benim erkek arkadaşım doktor hemde üniveriste hastanesinde hoca. l evlenince ev hanımı olucağım yani birilerinin adına konuşmayın bence .ben doktor diye seçmedim kendisini ayrıca bir sürü doktor ve mühendisi geri çevirdim zamanında .yani kısmet işi bunlar canım aşk diye birşey var bazılarının hayatında .maddiyattan oluşmuyor bazı kişilerin hayatı aşık olduğu kişiylede evlenebiliyor insanlar .bazılarının eşleri illada çalışacaksın demiyor yani yok bölebirşey zaten öle yapan erkeeğin ne sana ne bana faydası olmaz .ne söylerseniz söylein gerçekleri hepimiz biliyoruz .
Benim eşim bana ille de çalışacaksın dedi ve bana bunun çok faydası oldu.Anlatmakla bitmez.Ama böyle diyen bir adamın sana faydası olacağını zannetmiyorum..Çalışma isteğin yok belli ki..Prensesler çalışmaz ne de olsa dimi? :)
Bir sürü doktor ve mühendisi geri çevirmişsin ama bu geri çevirmeler sana ne değer kattı?Ya da evleneceğin kişinin doktor olması sana ne değer kattı?Hiç bir şeyi olmayan bir erkek düşün..İyi bir kariyeri olan,çok parası olan ve güzel bir kadınla evlendiğini düşün şimdi de bu erkeğin..Bu kadınla evlenmesi erkeğe bir değer katar mı?Katmaz dimi?Aynı şekilde senin de mühendisleri geri çevirmen,doktorla evlenmen sana değer katmaz.Kendi özelliklerin üzerinden değil de evleneceğin insanın özellikleri üzerinden övünmen de çok komik olmuş.Peki o geri çevirdiğin doktorlar,mühendislerin mesleklerine karşı senin neyin vardı?Güzelliğin ve gençliğin mi? :) Bununla mı övünüyorsun yoksa?Bunlar övünülecek şeyler değil,haberi olsun diye not düşeyim dedim.
'Ben doktor diye seçmedim' demişsin..Peki o kişi doktor değilde asgari ücretle çalışan bir adam olsaydı,şans verir miydin ona?Aynı adam..Sadece mesleği ve maaşı farklı..Acaba şans verir miydin?Merak ediyorum.Hani bu işler kısmet diyorsun ya ondan sordum :)
Benim kanaatime göre,'ben ille de ev hanımı olmak istiyorum' diyen bir kadın geleceğini düşünmek zorunda.Öyle aşk gibi bir şeyi bileceğini pek zannetmiyorum.Geleceğini düşünmek zorunda olduğu için ve evde rahat rahat oturabilmesi :) için,iyi bir maaşı olan adam lazım ona sonuçta.O yüzden ben öyle bir kadında aşk olacağını düşünmüyorum.Menfaatine göre davranıyor diye düşünürüm.
A bu arada bir soru daha sorayım.Sevgilin hemen yarın işini kaybetse,çok ciddi maddi sıkıntılara girse..Ne yapardın,hala evlenmeyi düşünür müydün?Senin mantığındaki birine göre 'O adamdan hayır gelmez' dimi? :) Eğer gerçekten dediğin gibi ortada bir aşk olsaydı,maddi sıkıntılarına rağmen evlenirdin her şekilde destek olurdun.Hatta işe girip çalışmaya bile başlardın,sıkıntıları atlatabilmek için.
Ama bunları yapacağını zannetmiyorum.O yüzden,kusura bakma ama sen aşık değilsin arkadaaaaaşş..En azından adamın kendisine aşık değilsin :)