Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

sinannuray açıkladığın için sağol canım. İnşallah o günler gelir. Ama bende herhalde son yaşananların da etkisi ile karamsarlık oluştu. HSG çekildi. Tüpler açıkmış. Ama miyom ameliyatından korkuyorum. Tüp bebeğe hiç cesaretim yok. İşim mucizelere kalmış. Gebe kalmış olsam da sularımın erken gelme ihtimali varmış yine. Daha önceki gebeliklerinde bu durum olanlarda risk artarmış.
Bengisu arkadaşım daha önce Yücel hoca ile ilgili sana yazdığımmesaj da uçmuş gitmiş. Ben de duymuştum o hocayı ama izinlerim sınırlı olduğundan İstanbu'a tedaviye gelme şansım şimdilik yok.
Gelinciğim çok üzüldüm adet olmana. Ama belirtilerin gerçekten gebelik belitisi idi.

Canım yazdığını okumuştum. Onun üzerine sana bir cevap daha yazmıştım. Fakat sen okuyamadan uçmuş. Benim sana sorum önceki hamileliklerinde rahim incelemesi tam olarak yapılmışmıydı. Yani daha önceden de miyom varmıydı. Duyduğum kadarıyla Tüp bebek merkezleri doğru düzgün rahim anormallikleri ve diğer rahatsızlıkları araştırmadan direk parasal kaygılar sebebiyle tüp yapıyorlarmış. Ve böyle olunca sonuçlar hüsranla sonuçlanıyor.Ben hamile kalmadan önce 4 ay hamile kalamayınca rahim filmi çektirmiştim ve tüplerimin açık olduğunu hamile kalabileceğimi söylemişti doktor. Gerçektende o ay ikizlerime hamile kaldım. fakat kimse bu durumda haile kalırsam düşükle sonuçlanacağını söylemedi. Miyom ameliyatı da çok zor bir ameliyat. Ben zor toparlandım. Senin birde sezeryanların var. Sürecin daha uzayacak. Sezeryandan sonra doğumlarda sınırlı olduğu için. Laporoskopi yaptır. Derim ben. Bu konuda Yücel KARAMAN 1 numara Türkiyede. Ayrıca Tüp bebek merkezinin de sahibi. Bütün tedavini orda yaptır derim.İzin olayını da bir şekilde artık ayarlarsın. Önemli olan senin bebeğine kavuşman. İş güç boş..

Son düzenleme:

canım bence karamsarlığa kapılma tüplerin açıkmış miyom için bi bilgim yok ama ameliyetla alınıyo onusa bence fazla dert etme mevla hep yanımızda senin yeterki cesaretin olsun allaha sığın belki çok güzel bi hamilelik geçiriceksin belki hiç bi dorun yaşamıyacaksın olumlu yönden de bakmaya çalış ben inanıyorum rabbim seninde kucağını boş bırakmayacak

canım bişey sorucam şimdi aklıma takıldı.suların yine erken gelme ihtimali miyomlarının olmasındanmı kaynaklanıyo yoksa daha önceki gebeliğinde suyunun erken geldiği içinmi yine tekrarlama şansı varmış.

Kizlar merhaba...Premete..Map arkadasliklar sorun cikincada,halledilince güclenen baglardir..bende sizleri cok seviyorum..zor zamanlarimda burdaki diger arkadaslar gibi bana cok yardimci oldunuz..Umarim düzelir hersey

SiMDi.......Bende son hamileligimde 6 cm ye kadar büyüyem miyonum var.Muhtemelende büyümeye devam edecek..Amelyat icin Agustos 2 de hastaneye yatacagim..doktor acik amelyat yapacagini,cünkü miyomun kilcal damara ve rahmin arka duvarina yapisik oldugunu..laparaskopi ile cikarilmasinin zor ve uzun sürecegini bu ardada kanamamin cok olacagini ve bunlarin riskli oldugunu o yüzden acik amelyat,daha garantili ve kapali sol tüpümü acmak icinde daha faydali dedi...Amelyatan sonra en az 6 ay gebelik yasak dedi...

siz bu konuda ne düsünüyorsunuz..acik amelyat bana korkutucu geldi,yapisiklik riskide cok fazla...birde sezeryan sonrasi 6 ay yeterli olurmu,cünkü doktorlar aslinda 1 yil diyor..

MAP....sende lütfen düsüncelerini yaz...sendede ayni sorun var galiba....

Merhaba canım. Ben 2 ay önce bu ameliyatı oldum. Senin miyomun çok büyümüş onun için doktorun açık ameliyat olmanı önermiş. Dediği durumlar rahim duvarında olması zordur. Yalnız bu tür açık ameliyatlardan sonra yapışıklık olma riski çok. Sana tavsiyem doktorunla konuş yapışıklıkta olmaması için ameliyatın sonunda histeroskopi yapsın. Bana öyle yapıldı. İkinci adetimi oldum .Adetim düzene giriyor yavaş yavaş. 6 ay sonra gebeliği öneriyor doktorlar ama bu 6 ay sonunda senin rahimindeki toparlanmaya bakıp ona göre karar veriyor. Rahim eski haline 6 ayda gelirmiş. Dikişlerin iyileşmesi falan anca.Ameliyattan korkma. Doktoruna güveniyorsan Allahın izniyle de inşallah güzel geçer. Bol bol dua et. Moral çok önemli. Ben amaliyata girmaden önce çok rahat girdim. Nasıl girersen öyle çıkarsın. Toparlanmada ona göre olur. Allah yardımcın olsun...

Canım suların erken gelmesi miyomdan kaynaklanıyor.Daha önceki gebelikle alakalı değil.Hamilelik boyunca bebekle birlikte miyomda büyüdüğü için rahim yetmezliğne sebep oluyor. Miyom erken doğumu tetikleyen en büyük etkenlerden bir tanesi

benim kafam çok karışık
ilk gebeliğimde amniyosentez sonrası kaybetmiştim enfeksiyon oldu dediler
ikiz gebeliğimde de 21. haftaya girdiğimde sularım geldi enfeksiyon dediler yine
kimse miyomdandır demedi. ama sanırım miyom yine vardı ama daha küçüktü. Bugün bir doktora daha gideceğim son gittiğimden başka. Miyomu özellikle soracağım. Size sonucu yazarım kızlar. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Bengisucuğum herşeyi burada bırakıp tedavilerimi hatta gebelik takiplerimi bile İstanbul'da yaptırmak isterim. Ama eşimin işleri vs. Ankara'da beni takip tedavi edebilecek birini bilen var mı??? Rabbim Anadolu'dakilere büyük şehre gelemeyenlere yardım etsin.

Feri arkadaşım inan kelin ilacı olsa kendi başına sürer derler ya o durumdayım. Ben de miyom operasyonundan korkuyorum sezeryan gibi falan acısı olursa çok kötü. Bugün gittiğim doktor da operasyon önerirse laparoskopik olu mu diyeceğim. Yok olmaz derse şimdilik kalsın diye düşünüyorum.

Canım sen tüpe başlarken rahim filmi falan hiç çekmemmişlermiydi. Histeroskopi yapılıyor biliyorum, rahimin durumunu görmek için. Ondan sonra tranfer oluyor değil mi? Ankarada da çok iyi doktorlar var. O konuda endişen olmasın ama LAporoskopi yeni bir operasyon kadın hast.larında ve bu operasyonu ustalıkla yapan sayılı doktor var. Benim miyomlarım çok olmasaydı. Bende Yücel Karamanda laporoskopi yaptıracaktım. Çoğu Prof. bile laporoskopi de kendini riske atmak istemeyip direk açık ameliyat yapıyor.

merhaba melek anneleri
nasılsınız?
herkese hayırlı cumalar kızlar inşallah bu mübarek üç aylarda herkesin duaları kabul olur Rabbim sesimizi duyar ve ellerimizi boş çevirmez amiiiiiinnnnnnnnnnnnn...

bu arada kızlar ben işe başlıcam pazartesi kesin ama hemde eşimin yanında onunla birlikte bebek kıyafetlerinin üztüne işleen nakışlar var ya işte onları yapıcaz yani yapan makinelrin başında durucaz bugün 3ten sonra birde yarın gidicem alışmak için hemde makinayı öğrenmek için biraz yorucu olur hep ayakta ama olsun evde sıkılmıştı canım

Allah herkesin yardımcısı olsun kızlar inşallah herkesin gönlündeki olan herşey kabul olur Rabbim inşallah hepimizn yüzünü güldürür....

premete ve map canlarım ne olur kırgınlık olmasın aramızda hiç birimizin hepimizin derdi tasası acısı ayrı biz birbirimizi anlıyoruz ama hepimiz sadece ortak olarak evlatlarımıza doyamamanın kokusunu çekememenin ve onların acısını ne demek olduğu çok çok iyi anlayabiliriz ama hiç birimiz hiç birimizin içinde kopan korkuları ve fırtınaları bilemeyiz o yüzden bu konudada birbirimize destek olduğumuz için burda çok iyi abla kardeş arkadaş olduk sizlerle ne olur araızda soğukluk olmasın inşallah herkes biraz toparlanınca burda tekrardan neşe hüzün dolu ark olur lütfen arkadaşlar lütfen hiç kırgınlık küslük ve bu topiği bırakan olmasın lütfen ben hepiniz çok çok seviyorum.....

canım hayırlı olsun yeni işin.boş durmaktan daha iyi çalışmak.boş durunca insan herşeyi daha çok kurup kaldırıyo...

Merhaba ben de aynı şeyleri düşünmüştüm ama bir arkadaşım geçen konuşurken 4 sezaryan olduğunu söyledi hatta bazı Arap ülkelerinde 5. 6. da yapıyorlarmış.

özlemimsin inşallah böyle br şey olmayacak bu seferinde canım 20. haftadan 29. haftaya kadar durduysa demek yavaş yavaş gelmiş. Ben de duymuştum bu şekilde doğum yapanlar bir de Hiram arkadaşımız vardı kkde onun da ikiaz gebeliğinde suyu gelmişti azar azar. Bu şekilde idare edebildi bir süre ve sağlıklı bir bebeğine kavuştu ama bir de meleği olmuştu.
Kızlar benim sularımın gelmesi çok farklı oldu. Gerçekten hiç durmadan litrelerce su geldi ve 1 günün içinde tüm suları boşaldı yavrularımın ve sapasağlam sağlıklı gelişmeye devam eden bebeklerimi kaybettim. O nedenle bu su gelmesş meselesi benim hayatta en çok korktuğum şey ve ne yazık ki daha önceki gebeliklerinde bu şekilde birden su boşalması olanlarda tekrar olma ihtimali artıyormuş olmayanlara göre. Bugün doktora gittim yine ve bu doktor miyomumun rahmin orta tabakasında olduğunu. Laparoskopi ile alınabilmesi için rahmin dış tabakasında olması gerektiğini dolayısı ile bu miyomun laparoskopi ile alınamayacağını yalnızca açık ameliyatla alınabileceğini söyledi. Ama şu an gebe kalmana engel değil gebelik oluşursa da sorun yaratabilecek bir miyom değil dedi. Zaten tüp bebek yaptırmadığım sürece gbebe kalabilme ihtimalim çooookkk düşük olduğundan şimdilik beklemeye aldım kendimi.
Bengisu arkadaşım benim 1 aşılama 3 de tüp bebek denemem oldu. Bu esnada çoğu Prof. olan birçok doktor gezdim. Farklı kişiler yaptı. Hiçbiri histeroskopi önermedi tedavi öncesinde. Çevremde tüp bebek yaptıranlara da rutin olarak böyle birşey önerildiğini hiç duymadım. Belki rahim içi yapışıklıktan şüphelendikleri zaman filan öneriyorlardır.

slam arkadaşlar klomen iğne mi yoksa hap gibi bir ilaç mı nette baktım fakat bulamadım doktor ilerki dönemde uygulayabiliriz demişti adet dönemlerime bakarak bilgisi olan yazsın lütfen canlar umarım iğne değildir :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…