Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Arkadaşlar hepimizi çok öpüyorum. Hepinize iyi hafta sonları. Allah hepimizin işlerini rast getirsin hepimizin gönlüne göre versin.

Canım ii hafta sonları.aminnnn inşallah

Kızlar ben haftasonu yokum babamların yazlığına gideceğiz. Hepiniz kendinize iyi bakın. Pazartesi görüşürüz.opuyorumnanaktan

Dikkat et kendine hava da çok sıcak Allaha emanet olun.

melekcim beklenmeyen adetin ne zaman inşallah gelmez canım halay çekeriz senin için burada

Herkeze günaydın melek anneleri, Şehit ailelelerinin başı sağolsun. Allah peygamber sabrı versin. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Dayanılır gibi değil. Türkiyenin başı sağolsun.

kızlar selam haftasonu ben giremedim ne gelişmler var diye baktım ki sadece 2 yeni cevap gördüm son girişimden sonra herkes tatil modlarında herhalde
ben de ıstanbul'a kaçtım cımartesi günü eşimle birlikte. Pazar sabahı kahvaltıya gittk. Aynen şöyle bir durum oldu. Önümüzdeki masada 4-5 aylık bir gebe hanım (konuşmalarından duydum bir de karnı belliydi) onun önündeki masada 8-9 aylık karnı burnunda bir hanım, bizim arkamızdaki masada da yine doğurdu doğuracak bir hanım geldi.
Yani eşim de ben de (eşim belli etmemeye çalışsa da) dağıldık resmen

Canım doktorunun tavrı hiç hoşuma gitmedi direkt olarak olaya kötümser yaklaşmış oysa bizim herşeyden çok morale ihtiyacımız var. Bence o doktorla devam etme. Evet bizim diğer insanlara göre kalp krizi geçirme ya da felç riskimiz birazcık daha fazla olabilir ama ben Ege Üniversitesinin Genetik Bölümüne sonuçlarımla gittiğimde bana Türkiye'de yoldan rastgele çevirdiğin her 100 kişiden 50'sinde kan pıhtılaşması olduğunu ve çoğunun bunu farkında olmadan hayatlarına devam ettiğini hatta sağlıklı doğumlar yaptığını, eğer her kan pıhtılaşması olan kalp krizi geçirseydi ya da felç olsaydı etrafta sağlam insan kalmayacağını bunları kafaya takmamam gerektiğini söylemişti. Genetik sonuçlarında sayısal değer olmaz homozigot ya da heterozigot olur. Homozigot tam mutasyona uğramış demek, heterozigot kısmi mutasyon hatta çoğu doktor heterozigot mutasyonları ciddiye bile almıyor. Mutasyonların içinde en zararsızı MTHFR mutasyonları bu mutasyonlarda vücut doğal yollardan folik asit depolayamadığı için hamileliğinden önce ve hamileliğin süresince yüksek doz folik asit takviyesi yapman gerekiyor. En ağır mutasyon ise Faktör V, sende bu var ama heterozigot olduğun için çok etkili değil korkmana gerek yok. İğne kullanmaktan korkma benim mutasyonlarım çok ileri düzeyde olmadığı için bazı doktorlar iğne kullan dedi bazıları gerek yok dedi bense iğne kullanmak için neredeyse doktorlara yalvardım çünkü içim öyle rahat edecek. Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez de iğnelere başladım. Daha şimdiden karnım mosmor oldu ama inan bebeğine faydalı olduğunu bildiğin için hiç acı bile hissetmiyorsun. Kan pıhtılaşması çoğu insanda tekrarlayan düşükler halinde kendini gösteriyor, biz onlara göre daha şanslıyız çünkü kan pıhtılaşmasına rağmen hamileliğimizi belli bir düzeye kadar sürdürmeyi başarmışız şimdi tedavimizin sayesinde inşallah sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alacağız. Yarın Onur Bey'den randevu aldım izlenimlerimi sana yazarım.

Mapcım denize girdim ama doktorlar deniz temiz olduğu sürece girebilirsiniz diyorlar. Güneşte de fazla kalmadım zaten 50 faktör koruma kremiyle güneş şemsiyesi altında oturdum. Korkutma beni yaaa zaten herşeyden korkar oldum dur bari şu sıcaklarda birazcık serinleyeyim.

Canım benim o hamileler bebekler her zaman bizim etrafımızda vardı da eskiden farkında bile olmuyorduk şimdi ise her yerde gözümüze ilk çarpan şey koca göbüşlerle, minik bebişler. İnşallah sen de bir gün o kahvaltılara kucağında ya da karnında bebeğinle gideceksin. İşte o zaman bu kadar üzmeyecek seni onları görmek. İnşallah o günler gelecek arkadaşım, hep birlikte onun için dua ediyoruz.

Yarın akşamüstü doktordan randevu aldım, içimde bir sıkıntı var ya kötü birşey derse, ya keseyi göremezse vs. aklımdan bir sürü şey geçiyor çok korkuyorum. Çarşamba günü Mete'nin ölüm yıldönümü çok garip duygular içindeyim. Hamileyim diye sevinsem mi, Mete için üzülsem mi bilemiyorum.Şu an sevincimi de üzüntümü de net olarak hissedemiyorum. Sevinirsem Mete'ye haksızlık ediyormuşum gibi geliyor, üzülürsem bebeğime haksızlık ediyormuşum gibi geliyor. Oğlumu çok özledim.

Mapcım denize girdim ama doktorlar deniz temiz olduğu sürece girebilirsiniz diyorlar.
premeteciğim seni tebrik ediyorum saygı ile eğiliyorum :))) Kolayca gebe kalıyorsun diye bu kadar rahat olma arkadaşım. Amacım kesinlikle korkutmak değil. Ama hiçbirşey olmasa enfeksiyon kapma riski var denizden zaten sen de biliyorsun. Güneş koruma faktörü ultraviyolenin teratojenik etkisini önler mi? Bilmiyorum. Benim bir doktorum ilk üç ayda güneşte kalmanın sakıncalı olduğunu defalarca vurgulamıştı.

Ah canım hiç rahat olmadığıma emin olabilirsin. Biliyorsun benim eşim de doktor o da benim denize girmemde hiçbir sakınca görmedi ama içime kurt düşürdün yarın doktora gidince şu deniz ve güneş meselesini de soracağım.

merhaba melek anneleri nasılsınız?
bizde düğün yaptık geldim bende kırmızılarda geldi yokmuş bişey yani koktum bende sakın beni yanlış anlamayın istemediğimden değil çooook istiyorum olsa keşke öyle bişey ama bu ay korktum çünkü ayağım dişim falan derken bu ay ilaç çok kullanmıştım onunn için korkmuştum yani
kızmayın bana sakın o yüzden neden istemedin diye

bu arada geçenlerde rüyamda bu psikolojiyle 4 tane çocuğum olmuş üçüz üçü erkek bir tanede onların yanında kız vardı kızımı kaybetmişim oğlanlar yaşıyodu sizce nasıl bir rüya Rabbim hayırlara çıkarsın

Hoşgeldin canım. Dediğin gibi bu ay hamile olmaman hayırlı olmuş, o kadar ilaca rağmen hamile kalsaydın tedirgin olurdun. Önümüzdeki aya inşallah. Gördüğün rüya da yaşadığın korkuların eseri. Bebeklerin olmuş ama yine kızını kaybetmişsin belki de kızının yerine başka bir kız bebeği koymak istemediğin için yine rüyanda kız bebeğini kaybettiğini görmüşsündür.

ewet canım zaten hep o korkumda vardı ya zaten yoksa öye keşke brden oluverse bebiş ama işte ilaçlardan dolayı çok korku vardı içimde hep ona bağlardım Allah korusun bişey olsa.canım inan ben kızım için kurduğum hayallerin hiçbirini gerçekleştiremedğim için tekrar bir kızım olmasını istiyorum çok ama rüyamda gördüğüm sanki kendi kızım dı hep öyle hissetim.

Limburg haftasonu yazmışsındır diye bekliyordum ama yazmamışsın. Test yaptın mı, ne durumdasın? Hadi güzel haberini bekliyoruz canım.

Mapcım önceden dikkatimizi çekmeyen bu durum gözümüze sokulur gibi koca bir şamar misali suratımıza iniyo inan bana bu yüzden sokağa çıkasım yok sahil burnumun ucunda oğlumla bu yaz kurduğum hayallerim yarım kalışım yüzünden çıkamıyorum çok fazla çok zor geçecek korkuyorum

Premetecim nolur böyle düşünme metenin yıldönümü olması aslında anne üzülme ben yanında olmasamda göremesende beni kardeşim yanında dünyadaki mutluluğun yaşama umudun hayatın var burda diyo sana çok güzel bir hediye gönderdi Rabbim sana nolur üzülme şükrettiğini biliyorum bu üzüntün geldikçe aklına sadece şükret yavrunun varlığına ve hayırlısyla kavuşmak için dua et kendini meteyi ve minik kuzunu üzme eğer üzülürsen mete ye haksızlık edersin ki çok sevinmelisin bunu sonuna kadar hakeden bir yüreğe sahipsin İnşallah doktordan da güzel haberler vereceksin bize kese de görünecek hiç merak etme dualardasınız her zaman :Saruboceq:

Bu arada yine korlar düştü yüreklere Rabbim şehitlerimizi Peygamberimize komşu eylesin şehitlik mertebesine eriştirsin inşallah Rabbim sabır ver ailelerine

limburg haftasonu yazmışsındır diye bekliyordum ama yazmamışsın. Test yaptın mı, ne durumdasın? Hadi güzel haberini bekliyoruz canım.

cnm mrb nasılsın?ben nısanın 10nda,mayısın 16sında adet oldum sanırım 35gunde bır dongum ama genede dayanamadım 18nde test yaptım negatıf hala olmayınca bugun yıne yaptım coooooook sılık bır cızgı var gıbı gozukuyor yanı ancak kafamı karıstıran sey su kı ıkısını aynı marka almadım keske oyle yapsaydım.cunku dıorum acaba ıkıncı yaptıgım yanı bugun yaptıgımın bazı testlerde yerı bellı oluyormusya acaba oylemı oldukı dıorum karısıgım yanı

limburgcum bence gebesin bugün ayın 21 i adetin gecikmiş ve testte silik de olsa ikinci çizgiyi görmüşsün. Kendini strese sokmadan ama gebe olma umudunu da taşıyarak yarın kan ver inşallah gebesindir.

Mapcım bunu bıze okulda ogretmıslerdı algıda secıcılık dıye bırsey.senın ılgın alakan neyde ıse onu bulup secıyor ınsan dıkkatını cekıyor.bız ıkı yıl once bır araba almıstık sankı bız almadan once o arabadan pek gormuyordum sonra cokca gormeye basladım.gecen yıl evımızı aldık pencere kapı degısıcektı sonra perde alacagım zamanda oyle oldu her yerde pvc seylerı ıncelemeye basladım arabayla gecerken bıle evlerın kapı modellerını cerceve renklerını perdelerını ıncelemeye basladım hep dıkkatımı onlar cekıordu ama ben yapılması gereken hersey yapılınca ıste kapı perde camlar artık hıc ılgımı cekmıyor bakmıyorum bıle yanı cok uzattım ama malesef senın gıbı sımdıde hep hamıle bayanlar kucuk bebısı olanlar hemen onlar gozume takılıyor yanı arkadaslarımızın dedıgı gıbı bu seyler hep vardı zaten ama bızım yogunlugumuz bunlara degıldı canım bılıorum cok zor oluyor ama mecburuz bunlarla hep karsılasıcaz ınsallah tez zamanda hamıle kalıp cocugumuzu saglıkla sıhhatle hayırlısıyla zamanaında kucagımıza alalım ınan cocugumuzu severken bunların hıc bırı canımızı acıtmıycak

limburgcum bence gebesin bugün ayın 21 i adetin gecikmiş ve testte silik de olsa ikinci çizgiyi görmüşsün. Kendini strese sokmadan ama gebe olma umudunu da taşıyarak yarın kan ver inşallah gebesindir.

canım bılemıorum ya cok karısıgım aslında gecıktı dıyebılırmıyım onuda bılmıorum cunku nısan 10 mayıs 16 olarak hesaplarsak yarın olmam gerekıyor sankı allahım ınsallah o coooook sılıktı olsa gordugum sey ınsallah testın zaten bellı olan yerı degıldır ınsallah hamılelıgın ısaretıdır ne olur dualarını eksık etmeyın gecen yıl da bu ayın 22sınde hamıle oldugumu ogrenmıstım ogluma ınsallah oyleyımdır ama umutlanıp yıkılmak ıstemıyorum cok zor toparlanıyorum sonra canım ya

Premetecım ıcındekı huzursuzluklardan kurtul cok zor ama metecıgının kardesı ıcın mecbursun ayakta saglam durmaya ne guzel bak yıldonumunde kardesını yolladı mevlam sana uzulme bak ben senın oglunu hem meleklıge layık gordum hemde senı bekletmeden kardesını de karnına koydum dıye

kolay degıl tabıı kucagımıza alana dek hep korkuyla gecırıcez cunku herkesın kaldıramayacagı cok zor seyler yasadık ama umudunu yıtırme allah bu kez hayırlısıyla mutlu sona ulastıracak ınsallah canım

bu arada yine korlar düştü yüreklere rabbim şehitlerimizi peygamberimize komşu eylesin şehitlik mertebesine eriştirsin inşallah rabbim sabır ver ailelerine

amaın canım ınsallah bızım bıle yureklerımız yandı aılelerının durumu ne haldedır kımbılır allahım bol sabır versın onlara ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…