Uuu en büyük hata. Sırf flört dönemi için değil, hayatının hiçbir döneminde kimseyi kendinden daha öncelikli sıraya koymamalısın yoksa seni üzerler. Sen daha kendine değer vermiyorsun ki, ona verdiğin mesaj onu kendinden daha önce tuttuğun. Adam seni neden değerli görsün?
Flört dönemi biraz daha kaçmalı kovalamalı geçmesi gereken bir dönem. Çok da cozutmadan tabi ama erkek milleti flört dönemindeyken biraz daha gizemli kızlardan hoşlanıyor. Dakikası dakikasına sana ulaşamamalı, seni merak etmeli. Hislerini tam anlamıyla bilmemeli, yani evet hoşlandığını hissettirmelisin ama bir yandan da "Lan acaba?" dedirtmelisin. Sana açılmasını bu tetikler çünkü. Her şeyini bildiği, ona direkt kendini adamaya hevesli, özverili davranan bir kızı başlarda hiçbir erkek çekici bulmaz. Keza kadınlar da öyle, hemen istekli, hevesli gözüken erkekleri çekici bulmazlar. Yani burada genel olarak yapman gereken karşındakinden ziyade kendine değer vermen, kendi önceliklerini belirlemen ve kurallarını koyman, sonrasında da "İşine geliyorsa, ben böyleyim" mesajını ona verebilmen.
Kelimesi kelimesine katılıyorum. :)
Benim o evrelerim geçti tabi, nişanlıyım artık ehehe. Ama uzun ilişkilerimde genel olarak hep böyle davrandım. Konu sahibinin anlattığı tarzda davrandığım şekil ilk sevgilimeydi, onda da aldatılmıştım.
Astoria
Kendime nasıl değer vermeye başlarım sen sanırım psikoloji ile ilişki içindeydin bana tavsiyelerin var mı
Şöyle var, yani bu aslında taktikle olacak bir iş değil ama şöyle düşün. Bu hayatta senden bir tane var, yaşayacağımız ömür belli olmayan seneler. Bu kadar kısıtlı bir zaman içerisinde neden başkalarını kendinden öne koyasın ki tamamen kendi istediklerini yapmak, kendi kurallarına göre özgürce yaşamak varken? Yani elin oğlu neden sana "Şu saatte dışarı çıkmayacaksın" diyebiliyor, bunun kararını sen verebilecek durumdayken? İlişki dediğimiz olgu iki tarafın da mutlu ve memnun olduğu ilişkidir, bir taraf kendini kısıtlanmış hissediyorsa bu ilişki olmaktan çıkar, köle-efendi ilişkisine dönüşür.
Ben çift terapistliği yapıyorum belki biliyorsundur. Orada dahi çiftlerle çalışırken "Ben" deposunu ayrı, "Biz" deposunu ayrı tutuyoruz. Ben deposu sana enerji verenler, biz deposu çifte enerji verenlerdir. Örnek: Ben deposu senin için arkadaşlarınla yemek yemek, film izlemek olabilir, erkek arkadaşının ben deposu arkadaşlarıyla çıkıp içmek, spor yapmak olabilir. Biz deponuz ise birlikte uyumak, sevişmek, seyahat etmek olabilir. Yani bir deponuz komple dolu, diğeri boş olamaz. Sen bu kişilerle bir ilişkiye başlama aşamasındayken dahi ben deponu boş tutuyorsun, doğal olarak sağlıklı bir ilişkiye başlayamıyorsun. Bu iki depoyu da dolu tutman gerekir, tek bir deponun dolu olması yetmez.
Yani kendime onun dışında da bir dünya kurmalıyım . Onun dünyasına kendimi kabul ettirmek yerine kendi dünyamda yorulduğumda onda soluklanmalıyım . Doğru mu anladım acaba
Tam değil, yani kendi dünyamda yorulduğumda soluklanmalıyım demişsin ya. Öyle değil. Sırf onun dünyası olduğunu değil, kendi dünyan olduğunu da ona göstermelisin diyeyim. İkiniz de birbirinizin dünyalarının içine girebilirsiniz ama kimse kimsenin dünyasını bozmamalı.
David Burns İyi Hissetmek kitabına başlamayı düşünüyorum .
Şöyle bir alıntı görmüştüm ;
..........
".....değerinizi sevilip sevilmediğinize göre ölçmeyin . sevgi özgüveniniz ve mutluluğunuz için bir gereklilik değildir.
sağlıklı bir öz sevgi duygusu ve yaşamın birçok alanıyla ilgili olduğunuz için insanlar sizi çekici bulurlar.
Bu mu peki acaba olay ?
Ayrıca bu kitap hakkında bir bilgin var mı işe yarar mı acaba özsaygım için
Yarar, biz danışanlara çok öneririz Dr. Burns'ün kitaplarını. "Hayatınızı Yeniden Keşfedin" i de öneriyorum ben ayrıca.
Hani mesela üstte bir arkadaş yazmış ya bemden 20 tl lik t-shirt ü bile aldı ama yeni sevgilisini boğaza karşı yemeğe götürüyor diye . O yemeğe götürülmeye layık kadın nasıl olunuyor ? o manada dedim
Onun kadinla alakasi yok, erkegin tiynetiyle alakasi var bence. Gecende, bizim isyerinden bir arkadasim beni arkadasiyla tanistirmak istedi. Adami hic gormuslugum yok ama guzel bir yere davet etti beni, cok da kibar davrandi cunku adam beyefendi. Beni daha gormeden gayet kibar davrandi. Kadinlara deger veren erkekler yok artik soyu tukendi :)
Uuu en büyük hata. Sırf flört dönemi için değil, hayatının hiçbir döneminde kimseyi kendinden daha öncelikli sıraya koymamalısın yoksa seni üzerler. Sen daha kendine değer vermiyorsun ki, ona verdiğin mesaj onu kendinden daha önce tuttuğun. Adam seni neden değerli görsün?
Flört dönemi biraz daha kaçmalı kovalamalı geçmesi gereken bir dönem. Çok da cozutmadan tabi ama erkek milleti flört dönemindeyken biraz daha gizemli kızlardan hoşlanıyor. Dakikası dakikasına sana ulaşamamalı, seni merak etmeli. Hislerini tam anlamıyla bilmemeli, yani evet hoşlandığını hissettirmelisin ama bir yandan da "Lan acaba?" dedirtmelisin. Sana açılmasını bu tetikler çünkü. Her şeyini bildiği, ona direkt kendini adamaya hevesli, özverili davranan bir kızı başlarda hiçbir erkek çekici bulmaz. Keza kadınlar da öyle, hemen istekli, hevesli gözüken erkekleri çekici bulmazlar. Yani burada genel olarak yapman gereken karşındakinden ziyade kendine değer vermen, kendi önceliklerini belirlemen ve kurallarını koyman, sonrasında da "İşine geliyorsa, ben böyleyim" mesajını ona verebilmen.
Devamı geldi mi? :)
Bir bakiyorum iste, alabilirim de almayabilirim deAdam beyefendi, akli basinda, kibar , oturakli genel olarak gostermelik degildi yani
Haneye büyük bir artı yazıldı o zaman. :)
Begendim, hic kotu degildi bence. Eglenceli ve seker de buldum, biraz sivridilli oldugu icin diger kadinlar degerini takdir etmiyormus ortak arkadasimiz oyle dediBen de sivridiliiyim lafin altina kalmam o yuzden bomba bir eslesme olacagimizi dusunmus
Valla panpa bana bu taktik isleri cok goz korkutucu ve yorucu geliyor. Insan sevdigii de gosteremeyecekse iliskinin, flortun ne anlami kaliyor? Hesapsiz kitapsiz olmak daha rahat, buyuk bir ozgurluk.
Not: Bekarim, Astoria nisanli, o yuzden beni dinlemeyin
Yoo aslında başlarda çok istekli bile değildim sonradan göstermeye başladım sevgimi baya da iyiydik yani yirmi liralık tişört için kin ve nefretle sataşıp da başkalarıyla o bar senin bu boğaz manzaralı yemekler benim yaşayacak kadar bi şey yoktuİlişkinizde çok mu fedakar veya özverilisiniz? Sevgilinizi hayatınızın merkezine koyar mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?