Erkeklerin zamanla ilgisizleşmesi sorunu ve çözümleri

matahari_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
1.432
11
318
40
İstanbul
İstisnalar olsa da ilişkilerde çoğumuzun ortak dertlerinden biridir bu. Forumda da sürekli bu konuda açılmış başlıklar görüyorum. Genelde erkekler flört aşamasında ve ilişkinin başlangıcında çok ilgili oluyorlar, ama zamanla o eski heyecan kayboluyor ve yerini alışkanlık alıyor, belki de malesef bizi cepte gördükleri için ilgisizleşmeye sorumsuzlaşmaya başlıyorlar. Mesajlar atan, günde on kez arayan adamlar sonrasında aramamaya sormaya başlıyorlar. Ya da her fırsatta görüşmek isterken bir anda uzaklaşıp maç izlemeyi ya da erkek arkadaşlarıyla takılmayı tercih ediyorlar. Tabi ki bir ilişkide iki tarafın da kendi hayatı olmalı ama bunun da bir sınırı olmalı değil mi? Sonuçta biz bayanlar her zaman yeniden "kazanılmayı", biraz olsun eski ilgiyi, jestleri görmeyi haketmiyor muyuz? Bizim de bunda hatamız var tabi, bir süre sonra sevgilimizi ya da eşimizi hayatımızın merkezi haline getiriyoruz, bazen bağımlı hale geliyoruz ve onlar da bunu hissedip iyice ilgisizleşiyorlar, şımarıyorlar. Genellikle böyle durumlarda karşımıza alıp konuşmak da işe yaramıyor, hatta ters tepiyor ve iyice ilgisizleşiyorlar. Bu durumda yapılması gerekenler neler sizce, gelin burada konuşup bu soruna çözüm arayalım mı?

o arayana kadar aramamak en doğrusu tabi sabredilebilirse.arayıp buluşalım görüşelim dediğindede hemen evet denmemeli onun söylediği gün değilde başka bir güne tarih verilmeli gibi gibi bunlar böyle uzar gider:))

aslında duyguları bastırmakla olsa gerek her ne kadar zor olsa da. Çok fazla sıkmayacaksın, hani sensiz de ben yapabilirim misali. ki öyle de olması lazım bence çünkü kadınlar erkeklere nazaran daha çok yıpranıyor. 4 yıllık bir ilişkim var bu arada

Kaçan kovalanır gibi küçük hesaplarla uğraşmak yerine.

İlişkinize heyecan getirmeyi deneyin.Alışkanlıklarınızı değiştirin mesela.

Ufak şeyler bunlar her zaman buluştuğunuz mekanları değiştirin.Her zaman kullandığınız hitap şekillerinizi.

Ufak oyunlar kurgulayın aranızda.Onun çok sevdiği ama sizin sevmediğiniz bir şeyi bir kere dahi olsa onla yapmayı deneyin.

Yani onun size duyduğu ilgiyi ikinizinde hoşuna gidecek şekilde canlandırın.

Kaçmak kovalamak nereye kadar.

tabiki ilişkiler içinde jestler olacak olmazsa zaten yürümez. fakat bunlar da bir yere kadar belli süreden sonra her şey rutin gitmeye başlıyor, hele kişiler birbirinden uzak olduğunda. çevremde o kadar kız görüyorum ki resmen onsuz yaşayamaz modunda. adam da bunu bildiği için istediği gibi davranma olanağı buluyor. benim dediğim bu imkanı vermemek lazım, baştan sıkı tutmak lazım bazı şeyleri.

O konu baştan ayarlanması gereken ince bir çizgi kendini çok kaptırmamakla alakalı.

İlişkinin başından bu ayarlanmadı ise

Daha sonradan kaçıp kovalama mevzusu tutar mı bilmem.

İlgiyi başka türlü canlandırmak daha mantıklı geliyor bana.

Kaçıp kovalama gibi hesaplar ilişkiyi doğallığından çıkartıyor.

Ama sen dersen ben biraz kendimi çekeyim karşımdakine biraz fırsat tanıyayım o türlüde olur.

Peki mesela küslük durumunda ne yapılmalı, diyelim karşımızdaki erkek tabiri caizse afedersiniz ama resmen öküzleşti ve siz haklı bile olsanız küstüğünüzde kırılmanızda gönlünüzü almak için hiçbir şey yapmıyorsa? Siz haklıyken bile yine sizin aramanızı bekliyorsa? Malesef bu derece şımartabiliyoruz bazen... Bir yerde biz bayanlar ne kaybediyorsak kaybetme korkumuzdan kaybediyoruz, belki onlarda da kaybetme korkusu var ama yansıtmamayı başarıyorlar...Aslında kimseye hakettiğinden fazla değer vermemek gerek ve üstüne düşüp alıştırmamak gerek ama diyelim bahsettiğim kadar yüzsüzleşti. Aramıyor ve düzeltmek için adım atmayı her seferinde sizden beklemeye başladı. Ayrılmayı da göze alamıyorsunuz, her seferinde arayıp haklı bile olsanız özür dileyen taraf olmaktan da sıkıldınız. Böyle bir durum için önerileriniz neler olur?

vallla matahari benim benim başıma geldi ve ayrılmak istedim çok da kararlıydım öyle bir dereceye geldim ki elini dahi tutmak istemiyordum. inanır mısın o kavgamızdan sonra ve benim o şekil davranışımdan sonra bir şeyler dank etti, benim de bir şeylere dayanamayacağımı anladı. davranışları değişti.

bence çok kararlı biri olduğunu gösterdiğin sürece karşı taraf yaptığı hatayı tekrar yapma cesareti bulamaz. hani 2. şansının olmayacağının bilincinde olmalı. ben her gün ayrılıp barışan sevgililer görüyorum ya, hani artık aşık olmak değil. ilişki hastalık boyutuna gelmiş.

benimde hemen hemen böyle bir sorunum var sevgilim tam bir dengesiz ,bir gün çok ilgili bir gün çok ilgisiz vede çok yeni bir ilişki benim ki. birde üstüne üstlük bana benle yaşa dedi sizce ne yapmalıyım kızlar, 4 ay oldu sadece !!!

ben derimki kesinlikle bu kadar yeniyken onunla yaşama gibi bir hata yapma hatta ve hatta evlilik olmadan böyle birşeyi kesinlikle yapma
ilişkin daha bi boyuta ulaşmamış sonra pişman olacağın şeyler yaşamanı istemem neticede erkeklere güven olmuyor heleki birde erkek arkadaşının bu kadar dengesiz olduğunun farkındasın benim fikrim kesinlike böyle bir hata yapma derim dengesiz olduğunu bile bile
en azından iyice emin olmadan:26:

bence de kesinlikle böyle bir hataya düşme. dengesizliğinin farkındaysan da çaresini bul bence vakit geçmeden böyleleri bela falan oluyor çünkü :/

İlgisizliği yüzünden resti çektim ve o günden beri hala küsüz, 1 hafta oldu ve bir çabası yok düzeltmek için, görüşmüyoruz neredeyse 1 haftadır, aramak hiç istemiyorum, o da aramıyor, işin içinden çıkamıyorum, ne yapsam da dürtüp dikkatini çeksem? Sıkıldım bu durumdan ve onun hep benden adım beklemesinden...

sadece ilgisizleşen erkekler değilki ,ilgisizleşen kadınlar da var ,bu kadın erkek işi değil ,insan karakter işi ,kaldıki artık kadınlar daha çok aldatıyor ,eskidenmiş erkeklerin aldatması ..
flörtlükle evliliğin arasındaki fark olması ilgi kaybı alışkalnığa dönüşmesi vs değil ..
tamamen sevgi olmaması..
ben defalarca bunu söylüyorum yine söyleyeceğim..
bir çok insan seviyorum sanıyor ama aslında gerçek anlamda sevmiyor ,sevgiler artık çok gelip geçici ,sevgi değiller yani ..
her seni seviyorum diyen birbirini sevseydi dünyada boşanmalar ,ayrılıklar ,aldatmalar olmazdı..
sorun insanlarda..
insanlar gerçek sevgiyi bilmedikelri ve yaşamadıkları için bir süre sonra aslında sevgi sandıkları ama sevgi olmayan şey bitiyor ,sonrasında da ilgi kaybı ,aldatmalar başlıyor...
gerçekten seven insanın ne ilgisi azalır ne de aldatır,tam tersine evlenince daha çok bağlanır eşine buna emin olun..

Eeeee kızlar ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…