Ben geçen sene gebeliğimi öğrendikten sonra denize girdim ama iki defa kramp geçirdim. Ama ben hiç bir zaman tüp bebek yaptım ya da ikiz bebek annesiyim diye kendimi farklı görmedim, normal bir gebe gibi davrandım hatta hamile değilmişim gibi davrandım. Okar güzel geçiyordi ki herşey normal, bebişler iyi, sağlık problemim yok. Evde iş yaptım, temizlik yaptım, kadın tutmadım, evi boyattım, eve doğal gaz yaptırdım, inşaat ile uğraştım. Ama gel gör şimdi okadar pişmanın içim o kadar içim yanıyor ki hep kendime kızıyorum. Bilemedim oğluşlarımın, kendi canımın kıymetini diye. Bu acı tarifsiz bir de üstüne üslük suçluluk duygusu cok yakıyor canımı.
Şimdi çevremdeki hamileleler tek gebe, normal gebelik hiç bir problem yok, 4.- 5. ayın da zorla doktor raporu alıp evde istirahat ediyor, keyfine bakıyor, nazlı nazlı yürüyor, yorıuldum diyor, bende ah salak kafam diyorum içimden. Son pişmanlık fayda etmiyor, en acısı bu olayda kendini kusurlu görmek. Bu ebediyen taşıyacağım bir vicdan azabı.
Diyeceğim o ki Allah izin verirse bir daha hamile kalırsam denize girmeyi bırak, yerden bir çöp kaldırmam. Ancak bebeğimi ve kendi keyfimi düşünürüm gerisi boş, iş hayatıda boş. İşten bile rapor alacağım. İnşallah. Tut kadın iş yapsın. Ya da evi .... götürsün umrumda değil. Yavrumu kucağıma alayım hayırlısıyla inşallah.
Eburcucum lütfen kendini suçlayıp da acına acı katma canım. Bunu yaşamak bizim kaderimizde varmış. Sen bebeklerini vücudun ikiz gebeliğe uygun olmadığı için kaybettin, bu durumda belki hamileliğinin başından beri yatsan bile yaşananları önlemek mümkün olmayacaktı. Bundan sonraki hamileliğinde tabi ki daha dikkatli olcaksın, önceliğin kendin ve bebeklerin olacak, herşey çok farklı olacak ama şu an için geçmişi düşünüp kendini üzmenin sana da onlara da bir faydası yok. Keşke hayatımızda keşkeler olmasa ama maalesef keşkesiz bir hayat da yok. İnşallah bundan sonra hayatımızda keşkelerimiz yerine iyi kilerimiz olur.
Mapcım ben sana kızar mıyım hiç. Senin her zaman benim iyiliğimi istediğini biliyorum. Ben hamileliğimi o kadar obsesif geçirmek istemiyorum. Sonuçta acaba düşecek mi, erken mi doğacak, yine sorun çıkacak mı diye çok stresli bir hamilelik geçiriyorum bir de öyle yaptım, böyle yapmadım vs. diye diye başka şeyleri de bu stresime eklemek istemiyorum. Doktora denizi sordum hamilelikte denize girmenin hiçbir sakıncası yok, bugüne kadar hiçkimse denize girdi diye bebeğini kaybetmemiştir ama sen gebelikte sabıkalısın olur da bebeğin düşerse acaba denize girdimde mi oldu diye kendini yiyip bitirirsin, hayatın boyunca bir daha denize giremezsin dedi. Düşük riskin ortadan kalksın o zaman biraz daha rahat olabilirsin dedi. Sanırım ilk trimestirde bir daha denize girmeyeceğim. Tavrımı yanlış anlama bu rahat tavrımın kolay hamile kalmakla, zor hamile kalmakla bir ilgisi yok. Sonuçta 3 kere hamile kalmış olabilirim ama benim de kucağım hala boş ve bu bebeği de kaybetmekten deli gibi korkuyorum ama bu sefer benim kurallarımla oynayacağız. Hamileliklerimde yaptığım hiçbir şeyin bana stres kadar zarar vermediğini düşünüyorum ve bu hamileliğimde hayatımdaki stres faktörlerini mümkün olduğunca en aza indirmeye, beynimi ve vücudumu bu hamileliğin normal bir hamilelik olduğuna, benim de diğer hamilelerden bir farkım olmadığına inandrımaya çalışıyorum.
Acım çok depreşti gene.
seni çok iyi anlıyorum keşke iş falan yapmasaydım denize girmeseydim bebeklerim yaşasaydı diye düşünüyosun ama öle değil işte kendini boşuna suçlama ben denize içim giderek baktım girmedim öle ağır işlerde de kadın tuttum yapmadım yatmadım ama işte yapmadım ne oldu gene aynı sonuş ne yaparsan yap olacak olanın önüne geçilmiyo kaderimiz buymuş
kızlar siz facebookta melekler kulübündenmi görüşüyonuz...bende sizleri merak ediyorum açıkçası...
Evet canım bazılarımız facebookta da arkadaşız (ben, Özlemimsin, Beyazmelek,Sinannuray, Angelhope, Limburg, Seblev, Anneoluncaa, Kayra42, Melek76), melek anneleri grubuna da üyeyiz. Senin de facebook hesabın varsa melek annelerine gel orada meleklerimizin adından zaten bizi tanırsın. Ama Özlemimsinin, Sinannurayın, Limburgun, Angelhope'un orada da fotoğrafı yok. Kızlar fotoğraf koysanıza profillerinize.
PREMETE canım inşallah ogün güzel haberler alırım acımı bastırmak için.allahıma şükürler olsun şuan içimde bir parçam olmamış olsaydı muhakkak daha zor geçerdi ama bebişlerimiz bize teselli olarak gönderildi.tekrar başımız sağolsun.
BENGİSU82 saol canım allahım ferahlık nasip etsin dediğin gibi psikoloji bozuk olunca insan kurup kaldırıyo işte allahım karnımızdakileri kucağımıza nasip etsin inşallah.
AABEYAZMELEK canım bende oğlumda aşılama yaptırmıştım 450 ilaçlar tutmuştu 500de aşılalama.
ÖZLENEN canım gözün aydın bebiş iyiymiş allahım kucağına almayı nasip etsin inşallah.yeterki bebişler iyi olsunda biz hertürlü ilacı yiyelim...
aabeyazmelek evet canım yine aynı tedavi. Daha önceki hamileliğimde böyle olmuştu. İnşalah tutar bu seferde.
nebileyim eburcu korkuyorum benim canım kıymetli biraz diyeceksinki nasıl normel dogum yaptın zor oldu canımdan can gitti öyle oldum 2 ay daha kendi haline bırakalım dedi inşallah gerek kalmadan hamile kalırım artık ikiz üçüz bebekler yasaklandı tek embriyo koyuluyormuş...
sordum doktorumda bayılacak kadar bir şey yok dedi rahim filmi gibi deegil dedi ama rahim filmdede aynı şeyleri söylemişti çıglıklarımı eşim kapının önünden duymuştu zor geçti yürüyemedim bile oyüzden korkuyorum ..
smear testi yaptırdım hiç birşey duymadım aldım dedi şaşırmıştım..
Ben rahim filmide çektirdim o acı dayanılmaz. Ama aşılama aynı smear gibi. O yasaklanan tüp bebekte transfer ama aşılamada yasak koyamıyorlar çünkü yumurta geliştiriliyor gelişen yumurta sayısı 1 den fazla oluyor sonra çatlatılıyor ve rahime spermler yerleştiriliyor. O esnada kaç yumurta döllenirse o kadar bebişin oluyor. Bazılarında 1 bazıların da 2 ya da 3 ve yada fazla yumurta. Hakkında hayırlısı olsun inşallah. Tabi belki geliştirilen yumurta sayısını sınırlı tutuyorlardır bilemiyorum. Ben yaptıralı 1,5 seneyi geçti
eburcu dediğin gibi rahim filmi çok zormuş, benim bir arkadaşım ağrı şokuna girdi bir de onu rahmi tersmiş daha ağrılı oluyormuş öyle olunca. Bulantı kusma tansiyon düşüklüğü baygınlık yaşadı. Onun için rahim filmi yaptıracaklara tavsiyem hafif anestezi verilince ağrısız oluyormuş, o şekilde yaptırın kızlar psikolojik acılarımız olduğu için bedenen de daha duyarlıyız bizler.
evrimsus canım kendinizi hazır hissetmeden çıkacağınız yoldan zaten hayır gelmez. Doğru zaman gelince özellikle sen anne olarak tam hazır hissettiğinde uğraşın bence. Yaşın da 30 un altında ise hiç korkma canım.
Premete keseyi görmüşsün inşallah pıtpıtları da duyarsın. Seni deniz güneş konusunda eleştirdiğim için bana kızmamışsındır inşallah. Ama yazmıştım zaten ben kendi gebeliklerimde de ileri derecede obsesif davrandım. Benim yapım bu. Bugün bir mucize gebe kalsam değil denize girmek aklımdan bile geçirmem. Ama tabii herkesin benim gibi düşünmesini bekleyemem. Herkes kendi düşüncesine göre kararını verir ve uygular.
aabeyazmelek senin facebooktaki resmin kızının mezarındaki biliyor musun beni nasıl ağlattı? C,ğer,me oturdu remen. Şu anda da ağlıyorum. Eşim bebeklerimizin mezarını cep telefonuna çekip kaydetmiş ben bakamıyorum bile. Melek annesi olmayan bilemezzz...
Beyazmeleğin facebook taki resmine nasıl bakıyorsunuz ben de merak ettim. Buarada benim facebook um yok ama.
28mavi 2,5 ay oldu evet 2 gün önce doktoruma gitim kontrole rahmin eski halini almış problem yok dedi. Zaten benim bebeğimi kaybetme nedeni plesantanın erken ayrılmasıymış başka problem yokmuş. İnşalah tutar canım
premete senle ikimizin resimleri var özlenende koymuyor bir tane daha arkadaş var resim koyan ama ben onu tanımıyorum burdanmı oda sendede kayıtlımı premete..
Allah gönlüne göre versin canım. Ben beklemeye karar verdim. Bugün bir dra daha gittim. O da 6 aydan sonra folik asite başla ve ondan sonra korunmayı bırak dedi. Ben şimdi kendimi yeni bir hamileleliğe hazır hissetmiyorum. Ben öğretmenim şöyle yaz tatilini rahat rahat geçireyim. Dün sabah 5.30da uyudum ancak. O kadar kafama takıyorum ki anlatamam. Eşim de hiç hazır değil. Benim ağlamalarımdan bebek muhabbetimden felaket sıkıldı. Böyle yapacaksak sakın hamile kalma ben çocuk falan istemiyorum diyor. Sürekli tartışıyoruz zaten bıktım vallahi. İyi ki siz varsınız da burada rahatlıyorum. Bana sen yaşadıklarını anlatmaktan zevk alıyorsun bile dedi. Ne zevk ama.......:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?