Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

hakkında ahyırlısı olsun canım boşver takma kafana ameliyatını ol rahim dinlensin sonra devam edersin

hayırlısı bende merak ediyorum ama sağlıklı olması daha önemli tabi.oğlumun ölüm günü kardeşininde nasip olursa cinsiyetini öğrenecem bakalım hayırlısı...

tabiki bizim için sağlıklı olması zamanında doğması daha önemli ama ister istemez merak ediyorum cinsiyetini

senin doktorun erkenden söylüyo galiba ben 11 haftalıkken gittiğimde söylemedi bende sormadım inşallah öğrenirsin hayırlısıyla canım...
çok korkuyorum valla ağlama krizi tutuyo beni aynı şeyleri yaşıcam diye psikolojim berbat...

senin doktorun erkenden söylüyo galiba ben 11 haftalıkken gittiğimde söylemedi bende sormadım inşallah öğrenirsin hayırlısıyla canım...

ben kızımda 10 haftalık öğrendiğimi sanıyodum şimdi kağıtlara baktım 11 haftalıkmış göstermemişti amakemik yapısından kız demişti ultrasonu da çok güzel

nebileyim eburcu korkuyorum benim canım kıymetli biraz diyeceksinki nasıl normel dogum yaptın zor oldu canımdan can gitti öyle oldum 2 ay daha kendi haline bırakalım dedi inşallah gerek kalmadan hamile kalırım artık ikiz üçüz bebekler yasaklandı tek embriyo koyuluyormuş...
sordum doktorumda bayılacak kadar bir şey yok dedi rahim filmi gibi deegil dedi ama rahim filmdede aynı şeyleri söylemişti çıglıklarımı eşim kapının önünden duymuştu zor geçti yürüyemedim bile oyüzden korkuyorum ..
smear testi yaptırdım hiç birşey duymadım aldım dedi şaşırmıştım..

Ben rahim filmide çektirdim o acı dayanılmaz. Ama aşılama aynı smear gibi. O yasaklanan tüp bebekte transfer ama aşılamada yasak koyamıyorlar çünkü yumurta geliştiriliyor gelişen yumurta sayısı 1 den fazla oluyor sonra çatlatılıyor ve rahime spermler yerleştiriliyor. O esnada kaç yumurta döllenirse o kadar bebişin oluyor. Bazılarında 1 bazıların da 2 ya da 3 ve yada fazla yumurta. Hakkında hayırlısı olsun inşallah. Tabi belki geliştirilen yumurta sayısını sınırlı tutuyorlardır bilemiyorum. Ben yaptıralı 1,5 seneyi geçti

Son düzenleme:
ben kızımda 10 haftalık öğrendiğimi sanıyodum şimdi kağıtlara baktım 11 haftalıkmış göstermemişti amakemik yapısından kız demişti ultrasonu da çok güzel

Maşallah, sağlıklı olsun gerisi öenmli değil ama genede Allah bütün annelerin gönlüne göre versin. Hayırlı evlat versin.

eburcu dediğin gibi rahim filmi çok zormuş, benim bir arkadaşım ağrı şokuna girdi bir de onu rahmi tersmiş daha ağrılı oluyormuş öyle olunca. Bulantı kusma tansiyon düşüklüğü baygınlık yaşadı. Onun için rahim filmi yaptıracaklara tavsiyem hafif anestezi verilince ağrısız oluyormuş, o şekilde yaptırın kızlar psikolojik acılarımız olduğu için bedenen de daha duyarlıyız bizler.
evrimsus canım kendinizi hazır hissetmeden çıkacağınız yoldan zaten hayır gelmez. Doğru zaman gelince özellikle sen anne olarak tam hazır hissettiğinde uğraşın bence. Yaşın da 30 un altında ise hiç korkma canım.
Premete keseyi görmüşsün inşallah pıtpıtları da duyarsın. Seni deniz güneş konusunda eleştirdiğim için bana kızmamışsındır inşallah. Ama yazmıştım zaten ben kendi gebeliklerimde de ileri derecede obsesif davrandım. Benim yapım bu. Bugün bir mucize gebe kalsam değil denize girmek aklımdan bile geçirmem. Ama tabii herkesin benim gibi düşünmesini bekleyemem. Herkes kendi düşüncesine göre kararını verir ve uygular.
aabeyazmelek senin facebooktaki resmin kızının mezarındaki biliyor musun beni nasıl ağlattı? C,ğer,me oturdu remen. Şu anda da ağlıyorum. Eşim bebeklerimizin mezarını cep telefonuna çekip kaydetmiş ben bakamıyorum bile. Melek annesi olmayan bilemezzz...

Mapcım ben sana kızar mıyım hiç. Senin her zaman benim iyiliğimi istediğini biliyorum. Ben hamileliğimi o kadar obsesif geçirmek istemiyorum. Sonuçta acaba düşecek mi, erken mi doğacak, yine sorun çıkacak mı diye çok stresli bir hamilelik geçiriyorum bir de öyle yaptım, böyle yapmadım vs. diye diye başka şeyleri de bu stresime eklemek istemiyorum. Doktora denizi sordum hamilelikte denize girmenin hiçbir sakıncası yok, bugüne kadar hiçkimse denize girdi diye bebeğini kaybetmemiştir ama sen gebelikte sabıkalısın olur da bebeğin düşerse acaba denize girdimde mi oldu diye kendini yiyip bitirirsin, hayatın boyunca bir daha denize giremezsin dedi. Düşük riskin ortadan kalksın o zaman biraz daha rahat olabilirsin dedi. Sanırım ilk trimestirde bir daha denize girmeyeceğim. Tavrımı yanlış anlama bu rahat tavrımın kolay hamile kalmakla, zor hamile kalmakla bir ilgisi yok. Sonuçta 3 kere hamile kalmış olabilirim ama benim de kucağım hala boş ve bu bebeği de kaybetmekten deli gibi korkuyorum ama bu sefer benim kurallarımla oynayacağız. Hamileliklerimde yaptığım hiçbir şeyin bana stres kadar zarar vermediğini düşünüyorum ve bu hamileliğimde hayatımdaki stres faktörlerini mümkün olduğunca en aza indirmeye, beynimi ve vücudumu bu hamileliğin normal bir hamilelik olduğuna, benim de diğer hamilelerden bir farkım olmadığına inandrımaya çalışıyorum.

premeteciğim inşallah stresten sıkıntıdan uzak rahat bir hamileleik ve doğum süreci ile bebişine kavuşursun. Buna karar veremen ve uygulaman güzel ama dediğim gibi karar kişinin kendi kontrolünde olmayan bir şey rahat olmak, kendini teskin etmek, sakinleştirmek, stresten arındırmak bazıları için (ben mesela) o kadar basit olmayabiliyor. Bu yapı meselesi.
Tüp bebek olsaydı gebeliğin, binbir emeklerle yıllar sonra elde edilmiş bir gebelik olsaydı, hem de melek annesi olarak yine de denize girer miydin ?
Bence kolay ya da zor gebe kalmakla ilgisi var. O durumları yaşayan arkadaşlar benim ne demek istediğimi anlarlar.

Beyazmeleğin facebook taki resmine nasıl bakıyorsunuz ben de merak ettim. Buarada benim facebook um yok ama.

Canım önce facebooka üye olman gerekiyor. Map sen de mi facebookta melek anneleri grubuna üyesin.

Ben geçen sene gebeliğimi öğrendikten sonra denize girdim ama iki defa kramp geçirdim. Ama ben hiç bir zaman tüp bebek yaptım ya da ikiz bebek annesiyim diye kendimi farklı görmedim, normal bir gebe gibi davrandım hatta hamile değilmişim gibi davrandım. Okar güzel geçiyordi ki herşey normal, bebişler iyi, sağlık problemim yok. Evde iş yaptım, temizlik yaptım, kadın tutmadım, evi boyattım, eve doğal gaz yaptırdım, inşaat ile uğraştım. Ama gel gör şimdi okadar pişmanın içim o kadar içim yanıyor ki hep kendime kızıyorum. Bilemedim oğluşlarımın, kendi canımın kıymetini diye. Bu acı tarifsiz bir de üstüne üslük suçluluk duygusu cok yakıyor canımı.
Şimdi çevremdeki hamileleler tek gebe, normal gebelik hiç bir problem yok, 4.- 5. ayın da zorla doktor raporu alıp evde istirahat ediyor, keyfine bakıyor, nazlı nazlı yürüyor, yorıuldum diyor, bende ah salak kafam diyorum içimden. Son pişmanlık fayda etmiyor, en acısı bu olayda kendini kusurlu görmek. Bu ebediyen taşıyacağım bir vicdan azabı.
Diyeceğim o ki Allah izin verirse bir daha hamile kalırsam denize girmeyi bırak, yerden bir çöp kaldırmam. Ancak bebeğimi ve kendi keyfimi düşünürüm gerisi boş, iş hayatıda boş. ışten bile rapor alacağım. ınşallah. Tut kadın iş yapsın. Ya da evi .... götürsün umrumda değil. Yavrumu kucağıma alayım hayırlısıyla inşallah.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…