Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

aabeyazmelek ve bengisu arkadaşlarım çok teşekkürler bütün melek anneleri hepimiz eşit hakediyoruz bence anne olmayı. Sizlerin de en güzel annelik müjdelerine layık olduğunuza inanıyorum.
Şu an doktordan geldim. Bazı testler yapılacak bana. Kendisine şu an tüp bebeği istemediğimi ama spontan olabilmesi için yapılabilecek şeyler olup olmadığını sordum. O da bana hsg ( tüpler açık mı anlamak için)ve histereskopi (bir myom var onu değerlendirmek için ve rahim içini görmek için) yapılması gerektiğini sonrasında eşimle birlikte değerlendirileceğini ifade etti.
Şu an yine umutsuz gibi hissediyorum doktorun ifadesi öyle gibiydi.

evrimsus ilahi arkadaşım bebeğinin kalp atışı duyulmuş ya gerisi boş. Haftayı usg de alınan ölçüsüne göre hesaplıyorlar farklı cihazda farklı sonuç çıkabilir o an anne karnındaki pozisyona göre falan ölçüm değişiyor. Onu sen hiç takma. Bir dahaki kontrole yolun girer. İki doktor olayını unutma.

Canım umutsuz olma inşallah herşey yolunda gidecek. Histeroskopiden sonra normal yolla hamile kalabilirsin.Tüplerin açıksa hemen miyomda alınır.Tüpler kapalıysada açılır.
Eğer iyi bir doktor istersen İstanbulda Prf. Yücel KARAMAN var.Yücel hoca laporoskopi ve histeroskopi konusunda Türkiyede 1 numara. Yalnız işlemleri MEMORİAL da yapıyor orası çok pahalı. Özel sağlık sigortan varsa bence hiç düşünme gel buraya yaptır derim.

Merhaba canımi uzun zamandır giremiyordum ama iyiki girmişim. Çok sevindim. Allahım bir gün senin de kucağını dolduracak inşallah. Bir gün tekrar ümidin yeşereceğine inanıyordum kendim istiyormuş gibi sevindim. Allahım en kısa zamanda sağlıklı sıhatli yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin inşallah. İnşallah tedavi iyi sonuçlanır Allah muradına erdirsin.

map canım senin yazını okumuştum çok ağrım vardı yazamamıştım ben senin yeniden anne olma kararı vereceğinden emindim ama bu kadar erken sanmıyodum o kadar çok sevindim ki senin adına inşallah bu sefer herşey çok güzel olacak hepimiz birbirimize yakın zamanlarda anne oluruz bebeklerimizi alır toplanıp güzel bi gün geçiririz inşallah

merhaba melek anneleri
uzun zamandır girmedim kendimle uğraşıyorum bu aralar biraz zaten kimsede yok zayıflamaya çalışıyorum spor yapıyorum netten callanetics egzersizleri buldum bu sitede okuyarak öğrendim tabi indirdim onu yapıyorum 8 gündür baya işe yarıyo galiba benim amacımda kilo vermesem bile bedenimi zayıflatıp düzene sokmaktı onuda inşallah başarıcam
ama spordan sonra pek halim kalmıyo yorgun hissediyorum kendimi o yüzden de giremedim biraz neler var neler yok bakalım

bu arada belki önümüzde hafta iki yerden iş için haber bekliyorum inşallah biri olur olursada çok iyi olcak zaten.

sinannuray canım çok üzüldüm okudum neler yaşadığını çok çok geçmiş olsun canım Rabbim oğlunu sana bağışlasın bir ömür boyu mutlu olursunuz birlikte inşallah bundan sonra birbirinize iyice sıkı sıkı tutunun oğluşunla emi canım kendine de bebişinede çok dikkat et hiç bir şekilde üzme kendini canım Allah'a Emanet Olun.

Mapcım senin içinde çok çok sevindim canım inşallah bu kararın bu sefer çok güzel ve mutlu bir şekilde sonuçlanır canım umudunu hiçbir zaman tüketme...

ben belki gene giremeyebilirim hepiniz çok dikkat edin kendinize kızlar...

kızlar merhaba uzun süredir giremiyordum. bu arada forum da sorunmu var daha önce yazdıklarımı göremiyorum.

cicicim allah gönlüne göre versin arkadaşım inşallah iş yeri olur sporunda inşallah istedigin gibi gider..
cilek evet sorun var yazdıklarımız silinmiş hep ..
gelincik adet olmuş arkadaşlar bende adet olucam sanırım ama ümidimde hala var evi toparlayorum cuma günü annemler gelicek pazartesi salı taşınıcam kısmetse melegimin mezarını yaptırıyoruz çok mutluyum .. hepinizi öptüm kendinize iyi bakın fırsat bulunca girmeye çalışırım yeni eve taşınınca internet falan tekrara baglanıcak oyüzden geç gelirim ..

merhabalar arkadaşlar nasılsınız ,kimsecikler yok bu ara herkes tatile gitti sanırımm ,,
sinanuraycım çok geçmiş olsun canım . bebeğin sana sıkı sıkı tutunur inş. sen moralini yüksek tut canımm.
beyazmelekcim sanada kolay gelsin canım ev taşımak çok zor olsa gerek..olsun yeni ev yeni başlangıçtır senin içinde herşey çok güzel olur inş.
mapcim içinde yeniden o ışığı görmek çok güzel inş. herşey gönlüne göre olur canım.
cicim sanada kolay gelsin canım ,dikkat et sıcaklarda çok yorma kendini bol bol su iç..
akşam migren krizi yaşadım resmen hamilelikte şu başağrıları daha çekilmez oluyor ,, soluğu en son acilde aldım , serum taktılar içine arveles perfargal ve metpamit konuldu ,doktor bir sakıncası yok desede ben yine kendi derdimi unuttum acaba bebğe zararı olurmu diye düşünmeye başladım ,bugün randevum var gidip bebeğimi görsemde içim biraz rahatlasa çok ii olacakk

Merhaba arkadaşlar ben izinden döndüm. İzindeyken bana gönderilen bir özel mesajdan dolayı çok üzüldüm ve kırıldım, buraya yazdığım bazı şeylerin yanlış anlaşıldığını gördüm, hiç kimseyi üzmek ya da kırmak istemiyorum o nedenle biraz buradan uzaklaşma kararı aldım. Herşeyimi ortaya dökmenin, her aklıma geleni yazmanın doğru olmadığını anladım. Bu arada geçen hafta doktor kontrolüm vardı çok şükür şimdilik herhangi bir problem yok bundan sonrası için bekleyip göreceğiz diyor doktorlar. Özlenencim ben de geçtiğimiz iki hafta çok şiddetli migren krizleri yaşadım, iki kere perfalgan serum takıldı 4 tane de vermidon içmek zorunda kaldım. Ben de senin gibi ilaç konusunda endişeliyim ama maalesef ilaçsız da kriz geçmiyor. Son krizimde ilaç içmemek için inat ettim kolonyayla başımı sıkmaktan başımda kimyasal yanık oluştu, şu an alnımda kocaman bir yarayla dolaşıyorum. Lütfen uzaklaşma kararımı yanlış anlamayın, mesajı yazan arkadaşım dahil hepinizi çok seviyorum, iyi haberlerinizi almak için zaman zaman uğrayacağım. Her zaman iyiliğinize duacıyım, Allah'a emanet olun arkadaşlarım.

kim ne yazdıysa üzme kendini bebeğini düşün, üzme onu ve kendinide. canım sevinçlerimizi üzüntülerimizi beraber paylaştık. bence burda kal birbirimize ihtiyacımız var.

Ne dedilerki sana canim (
Sen cok iyi bir Insansin kim ne derse desin sen bizlere moral kaynagi oluyorsun burada, bizler icin burayi terk etme canim(

premetecim özelden yazılmış bir mesaj için lütfen topiği terk etme biz burda hepimiz birbirimize desteğiz hepimiz aynı acıyı yaşadık. kim ne yazdı bilmiyorum ama böyle şeylere üzülüp moralini bozma canım biz kimseyle paylaşmadıklarımızı ,kimsenin bizi anlayamadığı konuları burda paylaşıp rahatlıyoruz canım ...ve ayrıca kimin ne yazdığınıda çok merak ettim..

Canım kim ne yazdı bilmiyorum ama böyle bir karar almana üzüldüm. Lütfen biz burada bukadar yaralı insanlar olarak teselli bulmaya çalışıyoruz. Ayrıca birbirimizi bulmuşkende bukadar kolay bırakmayalız lütfen peremetecim burda kal.

canlar nasılsınız 5 günlük gecikmeden sonra adet oldum bugün doktora gittim herşey normal dedi korkunç zor bir gündü sıramı beklerken yanımda yeni doğmuş bir bebek vardı adını duyduğumda kendimi lavaboya zor attım adı Haktan dı yavrumun cennet kuşumun adıydı sonra doktor kontrol etti bu gecikmeler normal olabilir dedi progestan yazdı bir daha ki ay gecikme olduğunda kullanıcam düzenim alt üst oldu hamile kalmadan önce adet tarihlerimi hiç tutmazdım belkide normal olanı buydu sinirlerim altüst

Bu arada premetecim kim ne yazdı seni bu kadar kıracak ama bizleri ihmal edersen bu yüzden girmezsen bizde çok üzülürüz ama biliyorum ki sen bizleri bırakmazsın birkaç gün sonra gel tamam mı
öpğyorum seniii

Selam kızlar şu anda çok şaşkın ve üzgünüm. Neden mi? Çünkü premeteye tatildeyken özle mesaj atan benim. Ama bu mesajda daha önce topiğe yazdıklarımdan farklı birşey yok. Ben hatırlarsanız topikte Premete'ye gebeliğinin en başında denize girdiğinden dolayı şaşkınlığımı ifade etmiştim. Hatta bunu tüp bebekle gebe kalmış olsaydın da bir melek annesi olarak yapabilir miydin diye sormuştum bu topikte. Yakın geçmişte var bu mesajlar sizler de okudunuz. İşte bu süreç yaşanırken daha önceleri kendime en yakın arkadaşlardan biri olarak bulduğum için kendisini, aslında biraz farklı olduğumuzu düşünmeye başladım ve dolayısı ile biraz da yalnız hissettim kendimi. Bu nedenle de daha önceden çok yakınımda hissettiğim arkadaşıma özel bir mesaj atarak içimi döktüm, ne denli yalnız ve kötü hissettiğimi yazdım. Mesajda kendisini negatif anlamda eleştiren kırıcı suçlayıcı hele hele bu topiği terk ettirecek kadar üzücü hiçbirşey yok. Şimdi aynen buraya da paste edeceğim o ''özel'' mesajı. Çünkü kendimi ismimi vermemiş dahi olsa suçlu hissettim. Eğer haksızsam siz söyleyin ben gideyim topikten. Ben kendisinden yine ''özelden'' cevap yazarak bana kendimi yalnız hissetmememi bu kadar takıntılı olmamamı filan yazıp teselli etmesini beklerdim. Şimdi neyle karşılaştım. Acım daha da arttı.
''Bazen insan çok çaresiz kalınca kendi gibi olanlardan destek arıyor.
Belki de bu yüzden onların da kendi gibi olduklarını düşünmek onu rahtalatıyor ve öyle olduklarına inandırıyor kendini.
Kendisi kadar üzgün korkular içinde paramparça olduklarına inanmak işine geliyor.
Ama yanılıyor işte herkes bir değil,
herkes aynı ya da benzer acıları yaşasa da kişilikler ve olaylara verilen tepkiler ve sonrasında hayatlarına bu olayların yansımaları aynı olamıyor.
Ben de bu topiğe ilk rastladığımda evet dedim işte benim gibi zavallı acılar içinde çaresiz yavrusunu/yavrularını kaybetmiş melek anneleri.
Ama zaman geçtikçe kendimi apayrı bir noktada buldum. Kendimi kendiliğinden gebe kalabilen kişilerle bir tutmam (sanmam) çok büyük hataymış en başta bunu anladım. Çünkü ben yıllar süren emeklerle gelen hazinelerimi kaybetmiştim.
Bir gün adetim gecikince test çubuğunda çift çizgiyi görüvermek hiç nasip olmamıştı.
Ayrıca kaybettiklerimin arkasından yeniden kolayca gebe kalmam da imkansızdı.
Bu yüzden yaşadığım acı da hissettiğim tüm korku ve endişe de aynı olamazdı, olamıyor.
Bir de kişilik olarak çok farklıyım ben. Ben doğruyum diğerleri yanlış demiyorum ama farklıyım işte. Adım atarken bile tedbirli davrandım bugün gebe olsam yine öyle davranırım. Kendimi denizin serin suyuna falan bırakabilmem mümkün değil. Tuvalete gitmekten bile korkuyordum gebeyken. Bugün olamaz ya hani yine olsa herhalde korkudan felç olurum.
Dediğim gibi insan kendi gibi olanları arıyor destek için. Kendi gibi olmadıklarını fark ettiğinde de işin rengi değişiveriyor. Yalnızlık öyle bir çöküyor ki.... ''
İşte o özel mesaj buydu kızlar. Şimdi ben de tekrar okuyunca gördüm ki direkt olarak ''sen '' bile dememişim premete kırılmasın diye. Çoğul yazmışım.
Premete arkadaşım eğer gerçekten bu mesajsa topiği bırakma sebebin lütfen yapma. Aslında kötü birşey yapmadım ama ben buradayım diye girmiyeceksen topiğe ben giderim sen kal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…