sinannuray açıkladığın için sağol canım. İnşallah o günler gelir. Ama bende herhalde son yaşananların da etkisi ile karamsarlık oluştu. HSG çekildi. Tüpler açıkmış. Ama miyom ameliyatından korkuyorum. Tüp bebeğe hiç cesaretim yok. İşim mucizelere kalmış. Gebe kalmış olsam da sularımın erken gelme ihtimali varmış yine. Daha önceki gebeliklerinde bu durum olanlarda risk artarmış.
Bengisu arkadaşım daha önce Yücel hoca ile ilgili sana yazdığımmesaj da uçmuş gitmiş. Ben de duymuştum o hocayı ama izinlerim sınırlı olduğundan İstanbu'a tedaviye gelme şansım şimdilik yok.
Gelinciğim çok üzüldüm adet olmana. Ama belirtilerin gerçekten gebelik belitisi idi.
sinannuray açıkladığın için sağol canım. İnşallah o günler gelir. Ama bende herhalde son yaşananların da etkisi ile karamsarlık oluştu. HSG çekildi. Tüpler açıkmış. Ama miyom ameliyatından korkuyorum. Tüp bebeğe hiç cesaretim yok. İşim mucizelere kalmış. Gebe kalmış olsam da sularımın erken gelme ihtimali varmış yine. Daha önceki gebeliklerinde bu durum olanlarda risk artarmış.
Bengisu arkadaşım daha önce Yücel hoca ile ilgili sana yazdığımmesaj da uçmuş gitmiş. Ben de duymuştum o hocayı ama izinlerim sınırlı olduğundan İstanbu'a tedaviye gelme şansım şimdilik yok.
Gelinciğim çok üzüldüm adet olmana. Ama belirtilerin gerçekten gebelik belitisi idi.
Kizlar merhaba...Premete..Map arkadasliklar sorun cikincada,halledilince güclenen baglardir..bende sizleri cok seviyorum..zor zamanlarimda burdaki diger arkadaslar gibi bana cok yardimci oldunuz..Umarim düzelir hersey
SiMDi.......Bende son hamileligimde 6 cm ye kadar büyüyem miyonum var.Muhtemelende büyümeye devam edecek..Amelyat icin Agustos 2 de hastaneye yatacagim..doktor acik amelyat yapacagini,cünkü miyomun kilcal damara ve rahmin arka duvarina yapisik oldugunu..laparaskopi ile cikarilmasinin zor ve uzun sürecegini bu ardada kanamamin cok olacagini ve bunlarin riskli oldugunu o yüzden acik amelyat,daha garantili ve kapali sol tüpümü acmak icinde daha faydali dedi...Amelyatan sonra en az 6 ay gebelik yasak dedi...
siz bu konuda ne düsünüyorsunuz..acik amelyat bana korkutucu geldi,yapisiklik riskide cok fazla...birde sezeryan sonrasi 6 ay yeterli olurmu,cünkü doktorlar aslinda 1 yil diyor..
MAP....sende lütfen düsüncelerini yaz...sendede ayni sorun var galiba....
canım bişey sorucam şimdi aklıma takıldı.suların yine erken gelme ihtimali miyomlarının olmasındanmı kaynaklanıyo yoksa daha önceki gebeliğinde suyunun erken geldiği içinmi yine tekrarlama şansı varmış.
benim kafam çok karışık
ilk gebeliğimde amniyosentez sonrası kaybetmiştim enfeksiyon oldu dediler
ikiz gebeliğimde de 21. haftaya girdiğimde sularım geldi enfeksiyon dediler yine
kimse miyomdandır demedi. ama sanırım miyom yine vardı ama daha küçüktü. Bugün bir doktora daha gideceğim son gittiğimden başka. Miyomu özellikle soracağım. Size sonucu yazarım kızlar. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Bengisucuğum herşeyi burada bırakıp tedavilerimi hatta gebelik takiplerimi bile İstanbul'da yaptırmak isterim. Ama eşimin işleri vs. Ankara'da beni takip tedavi edebilecek birini bilen var mı??? Rabbim Anadolu'dakilere büyük şehre gelemeyenlere yardım etsin.
Canım suların erken gelmesi miyomdan kaynaklanıyor.Daha önceki gebelikle alakalı değil.Hamilelik boyunca bebekle birlikte miyomda büyüdüğü için rahim yetmezliğne sebep oluyor. Miyom erken doğumu tetikleyen en büyük etkenlerden bir tanesi
canım merak ettim çünkü benimde suyum 20. haftalarda az az gelmeye başlamıştı bu 29. haftaya kadar devam etti ve doğum oldu.en son gittiğim kontrolümde doktoruma sordum aynı problem tekrarlarmı korkuyorum diye bana bu düşük değilki tekrarlasın dedi suyun gelmesi herzaman rastlanan bir problem değil dedi ve tedbir amaçlı antibiyotik verdi.
hep korkuyla geçiyo gerçi ama bu problem olmazsada rabbim kucağıma nasip etmeyecekse yine etmeyecek...inancım çok ama stres yapmadan duramıyorum.biryere gitmiyorum, gezmiyorum nedir elimden geleni yapıp sonra pişman olmayayım diye ama şunuda biliyorumki ne yazılmışsa onu yaşıcam.allahım hayırlısını nasip etsin.kimsenin kucağı boş kalmasın...
premete ve map canlarım ne olur kırgınlık olmasın aramızda hiç birimizin hepimizin derdi tasası acısı ayrı biz birbirimizi anlıyoruz ama hepimiz sadece ortak olarak evlatlarımıza doyamamanın kokusunu çekememenin ve onların acısını ne demek olduğu çok çok iyi anlayabiliriz ama hiç birimiz hiç birimizin içinde kopan korkuları ve fırtınaları bilemeyiz o yüzden bu konudada birbirimize destek olduğumuz için burda çok iyi abla kardeş arkadaş olduk sizlerle ne olur araızda soğukluk olmasın inşallah herkes biraz toparlanınca burda tekrardan neşe hüzün dolu ark olur lütfen arkadaşlar lütfen hiç kırgınlık küslük ve bu topiği bırakan olmasın lütfen ben hepiniz çok çok seviyorum.....
Doğru demiş. Sen endişelenme. O durum kız kardeşimde de olmuştu. O zaman ev taşımıştı kendini biraz yormuş.22. haftada rahimde açılma olmuştu. Doktoru ilaç ve istirahat vermişti. 32. haftaya kadar sürekli yattı ve o hafta doktor ciğer geliştirici yaptı. Ondan sonra herşey normale döndü. 38. haftadada 3,450 bir tosuncuğu oldu.Yani canım burda doktorunun önceden tedbir alması ve senin kendini yormaman lazım.Böyle endişe yapma .İnşallah Allahın izniyle sende bebeğini kucağına alacaksın. Sürekli dua et.a.s.Canım suların erken gelmesi miyomdan kaynaklanıyor.Daha önceki gebelikle alakalı değil.Hamilelik boyunca bebekle birlikte miyomda büyüdüğü için rahim yetmezliğne sebep oluyor. Miyom erken doğumu tetikleyen en büyük etkenlerden bir tanesi
canım merak ettim çünkü benimde suyum 20. haftalarda az az gelmeye başlamıştı bu 29. haftaya kadar devam etti ve doğum oldu.en son gittiğim kontrolümde doktoruma sordum aynı problem tekrarlarmı korkuyorum diye bana bu düşük değilki tekrarlasın dedi suyun gelmesi herzaman rastlanan bir problem değil dedi ve tedbir amaçlı antibiyotik verdi.
hep korkuyla geçiyo gerçi ama bu problem olmazsada rabbim kucağıma nasip etmeyecekse yine etmeyecek...inancım çok ama stres yapmadan duramıyorum.biryere gitmiyorum, gezmiyorum nedir elimden geleni yapıp sonra pişman olmayayım diye ama şunuda biliyorumki ne yazılmışsa onu yaşıcam.allahım hayırlısını nasip etsin.kimsenin kucağı boş kalmasın...
Kızlar son zamanlarda aklımı kurcalayan bişey var. Ben sezeryan olmuştum. Sezeryanda en fazla 3 kez diye bir sınırlama var sanırım. Ya daha sonraki bebeklerimdede yine aynı şeyi yaşarsam ve 3 hakkımı da doldurursam diye korkmaya başladım. Eğer yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. İşte bizim durumumuzda olan kadınlar herşeyden korkar olur galiba. Yani ben kendi adıma paranoyalar yaşıyorum zaman zaman. Hepinizi tanımasamda seviyorum arkadaşlar iyiki varsınız
Doğru demiş. Sen endişelenme. O durum kız kardeşimde de olmuştu. O zaman ev taşımıştı kendini biraz yormuş.22. haftada rahimde açılma olmuştu. Doktoru ilaç ve istirahat vermişti. 32. haftaya kadar sürekli yattı ve o hafta doktor ciğer geliştirici yaptı. Ondan sonra herşey normale döndü. 38. haftadada 3,450 bir tosuncuğu oldu.Yani canım burda doktorunun önceden tedbir alması ve senin kendini yormaman lazım.Böyle endişe yapma .İnşallah Allahın izniyle sende bebeğini kucağına alacaksın. Sürekli dua et.a.s.
inşallah canım sürekli dua ediyorum başka elimden bişey gelmiyo kendimede bebişi olmayan herkesede dua ediyorum allahım herkesin gönlünden geçeni nasip etsin.teşekkürler canım paylaşımın için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?