Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

İyi günler evlilik yıl dönümün kutlu olsun. Benimde 23 hazirandaydı ama cigerim öyle yanıyorki hiç bir şeyi hatırlamıyorum. İçimden hiç birşey yapmak gelmiyor. Sanki oğlumun vefat ettiği o günde kaldım. Ordan çıkmaya gücümde yok. Bütün dermanım kesildi. Hayattan hiç bir tat almaz oldum. günleri nasıl geçirdiniz arkadarşar. Benim günlerim geçmiyor. Ya kusura bakma yıl dönümünü bile unutunca efkarlandım inşallah önümüzdeki sene çocuk özlemi çeken bütün annelerin duaları şu mübarek günlerde kabul olurda çocuklarını kucaklarına alırlar.Amin.....

Nurpal Allah sabır versin çok zor. Bak hiç birimizin acısı geçmedi hep aynı, ama bu acıyla yaşamayı öğrenmeye çalışıyoruz. Sabredeceğiz. Allah inşallah sabrımızın mükafatını verecek.

Beni rahatsız edersen savcılığa suç duyurusunda bulunacağım de. Ayrıca suç duyurusunda da buluna biliyorsun. Bir dilekçe yeter seni arayanı hemen tespit ediyorlar.

Beni rahatsız edersen savcılığa suç duyurusunda bulunacağım de. Ayrıca suç duyurusunda da buluna biliyorsun. Bir dilekçe yeter seni arayanı hemen tespit ediyorlar.

canım değişik numaralar akşam arayanla konuştum tel çekmedi kapandı buğünküne dedim ben vermedim evliyim rahatsız etme kapattım bakalım daha başka arayanlar olurmu tv de geçiyo başka başka kişiler arar

Sanada hayırlı Cumalar canım. Teşekkürler inşallah seneye Allah hepimizn kucağını doldursun, yüzünü güldürsun. Allahım hepimize hayırlı evlatlar versin. Aminnnn.

herkese hayırlı cumalar canlarrr...
EBURCU canım evlilik yıldönümün kutlu olsun...bebişsiz geçen seneler bitsin inşallahhhh hepimiz için...

Canım Premete daha önceki sayfaları okumaya çalışıyorum ama iyice aklım karıştı. Önceden bir liste yapılmış. Bir sürü evladını kaybeden anne var. Allah cc dünya üzerinde evlat acısı yaşayan bütün annelerin yüreklerine ferahlık, dayanma ve sabretme gücü versin. Orada onların kaç tanesi hamile haçtanesi doğum yaptı kafam karıştı. Yada ruh durumum iyi olmadığı için okuduklarımı tam algılayamadım. Bana bununla ilgili bilgin varsa verebilirsen çok sevineceğim. Hem tekrar hamile kalmak istiyorum hemde çok korkuyorum. Belki bu annelerin çoğunun evlatlarına kavuştuğunu öğrenmek beni tekrar cesaretlendirir. ınşallah listede bulunan bütün annelerin duaları kabul olmuş ve çoğu evlatlarına kavuşmuşlardır. Birde benim hiç bir porblemim yokken 35+1 haftada erken doğum sezeryan oldum. 3 gün sonrada bebğimi kaybettim. Listedeki çogunda erken doğum sebebi olarak kanda pıhtılaşma yazılmış. Bunu nerden biliyorlar veya bu testi önceden yaptırmışlar mı. Bende de bu yüzden mi erken doğum oldu doğrusu merak ettim. Bu test nerelerde nasıl yapılıyor. Sen yaptırdın mı nerde yaptırdın. Dikkatimi çeken bir diğer hususda sezeryandan sonra en az 6 ay ile 1 sene beklenmesi gerkiyor ama melek76 4. aydan sonra çalışmalara başlayarak 5,5 ay sonra hamile kalmış. Sezeryandan sonra böyle 4 ay sonra hamile olupta sorunsuz bir şekilde evladına kavuşan kaç kişi var. Bana bazen beklemek çok zor geliyor hemen hamile kalayım 4 ay 6 ay 1 sene sonra hamile kalsamda fark etmeyecek hamileliğim boyunca 9 ay bu evladımada mı birşey olacak korkusunu yaşayacağım. Şimdiden bile yaşıyorum. Herşey Allah cc. taktiri yaşayacaksa öylede yaşar böylede yaşar diyorum. Ama bazende ya bir şey olursa yeterince beklemediğim için mi oldu diye kendimi iyice kötü hissedersem diye korkuyorum. Ya zaman geçtikçe yüreginde alev alev yanan bu yangın biraz olsun hafifliyor mu yoksa hep böyle alev alev yanacakmıyım. Çok soru sordum cevaplarsan sevinirim. Sitede evlat acısını yaşamış bütün annelerden canı gönülden iyi haberler bekliyorum.

Son düzenleme:
hepinize iyi hafta sonları arkadaşlar, mutlu huzrlu bir hafta sonu geçirelim inşallah. Herkezi öptüm

Canım saol hepimize Allah cc. sabır versin. Zaman herşeyin ilacıdır derler zaman geçsede gerçekten bu acı hiç hafiflemiyor mu. Yüreğimin derinliklerinden alev alev yanıyorum. Bazen öyle yanıyorum ki yere göge sıgamıyorum o anı anlatamam. Sizlerde aynı duyguları hisleri yaşadınız mı yoksa ben mi abartıyorum. Tarif etmesi çok zor anca yaşayan bilir. Canım birde hem hemen hamile kalmaktan korkuyorum hemde hemen hamile kalmak istiyorum. Sezeryan oldum. 4. aydan sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum. Sence acele etmemelimiyim.

İnşallah en yakın zamanda sapığından kurtulursun.

Canım inşallah herşey yolunda gider. Kusura bakmazsan sana bir soru soracağım bende bebeğimi erken doğum ile kaybedeli 2 ay bile olmadı. Önceki sayfalarda okuduklarımdan yanlış anlamadı isem sen de bebeğini erken doğumla kaybetmişsin. Ama erken doğum sebebine stres yazmışsın. Bu iletinde de hamileliğin için iyne kullanacağını yazmışsın. Bu kullanacağın iyne kanda pıhtılaşma için verilen iynelerden mi. Kanda pıhtılaşma için verildi ise kanda pıhtılaşma olduğunu nereden öğrendin. Bu tesleri doktor mu yaptırıyor. Yanlış anlama bende demi kanda pıhtılaşma var da bebeğimi erken doğumla kaybettim. Genellikler bu tesleri anne karnında aniden ölen bebeklerin annelerinden istiyorlarmış ama bende işi şansa bırakmak istemiyorum. İnternette 1 aydır dolaşırken dikkatimi çekti. Erken doğum sebebi olarak genellikle kanda pıhtılaşma yazmışlar. İkinci hamileliğimde de aynı şeyleri yaşamamak için soruyorum. Cevap veririsen seviniri. İyi günler.

öğleden beri aramıyo bakalım inşallah daha aramazlar canım abartmıyosun bu acının tarifi yok imkansız kolaymı evladımızı canımızı kaybettik çok zor allah hepimize sabır versin

Yalnış anlamadı isen önceki okuduğum sayfalar dan sen nerdeyse bebeğini kaybedeli 6 ay olmuş ve bu acının aynı şekilde mi devam ettiğini söylüyorsun. Peki bu günlerini nasıl geçirdim. Dışarıya bile zorunlu olmadıkça çıkmaz oldum.Evde kendi kendime takılıyorum.İnanırmısın ev işlerini de iyice saldım.İçimden hiç birşey yapmak gelmiyor.Bunlar normal mi sence

kızlar ben de faceda melek annelerine arkadaşlık isteği gönderdim. İnşallah yanlış olmamıştır. Baktım ama tanıdık kimse yoktu. Pek fazla kullanmıyorum fotoğraf eklemeyi de bilmiyorum zaten. Ama öğrenirim zamanla.

merhaba kızlar nasılsınız?
bende dün okudum burda yazılanları giremedim ama hemen faceden gruba katıldım haberiniz olsun ama benim face olmadığı için görümcemle birlikte kullanıyorum ondan katıldım haberiniz olsun bi kaçınızı da tanıdım.

Canım iki arkadaşımız doğum yaparak sağ salim bebeklerine kavuştular 9 tane de hamilemiz var ve her ay hamilelerimize yenilerinin ekleneceğine inanıyorum. Ben her çarşamba bebeklerimiz, hamilelerimiz ve müstakbel hamilelerimiz listesini güncelliyorum oradan görebilirsin. Hatırlatarak seni üzmek istemem ama seni neden 35. haftada sezeryana aldılar, ne problem olmuştu ve 35. hafta gerçekten bebeğin yaşaması için çok iyi bir hafta sen neden bebeğini kaybettin. Hepimiz farklı nedenlerle erken doğum yaptık (kan pıhtılaşması, enfeksiyon, rahim ağzı yetmezliği vs.), bazılarımızın bebekleri anne karnında öldüğü için ölü doğum yaptılar. Benim mesela 24. haftada plesanta kaynaklı bebeğim beslenememeye başladı ve 29. haftada sezeryan olmak zorunda kaldım. O zaman bende kan pıhtılaşması olduğunu bilmiyordum, oğlumu kaybettikten sonra yapılan genetik araştırmalarda çıktı. Bence sen kendini biraz topalayınca bir riskli gebelikler uzmanına git, o sana yapılması gereken bütün testleri yaptıracaktır ve gerekli araştırmalar tamamlanmadan hamilelik düşünme. Melek76 sezeryandan 5,5 ay sonra hamile kaldı ve hiçbir problem yaşamadan bebeğini kucağına aldı, sweetbaby de sezeryandan 4,5 ay sonra hamile kaldı şu an 13. haftasında. Bana doktorlar hep 1 sene bekle dediler ama bence 6 ay iyidir hem o zamana kadar gerekli araştırmaları da tamamlamış olursun. Şu an beklemek istemediğini biliyorum ama senin de dediğin gibi yeteri kadar beklemediğin için sonradan daha çok üzülmektense birazcık sabretmek daha iyi. Herkesin bünyesi farklı olduğu için sezeryandan sonra toparlanma süreleri de farklı oluyor. İçindeki yangına gelince sana bu yangın geçecek, zaman geçtikçe kendini daha iyi hissedeceksin demeyi çok isterdim ama maalesef bu yangın hiç geçmiyor hatta yeniden hamile kalsan, bebeğini kucağına alsan bile geçmiyor. Sadece şu an bebeğinin öldüğünü kabullenemiyorsun, bu şekilde yaşamak istemiyorsun zamanla bu gerçeği ve ölüm karşısındaki çaresizliğini kabulleniyor ve bu gerçekle yaşamaya alışıyorsun. Bakma dışarıya karşı yüzümüz gülüyor, dışarıdan bakan hiçkimse böyle büyük bir acı yaşamış olduğumuzu anlamaz ama emin ol hepimizin içi hala kan ağlıyor. Ben oğlumu kaybedeli bir sene oldu, onu düşünmeden geçen tek günüm yok. Yeniden hamile kalmak sadece bizlere yaşamak için bir sebep veriyor, içimizde yeniden yaşama isteği uyandırıyor. Hatta hamile kalmaya gerek yok birgün bunu geçekleşeceği umudu bile bizi ayakta tutmaya yetiyor.Şu an çok zor günler yaşadığını biliyorum, evladını hasretini ömür boyu gönlünde taşıyacaksın ama şu gününden daha iyi olduğun günlerin de gelecek o zamana kadar Allah sabrına sabır katsın.

evet canım ocakta kaybettim kızımı 5 ay oldu ama benim için hala ilk gün gibi heran onu düşünüp ona ağlıyorum hayellerini kuruyorum çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayorum ailemin baskısıyla çıkıyorum ancak ev işlerine gelince evde benden başkaları olmasa yemek bile yapmam o derece bunların hepsi normal senin acında çok taze bende senin gibiydim belki hamile kalırsam biraz sakinleşirim diyodum ama olmuyo insan hep kaybettiğini istiyo imkansız olsada kızımı istiyorum işte ama doğunca daha farklı olabilir herşey o yüzden sende 6 ay dolunca korunmayı bırak ne kadar korkarsak korkalım yeniden denemek zorundayız sende sanırım benim gibi erken doğumun sebebini öğrenemedin ve merak ediyosun inşallah istediğin sonuca ulaşırsın en azından yeni bebeklerinde sorun yaşamazsın

Canım yazdıkların için teşekkür ederim. Annem bile beni anlanıyor kimin anlamasını bekleyeyimki. Ben okumuş aklı başında Allah cc inanan birisi olarak bunları böyle yapmam normal değilmiş. Benin ne çabuk tekrar eski hayatıma dönmemi bekleyebiliyorlar ki eskisi gibi olabilirmiyim onuda bilmiyorum. Gerçekten ne büyük bir imtihandan geçiyoruz. Allahım bizlere sabır dayanma gücü ver yarabbim. Bu acının böyle sürmesi beni korkuttu. Bu acıyla yaşamaya nasıl alışacağım ne olur bana bu konuda yardımcı olun. Aynı duyguları yaşadığınız için tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Neden erken doğum yaptığım konusunda da bilgim yok doktoruma gitmek istemiyorum. Çünkü onun ihmali olduğunu düşünüyorım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…