• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerde eş seçimi..

neden çirkin bir şey olsun ki böyle düşünülmesi? sonuçta kadınlar da aynı şeyi istemiyor mu. sen demişsin eskiden kadınlar bakardı işi maaşı iyi mi, gelip gitme saatleri düzenli mi diye.. kadınlar nasıl buna dikkat ediyorsa erkeklerin de dikkat etmesi çok normal bence

Arada küçücük bir fark var yalnız erkek tüm bunlara ilaveten İYİ BİR EV KADINI YANİ EV ÇALIŞANI istiyor... Hangi kadın hem iyi yemek yapsın hem çok iyi bir işi olsun diye eş aramaya çıkıyor sağa sola eşe dosta soruyor?

çok atıyorsunuz ya böyleyse ya şöyleyse şu şuysa .benım abim ilk karısı evdeydide ne oldu ? günlerden dedikodulardan eksık kalmadı en sonunda kadınlar arasında kala kala abimi iğnelemeye yok şüpelenmeye başladı evde dura dura kafayı yedi .boşandı .2.evliliğini yapacagı zaman kesınlıkle çalışan bayan ıstedı durumuda gayet ıyı .bu kacıncı secenek oluyor acaba? şimdi abim bencılmı parasızmı?

Her ikiside olabilir :)

bu devirde hem kadının hem erkeğin çalışması daha uygun zaten çünkü herşey çok pahalı eğer karı koca çalışırsa pek sıkıntı çekmezler yani ama erkek çok zenginse ve kızı çok seviyorda benim param ikimize de yeter sen çalışma derse ona diyecek birşeyim yok

Bende bu konu asla amacına ulaşmış değil kadın günlerinde ki sohbetler kadar iğrençleşti ortam, ben bu konuyu açarken dikkat çekmek istediğim nokta şuydu; Günümüz de erkekler evliliği maddi manevi ihtiyaçlarını karşılamak hayatını kolaylaştırmak için kısaca bencil bir bakış açısı ile düşünüyor beklentisi bu yönde demek istedim.. Evliliklerde erkeğin hayatı kolaylaşırken kadının hayatı neden zorlaşıyor? Bu ne kadar normal ? Bunu neden hiç düşünmüyorum? Bazı şeyler neden bizim üstümüze yapışıyor? ....... Gel gör ki ortalık nispet yapmaya çalışan hatunların savaş alanı oldu..

BİR KADIN GİTTİĞİNDE

Kadınlar bir gün çekip gittiklerine, peşlerinde yetim öksüz kalan çok olur.
Mutfaktaki dolap, perdeler, kavanoz içindeki eski düğmeler, özenle saklanan küçülmüş giysiler,
Dolap diplerindeki kurdeleler.
Çekmecenin dibinde kimsesizdir eski tarak.
Sabah karanlığında mutfaktan gelen tıkırtılar susar, yetim kalmıştır tabaklar.

Bir kadın gittiğinde, hep suyu unutulur saksıların.
Sık sık boynunu büker sarıkız.
Teki kalmış o eski bardağın anlamını bilen olmaz,
değerini kimse anlamaz, kromaj tasın.
Balkon artık sessizdir.
Koridor kimsesiz.
Bir kadın gittiğinde.

Bir kadın gittiğinde, ne çok kişi gider aslında.
Bir ağır işçi, bir temizlikçi, bir bakıcı, bir bahçıvan, bir muhasebeci.
Bir anne gider…
Bir dost…
Bir sevgili...
Ne çok kişi yok olur aslında, bir kadın gittiğinde

Bekir Coşkun

Bu zamanda kadinda ve erkekde yemek yapmasini biliyor. Internet sagolsun...
Bu zamanda kadin ve erkekde ev isi yapabiliyor.
Ayni oranda bir anne veya baba cocuguna bakabiliyor..
Problem nerde?
Asil problem bunu yapmayi istemekde....
Onun icin hersey ortaklasa...
Eski rollerde, bu zamanda yasamak cok zorlasti...Bu zamanda esit olunursa her iki tarafda mutlu.
Eski rollerin bir anlami kalmadi.

Son düzenleme:
Bu zamanda kadinda ve erkekde yemek yapmasini biliyor. Internet sagolsun...
Bu zamanda kadin ve erkekde ev isi yapabiliyor.
Ayni oranda bir anne veya baba cocuguna bakabiliyor..
Problem nerde?
Asil problem bunu yapmayi istemekde....
Onun icin hersey ortaklasa...
Eski rollerde, bu zamanda yasamak cok zorlasti...Bu zamanda esit olunursa her iki tarafda mutlu.
Eski rollerin bir anlami kalmadi.

Tabi ki herkes herşeyi biliyor ama kaç kişi sizin söylediğinizi yapabiliyor eşitlik sadece bir iki güzel süslü laf gibi kalıyor öylece.. Erkekler anneleri gibi eş istiyorlar ama anneleri çalışmıyordu sadece eve çocuğuna adıyordu kendini ya şimdi birde dışar da sorumluluklarımız var.. Ve evde ki işten yoksunan olursa beceriksiz kadın olmakla suçlanıyor..

Tabi ki herkes herşeyi biliyor ama kaç kişi sizin söylediğinizi yapabiliyor eşitlik sadece bir iki güzel süslü laf gibi kalıyor öylece.. Erkekler anneleri gibi eş istiyorlar ama anneleri çalışmıyordu sadece eve çocuğuna adıyordu kendini ya şimdi birde dışar da sorumluluklarımız var.. Ve evde ki işten yoksunan olursa beceriksiz kadın olmakla suçlanıyor..

çok doğru...eşitlik sadece lafta.. bir de erkeklerin çok işine geliyor bu eşitlik lafı..
ama bizim için bazen kölelik gibi olabiliyor..

hem işe git, eşinle aynı saatlerde, aynı şekilde yorgun argın eve dön.. ama o ayaklarını uzatıp tv seyrederken sen koşa koşa mutfağa.. yemek yap.. çocukların ödevleriyle ilgilen. onlarla zaman geçirmeye çalış..banyo zamanları geldiğinde yıka, giydir, yatır.. evi topla, bulaşıkları yıka..

eşitlik bu mu yaaaa

arkadasım sankı bu yazıyı ben yazmısım ayyynen katılıyorum...
erkekler artık kadınlarla değil mesleklerıyle evlenıyorlar hele kadın memur olsun isterse çamurdan olsun hiç umursamıyorlar havada kapıyorlar cok yazık menfaat dewrı malesef... erkeklerın kendıne guwenı yok artık nerde o eskı adamlar kendıne baktırcak kadın arıyolar resmen...

Arkadaşım diğer arkadaşın benim abim bencil mi parasız mı lafına ikisi de olabilir demişsiniz. Bu biraz ayıp kaçmadı mı?

Arkadaşım biz genel olarak bir mevzu tartışıyoruz herkes olayı kişiselleştiriyor bu hiç hoş değil.. Sizde bir soru sormussunuz ben sizin abinizin neyi niçin yaptığını nerden bilebilirim ki?

Arkadaşım diğer arkadaşın benim abim bencil mi parasız mı lafına ikisi de olabilir demişsiniz. Bu biraz ayıp kaçmadı mı?

bariz şaka yapmış canım...

bu kadar alıngan olmaya gerek yok..

tabi ki de herkes aynı değil. burada son dönemlerde dikkatini çeken bir şeyi belirtmek istemiş sadece...

ben ne bencilim nede cinsiyetçi.ben sadece erkeğin benden üstün olması gerektiğini savunuyorum maddi anlamda. evli değilim ama evlenmeyi düşündüğümüz bir erkek arkadaşım var .bana çalışma diyor zaten gerek yok .allaha şükür herşeyi var ,evlenirsekde hiçde kısa falan sürmez.senin kısa sürer görürsün .üstüne vazife olmayan şeylere burnunu sokma istersen .sen bulamadın böle birini die bulan insanlara saldıryorsun galiba .evet adamın ihityacı yoksa karısını çalıştırmaz eğer çalıştıyorsa parasına muhtaçtır .benim annemde öğretmen babam inşaat mühendisi ben doğduktan sonra annemi çalıştırmadı babam annemi çok sevdiği için yorulmasın diye .hem çocuk hem ev olmasın diye .benim yaşantım seni hiç ilgilendirmez .maddi olarak kocasına bağlıyse sende bağlısın yani demek ki paranla işte birinin sevgisini kazanmaya çalışmısın .ama bizim gibi kadınları görünce kıskanıyorsunuz çünkü senle evlenen seni paran için tercih etmiş bu bir kadının başına gelen en kötü şeydir bence.
1) ben evliyim dedimya bu üyelik arkadaşımın yaşım 28 7 yıllık evliyim
2) basit mahalle kadınları gibi sen bulamadın ınsanlara saldırıyorsun deme ki burdan bıle belli oluyor nasıl bi piskoleji içinde oludugun.lafa bak bulamamışsın ben ne koca manyagı oldum nede senın gibi triplerde oldum karşı cins için
3) lafı çarptırmakta üstüne yok!!.dedım gibi yaşın kadar mantıklı konuş ben dıyorumki erkek kritterinde öğretmen varsa buna kımse bısey dıyemez.sen nası gelırı duzenlı ıstıyorum dıye laf edıp duruoyorsun orda burda onlarada bişey diyemessin
4) ben 2. çocuk oldukdan sonra çalışmayı kestimki emin ol güzel bir mesleğim var ve benım eşimde calısmamı hıc ıstemez.istesede sorun olmaz.benim mesleğimi merak ediyorsunki abuk subuk laflar edıyorsun söliyim iç mimarım ..he maddiyat demişsin ne kadar maaş aldıgımı yazssamçok ayıp olur görgüsüzlük olur.saçmalamayıda kes bence

Arkadaşım biz genel olarak bir mevzu tartışıyoruz herkes olayı kişiselleştiriyor bu hiç hoş değil.. Sizde bir soru sormussunuz ben sizin abinizin neyi niçin yaptığını nerden bilebilirim ki?

genelleme yaparak konuşmayın Allah aşkına sızde bı bakın mesjlarınıza ya budur ya şşudur dıyorsunuz .bazıları deyın lütfen ya

niye çalışan bayanlar da bi savunma psikolojisi var anlamıyorum..biz daha iyiyiz bakımlıyız laf kalabalığından öte deil bunlar..

bi erkeğin bayandan para beklentisi varsa illa çalışmasını istiyorsa bu en berbat erkektir..

erkek karısını çalışma konusunda özgür bırakmalıdır..ha karısının çalışmasını isteyendense istemeyen bana daha makul erkek geliyor..
çalışma çalışmamam piskolejisinde savunmalar oluyorya çok gülüyorum .KONU : erkek öğretmen bayan arıyor evlenmek için değilmi? ya buna kımse birşey diyemez şöyleki yukarda bı arkadaş demiş annesi öğretmen gelın adayı arıyormuş .hadi buldu diyelim .erkek onu görcek beğencek aralarında bişey olursa devam edcek .anlamıyorum size ne bundan ..daha bakımlıyızla ne alakası var yemın ederim söylemek istemezdim ama bu forumdadaki bazı insanlar dedikoducu kadınları mumla aratacak şekilde çok tehlikeli yani vatana millete.....!!! geçen gün konu okudum ...sevgilim kaptan diye ...sevıyormuş edıyormuş karşı tarafda seviyormuş. yani bi yola gidince adam 3 4 5 ay sonra dönuyormuş burdaki bayanlar onla nasıl ömür geçer ayrıl diyorlardı.bu ne oluyor?? kriter değilmi?...bi erkek le bi kadın tanışıyorlar aşık oluyorlar .adam ful gece çalışıyor .böylede bu konu vardı.bayanlar gene onla ömürmü geçer şöyle böyle .buda bi kriterdir.aşk dediğiniz şeyi anlamıyorum ..gececi yada kaptan olunca aşk bitiyor.ama öğretmenle evlenmek ısteyen erkeklere iğrenç pislik paragöz oluyor .helal size bol şans ozaman :D:34:

Son düzenleme:
bu konudada bir daha yorum yapmayacağım senin doğrun sana benim doğrum bana .ben kadın olmaktan gurur duyuyorum ve iyiki de kadınım diyorum .değer görüyorum seviliyorum ama bunu başaramayan insanların kıskanç saldırılarına maruz kalmak istemiyorum .senin kocan çalıştırır benimki istemez bu kadar basit ve bu seni hiç ilgilendirmez .bana cinsiyetçilik yapıyorsun de istedğin kadar umrumda değil.paragöz bir tip değilim ama güçlü erkekleri severim ama bir gün 5 parası olmayan bir erkeklede evlenebilirim hani demişsin ya 700 liralık maaşı olan adamı alımısın diye .sen alma ben alırım aşk benim için herşeyden önce gelir.hiçbir kompleskim yok allaha şükür manken gibi bir hatunum .herkes kendine baksın .benim evliliğimin kısa sürmesi gibi bir tahminde bulunurken falcılıkda yapıyorsun arada çok komiksim .sen kendi işine bak bence aman atılırsın işinden falan kocan boşar seni sonra handi bakalım canım yoluna .benim yorumlarımı anlamayacak düzeydesin belli.
heheh ne kadar zoruna gitmiş ya keşke yorum atmasaydım manken hanım .sen beni tanısan böyle laflar edemezdinde .edemezdinden kastım bu saçma sapan tahmınlerin yani.manken hanım merak ediyorum da 2 .evladım oldu 2 hamilelik yani bi yan yana gelsek kendını beğenmişliğine devam edermisin bılmıyorum .he ben falcı değilimde sadece tahmin ki üzüldüm gerçekden bukadar bi lafa takılmana :9::9::9::9::9::9::9:

Ooo olay nerelere kadar gelmişşş :)))
Sanırım konuyu açan arkadaş mesleğine göre gelin arayan insanlardan bahsediyordu biz çalışan çalışmayan kavgasına çevirmişiz :)))
Herkesin keyfi kendisine tabii ki ama size bir örnek vereyim..
Çok yakın bir tanıdığım bundan 4-5 sene öncesine kadar maddi durumları çok iyidi daireleri vardı arabaları işyerleri vardı sonra işleri bozulmaya başladı evlerini arabalarını sattılar ve sadece 2 sene içerisinde iflas ettiler.. Kapıcı dairesine kiraya oturdular adam işte tanıdıklarının falan yanında işe girdi kadın da evlere temizliğe gitmeye başladı çünkü okuyan çocukları var..Ne yapsın şimdi bu kadın erkek ol da evini geçindir deyip evinde mi otursun???
"Herşey insan için" der büyüklerim. Kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz.. Siz işinizi gücünüzü alın da, ister koca parası yiyin ister baba parası...
Allah esirgesin yarın sizin de başınıza böyle birşey gelirse ortada kalmayasanız diye diyorum... Ben hiç gocunmuyorum çalışmaktan yorulmaktan.. Senelerce ailem beni boşuna okutmadı binbir zorlukla...Eşimin parasına malına mülküne güvenip de çalışmamazlık etmem Allahım sağlık sıhhat verdiği sürece..Çok şükür eşimin beni öğretmen olduğum için almadığını da biliyorum... 3-5 tanesi yüzünden bunu genele yaymayın lütfen...

genelleme yaparak konuşmayın Allah aşkına sızde bı bakın mesjlarınıza ya budur ya şşudur dıyorsunuz .bazıları deyın lütfen ya

Bakın yarası olan gocunur ben burda kimseyi hedef göstermedim tanımam etmem özel hayatlarını bilmem kimsenin, ben çevremde gördüğüm dikkatimi çeken bir konuya dikkati çekmeye çalıştım.. Ama kraldan çok kralcı olmus kadınlar.. Hakikaten kadın kadının kurduymuş derlerdi inanmazdım.. Bu konunun asıl amacı erkeklerin (yüksek bir çoğunluğunun) kadından hem maddi hem manevi beklentisinin haddinden fazla olması ve kadının hayat mücadelesi verirken sorumluluklarının yüksek olması.. Henüz bazı şeyleri idrak edemeyen insanlar konuyu yüzeysel algıladı.. Benim kocam senin abin param pulum şovuna dönüştürdünüz kendi kendinize .. Komik sadece komik..

ama bu da sipariş üzerine olmaz. yok öğretmen olsun yok doktor olsun yok bilmemne.. seversin anlaşirsin ve sevdiğin kadının kendine uygun bi alanda çalişmasını desteklersin.. yoksa iş çıkar ilişkisine dönüyor.. ticaret gibi oluyor.. çok itici.. sevdiğin kadının çalişmasını üretmesini desteklemek ayrı, maaşi ve kariyeri için bi kadınla evlenmek çok ayrı.. evlilik sevgi ve anlaşma üzerine kurulmalı, sevdikten sonra da eşinin kendisini geliştirmesi için her türlü desteği göstermen lazım..

Ağzınıza sağlık arkadaşım, altına imzamı atıyorum..

Back
X