Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

beyazmelekcim ev hayırlı olsun inşallah canım ev sahibide sorun çıkarmaz umarım yeni bir başlangıç olur kim bilir dediğin gibi yeni bir ev yeni bir bebiş inşallah

bu arada beyazmelekcim bugün adet günün yanlış hatırlamıyorsam durum ne inşallah gelmemiştir hadi hayırlısı

oldu canım evi tuttum çok şükür ama kiracı temmuz sonu diyor ramazana sarkacak herhalde benim taşınma işi neyse hayırlısı olsun..
dün tamamen söküldü adetim gelincik face sana istek gönderdim ...

Hayırlı olsun evin canım.opuyorumnanaktan

sagol güzelim ...

neden yanlış olsunki mavicim ögrenirsin canım ..

hmm iyi yapmışsın cici benide tanıdınmı..

Premete canım teşekkür ederim umarım tuttuğun o listeden birgün bizlerde hayırlısı ile çıkarak sağlıklı sıhatli uzun ömürlü evlatlarımızı kucağımıza aldığımız günleri görürüz. Hamile kalmadan önce idrar kan smear tahlillerini yaptırarak 3 ay öncesinden folik aside başlayarak isteyerek ve bekleyerek hamile kaldım. Üçlü tamama yüksek çıkınca amniyosenteze kadar yaptırdım. 30. haftada 3-4 gün kanamam oldu. Doktorum o zaman bile yeterince ilgilenmedi evde dinlen geçer dedi. Bazen neden doktorumu değiştirmedim diyorum. Ama o zamandan sonra gittiğim başka doktorda benimle yeterince ilgilenmiyecek diye başka doktorada gitmedim. 35 bitti 36 dan gün aldığım gün kasık ağrıların oldu evde geçer diye gitmedim. Geçmeyince 2. gün doktoruma gittim herşey normal birşey yok dedi evde dinlen dedi. O gün akşamı saat 1 de kanamam oldu. hastaneye gittim. Doktor sabah geldi ve benim açıklığıma baktı 3cm açıklık var doğum başlamış dedi. Dormal doğum yapabilirsin dedi. Ben kardeşimin ilk doğumunda bebeği vakumla aldıkları ve kardeşimin iyileşmesi çok zor olduğunu gördügüm için normal doğumdan çok korktuğumu söyledim. Ve beni sabahın köründe hemen apar topar sezeryana aldı. Zaten normal doğum yapsam bebeğimi doğumda kaybedecektim büyük bir ihtimalle. Çünkü doğumdan yarım saat sonra sevk edildi. Yanımda annemden başka kimse yoktu. Çünkü ben doğum için hastaneye gitmemiştim. Daha zamanım olduğu için kimseyede haber vermedim. Eşimde yurtdışındaydı erken olunca oda gelemedi. Ve sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim. Bebeğimin gelişimi iyiydi kilosu 2500 gr üstündeydi hiç bir problemi yoktu. Bebek doğduktan sonra bebeğimi yarım saatin içinde apar topar Ankaraya sevk ettiler. Kayınpederim ambulansa son anda yetişmiş. Kardeşim kayınpederim ambulansla ankaraya dışkapı yenidoğan yoğunbakım ünitesi hastanesine gittiler. Hastanenin çocuk doktoru oraya sevk etmiş diğer hastanelerde yer bulamamış heralde ama doktor bizi özele yönlendirseydi onuda yapardık o anda hiç kimsenin aklına gelmemiş doktora bıraktık yani. Ama yanlış yapmışız. Erken doğan bebekler için yenidoğan bakım ünitelerindeki koşullar çok önemli onu şimdik daha iyi anlıyorum. Herşey öyle ani geliştiki bebeğimi daha iyi yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye neden göndermedik diye hala içim içimi yiyor. İlk gün çocuğunuz iyi yarın taburcu olacak büyük bir ihtimalle dediler. Ertesi gün aniden oğlum kötüleşmiş artık orasını Allah cc bilir ne oldu orada bilmiyorum. Benim bebeğimin yanında olan bebeğin soyadıda bizimki ile aynıymış tesadüfe bak ve o bebek çok kötüymüş iyi taburcu edeceğiz dedikleri oğlum birdenbire ertesi gün fenalaştı dediler ve bir sonraki gün kötü haberi aldık. Doktorumada kızıyorum bir gün önce hastaneye ağrım var diye geldiğimde bana enfeksiyon vadır belki diye ne idrar ne kan tahlili yapmadı. Beni eve gönderdi hastaneye yatırmadı. Bebeğin cigerleri için ciger geliştirici ilacı bile yapmadı. Dogumu durdurmaya bile uğraşmadı. Bu bebek için yenidoğan yoğun bakım ünitesi gerekli olabilir bu ilde yok siz yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan büyük bir hastanede doğum yapsanız daha iyi olur diye bizi uyarmadı bile. İşini yaptı bitti. Sonra kusura bakma böyle olmasını istemezdim dedi ama iş işten geçti. Benim bebeğim yoktu artık. Anlayacağın büyük bir talihsizlik mi desem kaderimde bu var mış bunu öyle yada böyle yaşamam mı gerekiyormuş desem oğlumum ömrü 3 günlük müş mü desen Yani anlayacağın ne desem boş. Olan oldu ve ben acımla kalakaldım. Erken doğumun nedeninide bilmiyorum. O hastaneye doktorada gitmek istemiyorum. Ankaraya yakın bir ilde oturuyorum. Ankarada riskli gebeliklerde iyi bir doktor arıyorum bildiginiz iyi bir doktor tanıyorsanız banada bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Allah cc. bizlere dayanma gücü ve sabır versin. Bizim ve ikinci bebeğimiz için en hayırlısı ne zaman ise o zamanda hamile kalalım ve sonu sağlıklı sıhatli uzun ömürlü evlatlara kavuşmak olsun inşallah.

canım öncelikle Allah sabırlar versin .. Mutlu sona bu kadar yaklaşmışken ellerinden uçup gitmesi çok kötü seni bizden ii kimse anlayamaz.Evet bende erken doğum yaptım herşey yolunda giderken bir anda herşey tepetaklak oldu. Oğlumu kaybettikten sonra genetik testler yapıldı sonucunda antikardiyolopin denen şey yüksek çıktı yani vücudum hamileliği yabancı madde olarak görüp atmak istiyormuş bunu için kan sulandırıcı kullanmam gerekiyormuş , ama benim bebeğim 34 haftalık doğdu aslında sebep olarak bulunan şeyin erken doğumla ilgisi yok çünkü erken dönem düşüklerine neden oluyormuş genelde.. bebek strese girdi bende strese girdim ve sonunda doğdu ..

Canim benim...bende bebegimi kaybedeli 3.5 ay oldu 4,5 aylikti..ilk zamanlar ölmek istedim..o bebek benim son sansimdi diye düsünüyordum ve son sansimida yitirmistim..3 düsügüm oldu ve hicbir sorunda bulunamadi..kromozom,pihtilasma..yeniden hamile kalacakmiyim,kalsam bebegim sag salim dünyaya gelecekmi bilmiyorum...yasim 39´zu gecti ,tek tüpüm kapali ve simdide 6 cm miyom icin amelyat olmaliyim...ayrica tüp ve asilama sansinda hic yok cünkü esim istemiyor...anlayacagin yinede umudum var olmazsa yasayamama....beterin beteri var allah dermansiz dert vermesin...

yasadiklarini ancak yeniden hamile kalinca ve bebegin dogurunca hafifleyecek...ama unutmaki stres oldukca hamileleikte bir sebebep olmasada zorlasiyor....Zaman unutturacak sana yasadiklarini ama dilerimki cok beklemeden yeniden bebegine kavusursun ve zaman senin insallah senin iyiligin ,mutlulugun,icin gecer..

KK bana cok iyi geldi..kimseye diyemediklerimi burda yazdim paylastim,destek aldim...ve yeniden umut etmeye ,hayal kurmaya basladim....senada iyi gelecek burasi--Allahim bizlerin yüzünü güldürsün,kucagimiz bos kalmasin...

NURPAL Senin hamileliğin çok programlı olmuş canım. Benimki tam bir süprizdi. Dr başka bir rahatsızlığım için kontrol günü vermişti. O gün dra gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. Ben folik asit kullanamadım yani. Neyse bebeğimi 28. haftada kaybettim. Araştırmalar sonucunda kan pıhtılaşması çıktı. 3 ayı geride bıraktım. Acım hep aynı hiç azalmıyor. Bütün işlerimi, yapmam gerekenleri yapıyorum. Ama aklım hep bebeğimde. Bu dünyadan geçtim artık diyorum. Bundan sonraki hamileleik için çok hevesliydim. Yeni gittiğim dr hamileliğinde iğne kullanacaksın yine de sağlıklı bir bebekle hasataneden çıkmanı garanti edemem dedi. Tekrar bu acıyı yaşamak istemiyorum. Biraz erteleyeceğim yani. Ama her şey olacağına varıyor. Rabbim güzel şeyler yazsın.

kızlar ben buğün doktora gittim aşırı derecede ağrılarım vardı bebekle ilgili hiç bi problem yok şükür rabbime ama biraz hareketli geldi baan kıpır kıpırdı cuma günü cinsiyeti belli olacak ense kalınlığı ölçüleçek inşallah bundan sonrasıda güzel bi şekilde ilerler

insallah sinanuray...hersey su gibi duru,tertemiz ,saglikla ilerlesin..bosver canim karninda kipir kipir olsun,doguncada uslu bebek olsun,annesini yormasin...Allahim bizlerede nasip eylesin

özlenen ve nuraycım teşekkür ederim dilekleriniz için
nuraycım maşallah cinsetini ögreneceksin he ne çabuk zaman geçiyor sanki daha dün gibi hamileyim dedigin allahım sonuna kadar sorunsuz geçirsin inşallah...

insallah sinanuray...hersey su gibi duru,tertemiz ,saglikla ilerlesin..bosver canim karninda kipir kipir olsun,doguncada uslu bebek olsun,annesini yormasin...Allahim bizlerede nasip eylesin

canım kızımda kıpır kıpırdı heryeri ayrı oynardı hep derdim bu kız dayanamıycak 9 ay buda ablasının yolunda ilerliyo

öyle canım insan anlamıyo bile zaman nasıl geçiyo kızımı kaybedeli kocaman 5 ay olmuş şimdi ben kardeşine hamileyim hayat böle işte bigün bakmışız yaşlanmışız

eburcucum dün aceleyle girdim çıktım hemen yazamadım kusura bakma canım evlilik yıldönümün kutlu olsun inşallah bir sonrakinde minik hediyenizle beraber kutlarsınız.

aabeyazmelekcim senide tanıdım canım facede.resminide görünce çok duygulandım.

beyazmelek arkadaşım yeni evin hayırlı olsun. Uğur getirsin sana. Yeni bir sayfa açılsın hayatında. Meleğin sana kardeşini bu evde gönderecek belki. Sağlıkla bebeğini bu eve alıp getireceksin kucağında.
Ben de evlendiğimden beri 5 yıldan uzun süredir aynı evdeyaşıyorum. Bu evde hep acı gördüm. Üç yavrımı bu evde yaşarken kaybettim. Hep aklımda başka bir ev var. Ama istediğimiz gibi bir yer bulamadık. Güzel de bir ev aslında ama bana uğursuz gibi geliyor.

nurpal arkadaşım başın sağolsun. Doğum haftan ve bebeğin kilosu çok iyiymiş. Ciğer geliştirci iğne vurulmamış olsa bile bu haftada bu kiloda doğan bir bebek hiç kuvöze girmeden anne kucağına veriliyor genellikle. Ama mutlaka başka bir sorun vardı. Ya bir enfeksiyon oldu ya da kalp problemi falan vardı. Tanısı ile ilgili sana tam bir bilgi vermemişler anladığım kadarıyla. Ama şunu söyleyeyim sana açıkça. Bu senin yaşamakta olduğun süreci aynen bizler de yaşadık. Acın taze iken herkese karşı öfkeli oluyorsun. Özellikle de doktora. Hepimiz buradaki hemen hemen bütün melek anneleri doktorlarında şikayetçi ben de dahil. Ama sonuçta bu öfke ve suçlama yine seni yıpratıyor kendi kendini yiyorsun. Onlara hiçbirşey olmuyor. Gerçekten üzüldüklerine bile emin değilim. KIsacası söylemek istediğim doktor suçlu hatalı bile olsa elimizden gelen birşey yok. Şu an durumu kabullenemiyırsun ama zaman geçtikçe bu öfken ve reddedişin azalacak ama acın hep kalacak. Benim ilk meleğim 2 yıl 1 ay önce ikiz meleklerim de 6.5 ay kadar önce gittiler. Acım aynı tek fark hayata karıştm. Çalışıyorum. ınsanlarla konuşuyorum, gülüyorum. Lakin içimde kocaman bir boşluk aklımda hep meleklerim...

Gerçekten çok doğru hislerimizi en iyi anlatan cümleleri kurmuşsun 'Acımız aynı ama hayata karıştık.' Gerçekten de mecburuz hayata karışmak için yoksa kendimizden çok şey kaybederiz psikolojimizden özellikle , iyi olmak zorundayız : evliliğimiz için, gelecek güzel günler için...

öyle canım insan anlamıyo bile zaman nasıl geçiyo kızımı kaybedeli kocaman 5 ay olmuş şimdi ben kardeşine hamileyim hayat böle işte bigün bakmışız yaşlanmışız

öyle valla inşallah yaşlandıgımızdada burada oluruz hepimiz. ayrılmayız...

cicicim demek kızımın mezarını gördün ..

sagol mapcım amin inşallah bende zor buldum tam olarak istedigim gibi bir ev degil ama napayım bulamıyorum ve çıkm ak istedigim için artık ufak tefek şeylere bakmadan tuttum...
burası bide deprem yeriya oyüzden çok kısıtlı evler ben bildigin için başka biri olsa gelip depremde zede gören evi tutar ..

ceynur hoşgeldin sendemi melek annesisi allahım güc versin sabır versin ..

Allah'a şükür ikinizde iyisiniz boşver kıpır kıpır olsun benim kızımda çok hareketliydi canım ne güzel işte her an yanında olduğunu sana hissettiriyor hadi bakalım hayırlısı neyse o olsun sizin için bakalım kızınızmı oğlunuzmu gelecek melek kızınızın kardeşi olarak sağlıklı hayırlı ömürlü olsunda farketmez gerçekten.

ewet canım gördüm benide ekleyebilirsin faceden cnım.

Canım FERFECiR38 sana ne yazacağımı bilemedim. Gerçekten benden daha çok duaya ihtiyacın var. Allah cc. sana hayırlısı ile en yakın zamanda hamile kalmayı ve bu hamileliğini güzelce geçirerek kucağına yavrunu almayı nasip eder inşallah. Canım dualarımda burdaki herkesi aklımdan geçiriyorum. Umarım dualarımız kabul olur ve yavrularımızı kucaklarımıza aldığımız günleri görürüz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…