• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkeklerin eslerine dogum hediyesi alma gibi bir adet varmidir

Ilk doğumumda ki bundan on bir yıl evvel eşim bana o zamanın parasıyla bir milyarlık altın taktı ikinci doğumumda beş burma bîlezik taktı üçüncü doğumumda yanımda değildi beş bin lira yatırdı hesabıma doğum hediyesi olarak:) esasen ben altını çok severim elime elli lira geçse üstünü tamamlar çeyrek alırım:) şimdi kızlarımda bana çekmiş kumbaralarında para biriktirio altın alıyorlar
Bu arada altınlarım ev için bozuldu :) yeniden biriktiriyorum

Bu konuyu eşime okuttum utanmalısın dedim :53: ben iki kez ikiz doğurdum vallahi hiç altın maltın görmedim ama şükürler olsunki eşim her konuda yanımda olduğu için yardımdan başka bir beklenti içine girmedim iyikide girmemişim yoksa umma olurdum ALLAH korusun:27:

öfff millet bir tarafından element uyduruyor işte.
mevcut adetler yetmedi bir de bunlar mı çıktı şimdi?
yok öyle bir adet, ama nezaket gösterir yapar o ayrı.
bunun mecburiyeti mi olur,evlendiğinizde her adeti eksiksiz yerine getirdiniz mi allasen??

Bu konuyu eşime okuttum utanmalısın dedim :53: ben iki kez ikiz doğurdum vallahi hiç altın maltın görmedim ama şükürler olsunki eşim her konuda yanımda olduğu için yardımdan başka bir beklenti içine girmedim iyikide girmemişim yoksa umma olurdum ALLAH korusun:27:

Canım arkadaşım İnan ki mühim olan eşinin yanında olması ve huzurunuz. Biz neredeyse 12 yıllık evliyiz ama bunun nerdeyse 9 yılı ayrı geçti ve çok sorunlarımız oldu ben yavrularımı evvela Rabbim izniyle tek balına büyüttüm bir evîn hem erkeği hem kadını oldum hiç kolay değil halende öyleyim. Rabbim huzur versin cümlemize gerisi boş

Evet böyle bir adet vardır. Uydurulmuş değildir. Ben küçükken bile vardı. Nişanlım bana daha şimdiden söyler durur :)

öfff millet bir tarafından element uyduruyor işte.
mevcut adetler yetmedi bir de bunlar mı çıktı şimdi?
yok öyle bir adet, ama nezaket gösterir yapar o ayrı.
bunun mecburiyeti mi olur,evlendiğinizde her adeti eksiksiz yerine getirdiniz mi allasen??

Evlenirken bi çoğunu yapamadik kredi çekip evlendik beraber ödedik ben nekdr fedakarlık yaptiysam ailesi bi okadar birseyler koparma pesinde oldu hem düğünde hemde hala .ben hala kiyamiorm gereksz dye bicok şeyden vazgeçiyorum ama sonra düğünümde oldgu gbi pişman olurmym acaba:(( ama en önemlisi evladimin sağlıkla dünyaya gelmesi

Canım arkadaşım İnan ki mühim olan eşinin yanında olması ve huzurunuz. Biz neredeyse 12 yıllık evliyiz ama bunun nerdeyse 9 yılı ayrı geçti ve çok sorunlarımız oldu ben yavrularımı evvela Rabbim izniyle tek balına büyüttüm bir evîn hem erkeği hem kadını oldum hiç kolay değil halende öyleyim. Rabbim huzur versin cümlemize gerisi boş

Aminnn canım insallah evlatlarımız hayirli olsun sağlıkla büyüsün insallah.

Aminnn canım insallah evlatlarımız hayirli olsun sağlıkla büyüsün insallah.

Eşim yurtdışında görevli olduğu için ayrı geçti yıllarımız belirtmeyi unutmuştum yazmak istedim
Size katılıyorum yeter ki Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar versin cümlemize amin

İnsanın içinden gelen birşey bu eşler hanımları onlara dünyanın en güzel duygusunu babalığı tattırıyor hemde ne zahmetlerle gönlünden gelen eşine mutlu olsun die bir hediye alır genelde ama isteğe bağlı tabi.Ama bu adet felan değil kalkıpta ben doğum yapıcam bana hediye al demek abesk olur bana göre

Benim eşim yabancı, öyle adet madet falan bilmez doğal olarak :) ama özel günler ve durumlar onun için değerli olduğundan, oğlumun doğumunda , bana özel kendi tasarladığı bir kolye yaptırmış. Üçümüzü temsilen 3 kalp olan bir kolye.Bana kalsa hiçbirşey takılmasa da olur, sonuçta çocuğu beraber yaptık :) ben karnımda taşıdıysam, kocam da nazımı çekti :) ama o günü temsilen bir hatıra kalması da hoş olabilir . Bence eklediğim fotolarda ki kolyeler çok hoş, sadece oğlunun yada bir yüzüne eşinin , diğer tarafa oğlunun ismini yazdırabilirsin , sonra ki doğacak çocukları düşünüp boş alan bırakılırsa daha iyi olur tabi
$image.webp$image.webp$image.webp

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    3,5 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Ne biçim soru bu Allah aşkına.
Bunun adeti mi olurmuş.
Bu incelikle alakalı bişey.
Benim çevremdede var alan, ma almayanda var.
''Alması gerekir mi, almazsam rezil olmayayım'' falan hiç hoş olmayan cümleler.
Bende her beğendiğim şeyi eşime gösteriyorum laf arasında kolye, yüzük vs gibi ''bak bana doğum hediyesi bunu alabilirsin'' diye.
He ama o günkü şartlar neyi gösterir bilemem. Maddi olarak sıkışık olmayıpta almazsa, bozulurum.
Bu erkeğin maddi durumu ve ''inceliğiyle'' alakalı bişey.

hamile olduğumu tlf öğrendi akşama yüzük ve çiçek getirmişti
doğum hediyeside bileklik almıştı oğluşumada nazarlık.

Ne biçim soru bu Allah aşkına.
Bunun adeti mi olurmuş.
Bu incelikle alakalı bişey.
Benim çevremdede var alan, ma almayanda var.
''Alması gerekir mi, almazsam rezil olmayayım'' falan hiç hoş olmayan cümleler.
Bende her beğendiğim şeyi eşime gösteriyorum laf arasında kolye, yüzük vs gibi ''bak bana doğum hediyesi bunu alabilirsin'' diye.
He ama o günkü şartlar neyi gösterir bilemem. Maddi olarak sıkışık olmayıpta almazsa, bozulurum.
Bu erkeğin maddi durumu ve ''inceliğiyle'' alakalı bişey.

Hatta bak en son beğendiklerimide ekliyeyim ama 1000 tl civarı bunlar alacağından değil, laf olsun işte.

Eklentiler

• $154244.webp
    $154244.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 72
  • $154258.webp
    $154258.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 61
merhaba,

benim eşimde normalinde çok ince değildir ama arkadaş çevremizde doğumdan sonra eşlere hediye alındığını görünce sanırım oda alma gereği duydu. Bana eşimin oğlumun ve kendi adımın yazdığı kolye yaptırmıştı. :14::14:ama eve hırsız girdi ve kolyem gitti bi kaç ay sonra.:14::14:

Canım Eşim iki doğumumdada bilezik almıştı.kayınvalidemde ilk doğumumda beşibiryerde takmıştı(ilk torunuda olduğu için) ikincide sadece çocuğa takmışlardı mesela..Ama ben beklemiyordum hiç bişey çünkü kendi annemlerde böyle bir adet yoktur.Çocuğa bir hediye yapılırdı sadece.(.Üçüncüyü doğurabilsem :49: hediyelerin kralını kaparım ama :50::50:)
Böyle şeyler bir zorunluluk düşüncesiyle yapılmamalı bencede ..bide kendini zora sokmamalı ve imkan :38: var ise küçük bir hediye herzaman insanı mutlu eder.

Adet, gelenek görenekten ziyade insanın içinden gelmesiyle alakalı bir durum. Bende bir çok sevdiğim arkadaşıma doğum hediyesi götürmüştüm. eşleri alanda var almayan da.. Kayınvalidesi bilezik takanı da duydum, çeyrek takanı da pijama takım alanı da.. Bunu zorunluymuş gibi algılayıp beklenti içine girmek saçma. O insanın içinden gelen bişey.. Kurallara bağlamamak lazım.

Benim eşim normalde çok düşüncelidir.
Ama doğumda aklına gelmedi sanırım bilemiyorum
çiçekte almadı :37: onu da 2 gün yanımda refakatçi olarak kalmasına bağlıyorum.
oda da yerde yoktu.annemle kayınvalidemden dolayı.
bence hediye değilde, güzel bir çiçek bile yeterli.

Annemle babam çok şık bir bileklik almıştı.
Ex kayınvalidem inci kolye takmıştı.
Sayın ex koca ise izlemeye devam etmişti.
Bir gün birlikte gezerken bir kuyumcuda bir küpe beğendim. Kredi kartını istedim ve küpeyi aldım.
Neden dedi?
Seni zahmetten kurtardım dedim ...

Babam anneme almis. Alinir diye biliorum ben ama adet oldugundan degil icinden gelme durumu sanirim

Kızlar merhaba,
Merak ettim daha önce duymamıştım bir arkadaşımdan duydum eşi doğum sonrasi tektas almış konu arasindada kayinvalidem de kolumdaki bilekligi aldı dedi.esimde yanımdaydı bu konu geçerken esim ben bu adeti bilmiyorum annemleride biliyorsun köylü kafa almazlar duysalar gulerler bile duymasinlar dedi ama bana dusen bişey varsa istedgn bişey varsa alayim dedi.bende bu adeti bilmiyorum açıkçası arkadasimada sormadim benim içinde evladının sağlıkla dünyaya gelmesi eşimin yanimda olması alacağı hediyelerden çok daha önemli..çiçek tabiki alır hastane odasına ama bişey alması gerekirmi gerçekten .hastaneye arkadaşlar falanca gelcek insanlarin düşüncesi benim için onemli olsada bu konuda değil ama esim sizde öyle bir adet varsa rezil olmayim dedi annemlerede sormak istemedim ...gerek varmi böyle biseye sizce ?eşleriniz size hediye aldimi dogum için ve ne aldı paylasabilirmisiniz??
Ben dogum yaptığımda öyle hediye almadım zaten böyle durumlarda bana göşteriş gibi gelir eşim de sag olsun baba çok destek olmuştur dogum da en büyük hediye yanımda olmasıydı benim için siz eşim bozulur demişsiniz birşey derlerse biz çok takmayız milletin ne değini en güzel günümü bi patavatsızın yüzün den heba edemem zaten ama üzülmesin diye eşiniz bir çiçek üstünde güzel görünür bi not yaza bilir birde çikolata falan alırna bilir şöyle gösterişli bi paketle gersin ağzı kapanır zaten soran olusa da bize özel söyleyemem de kapat konuyu bazıları çok sever eşinin aldığı maydonozu çelenk yapmayıhayırkı bi dogum yapın evladınız sağlıklı hayırlı olsun inş :)
En güzel hediye bebişlerimiz

Back
X