NURPAL Senin hamileliğin çok programlı olmuş canım. Benimki tam bir süprizdi. Dr başka bir rahatsızlığım için kontrol günü vermişti. O gün dra gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. Ben folik asit kullanamadım yani. Neyse bebeğimi 28. haftada kaybettim. Araştırmalar sonucunda kan pıhtılaşması çıktı. 3 ayı geride bıraktım. Acım hep aynı hiç azalmıyor. Bütün işlerimi, yapmam gerekenleri yapıyorum. Ama aklım hep bebeğimde. Bu dünyadan geçtim artık diyorum. Bundan sonraki hamileleik için çok hevesliydim. Yeni gittiğim dr hamileliğinde iğne kullanacaksın yine de sağlıklı bir bebekle hasataneden çıkmanı garanti edemem dedi. Tekrar bu acıyı yaşamak istemiyorum. Biraz erteleyeceğim yani. Ama her şey olacağına varıyor. Rabbim güzel şeyler yazsın.
kızlar ben buğün doktora gittim aşırı derecede ağrılarım vardı bebekle ilgili hiç bi problem yok şükür rabbime ama biraz hareketli geldi baan kıpır kıpırdı cuma günü cinsiyeti belli olacak ense kalınlığı ölçüleçek inşallah bundan sonrasıda güzel bi şekilde ilerler
Canım Allah cc. hepimize dayanma gücü versin. Gerçekten ne güzel ifade etmişsin yaşanan duyguları. İnşallah bende hayata karıştığım günleri görürüm. Zaman öyle zor geçiyorki anlatamam sanki hiç ilerlemiyor. Günler çabuk geçsin hemen hamile kaldığım günleri göreyimdiyorum sonra ondanda korkuyorum yine aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum ve hamile kalmaya cesaret edemiyorum. Ama yavrumuzu kucağımıza almak istiyorsak da bu korkularla baş etmemiz gerekiyor. Bu cesaret bir geliyor bir gidiyor. Kendimi tanıyamıyorum artık. Allah cc. hepimizin yardımcısı olsun.nurpal arkadaşım başın sağolsun. Doğum haftan ve bebeğin kilosu çok iyiymiş. Ciğer geliştirci iğne vurulmamış olsa bile bu haftada bu kiloda doğan bir bebek hiç kuvöze girmeden anne kucağına veriliyor genellikle. Ama mutlaka başka bir sorun vardı. Ya bir enfeksiyon oldu ya da kalp problemi falan vardı. Tanısı ile ilgili sana tam bir bilgi vermemişler anladığım kadarıyla. Ama şunu söyleyeyim sana açıkça. Bu senin yaşamakta olduğun süreci aynen bizler de yaşadık. Acın taze iken herkese karşı öfkeli oluyorsun. Özellikle de doktora. Hepimiz buradaki hemen hemen bütün melek anneleri doktorlarında şikayetçi ben de dahil. Ama sonuçta bu öfke ve suçlama yine seni yıpratıyor kendi kendini yiyorsun. Onlara hiçbirşey olmuyor. Gerçekten üzüldüklerine bile emin değilim. KIsacası söylemek istediğim doktor suçlu hatalı bile olsa elimizden gelen birşey yok. Şu an durumu kabullenemiyırsun ama zaman geçtikçe bu öfken ve reddedişin azalacak ama acın hep kalacak. Benim ilk meleğim 2 yıl 1 ay önce ikiz meleklerim de 6.5 ay kadar önce gittiler. Acım aynı tek fark hayata karıştm. Çalışıyorum. İnsanlarla konuşuyorum, gülüyorum. Lakin içimde kocaman bir boşluk aklımda hep meleklerim...
Allah ne yazdıysa o olacak ama ben de çok korkuyorum. Hamileliğm çok problemsizdi dr kontrolüne gidip de yaşamadığını öğrenince mahvoldum. O kadar problemsizken böyle oldu diyorum şimdi bir de kan pıhtılaşması var. Ne olacak bilmiyorum artık. Öyle ya da böyle Allah'ın dediği olur.Canım Allah cc. hepimize dayanma gücü versin. Gerçekten ne güzel ifade etmişsin yaşanan duyguları. İnşallah bende hayata karıştığım günleri görürüm. Zaman öyle zor geçiyorki anlatamam sanki hiç ilerlemiyor. Günler çabuk geçsin hemen hamile kaldığım günleri göreyimdiyorum sonra ondanda korkuyorum yine aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum ve hamile kalmaya cesaret edemiyorum. Ama yavrumuzu kucağımıza almak istiyorsak da bu korkularla baş etmemiz gerekiyor. Bu cesaret bir geliyor bir gidiyor. Kendimi tanıyamıyorum artık. Allah cc. hepimizin yardımcısı olsun.
Ceynuurcuğum güzel günler görecek miyiz gerçekten. Buna canı gönülden inanmak istiyorum ama ne yazık ki inancımı kaybettim. Hayatımdaki her şey ters gidiyor. Bu hep böyle devam edecekmiş gibi geliyor.Gerçekten çok doğru hislerimizi en iyi anlatan cümleleri kurmuşsun 'Acımız aynı ama hayata karıştık.' Gerçekten de mecburuz hayata karışmak için yoksa kendimizden çok şey kaybederiz psikolojimizden özellikle , iyi olmak zorundayız : evliliğimiz için, gelecek güzel günler için...
beyazmelek arkadaşım yeni evin hayırlı olsun. Uğur getirsin sana. Yeni bir sayfa açılsın hayatında. Meleğin sana kardeşini bu evde gönderecek belki. Sağlıkla bebeğini bu eve alıp getireceksin kucağında.
Ben de evlendiğimden beri 5 yıldan uzun süredir aynı evdeyaşıyorum. Bu evde hep acı gördüm. Üç yavrımı bu evde yaşarken kaybettim. Hep aklımda başka bir ev var. Ama istediğimiz gibi bir yer bulamadık. Güzel de bir ev aslında ama bana uğursuz gibi geliyor.
Premete canım teşekkür ederim umarım tuttuğun o listeden birgün bizlerde hayırlısı ile çıkarak sağlıklı sıhatli uzun ömürlü evlatlarımızı kucağımıza aldığımız günleri görürüz. Hamile kalmadan önce idrar kan smear tahlillerini yaptırarak 3 ay öncesinden folik aside başlayarak isteyerek ve bekleyerek hamile kaldım. Üçlü tamama yüksek çıkınca amniyosenteze kadar yaptırdım. 30. haftada 3-4 gün kanamam oldu. Doktorum o zaman bile yeterince ilgilenmedi evde dinlen geçer dedi. Bazen neden doktorumu değiştirmedim diyorum. Ama o zamandan sonra gittiğim başka doktorda benimle yeterince ilgilenmiyecek diye başka doktorada gitmedim. 35 bitti 36 dan gün aldığım gün kasık ağrıların oldu evde geçer diye gitmedim. Geçmeyince 2. gün doktoruma gittim herşey normal birşey yok dedi evde dinlen dedi. O gün akşamı saat 1 de kanamam oldu. hastaneye gittim. Doktor sabah geldi ve benim açıklığıma baktı 3cm açıklık var doğum başlamış dedi. Dormal doğum yapabilirsin dedi. Ben kardeşimin ilk doğumunda bebeği vakumla aldıkları ve kardeşimin iyileşmesi çok zor olduğunu gördügüm için normal doğumdan çok korktuğumu söyledim. Ve beni sabahın köründe hemen apar topar sezeryana aldı. Zaten normal doğum yapsam bebeğimi doğumda kaybedecektim büyük bir ihtimalle. Çünkü doğumdan yarım saat sonra sevk edildi. Yanımda annemden başka kimse yoktu. Çünkü ben doğum için hastaneye gitmemiştim. Daha zamanım olduğu için kimseyede haber vermedim. Eşimde yurtdışındaydı erken olunca oda gelemedi. Ve sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim. Bebeğimin gelişimi iyiydi kilosu 2500 gr üstündeydi hiç bir problemi yoktu. Bebek doğduktan sonra bebeğimi yarım saatin içinde apar topar Ankaraya sevk ettiler. Kayınpederim ambulansa son anda yetişmiş. Kardeşim kayınpederim ambulansla ankaraya dışkapı yenidoğan yoğunbakım ünitesi hastanesine gittiler. Hastanenin çocuk doktoru oraya sevk etmiş diğer hastanelerde yer bulamamış heralde ama doktor bizi özele yönlendirseydi onuda yapardık o anda hiç kimsenin aklına gelmemiş doktora bıraktık yani. Ama yanlış yapmışız. Erken doğan bebekler için yenidoğan bakım ünitelerindeki koşullar çok önemli onu şimdik daha iyi anlıyorum. Herşey öyle ani geliştiki bebeğimi daha iyi yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye neden göndermedik diye hala içim içimi yiyor. İlk gün çocuğunuz iyi yarın taburcu olacak büyük bir ihtimalle dediler. Ertesi gün aniden oğlum kötüleşmiş artık orasını Allah cc bilir ne oldu orada bilmiyorum. Benim bebeğimin yanında olan bebeğin soyadıda bizimki ile aynıymış tesadüfe bak ve o bebek çok kötüymüş iyi taburcu edeceğiz dedikleri oğlum birdenbire ertesi gün fenalaştı dediler ve bir sonraki gün kötü haberi aldık. Doktorumada kızıyorum bir gün önce hastaneye ağrım var diye geldiğimde bana enfeksiyon vadır belki diye ne idrar ne kan tahlili yapmadı. Beni eve gönderdi hastaneye yatırmadı. Bebeğin cigerleri için ciger geliştirici ilacı bile yapmadı. Dogumu durdurmaya bile uğraşmadı. Bu bebek için yenidoğan yoğun bakım ünitesi gerekli olabilir bu ilde yok siz yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan büyük bir hastanede doğum yapsanız daha iyi olur diye bizi uyarmadı bile. İşini yaptı bitti. Sonra kusura bakma böyle olmasını istemezdim dedi ama iş işten geçti. Benim bebeğim yoktu artık. Anlayacağın büyük bir talihsizlik mi desem kaderimde bu var mış bunu öyle yada böyle yaşamam mı gerekiyormuş desem oğlumum ömrü 3 günlük müş mü desen Yani anlayacağın ne desem boş. Olan oldu ve ben acımla kalakaldım. Erken doğumun nedeninide bilmiyorum. O hastaneye doktorada gitmek istemiyorum. Ankaraya yakın bir ilde oturuyorum. Ankarada riskli gebeliklerde iyi bir doktor arıyorum bildiginiz iyi bir doktor tanıyorsanız banada bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Allah cc. bizlere dayanma gücü ve sabır versin. Bizim ve ikinci bebeğimiz için en hayırlısı ne zaman ise o zamanda hamile kalalım ve sonu sağlıklı sıhatli uzun ömürlü evlatlara kavuşmak olsun inşallah.
Canım saol hepimize Allah cc. sabır versin. Zaman herşeyin ilacıdır derler zaman geçsede gerçekten bu acı hiç hafiflemiyor mu. Yüreğimin derinliklerinden alev alev yanıyorum. Bazen öyle yanıyorum ki yere göge sıgamıyorum o anı anlatamam. Sizlerde aynı duyguları hisleri yaşadınız mı yoksa ben mi abartıyorum. Tarif etmesi çok zor anca yaşayan bilir. Canım birde hem hemen hamile kalmaktan korkuyorum hemde hemen hamile kalmak istiyorum. Sezeryan oldum. 4. aydan sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum. Sence acele etmemelimiyim.
ceynur hoşgeldin sendemi melek annesisi allahım güc versin sabır versin ..
Ceynuurcuğum güzel günler görecek miyiz gerçekten. Buna canı gönülden inanmak istiyorum ama ne yazık ki inancımı kaybettim. Hayatımdaki her şey ters gidiyor. Bu hep böyle devam edecekmiş gibi geliyor.
Mecburen pozitif olmak zorundayız , inancımızı kaybetmemeliyiz, yoksa olumsuzluk olumsuzluğu getiriyor. Ben de senin gibi bir an karamsarlaşıyorum ya da her zaman ağlıyorum dışarıdan gülüyor gibi görünüyorum ama gözyaşlarımı akıtmadan ağlıyorum gülümsüyorum ama içten içe ağlıyorum aslında , sadece ben biliyorum.Bana bakanlar bunu anlayamıyorlar.Ama geleceğe dair ümitli olmalıyız güzel şeyler düşünelim ki güzel şeyler yaşayalım inşallah
geçecek nurpalcığım eli mahlum geçecek zaman ama önemli olan gelecek yeni günlerin bize mutluluk getirmesi. Rabbim melek annelerine acı günler göstermesin inşallah.
Başın sağolsun canım. Benimde erken doğum hikayem seninkine benziyor, çok az gelen kanlı bir akıntı dönüşü olmayan bir yol. Çok uğraştım, hastanede de yattım ama olmadı. Allahın takdiri doktorda bir yere kadar. Bazı şeyler kader, basiret, nasip kısmet ne dersen de. Olmayınca olmuyor, olacaksa yoktan var oluyor işte. Ben de kendimi, doktoru herşey suçladım ama çevremde o kadar çok olay yaşayanları görüyorum ki. Hamileliğinin başından itibaren kanaması olan, erken doğum tehdidi yaşayan 3 santin açıklıkla bir arkadaş 38. haftada nurtopu gibi doğurdu çocuğunu. Allah bağışların yavrusunu. Allah hepimize sabır versin, yavrularımızın kardeşleri kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Ceynuurcuğum güzel günler görecek miyiz gerçekten. Buna canı gönülden inanmak istiyorum ama ne yazık ki inancımı kaybettim. Hayatımdaki her şey ters gidiyor. Bu hep böyle devam edecekmiş gibi geliyor.
Mecburen pozitif olmak zorundayız , inancımızı kaybetmemeliyiz, yoksa olumsuzluk olumsuzluğu getiriyor. Ben de senin gibi bir an karamsarlaşıyorum ya da her zaman ağlıyorum dışarıdan gülüyor gibi görünüyorum ama gözyaşlarımı akıtmadan ağlıyorum gülümsüyorum ama içten içe ağlıyorum aslında , sadece ben biliyorum.Bana bakanlar bunu anlayamıyorlar.Ama geleceğe dair ümitli olmalıyız güzel şeyler düşünelim ki güzel şeyler yaşayalım inşallah
Ne güzel anlatmışsın insanların bizi anlamadığını hatta benim gibi bebeğini kaybeden tanıkların bile üzerinden öyle zaman geçtiği için beni onlar bile anlamıyorlar inanamıyorum bizde ileride bize sorduklarında bu günleri hatırlamıyacakmıyız gerçekten. Bunu hatırlamamak için en yakın zamanda hayırlısı ile yavrularımızı kucağımıza almayı hayırlı bir şekilde büyütmeyi Allah cc. bizlere nasip eder inşallah. Güzel günlerimiz yakındadır inşallah
Premete canım teşekkür ederim umarım tuttuğun o listeden birgün bizlerde hayırlısı ile çıkarak sağlıklı sıhatli uzun ömürlü evlatlarımızı kucağımıza aldığımız günleri görürüz. Hamile kalmadan önce idrar kan smear tahlillerini yaptırarak 3 ay öncesinden folik aside başlayarak isteyerek ve bekleyerek hamile kaldım. Üçlü tamama yüksek çıkınca amniyosenteze kadar yaptırdım. 30. haftada 3-4 gün kanamam oldu. Doktorum o zaman bile yeterince ilgilenmedi evde dinlen geçer dedi. Bazen neden doktorumu değiştirmedim diyorum. Ama o zamandan sonra gittiğim başka doktorda benimle yeterince ilgilenmiyecek diye başka doktorada gitmedim. 35 bitti 36 dan gün aldığım gün kasık ağrıların oldu evde geçer diye gitmedim. Geçmeyince 2. gün doktoruma gittim herşey normal birşey yok dedi evde dinlen dedi. O gün akşamı saat 1 de kanamam oldu. hastaneye gittim. Doktor sabah geldi ve benim açıklığıma baktı 3cm açıklık var doğum başlamış dedi. Dormal doğum yapabilirsin dedi. Ben kardeşimin ilk doğumunda bebeği vakumla aldıkları ve kardeşimin iyileşmesi çok zor olduğunu gördügüm için normal doğumdan çok korktuğumu söyledim. Ve beni sabahın köründe hemen apar topar sezeryana aldı. Zaten normal doğum yapsam bebeğimi doğumda kaybedecektim büyük bir ihtimalle. Çünkü doğumdan yarım saat sonra sevk edildi. Yanımda annemden başka kimse yoktu. Çünkü ben doğum için hastaneye gitmemiştim. Daha zamanım olduğu için kimseyede haber vermedim. Eşimde yurtdışındaydı erken olunca oda gelemedi. Ve sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim. Bebeğimin gelişimi iyiydi kilosu 2500 gr üstündeydi hiç bir problemi yoktu. Bebek doğduktan sonra bebeğimi yarım saatin içinde apar topar Ankaraya sevk ettiler. Kayınpederim ambulansa son anda yetişmiş. Kardeşim kayınpederim ambulansla ankaraya dışkapı yenidoğan yoğunbakım ünitesi hastanesine gittiler. Hastanenin çocuk doktoru oraya sevk etmiş diğer hastanelerde yer bulamamış heralde ama doktor bizi özele yönlendirseydi onuda yapardık o anda hiç kimsenin aklına gelmemiş doktora bıraktık yani. Ama yanlış yapmışız. Erken doğan bebekler için yenidoğan bakım ünitelerindeki koşullar çok önemli onu şimdik daha iyi anlıyorum. Herşey öyle ani geliştiki bebeğimi daha iyi yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye neden göndermedik diye hala içim içimi yiyor. İlk gün çocuğunuz iyi yarın taburcu olacak büyük bir ihtimalle dediler. Ertesi gün aniden oğlum kötüleşmiş artık orasını Allah cc bilir ne oldu orada bilmiyorum. Benim bebeğimin yanında olan bebeğin soyadıda bizimki ile aynıymış tesadüfe bak ve o bebek çok kötüymüş iyi taburcu edeceğiz dedikleri oğlum birdenbire ertesi gün fenalaştı dediler ve bir sonraki gün kötü haberi aldık. Doktorumada kızıyorum bir gün önce hastaneye ağrım var diye geldiğimde bana enfeksiyon vadır belki diye ne idrar ne kan tahlili yapmadı. Beni eve gönderdi hastaneye yatırmadı. Bebeğin cigerleri için ciger geliştirici ilacı bile yapmadı. Dogumu durdurmaya bile uğraşmadı. Bu bebek için yenidoğan yoğun bakım ünitesi gerekli olabilir bu ilde yok siz yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan büyük bir hastanede doğum yapsanız daha iyi olur diye bizi uyarmadı bile. İşini yaptı bitti. Sonra kusura bakma böyle olmasını istemezdim dedi ama iş işten geçti. Benim bebeğim yoktu artık. Anlayacağın büyük bir talihsizlik mi desem kaderimde bu var mış bunu öyle yada böyle yaşamam mı gerekiyormuş desem oğlumum ömrü 3 günlük müş mü desen Yani anlayacağın ne desem boş. Olan oldu ve ben acımla kalakaldım. Erken doğumun nedeninide bilmiyorum. O hastaneye doktorada gitmek istemiyorum. Ankaraya yakın bir ilde oturuyorum. Ankarada riskli gebeliklerde iyi bir doktor arıyorum bildiginiz iyi bir doktor tanıyorsanız banada bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Allah cc. bizlere dayanma gücü ve sabır versin. Bizim ve ikinci bebeğimiz için en hayırlısı ne zaman ise o zamanda hamile kalalım ve sonu sağlıklı sıhatli uzun ömürlü evlatlara kavuşmak olsun inşallah.
Günaydın arkadaşlar. Hepinize iyi haftalar.
Nasılsın peremete, hamişlik nasıl gidiyor. Sağlığın yerindedir inşallah. Kalp atışlarını nezaman duyacağız inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?