• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerde eş seçimi..

Konuyu lütfen tekrar okuyun zira anlamayan yada anlamak istediği gibi anlayan arkadaşlar var;

Burda mevzu kadın çalıssın /çalışmasın değil ki, kadın tabi çalıssın zaten günümüzde de çoğu kadın çalışıyor, ben erkekler eş seçerken fırsatçılık yapıyor işin kolayına kaçıyor diyorum hem ev hanımı hem çalışan kadın olsun hepsi bir arada, bir taşla bir kaç kuş istiyor.. Bencilce bir yaklaşıma sahip büyük çoğunluğu hepsi demiyorum bakın, benim çevremde gördüğüm azımsanmayacak bir kesim böyle.. Aklı başında bir kadın bunu nasıl kabulleniyor anlamıyorum ? Hayatı paylaşmak değil gayesi kendi hayatını kolaylaştırmak.. Bir şirket kurar gibi kar /zarar oranı hesaplanıyor :)

Konuyu lütfen tekrar okuyun zira anlamayan yada anlamak istediği gibi anlayan arkadaşlar var;

Burda mevzu kadın çalıssın /çalışmasın değil ki, kadın tabi çalıssın zaten günümüzde de çoğu kadın çalışıyor, ben erkekler eş seçerken fırsatçılık yapıyor işin kolayına kaçıyor diyorum hem ev hanımı hem çalışan kadın olsun hepsi bir arada, bir taşla bir kaç kuş istiyor.. Bencilce bir yaklaşıma sahip büyük çoğunluğu hepsi demiyorum bakın, benim çevremde gördüğüm azımsanmayacak bir kesim böyle.. Aklı başında bir kadın bunu nasıl kabulleniyor anlamıyorum ? Hayatı paylaşmak değil gayesi kendi hayatını kolaylaştırmak.. Bir şirket kurar gibi kar /zarar oranı hesaplanıyor :)

çok doğru söylüyorsun canım...

köle gibi birini istiyorlar..

bir de tabii televizyonun reklamın vs. de etkisi var..

bütün dizilerde ya da reklamlarda kadınlar hem çalışıyor, hem çok bakımlı, hem çocukları var, hem de evleri çiçek gibi...

bir de şu çocuk da yaparım kariyer de reklamına gıcık oluyordum.. çocuk yapmak mesele sanki! o çocuğu hem en iyi şekilde yetiştirmeye çalışırken hem de iyi bir kariyer yap bakalım!

çocuğun hastalandığında toplantıyı terk et bir kere.bak bakalım kariyer mariyer bırakıyorlar mı?

1) ben evliyim dedimya bu üyelik arkadaşımın yaşım 28 7 yıllık evliyim
2) basit mahalle kadınları gibi sen bulamadın ınsanlara saldırıyorsun deme ki burdan bıle belli oluyor nasıl bi piskoleji içinde oludugun.lafa bak bulamamışsın ben ne koca manyagı oldum nede senın gibi triplerde oldum karşı cins için
3) lafı çarptırmakta üstüne yok!!.dedım gibi yaşın kadar mantıklı konuş ben dıyorumki erkek kritterinde öğretmen varsa buna kımse bısey dıyemez.sen nası gelırı duzenlı ıstıyorum dıye laf edıp duruoyorsun orda burda onlarada bişey diyemessin
4) ben 2. çocuk oldukdan sonra çalışmayı kestimki emin ol güzel bir mesleğim var ve benım eşimde calısmamı hıc ıstemez.istesede sorun olmaz.benim mesleğimi merak ediyorsunki abuk subuk laflar edıyorsun söliyim iç mimarım ..he maddiyat demişsin ne kadar maaş aldıgımı yazssamçok ayıp olur görgüsüzlük olur.saçmalamayıda kes bence

valla hayatım yarası olan gocunur demişler .sana son kez cevap yazıyorum artık .sen ve eşin bizi ilgilendirmez .ben genel birşeyden bahsettim.ona bakarsan benim sevgilim kariyeri tavan yapmış çokda para kazanan biri .neden benimle?beni deli gibi sevdiği için .işte bunu bilmem çok önemli benim için.beni ben olduğum için sevmesi çok önemli benim için .senin için farklıdır benim için farklı .ha demişsin öle olmsaydı onu seçermiydin diye .evet yinede seçerdim onla birlikte olurdum .neden mi?çünkü beni seviyor ve koruyor asla hiçbirşey için baskı yapmıyor ,kıskanıyor deli gibi .evlendikten sonra çalışmamı istemiyor dikkat çekici bir fiziğim olduğu için .hani yanyana gelirsek görürsün demişsin ya ok gelelim yani benim için sorun yok .ben dedğim arkasındayım allaha şükür çok güzel bir genç hanımım .yazddıklarına sedeve gülüyorm .bu kadar memnunsan hayatından burdan bana neyi ispatlamaya çalışıyorsun ki anlamadım neyse laf anlatmak istemiyorum herkes hayatından memnunsa bu çekişme niye anlamadım .benim için erkekğin mesleği için bir kadını tercih etmesi çok onur kırıcı .kadın her zaman sevilmek için yaratılmıştır erkekde sevmek bu kadar net .

Son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey var, eskiden bayanlar eş seçerken, işi maaşı iyi olsun , eve geliş /gidiş saatleri belli olsun derlerdi.. Şimdi ise daha çok erkekler kadında mesleğe kariyere dikkat ediyor.. Mesala genelde erkekler öğretmen eş istiyor sebebi yarım gün çalışır hem para kazanır hem evine bakar bana maddi manevi yük olmaz zihniyeti taşıyor.. Sıkıntıya gelemiyorlar, çünkü eşi çalışmasa maddi olarak evin yükü ona kalacak çalışsa ev işlerini tam yapamayacak kocasından yardım isteyecek , her ikiside işine gelmiyor.. Bu tür hesaplarla yapılan evilik bence çok çirkin rahatsız edici.. Bir arkadaşıma sırf bu yüzden dünürcü gelmişti kızı gördükleri filan yok mesleğine yani :)

Kesinlikle doğru tespit. Eskiden erkekler aşık oldukları kızların peşinden koşarmış, "elini sıcak sudan soğuk suya sokturmam,
gerekirse ek iş yaparım "diye vaatler verirmiş :1: ,, şimdiyse aşkın güzelliğin bir önemi kalmadı. (istisnalar kaideyi bozmaz)
Aileler uyumlu olsun, (dini yönden, kültürel yönden vs) iyi ve rahat bir işi olsun bayanın yetiyor. Ama evlilik sadece ev
arkadaşlığı değildir bu nedenle de ilerde ister istemez sıkıntılar çıkıyordur.

Çıkar ilişkisi istemiyorsunuz ,ama evi barkı olan,iyi para kazanan koca istiyorsunuz.Gerçekten hiç çıkar ilişkisi yok. :1:

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler buna. Aynen katılıyorum sana ben yazacaktım sende aynı şeyi görmüşsün. Bırak onlar zengin erkek avcısı olsun, biz böyle çok mutluyuz. Bilmem kaç dilim var, üniversite mezunuyum demekle olmuyor bir şeyler. Benimde kaç üniversite mezunu, kaç yabancı dil bilen arkadaşlarım var iş bulamıyorlar çünkü bir yerlerde bir şeyler eksik. Bilmem anlatabildim mi?

calısan kadın isteyebilir erkek normaldir hani tek maasla gecinmek zor evlenmeden once bu konularda anlasmak lazım iyi bir maası olan erkek zaten kadının calısmasını beklemez

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler buna. Aynen katılıyorum sana ben yazacaktım sende aynı şeyi görmüşsün. Bırak onlar zengin erkek avcısı olsun, biz böyle çok mutluyuz. Bilmem kaç dilim var, üniversite mezunuyum demekle olmuyor bir şeyler. Benimde kaç üniversite mezunu, kaç yabancı dil bilen arkadaşlarım var iş bulamıyorlar çünkü bir yerlerde bir şeyler eksik. Bilmem anlatabildim mi?

arkadaşım ister çalışırım ister çalışmam sanane ki.neden zengin erkek avcısı olayım ?ha deki öyle oldun seni ilgilendirir mi?hiç sanmıyorum .üstüne basa basa yüz kere söyledim anlamıyorsunuz galiba istemiyor çalışmamı ne yapabilirim sence?illa söyleticeksiniz insanı ya .bu ne hırs ne öfke?tamam size göre bu doğru .bende herkese göre aynı değil demek istiyorum .sizi neden geriyor ki bu kadar?off artık yazmayacağım diyorum yine yazıyorum .illada zengin koca avcısı olsam bşkasını ulurdum inan bana .yani kedi uzanmadığı ciğere murdar dermiş ı hesap ya .

calısan kadın isteyebilir erkek normaldir hani tek maasla gecinmek zor evlenmeden once bu konularda anlasmak lazım iyi bir maası olan erkek zaten kadının calısmasını beklemez

bende onu demek istiyorum anlamıyorlar .adamın ihtiyacı varsa tabikide çalışmasını ister eşinin bunda birşey yok ama yani ama adam çalıştırmak istemiyor diye yok seni değersizleştirmeye çalışıyor demek çok saçma .biz çalışıyoruz siz hazır yiyorsunuz demek isteniyor saçmalıyorlar.

bende onu demek istiyorum anlamıyorlar .adamın ihtiyacı varsa tabikide çalışmasını ister eşinin bunda birşey yok ama yani ama adam çalıştırmak istemiyor diye yok seni değersizleştirmeye çalışıyor demek çok saçma .biz çalışıyoruz siz hazır yiyorsunuz demek isteniyor saçmalıyorlar.

canım zaten o anlasmaya bakar herkesin kendi fikri bir kadın ekonomik ozgurlugunu alsa fena olmaz ama bu iki kisinin arasında bir olay esinin durumu iyi olursa calısmana ihtiyacın olmazsa sende sgortanı odetirsin gelecegini garantiye almıs olursun simdi bunada menfaat gozuyle bakabilir insanlar ama alakası yok madem erkek seni calıstırmıyorsa senin butun ihtiyaclarını karsılamak zorunda bu boyle yani

konu çok basit sevgilin nişanlın herneyse baktın senden faydalanıyor ayrılır bitirirsin bu kadar basit
ama her iki taraf içinde geçerli bu
aynı şeyleri bende kadınlar için düşünüyorum nedense
evi olsun arabası olsun maaşı dolgun olsun,evi geçindircek parası yoksa evlenmesin ne diye evleniyorlar derken neden sesiniz çıkmıyor peki
bi arkadaşta yazmış fiziğim dikkat çekici diye çalışmamı istemiyor diye bu kadar saçma da bi sebep duymadım açıkçası
hadi çocuk olunca sen bak çalışmanı istemiyorum diyeni anlarım da buna aklım almıyor.

mesaj tekrarı........................

Son düzenleme:
Bende Öğretmenim hemde El Sanatları öğretmeni Eşim nişanlıyken biliyordu çok kıa bir süre
Çalıştım düğünüme yakın bıraktım şimdide çalışmak istiyorum eşim izin vermiyor 1.5 senelik evliyim
kıskanıyo heralde bilmiyorum amann Bende bacaklarımı uzatıp keyfime bakıyorum kendi bilir :)

konu çok basit sevgilin nişanlın herneyse baktın senden faydalanıyor ayrılır bitirirsin bu kadar basit
ama her iki taraf içinde geçerli bu
aynı şeyleri bende kadınlar için düşünüyorum nedense
evi olsun arabası olsun maaşı dolgun olsun,evi geçindircek parası yoksa evlenmesin ne diye evleniyorlar derken neden sesiniz çıkmıyor peki
bi arkadaşta yazmış fiziğim dikkat çekici diye çalışmamı istemiyor diye bu kadar saçma da bi sebep duymadım açıkçası
hadi çocuk olunca sen bak çalışmanı istemiyorum diyeni anlarım da buna aklım almıyor.

benim için yazdın galiba .ben çok duydum sende pek duymamış olabilirsin .bir erkek kıskançsa eşinin yada kız arkadaşının erkeklerin arasında çalışmasını istemez durumuda iyiyse yani zaten erkekler kıskandığı için karılarının çalışmasını istemez klasiktir yani yoksa neden istemesin ki .ne bu garip mi oluyor yapmayın allahaşkına ya .isteyen istedğini yaşasın inansın .kadının ve erkeğin belli görevleri vardır .ha sen dersin ben kariyer yapıcağım o zaman kimse birşey demez ama önemli bir akademik kariyerden bahsediyorum ben .

Bende Öğretmenim hemde El Sanatları öğretmeni Eşim nişanlıyken biliyordu çok kıa bir süre
Çalıştım düğünüme yakın bıraktım şimdide çalışmak istiyorum eşim izin vermiyor 1.5 senelik evliyim
kıskanıyo heralde bilmiyorum amann Bende bacaklarımı uzatıp keyfime bakıyorum kendi bilir :)

işte bazı bayanlar bunu anlamıyor ilk defa duymuş seninkide kıskandığı için çalıştırmıyor bak arkadaşım tek ben değilim duyrulur.

Çalışan kadınla çalışan erkeğin sorumluluğu aynı olsun, erkekte çocukla ilgilensin, eşi ile ev işini paylaşsın eşitlik diye buna derim ben.. Akşam eşler işten beraber geliyor, erkek doğru tv karşısına uzat ayaklarını yemeğin hazırl olmasını bekle, birde emirler yağdırırlar "öldüm açlıktan yemek nerde kaldı" diye böğürürler :47: Oysa kadında işten gelmiştir yorgundur ama onun görevi evde de devam eder, onun dinlenmeye hakkı yoktur.. Kocadan en ufak yardım talebi oflama puflama eşliğinde gelir çoğu kez.. Bu konuda farklı davranan erkek varsada istisna.. Şimdi ev işi yine dört dörtlük olsun diye öğretmen eş istiyor ki , keyfi bozulmasın.. TİKSİNİYORUM.

işte bazı bayanlar bunu anlamıyor ilk defa duymuş seninkide kıskandığı için çalıştırmıyor bak arkadaşım tek ben değilim duyrulur.

ilk defa duydum diyen türkiyede yaşamıyor sanırım :)
Erkeklerin %60'ı bu yüzden çalıştırmıyor
Kıskançlık:)
İlk evlendiğim zaman eşim beni tek başına bakkala bile göndermedi bunuda ilk defa duyun o zaman
ben çok rahat yetiştim biliyordu ama kıskanıyordu ilk 1 ay sadece şimdi istediğim yere gidiyorum
ama çalıştırmıyor ne yapayım kıskançlık güzel aşırıya kaçmayınca
erkek niye çalıştırmaz ya kıskanır ya ihtiyacın yok boşver der yada karısına güvenmez
karısına güvenmeyenler nadir zaten o zaman erkekte bi problem vardır benim bütün yengemler
vs çalışıyor ama ben onlardan daha rahatım
illede çalışmak istesem evde yapılıcak bir sürü iş var
onlardan yaparım :)

Sizin durumunuz binde bir görülen bir şey.. Kıskançlık güdüsü ağır basmış eşinizin..

kıskanmak ayrı birşey kıskanmak yüzünden hayatınızı kısıtlamak ayrı birşey

eşimde beni kıskanır yeri gelince ama bu işyeri kesinlikle olmaz

aslında konu kadında bitiyor kadın çalışmak isterse ne yapar eder çalışır,demek ki sizde çalışmak istemiyorsunuz kabul ediyorsunuz

yarın öbür gün Allah korusun kötü birşey olduğunda ne o kıskançlık ne de o güzellik fizik mizik kalıyor işte ben bu yüzden çalışmalı diyorum

yoksa bende aynı fikirdeyim hem kadının hemde erkeğin para gözü kötü para üzerine kurulan evlilikten hayır gelmez

ama ortak bi karar önemli tek taraflı değil.

Back
X