konuya müdahil olma gereği duydum...
*aşk evliliği yapmıs biri olarak eşim hiç bizaman üzerime baskı kurmadı ,istiyorsan bunu benım yada baskaları için değil kendin için istemeli ve yapmasın dedi.. k.validemler bu konuda üzerime çok gelselerde eşim hep yanıbasımda oldu ,kımseyı kararlarımı verırken karıstırtmadı.. ve ben diyorumki iyiki mantık evliliği yapmamısım iyiki sevrek evlenmişim. hoş aşk karın doyurmuyor evet ancak ben hiç bi zaman eşimin kariyeri eşimin rutbesı için evlenmedim ..benim eşim fabrikada işçide olsaydı ,belediyede çöpleride toplasaydı ben yinede evlenırdım.. mantık evliliği yapmam içinde realden brini secmem gerekti gidipte okeydeki ortimle evlenmezdim soncta

-- eşimle kültürlerimiz,bolgelerimiz ,mezheplerımız çok farkı---
şuan 3yıllık evliyim ,bu 3yıl boyunca gercekten hiç çalısmak istemedim sadece okulumu bitirip diplomalı ev hanımı olmak istedim.. eşimle evlenmeden önce zaten sürekli calıstıgım için sanırım biraz ''rahat etmek''istedim.. sonuc itibariyle cocuklugum ve gencliğim yarı burslu yarı yatılı okullarda gecti zaten ,üniv içinde part time calısmam gerekti ama yetısmıyordu param ,bursta alıyordum gerci..
calısmak kadar guzel bişey yok haklısınız ancak ben cocuklugumdan berı simitti ,mendildi biraz buyuyunce tezgahtar olarak girdim işyerlerine vs.. sonucta herkesin hayatı bir değil,herkesin hayatı 4*4lük değil.. herneyse evliliğim surecınce Rabbim bana anneliği tam olarak yasatmadı

neyse vardır bır hayır.. ben evde duramaz oldum haliyle.. orduevleri,kamplar beni avutmaz oldu ve
suan tamamen kendi isteğimle temmuzdaki yapılacak sınava girecegim.. bunu gercekten çok istiyorum..
*bir arkadasım vardı mantık evliliği yaparak yani sadece eşinin rütbesıne bakarak evlendi.. aşk yoktu zaten.. daha bunlar nısanlıyken adam bu arkadası aldatmaya basladı ve bahane olarakta dediki senın cınsel olarak yapamadıklarımı baskalarından karsıyorum!!! arkadasım hiçbişey demedi gözyumdu neyse onun için önemli olan maddi acıdan geliri yuksek olsun kariyer acısından rütbesi fazla olsun mantıgıydı.. bunlar evlendiler 2ay sonra bu arkadas eşine baskı kurmaya basladı hadi senın baba olma yasın gecıyor (aralarında 11 yas vardı) artık bebegımız olsun gibilerine.. adam istemedi , kpssyi kazanıp memur oldugunu gormeden bebegımız olmayacak demiş ,arkadasım uzgun tabi..2yıldan berı ugrasıyor memurluk sınavı için hala kazanamadı ..haliyle bebekleri olsunda çok istyior.. kocasıda cok baskı kurmus yerı gelmıs dısardan yemıs içmiş arkadasa evde ekmek alcak para bile bırakmamıs ,sonra arkadasım bunalıma gırdı depresyon ilacları kullandı vb.. --- mantık evliliğinin bu yanı kötü işte ıkı tarafta bırbırıne karsı çok acımasız.. saygı cercevesınde sevgısızlık neye yarayacak anlamadım.. evet saygı herseyın basında gelıyor ama sanki duyguları alınmıs gibi davranmalarıda bana sacma gelıyor..
* son olarak sunuda belirtmek isterim ki özellıkle buyuk sehırlerde yasayanlar için gercekten ciddi ciddi dusunmek gerek-özellıkle bekar arkadaslar-
diyelimki 2000tl maas alıyor esınız ve sız calısmıyorsunuz.. birde cocugunuz olsun ..
ev kirası 750
aylık abone aidatları (su,elektırık,dogalgaz,internet) 20+60+200+30= 310
pazar ihtiyacı haftalık 20gitse ayda , 80 yapar
gunluk 1ekmek almak 30nde ; 85kurus*30gun = 2250 eder aylık sadece
1damacana su 4 tl ila 12 tl arasında değşir marka olarak... 4tlden*4hafta=16tl ---- haftada 1 damacana su tükettiğinişzi dusunursek..
bebegınız için bebk bezi,maması, bez 50tl,mama 50 = 100 aylık
fön 7tl ,epilasyon komple 50 = 57
aylık olarak yazdıgım için diğer giderleri mesela 3aylık olanları yazmadım deterjanlar , mutfaktaki yag,şeker,tuz,cay vs.. , bebegınız ve sızın için kıyafetlerı vs..
eşinizin işe ulasımınıda sirketten varsaydım... bu aileyi vejeterjan olarak kabuıl ettim fark ettıysenız tavuk,balık ve kırmızı et yok..
sonuc olarak toplama işlemini size bırakıyorum...