Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

hatta kıskanıyorum pek çok kişiyi

Yani tabiki insan ister istemez imreniyor, çok kolay sahip olan insanlar var. Ben çok sıkıntılar çektim ama hala kucağım boş. Geleceğin daha ne göstereceğinde belli değil ama hayatın ne getireceği de belli olmaz bu gün imrenerek baktığın insanlar yarın aynı şeyleri senin için hissedebilir. Ümidimizi kaybetmemek gerekir.

Biz üç bayan geçen sene Mayıs ayında tüp bebek transferi yaptırdık. Üçümüzden ikimiz ben ve bir arkadaş hamile kaldık. Diğerinin bebeği tutmadı. Kan testi yaptırdığımızda O arkadaşımız bize çok imrenmişti. Belki bizde kendimizi şanslı saymıştık ilkinde tuttu diye. Aradan zaman geçti ben ikiz bebeğe sahip olduğumu arkadaşın üçüz bebekleri olduğunu öğrendik.İlk üç ay dolucaktı ki arkaşın üçüz bebeklerini doktor iki ye indirmek istedi. Redüksiyon işlemi yapıldı o işlemin 3. günü arkaşaımız üçüz bebeklerini kaybetti. Çok üzüldük o daha fazla üzüldü. Ben tabi o zamanlar bir evlat kaybetmenin acısını yaşamıştım nasıl üzüldüğünü anlayamadım. Aradan 3,5 ay daha geçti 6,5 aylık hamile iken ben ikizlerime erken doğum yaptım. Birini doğumda kaybettim, yaşayan bebeğimin sağlık durumu mechuldu. Hastaneden çıkalı 3 gün olmuştu ki 1. tüp bebek denemesi başarısız olan arkadaş telefonla beni aradı ve hamile olduğunu söyledi çok sevindim, kendi durumumu anlattım beni üzemek istediği için fazla konuşmadı. Arasıra haberleşiyoruz. Öğrendimki 30. hafta üçüz bebek dünyaya getirmiş üçününde sağlık durumu iyiymiş.
Yola çıktığımızda biz onun için üzülmüştük ama yolun sonunda asıl üzülen biz olduk.Şimdi diğer arkadaşında benimde bebeğimiz yok. Nasip kısmet. Allah hayırlısını versin. Kaybettiğimiz yavrularımızın kardeşlerini sevmeyi büyütmeyi nasip etsin inşallah.

eburcu canım seni çok iyi anlıyorum bende bi kere rüyamda kızımı kaybettiğimi görmüştüm o anı gerçek gibi tekrar yaşadım etkisinde kalmıştım rüyasına dayanmak bile çok zor allah sabrımızı versin

özlemimsin emini çok zor bi gün olmuştur senin için ama en azından sabredecek bi sebebin var meleğinin kardeşi seninle inşallah ömür boyuda senle olacak yarın cinsiyetinide öğrenecek hayırlı sağlıklı bi bebek olsun inşallah

dün akşam bi nişandaydım annemin yanında olmak için gitmek zorundaydım ama işkence gibi oldu bana herkezin bebekleri vardı bazılarıyla aynı zamanlarda doğum yapmıştım onlara bakarken içim gitti kızımda bu kadar olacaktı bazı annelerinde çocukları ağlıyodu oynamak için onlarla ilgilenmiyolardı bile bende düşündüm kızım olsaydı ben onu ağlatmaya kıyamazdım kızımla ilgilenirdim belkide kaybettiğimiz için biliyoruz kıymetlerini onlar yaşamadıkları için ellerindeki mucizenin farkında değiller galiba

bide ben annemle konuştum size anlatmıştım kızıma hamileyken dayımın kızıda hamileydi 5 aylık sonlandırmak zorunda kaldı si<e tekrar hamile demiştim ama çocuğu sanırım yine sakatmış yengem ona çok üzülüyomuş annemle konuşmuşlar annemde bana çok üzülüyomuş dayımın kızına sölemiştim hamile olduğumu ara halama söyle kadın çok üzülüyo senin için sölemezsen ben sölerim dedi bende doktordan çıkınca annemin yanına gittim söledim annem ağladı ben saha senin çocuğun olmaz sanıyodum dedi kızdı bana söylemediğim için bende dedim sen herkeze anlatıyosun söz verdi sölemiycem dedi ultrason kağıdını falan gösterdim ikibuçuk aylık dedim miden bulanıyomu dedi kızımda 5 ay çekmiştim yok dedim diyoki kesin hamilemisin belkide yoktur kadın resmen şok oldu ama sölemediğime pişman oldum çok üzülüyomuş benim için belli etmiyomuş

yaaa nuraycım ben sana dedim o anne bizlerde anneyiz sen nasıl nişanda bebekleri görünce yanıyorsun annende senin için yanıyor işte ..
nihsav başın sagolsun allahım sabır versin
eburcu anlattıklarını okudum gün dogmadan neler doyuyor dimi allahım sonunda bizimde yüzümüzü güldürecek bizde bu sabır görücek ve meleklerimizin kardeşini gönderecek..

canım amin iyi dileklerin için.yarın doktordan sonra köye gitmek istiyyorum biliyosun oğlumu kaybettiğim gün ona gitmek istiyorum mezara ne zamandır gidemedim hamileyim diye...yarın haber veremesemde çarşamba haber veririm yada internet cafeden girebilirsem hemen yazarım canım ...

nihsav başın sağolsun arkadaşım ben de üç melek annesiyim.
Bana birileri başın sağolsun diyince hep keşke diyordum keşke başım sağolmasa ben de onların yanında olabilsem. Hatta bilmiyorum izlediniz mi kızlar Aşk-ı memnunun finalinde Bihter kendini vurunca yaa dedim içimden Bihter kadar olamadık. Ama yanlış düşünceler bunlar. Onun kadar olamadığımdan değil inançlarım olduğundan ve vuslat günü geldiğinde yavrularımın karşısına alnım açık çıkmak için hala bu taraftayım.

Bunu bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Hayatın bizler için ne getireceği hiç belli değil işte. Ama biz hemen umutsuzluğa kapılıyoruz. İnşallah gelecek günler bizlere güzelllllllllllikler getirir.

Keşke daha önce söyleseydin ya anne yüreği tabi ki dayanamaz. Bak hala inanamamış. Mide bulantılarını soruyor sana kıyamıyor. Sen evladını düşünüyorsun o da seni düşünüyor annelik böyle bir şey demek ki...
[
QUOTE=map;13979716]nihsav başın sağolsun arkadaşım ben de üç melek annesiyim.
Bana birileri başın sağolsun diyince hep keşke diyordum keşke başım sağolmasa ben de onların yanında olabilsem. Hatta bilmiyorum izlediniz mi kızlar Aşk-ı memnunun finalinde Bihter kendini vurunca yaa dedim içimden Bihter kadar olamadık. Ama yanlış düşünceler bunlar. Onun kadar olamadığımdan değil inançlarım olduğundan ve vuslat günü geldiğinde yavrularımın karşısına alnım açık çıkmak için hala bu taraftayım.[/QUOTE]

Bu düşünceleri uzun uzun ben de düşündüm. Allah inancımız bizi ayakta tutuyor ve bazı şeylerden alıkoyuyor.

NİHSAV Yaşı daha önce problem olarak görmüyordum. Ama şimdi o da aklıma takılıyor. Ben 28 yaşındayım. Aralık ayına kadar beklemem gerekiyor.29 olacağım sonra da bakalım sağlıklı bir hamilelik geçirecek miyim ve bebeğim olacak mı? Allah bilir.CADIARZU

Kader arkadaşlarım, epeydir yazamadım, yazdıklarınızı okuyamadım. Ben bebeğimi kaybedeli tam 107 gün oldu, benim ayakta durmamı sağlayan buradaki dostlarımdır, hep söylüyorum. Hiçbirinizi şahsen tanımıyorum ama bana en yakınımdan daha yakın oldunuz, çünkü aynı acıları yaşayanlarız, aynı yangına başeğenleriz. Ama iyi oldum sandım, okudukça ağlıyorum dedim, mola vermem lazım sandım... Meğer beni iyi eden burasıymış...Bilemedim... Ta ki 3 ay sonra kontrol diyen doktoruma gidene kadar... Binayı gördüm, dağıldım... Koridoru gördüm, yaşadıklarımı hatırladım, dağıldım... 3 ay sonra tekrar tedaviye başlarız diyen doktorum en erken 2 ay daha, psikolojini pek beğenmedim dedi... Ağla, ağla, ağla... Kaç gündür helak oldum... Biliyorum... Kendime yapıyorum... Önümdeki tedavi günleri için sağlam durmam lazım, ama doktorum, önümüzdeki zorlu bir süreç, hiçbirşeyin garantisi yok, belki 8, belki 16. haftada yine bebeği kaybedebiliriz dedi... Düşünüyorum, düşünüyorum, bulamıyorum, öyle bir şey olursa nasıl ayakta kalırım diye... Premetecim, sen aklıma geliyorsun sık sık... ıki defaya nasıl dayanabildin benim güçlü, kader arkadaşım...

ben bu foruma yeni katıldım arkadaşlar sizleri yeni tanımaya çalışıyorum lütfen kusura bakmayın. özlemimsin hayırlı olsun arkadaşım hamilesin sanırım. kaç ay sonra hamile kaldın?

PREMETE Bebeğinin kalp atışlarını inşallah duyarsınız canım. Bu seni biraz rahatlatacaktır. Drun kim?

İnşallah canım.Artık doktoruma kesin karar verdim. Özelde Kadomer Levent Erkan'a, Ege Üniversitesinden de Fuat Akercan'a gideceğim.

Nihsavcım Allah sabırlar versin. Yaş konusunu stres yapmamaya çalış, sen o konuya takıldıkça çıkmaza girecek ve hamile kalmanı daha zorlaştıracaksın. İnşallah kısa zamanda meleğinin kardeşine kavuşursun.

Hazerozlem tekrar hoşgeldin arkadaşım. Ne kadar uzaklaşmaya çalışırsan, ne kadar kaçmaya çalışırsan çalış bu acıdan kaçmak mümkün değil. İnsan kendinden kaçabilir mi? Gittiğimiz her yere acımızı da beraberimizde götürüyoruz, o yüzden bu acıyla savaşmak yerine onun her zaman hayatımızın bir parçası olacağını kabullenmek bizi daha az yorar. Doktorlar tekrar hamileliği değerlendirken senin psikolojinin iyi durumda olmasına dikkat ediyorlar. Buradaki çoğu arkadaşımıza gittiği doktorlar sezeryandan sonra 6 ay sonra hatta daha önce yeniden hamile kalmak için izin verirken bana gittiğim bütün doktorlar 1 seneden önce düşünme hatta 2 sene beklesen daha iyi olur dediler çünkü gittiğim her doktorda doğum hikayemi anlatırken hüngür hüngür ağlıyordum. Belki de haklılardı, belki gerçekten 6 ay sonra kaldıramayacaktım çünkü bizler için yeni hamileliğimiz çok zorlu bir süreç, bir sürü endişeyle korkuyla boğuşmak zorunda kalıyoruz ve bunda başarılı olabilmek için de mümkün olduğunca sağlam bir psikolojiyle hamileliğe adım atmamız gerekiyor. O yüzden lütfen kendini toparlamaya çalış ve 2 ay sonra o doktorun karşına geçip dimdik durarak hazırım de. Bizim için doktorlar sürekli hiçbirşeyin garantisi yok diyorlar ama bu sadece bize özgü bir durum değil ki diğer hamileler için de hiçbirşeyin garantisi yok. Bana iki defaya nasıl dayandın demişsin. İnan ben kendimi şanslı görüyorum, ikincisi erken dönem bir düşüktü onu unuttum gittim bile. Oğlum sanki daha dün ölmüş gibi ama sanki düşük yapalı yıllar olmuş. Mapcım 3 meleğini kaybetmiş, Ravza 4 melek annesi, Eburcu, Bengisu, Anneolunca aynı anda iki meleklerini birden kaybetmişler onların acılarının yanında düşük yaptım diye üzülmek çok saçma geliyor. Ben şimdi yeniden hamileyim, doktor sağlıklı doğum şansın %70-80 dedi, yeniden düşük yapabilirsin,hamileliğin devam ederse yine aynı problemleri yaşayabilirsin hatta bebeğin karnında ölebilir dedi. %80 değil %10 şans verse de yeniden denerdim, denemekten başka çarem yok ki. Bu şekilde boynu bükük başkalarınının çocuklarına iç geçirerek hayatımı sürdüremeyeceğime göre herşeyi göğüslemeye mecburum. Tıbben yapılması gereken herşey yapılıyor, hergün duamı ediyorum başka da elimden birşey gelmez artık gerisi Allah'a emanet. Sen de öyle yapacaksın canım cesaretini toplayıp Bismillah deyip başlayacaksın. İnşallah birbirimize destek olarak, dualar ederek hepimiz sırayla bebeklerimizi kucağımıza alacağız.

premete gerçekten bizlerin bu şekilde düşünmeye sevkedecek fikirlere ihtiyacımız var. Fakat anlamadığım bişey var benim dokotorumda tıkı sizinkiler gibi psikolojik olarak hazıl olman gerek dedi. Fakat bize şu anda en iyi gelecek şey yeni bir hamilelik karnımda oğlumun kardeşinin olduğunu bilmek beni daha güçlü yapacak gibi geliyor. Başkalarının karnına veya çocuğuna bakmak sadece içimi yakıyor. yanlış düşünüyor olabilirim ama beklemeye tahammül edemiyorum gerçekten ama tabiki allahın dediği olacak o ne zaman uygun görürse diyorum. her akşam eşimi güler yüzle karşılıycam diye kendi kendime söz veriyorum ama bu sahne kısa sürüyor. Bir süre sonra yine yüzüm asılıyor ağlamaya başlıyorum bu nekadar sürecek bilmiyorum. Herkes artık toparla diyor . Bunu benden daha fazla isteyen kimse yoktur heralde ama yapamıyorum sanki hergün daha da artıyor. 3,5 sene önce babmı kaybettim öyle çok severdimki babamı ölürüm sandım ama onu bile daha kolay atlatmıştım. Annelik nasıl birşey böyle 27 yıl geçirdiğim babmın üstüne çıktı sanki

Canım ben de seninle aynı durumdayım. 18 yaşında annemi kaybettim, oğlumu kaybedinceye kadar hep annem için üzüldüm, ağladım ama evlat acısı öyle bir acıymış ki bana annemin acısını unutturdu. Allah bugünümüzü arattırmasın, bize bu acılarımızı da unutturacak başka acılar vermesin. Şu an acın çok taze olduğu için bu durumdan bir an önce sıyrılabilmek için hemen hamile kalmak istiyorsun, aslında tekrar hamile kalmak acını azaltmıyor ama artık yaşamak için bir sebebin oluyor. Yeni hamilelik de beraberinde bazı fizyolojik ve psikolojik yükler getiriyor, eğer çok kötü bir psikolojiyle hamile kalırsan bu sefer bunları kaldırmakta zorlanırsın o yüzden yeniden hamile kalmadan mümkün olduğunca kendini toplaman, yeni hamileliğe hazırlaman gerekiyor. Doğumun normal mi olmuştu, yoksa sezeryan mı olmuştu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…