatının baharında napcan çalışıp mılletın agız kokusunu çekip evınde kurabıye yap mango ya git evimizi dekore et arkadaşlarına git annene git ben geldiğimde bana kapıya aç akşam yorgunum deme bana yüzün gülsün nasıl fikir diye kanıma giriyo :D

Hoş bir süre sonra çalışırken ciddiyetın toplantıdakı söyledıklerın mantıklı konuşmaların etkıledı demıştı benı :9:

Ama çalışmadan yapamam gibime gelıyo 3 5 ay denıycem bakalım sonra karar verıcem çalışma olayına :)

Nısanlım makına muhendısı babası da makına muhendısıymış o annesı de 1 yıl çalışıp ev iş arası kalıp işten ayrılmış gayet memnun halınden aklıma da gelmıyo değil hani :9:

benimkide öle diyor koşturma zaten benim işim stresli gecesi gündüzü yok eve gelince karımı evde bulmak istiyorum diyor .o şekilde ikna etti beni ki gerçektende haklı çok yoğun çalışıyor .her erkek aynı değil .ama burdaki hanımlar seni çalıştırmayacak eve kapatıcak sonra gurursuz gurursuz oturusun gibi ilginç ilginç şeyler söylüyor ne bu hırs anlamadım .sanki hatunlar bana çalışıyor halinden memnun değilsen zengin koca bul benim gibi yat o zaman evinde.

gercekten pesss diyorum baskada bir sey demıyorum musterı temsılcısıyle doktor bir tabı ama biz degılız tövbe yarabbim ya en sinir oldugum seylerı yaptırıyosun bana

ben bir mi dedim ama senden üstünüm işte neden kabul etmiyorsun burda .biyoloji öğretmenliği meuzunuyum kimyadan çap yaptım oldu mu canım hadi hemşire hanım şine bak şimdi.

ben bir mi dedim ama senden üstünüm işte neden kabul etmiyorsun burda .biyoloji öğretmenliği meuzunuyum kimyadan çap yaptım oldu mu canım hadi hemşire hanım şine bak şimdi.

wooooow gercekten müthissin bu bölumle hacettepeli bir hemşireyle aşık atamazsın üzgünüm :D

ben mi dert ediyorum sence?ben sadece ekonomik ortaklığa karşıyım ve sonunu kadar dedğimin arkasındayım canım .sonra zaten ihanetler çıkıyor ortaya .dert falan etmiyorum bananeki ben zaten sevdiğimleyim başkları hatalar yapmasın diye söylüyorum .mutsuz bir toplum haline geldi burası eskiden aile en önemli şeydi şimdi para sadece bunu söylüyorum bu konuya yorum yapmak istemiyorum artık .

bizde bunu söylüyoruz işte biz çalıştığımız için kocalarımız bizimle evlenmedi bizim ki mantık değil aşk evliliği
her çalışan karısı olan adam para için o kadını sevmiyor onu diyoruz
madem böyle düşünce var o zaman da parası için evlenen kadınlarda var diyoruz ama hala ısrarla ters ters cevaplar veriyorsun bu kadar kişi seni yanlış anlayamayacağına göre ya sen anlatamıyorsun yada düşüncelerin çok yanlış

işte güya eğitimli insanın yazdıkları..... evet amaç doktor tavlamaksa evet ben başarılı olamadım ama allaha şükür mutluyum calısıyorum..belle8 dikkat ediyorum herkesle bir catısma halındesın bugunde bana denk geldın ılla kendı dusuncenın dogru oldugunu savunuyorsun saygı duyuyorum benım dusuncemde bu kabul etmek zorunda degılsn sana baskıda yapmıyorum kımseden cıkarda saglamıyorum neyse yazdıklarından ve üslubundan kompleks sahıbı oldugunu anlıyorum ben her yorumunda ben bilmem nereyı okudum yok ben bılmem eğitimliyim vsvs dünde bi yerde denk geldı ben bilmem kaç dil biliorum...

bunlar lafla olacak seyler degıl yaptıklarınızla yazdıklarınızla size söylerler aa ne kadar güzel okumus kendını geliştirmiş diye umarım anlatabılmısımdır böyle söyleyince gercekten komık oluyorsun megolaman gibi her cümlede bir övgü sözcüğü

tamam yalan değilki.hiçbir kompleskim yok sadece bence sende var .ya birşey deyince ceza alıyorsun işte birşey demek istemiyorum .başarmadığın ortada .başkalrının seçimlerine saygı duymuyorsun .tuttumuşsun müşteri temsilcisin bilmem ne .biyoloji öğretmeniyim aslında o bölümü bitirdim sonra ilaç fimasında çalıştım .sen beni aşağılarsan bende ne olduğumu sana söylerim .hemşirelere birşey demiyorum yengemde hemşire benim.evet biliyorum zoruna mı gitti.hadi canım işine uğraşma artık benle .

bizde bunu söylüyoruz işte biz çalıştığımız için kocalarımız bizimle evlenmedi bizim ki mantık değil aşk evliliği
her çalışan karısı olan adam para için o kadını sevmiyor onu diyoruz
madem böyle düşünce var o zaman da parası için evlenen kadınlarda var diyoruz ama hala ısrarla ters ters cevaplar veriyorsun bu kadar kişi seni yanlış anlayamayacağına göre ya sen anlatamıyorsun yada düşüncelerin çok yanlış

seninki nie evlendi bilemem ama bazı erkekler mesleği var diye eveniyor bunu biliyorum biz zaten bunu demek istedik .aşk evliliği yapanlara ne diyebilirz ki zaten .

işte bu tavrından bile herşey belli.arkadaşım seni ilgilendirmez milleti keyfi adam yüksek mühendis olur gider canının istedğiyle evlenir öğretmen diye birinle evlenmek çok komik zaten .kadınlar daha kolay aaşık oluyor erkeklere göre .erkek herkesi sevemez ama kadın sevebiliyor alışıyor yani bizim yapılarımız farklı .bence çıkarcılık beni eğitimimden dolayı sitiyorsa yada mesleğimden dolayı o adam beni sevmiyordur kimse kusura bakmasın .isteyen istedğini ister ama artık evlilikler ekonomik ortaklık olarak yapılıyor sonrası malum boşanmalar,aldatmalar vs vs .benim seviyeme gelmek için okumalıyım falan demişsin yani birşey demiyorum snaa .sabahtan beri beni aşağılamaya çalışan sensin .tabiki kendimi müdahafa edicem .benimiçin namusyla yapılan her iş saygındır ama sen dolamışsın diline illa mühendis istiyolar vs sen bulamamışsın içinde kalmış galiba diğer kızların istedikleri seni ilgilendirmez canım hadi işine bak .

''adam yüksek mühendis olur gider canının istedğiyle evlenir öğretmen diye birinle evlenmek çok komik zaten'' aynı cümlede kendinle çelişmişsin.Hem istediğiyle evlenir diyorsun,hem öğretmen isteyene komik diyorsun.Ben şunu söylüyorum 'Adam yüksek müh. olmuş gider öğretmenle evlenmek ister,memurla evlenmek ister kime ne?' ama sen öğretmen isteyeni komik buluyorsun.Kim komik acaba?

''ama artık evlilikler ekonomik ortaklık olarak yapılıyor sonrası malum boşanmalar,aldatmalar vs vs .'' Boşanmaların artmasının sebebi bu değil.Feminizm diye bir ideoloji var biliyorsundur.Direk olarak aileleri parçalamaya yönelik bir proje.Boşanmaların artmasının asıl sebebi budur.Ama konuyu dağıtmamak için bunun açılımı yapmıyorum.

''bence çıkarcılık beni eğitimimden dolayı sitiyorsa yada mesleğimden dolayı o adam beni sevmiyordur kimse kusura bakmasın'' Kadınlar çalışan erkek istiyorlar ama?Onlara lafın yokken erkeklere laf etmen çok komik olmuş.Kadınlar,erkeklerden hem ev isteyecek hem araba hem bir sürü para ama erkek çalışan bir kadın bile isteyemeyecek..Oldu canım..Sen bu dünyanın merkezinde olduğunu zannetmeye devam et :) Hayat böyle bir şey değil.

''ama sen dolamışsın diline illa mühendis istiyolar vs'' Genel olarak mühendis ve doktor diyorum sadece.Yoksa 'mühendis ve doktor' lafımdan kastım 'iyi bir iş'.'Doktor,mühendis' o anlama geliyor.

''sen bulamamışsın içinde kalmış galiba diğer kızların istedikleri seni ilgilendirmez canım hadi işine bak'' Ne kadar çirkin bir cümle...Çok bilmek istiyorsan söyleyeyim.Eşim yazılım uzmanıdır.Bilgisayar müh. bir nevi.Kendisine ait şirketi var ve bir çok mühendis de maaşını ondan alır.Sence içimde 'mühendis koca bulamamış olmak' gibi bir ukde kalmış olabilir mi?:) Dediğim gibi eşinin,sevgilinin kariyeri ile övünme.Çünkü o eşin,sen değilsin.Kendinle de övünme,o da görgü kurallarına aykırı.Ama sen her ikisini de gayet yapıyorsun.

ya ben cidden çözmedim bu durumu,bu kadar okudun ,bu kadar ateşli savunuyosun da savunduğun meslek müstakbel eşininki,üstün gördüğün kendi mesleğini de evlenince yapmıcam,evde kocaya hizmet etcem diyosun...

tamam yalan değilki.hiçbir kompleskim yok sadece bence sende var .ya birşey deyince ceza alıyorsun işte birşey demek istemiyorum .başarmadığın ortada .başkalrının seçimlerine saygı duymuyorsun .tuttumuşsun müşteri temsilcisin bilmem ne .biyoloji öğretmeniyim aslında o bölümü bitirdim sonra ilaç fimasında çalıştım .sen beni aşağılarsan bende ne olduğumu sana söylerim .hemşirelere birşey demiyorum yengemde hemşire benim.evet biliyorum zoruna mı gitti.hadi canım işine uğraşma artık benle .

ben senı asagılamadım kı demınden berı doktor doktorla evlenmelı muhendıs muhendısle evlenmelı dıyıp duruyorsun bende sana diyorum kı egıtım sevıyelerı aynı olmalı yanı üniversiteyse unıversıte ..cocuk gibi davranıyorsun umarım farkındasındır hala hemşireyle muhendıs eşit degıl dıyorsun evet meslek olarak esıt degıl egıtım olarak esıt bende sana halıyle profılınde yazdıgı ıcın dıyorum musterı temsılcısıyle doktor nasıl esıt oluyor kendı savundugunla kendın ters dusuyorsun

wooooow gercekten müthissin bu bölumle hacettepeli bir hemşireyle aşık atamazsın üzgünüm :D

öğretmenlik hemşirelikten daha üstün ayrıca istanbul üniveristesi mezunuyum zoruna mı gitti şekerim hadi işine .hemşireler maalesef çok zor şartlar altında çalşıyolar ben öle değilim istersem özel bir okulda senin hiçde alamayacağın paralarla çalşırım .aşık atamazmışım zaten kulvarımda değilsin .bir hemşireyle üstünlük mücadlesine girmem gerek yok herşey ortada .

Ne çirkin bir muhabbete dönmüş burası...
Sadece şunu yazmak istedim...
Mühendislik - hemşirelik belki eşit meslekler olmayabilir ama hemşirelik çoook kutsal ve saygı duyulması gereken bir meslek...

öğretmenlik hemşirelikten daha üstün ayrıca istanbul üniveristesi mezunuyum zoruna mı gitti şekerim hadi işine .hemşireler maalesef çok zor şartlar altında çalşıyolar ben öle değilim istersem özel bir okulda senin hiçde alamayacağın paralarla çalşırım .aşık atamazmışım zaten kulvarımda değilsin .bir hemşireyle üstünlük mücadlesine girmem gerek yok herşey ortada .

Aman yere düşüp bir yerinizi kırmayın... dikkat edin..

Back
X