Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canım aabeyazmelek evin hayırlı olsun. Yeni evinde güzel günler geçirmen ve yavrunu kucağına almayı nasip etsin Allah cc.

Canım ozlenen2010 saol bende tekrar hamile kalmadan yapılması gereken bütün tesleri yaptırmak istiyorum. Planlı bir hamilelik olup bütün planlarını doğacak yavrum için yapıp elin boş kalınca birden bire boşluga düşüyorsun. Neyse bundada vardır bir hayır. Allah cc. hepimize yardım etsin. İyi doktorlarla karşılaşalım, hamileliğimizi stressiz geçirelim ve 9 ay büyük bir özlemle beklediğimiz yavrumuzu kucağımıza alalım inşallah.

Canım bazı şeylerin önüne geçemiyoruz. İyneyi kulanıpta bebeğini kaybedenler olduğu gibi iyne kullanması gerekipte bunu bilmeyen bayanlar bebeğini kucağına almak nasip oluyor. Tıpın çaresiz kaldığı durumlar çok fazla bunu doktorlarda kabul ediyor. Allah cc. iyi doktorlarla karşılaşmayı nasip eder inşallah. Bende tekrar aynı acıyı yaşamaktan çok korkuyorum. Ama yapabileceğim birşey yok. Erken veya geç hamile kalsamda değişen birşey olmayacak korkularım ancak bebeğimi sağ sağlim kucağıma alınca geçecek. İnşallah hep beraber bu günleri görürüz.

Canım senin adına çok sevindim. İnşallah sonuna kadar hiç problem yaşamadan hamileliğini tamamlarsın ve bizlere umut olursun

Canım Allah cc. hepimize dayanma gücü versin. Gerçekten ne güzel ifade etmişsin yaşanan duyguları. İnşallah bende hayata karıştığım günleri görürüm. Zaman öyle zor geçiyorki anlatamam sanki hiç ilerlemiyor. Günler çabuk geçsin hemen hamile kaldığım günleri göreyimdiyorum sonra ondanda korkuyorum yine aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum ve hamile kalmaya cesaret edemiyorum. Ama yavrumuzu kucağımıza almak istiyorsak da bu korkularla baş etmemiz gerekiyor. Bu cesaret bir geliyor bir gidiyor. Kendimi tanıyamıyorum artık. Allah cc. hepimizin yardımcısı olsun.

geçecek nurpalcığım eli mahlum geçecek zaman ama önemli olan gelecek yeni günlerin bize mutluluk getirmesi. Rabbim melek annelerine acı günler göstermesin inşallah.

Allah ne yazdıysa o olacak ama ben de çok korkuyorum. Hamileliğm çok problemsizdi dr kontrolüne gidip de yaşamadığını öğrenince mahvoldum. O kadar problemsizken böyle oldu diyorum şimdi bir de kan pıhtılaşması var. Ne olacak bilmiyorum artık. Öyle ya da böyle Allah'ın dediği olur.
Ceynuurcuğum güzel günler görecek miyiz gerçekten. Buna canı gönülden inanmak istiyorum ama ne yazık ki inancımı kaybettim. Hayatımdaki her şey ters gidiyor. Bu hep böyle devam edecekmiş gibi geliyor.

Map canım ya evle aslında hiçbir ilgisi yok yaşadıklarının nerede olursan ol aynı şeyleri yaşayacaktın. Ama değişiklik güzel oluyor. İnşallah en kısa zamanda gönlüne göre bir ev bulursun. Evtaşımaktan bahsetmişken annemler de haftaya ev taşıyacak. Düşündükçe çok üzülüyorum. Yazık annem kaç yaşına geldi hala kirada oturuyor. Hep bir göz odam olsun benim olsun derdi ama olmadı.

Başın sağolsun canım. Benimde erken doğum hikayem seninkine benziyor, çok az gelen kanlı bir akıntı dönüşü olmayan bir yol. Çok uğraştım, hastanede de yattım ama olmadı. Allahın takdiri doktorda bir yere kadar. Bazı şeyler kader, basiret, nasip kısmet ne dersen de. Olmayınca olmuyor, olacaksa yoktan var oluyor işte. Ben de kendimi, doktoru herşey suçladım ama çevremde o kadar çok olay yaşayanları görüyorum ki. Hamileliğinin başından itibaren kanaması olan, erken doğum tehdidi yaşayan 3 santin açıklıkla bir arkadaş 38. haftada nurtopu gibi doğurdu çocuğunu. Allah bağışların yavrusunu. Allah hepimize sabır versin, yavrularımızın kardeşleri kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Canım acıların çok normal. Ne acılar çektim tarifi yok, halada eski ben değilim. Normale dönmedim yani, alıngan, sorunlu bir tip oldum çıktım. Artık herşey beni ağlatıyor. Gülmek zaten istemiyorum. Hayat anlamsız geliyor, yaşamak zor geliyor, hep aklımda yavrularımın kardeşine sahip olma düşüncesi. Benim 5 ay boyunca kalbimde fiziksel bir acı oldu sanki kalbime sürekli elektrik veriyorlardı hep kalbim sızladı, işte yeni yeni sızının sıklığı azalıyor ama hiç beklemdiğim anda hep o acıyı hissediyorum. Pisikolağa gittim. Kar etmedi. İste herkezin süreci farklı ama emin ol hepimizin acısı var. Acımız geçmiyor benim için geçmeyecek sağdece bu acıyla yaşamayı öğreniyoruz o kadar.

geçecek nurpalcığım eli mahlum geçecek zaman ama önemli olan gelecek yeni günlerin bize mutluluk getirmesi. Rabbim melek annelerine acı günler göstermesin inşallah.

senin söylediklerine canı gönülden katılıyorum. Gelecek günlerin bize bu günlerimizi unutturması ve mutlulık getirmesi. Allah cc. hepimize dayanma gücü ve tekrar hamile kalma cesareti versin. Bir daha da böyle bir acı yaşamayalım.

Doğru söylüyorsun canım kaderin önüne geçilmiyor. Bizim evlatlarımızın ömürleribu kadar mış elden ne gelir. İnşallah bir daha böyle acı yaşamayız. En yakın zamanda hayırlısı ile yavrularımızı kucağımıza aldığımız günleri görürüz.

Nurpalcım anlattığın doğum öyküne göre sende kan pıhtılaşması olmayacağını düşünüyorum. Bilinmeyen bir nedenden dolayı doğumun başlamış, normal şartlarda bu gibi durumlarda doğumu bekletmeye çalışırlar zaten bir hafta daha beklese miyadında doğum olacakmış ama demek ki bebekte hayati tehlike başladığı için hemen doğuma almayı tercih etmişler. Bebebeğinin doğum haftası, kilosu çok iyiymiş yaşamaması çok büyük şanssızlık olmuş. İnsan ne yaparsa yapsın bazı şeylerin önüne geçemiyor, kader kısmet yazgı ne dersen de alnına yazıldıysa yaşamak zorunda kalıyorsun. Tekrar hamile kalmadan önce iyi bir doktora giderek kontrolden geçmen iyi olur. Ayrıca bebeğinin kaldığı hastaneden ölüm nedeniyle ilgili detaylı bilgi almaya çalışın. O haftadaki bir bebeğin sadece solunum yetmezliği yüzünden öleceğini sanmıyorum. Allah tekrarından korusun, kısa zamanda meleğinin kardeşine kavuşmayı nasip tesin.

Herkeze günaydın Melek Anneleri, Allah işlerimizi rast getirsin, iyi bir hafta geçirmeyi nasip etsin inşallah.

Nasılsın peremete, hamişlik nasıl gidiyor. Sağlığın yerindedir inşallah. Kalp atışlarını nezaman duyacağız inşallah.

İyiyim Eburcucum sağol sen nasılsın. Hamişlik iyi gidiyor pek bir sıkıntım yok, bulantım falan da yok sadece biraz tedirginlik var, içimdeki beni korkutan sese sus demekle uğraşıyorum. Çarşamba günü doktor kontrolüm var. O gün 7. haftadan gün almaya başlayacağım, biraz erken oluyor kalp atışlarını duyabilir miyiz bilmiyorum, inşallah duyabiliriz de biraz rahatlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…