Ben 5 yıllık evliyim.Lise aşkımla evlendim.Çalışıyorum,üstelik eşim beni çalışmaya zorladı.Hatta üniversiteyi bitirmem için de eşim zorladı.Hatta ilk işim çok zordu onu da eşim ayarladı.Şimdiki işim daha kolay ve seçkin onu da eşim ayarladı.Eşimin benim parama ihtiyacı yoktu ama yine de ille de okumuş ve çalışan bir kadın olman gerekiyor demişti.Yani evlenmek için şartı buydu.Beni bunlara zorlaması ilk başlarda çok canımı sıkmıştı ama zaafım vardı ona karşı.Şimdi ise iyi ki zorlamış diyorum,kocamın ateist olması haricinde hayatımdan çok memnunum.Neyse...
Gördüğüm kadarıyla sitede çok ilginç bir şekilde insanlar birbirlerini gaza getiriyor.Arada bir aklı başında yorumlarda görmedim değil.Ama çoğunluğu inanılmaz tek taraflı yorumlar.Siz acaba evliyim diyorsunuz da aslında evli mi değilsiniz?Ya da hiç eşinizle aranızda bir muhabbet mi geçmiyor?Empati yeteneğiniz maalesef sıfır.
Şimdi birazcık adil düşünmek lazım.Genelde evlilik için erkeklerden beklenenler nelerdi?İyi bir iş,iyi bir maaş,askerliğini bitirmiş,evi olsun mümkünse,arabası olsun mümkünse,doktor olsun mümkünse,mühendis olsun mümkünse bilmem ne bilmem ne...Bir sürü şey bekliyoruz erkeklerden.Ben gençliğimde aynı şeyleri beklerdim açıkçası.Sonradan değişti fikirlerim.
Kızlardan beklenenler nedir peki bütün bu beklentilere karşı?Koca bir hiç...Siz hiç erkeklerin kızlardan evlenirken bir şeyler istediğini gördünüz mü?Yani,ne yemek yapabiliyor olduğunun kanıtı beklenir kızdan,ne temizlik yapabildiğinin kanıtı beklenir..Hiç bir şey beklenmez kız tarafından.Ama erkeklerden beklenir de beklenir..Yalansa yalan deyin.
Bazıları,öğretmen veya memur bir kız arayan erkekleri çıkarcı olarak görmüş.Ben bunu böyle değerlendiren kişileri kınıyorum.Çok ayıp yaptığınız.Kızlar,erkeklerden bir sürü şey isterken erkeklerin neden bir kaç kriteri olamasın?
Yani kızlar evi olsun,arabası olsun,kendi ayakları üzerinde durabilsin,doktor olsun bilmem ne...diye isteklerini sıralarken yüzsüzlük veya çıkarcılık olmuyor ama bunu erkekler yapınca yüzsüzlük oluyor öyle mi?
''Parası olmayan erkek evlenmesin o zaman'' gibi bir laf çok itici olmuş.Parası,evi hatta hiç bir şeyi olmayan kadın da evlenmesin o zaman?İşinize gelmez bu değil mi?
İçinizden kaç kişi,'Parası olmasın da karakteri olsun' diyebiliyor?Diyemeyenlere teşhisi koyuyorum.Sizler çıkarcısınız.Kendinize baktıracak birisini arıyorsunuz demektir.Siz evde yan gelin yatın,kocanız da size baksın.Ev işini yapın,yemeği yapın geri kalan zamanda gel keyfim gel,günlere gidin,kısır partilerine gidin,meyve soyup tv izleyin falan..Oh ne güzel,hayat bu kadar kolay olsa keşke gerçekten.Kaçınız,kocalarınız kadar çalıştığını iddia edebilir acaba?
Devir değişti,zihniyetlerinizin de değişmesi gerekiyor artık.Ev geçindirmek artık eskisinden çok daha zor.Ama bunun aksine kadınlarımızın evde oturup prenses hayatı yaşam isteği eskisinden çok daha fazla.Bazıları yazmış,'benim ihtiyacım yok hehehe' diye.Herkes sizin gibi değil hanımefendi,bazıları öyle şanslı olamayabiliyor.Bazı insanlar iki işte çalışıp yine de evin masraflarına yetişemeyebiliyor.Sizin zihniyetinizdeki insanlar için,iki işte çalışıp yine de evin masraflarına yetişemeyen erkekler evlenmemeli..Tabi bu arada sizler de doktor ve mühendislerle evlenmelisiniz dimi?Acaba sizler kendinizi ne zannediyorsunuz?
Ben eşimden öğrendim bir çok şeyi.Bu konuda şanslıyım,anlayışlı ve rahat bir eşe sahip olduğum için.Çalışmanın önemini de,insana insan gibi bakabilmeyi de...Hatta bazı yemekleri yapmayı bile eşim öğretti :)
Gençliğimdeki düşüncelerime göre,çok sevsem de asla parasız bir adamla evlenmezdim.Ama bugün sahip olduğum düşünceye göre,eşim eğer parasız biri olmuş olsaydı bile evlenirdim onunla.Gerekirse geçimi ben sağlardım tek başıma.Evet bunu yapardım.O da ev erkeği olurdu :) (Şu anda da çok farklı değil gerçi..Part time ev erkekliği yapıyor kendisi

)
Karakterli ve sağlam düşünceli birisini parasız olduğu için kötü değerlendirmek o kişiyi değil,onu kötü değerlendir kişiyi değersizleştirir sadece.
Eğer bazı erkekler eş seçiminde mesleğe önem veriyorsa ben o erkeklere asla yüzsüz veya çıkarcı demem.'Aşk mı kaldı' falan diyenler de var,onlara da sadece gülüyorum.Siz erkeklerden para beklerken aşkınız neredeydi acaba da şimdi böyle söylüyorsunuz diye gülerim :)
Bunca zamandır hep kadınların beklentisi oldu,iyi bir mesleği,iyi para kazansın,arabası ve evi olsun,hoşgörülü olsun,romantik olsun,rüya gibi düğün olsun .... saymakla bitmez.Erkekler de çalışan bir hanım isteyiversin artık,bütün bunlara karşılık olarak.Çok mu ağır geldi acaba?
Çalışmak istemeyen,o yönde bir koca bulsun kendine.İstediği kadar otursun evinde.Çalışmak isteyen de o yönde bir koca bulsun kendine ve çalışsın.Ama ev araba isteyen kızlara laf etmeyenler buna da laf etmesin bir zahmet..Zaten o erkekler adı üstünde çalışan kadın arıyorlar.Onların da gözü sizde değil yani,o yüzden merak etmeyin konunun sizinle bir alakası yok :)