Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Map arkadaşım bana yazdığın "özel" mesaja cevaben ben de sana bir "özel" mesaj yazmıştım ama mesajımda umduğun gibi seni teselli etmeye çalışmadım mesajına üzüldüğümü ve kırıldığımı yazdım. Sanırım sitedeki teknik problemden dolayı belirli bir tarih aralığındaki bütün mesajlar gibi benim sana yazdığım mesaj da sen onu okuyamadan silindi. Evet mesajında "ben kırılmayayım" diye direkt olarak sen bile dememişsin ben de zaten acaba bu mesajı bana gönderdiğin gibi diğer kendiliğinden hamile kalabilen arkadaşlara da gönderdin mi diye düşündüm ama sonunda yine deniz muhabbetini görünce mesajın muhattabınının sadece ben olduğunu anladım. Deniz konusunu yaklaşık 1 ay önce konuşmuş ve kapamıştık ama ben tamamen alakasız bir zamanda foruma girip yine aynı ithamlarla karşılaştığımda üzülmek kaçınılmaz oluyor. Senin kendini yalnız hissetmene neden olan ne? Sence ben sırf kendiliğimden hamile kalabiliyorum diye kaybettiğim oğlum için yeterince üzülmüyor muyum aman nasıl olsa yeniden yaparım bir tane mi diyorum yoksa şu an içimde taşıdığım bebeğim için yeterince endişelenmiyor, sorumsuzca mı davranıyorum öyle ya buna da birşey olsa öbürünün eli kulağında. Lütfen yazdığın mesajlara bir de bu açıdan bak. Bugüne kadar acına olan saygımdan dolayı yazdıkların karşısında hep alttan aldım, imalarını görmemezlikten geldim ama anladım ki bu böyle sürüp gidecek. Benim hatam herşeyimi olduğu gibi apaçık sizlerle paylaşmak mı? Ben diğer arkadaşları aramızda hakem yapmamak için ismini bile yazmadım sadece bu kadar çok şey paylaştığım arkadaşlardan bir süre ayrı kalacağım için onlara bir açıklama yapmayı borçlu hissettim. Bu topik kimsenin malı değil, sen varsan ben yokum tarzı diyaloglara girmek ikimize de yakışmaz. Ben de zaten tamamen topikten ayrılacağımı söylemedim sadece kırgınlığım geçinceye kadar uzaklaşacağımı yazdım, hiçbirşey olmamış gibi mi yapsaydım. Belki de doğru olan çoğu arkadaşımızın yaptığı gibi kısıtlı bir paylaşımda bulunmaktır. Ben başarılı olsam da olamasam da hep seni anlamaya, yanında olmaya, seni yüreklendirmeye çalıştım. Seni üzecek ne yaptım bilmiyorum. Keşke sen de olaylara biraz benim açımdan bakabilseydin, dışarıya şakıyan ama içimde kanayan bir ben olduğunu görebilseydin. İçinde yeni bir umut ışığı belirmiş, Allah'tan senin mutlu sona ulaşmanı diliyorum, biliyorum ki o zaman hayata daha farklı bakacaksın. Buradaki arkadaşlar için senin yerin ayrıdır benim yerim ayrıdır ikimizin arasında yaşananlara onları taraf etmeye, onları seçim yapmaya zorlamaya gerek yok. Herkes içinden geldiği gibi paylaşımını yapsın, ben de zaman zaman iyi haberlerinizi almak için uğrayacağım zaten. Herkesin olduğu kadar senin de iyiliğini diliyorum. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
özlenencim canım sagol ev taşımak zor degil aslında nakliyatcıların işi dahada zor ..
geçmiş olsun şimdi nasılsın allahım korusun hepinizi melek anneleri ve bebişlerini..
premete canım sanada geçmiş olsun bizi yanlız bırakma hepimiz birbirmize ihtiyacımız var allaha emanet ol arkadaşım..

Kızlar aranızda böyle bir diyalog olmuş olması gerçekten çok can sıkıcı. İkinizide çok seviyorum ve ikinizide bu topikten kaybetmek istemiyorum. Eminim butun arkadaşlar aynı şeyi düşünüyorlar. Lütfen kızlar. Hep söylüyoruz ya umudun, mutluluğun paylaşıldı bir topik olsun. İstemeden yanlış şeyler söyleyip, birbirimizi kırıyoruz. Küskünlükler gelip geçici olsun, temiz sayfa açabilelim. Map, Peremete siz olmadan olmaz lütfen birarada olalım.Bizi arkadaşlığınızdan mahrum bırakmayın.

aynen katılıyorumm

Kızlar son zamanlarda aklımı kurcalayan bişey var. Ben sezeryan olmuştum. Sezeryanda en fazla 3 kez diye bir sınırlama var sanırım. Ya daha sonraki bebeklerimdede yine aynı şeyi yaşarsam ve 3 hakkımı da doldurursam diye korkmaya başladım. Eğer yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. İşte bizim durumumuzda olan kadınlar herşeyden korkar olur galiba. Yani ben kendi adıma paranoyalar yaşıyorum zaman zaman. Hepinizi tanımasamda seviyorum arkadaşlar iyiki varsınız

premete kendimi yalnız hissetmeme neden olan şey tam olarak mesajda da belirttiğim gibi kendime en yakın hissettiğim kişi olan arkadaşımın aslından benden çoook farklı olduğunu görmemdi. Hiçbir zaman seni hiçbirşeyle itham etmedim. Mesajları tekrar okursan itham yok sadece farklı olduğumuzu anladığımı vurguladım. Bu nedenle yalnız hissettiğimi ve üzüldüğümü yazmıştım. Ama sen vicdanında suçlu hissediyorsan söylenenleri yazılanları farklı anlamış olabilirsin. Benim en çok üzüldüğüm şey sana özlden gelen mesajı bahane edip koskoca topiğe ve buradaki arkadaşlara mesafe koyman. Aslında buradaki arkadaşların beni sorumlu görüp tepki duymalarından korkuyorum. Herkes kendi yorumunu yapar. Ben saklanıp kendimi gizleyebilirdim. Ama o kadar tuhaf bir durum oluştu ki susamadım.
Neticede olanlardan çıkardığım tek sonuç şu: Biz çooook faklı düşünüyormuşuz. Ben seni sanal olmayan arkadaşlarımın da önüne çekmiştim. Daha önceleri bunu da defalarca yazdım. Ama sen beni sürekli seni itham eden ''imalar''ın yazarı olarak görmüşsün. İnşallah sanal olmayan ortamlarda sana buradakinden daha çok destek verecek kafana göre arkadaşların olur premete.

Hay Allah ya. Keske birbirinizi anlayışla karşılamaya çalışsanız. İşleri çıkmaza sokmayın arkadaşlar. Map seni ve premeteyi çok seviyoruz, aranızda çıkan bu kırgınlık, bizide bu topiğe küstürecek, zor günlerimizi atlattık bunuda atlatalım arkadaşlar. Bu topik biz birlikteyken güzel, bizi ayırmayın. Biraz fedakarlık yapıp bir birimizin kusurlarını görmemeye çalışalım. Yine hep beraber olup, birbirimize destek olup, güzel haberlerimizi paylaşalım. Çok mu şey istiyorum. Lütfennnnnn.

Ben de yaşıyorum aynı korkuyu, ama duyduğuma göre 5 defa felan sezeryan olan insanlar var. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın Allah işlerimizi rast getirsin.

Sizlerle paylaşmak istediğim şeyler vardı ama çok canım sıkıldı, anlatamayıcağım. Ben tatile gidiyorum çok fazla internete girecek vaktim olmayabilir. Hepinizi çok seviyorum. Sevgiyle kalın. Fırsatım olusa girerim internete. İnşallah döndüğümde küskünlükler, bitmiş olur. Yine hep beraber, konuşur, detleşir, sıkıntılarımızı, mutluluklarımızı en içten duylarımızı HEP BERABER paylaşmaya başlarız.

canım benim banada oğlumun doğumunda 17 saat sancı çektirdiler sezeryan olmasın diye eşimede 3 sezeryan hakkı var bebeği kaybedersek 2 sezeryan hakkı kalıyo.ilerde aynı problem yaşanırsa falan diye...ama sonra doğmayınca mecbur sezeryana aldılar beni.
ama benim tanıdığım biri var 5 kez sezeryan oldu.bide hastanede yatarken bir arkadaşımızın 3.kez sezeryan oldu ve o bebeğinide kaybetti yani 3 sezeryan ama yaşayan bebek yok.hala görüşüyorum o arkadaşla doktorlar biraz ara ver sonra denersin demişler.yani anlıcan allahım ne yazarsa onu yaşıcaz hepimiz için hayırlısı...

Bende arkadaşlarıma katılıyorum kimseler birbirlerine kırılmasın ve kimse topiği terketmesin taraf tutmak diye bişey yok...burda herkes aynı acıları yaşıyo ve paylaşıyo.bizi birbirimizden daha iyi anlayan hiç kimse olamaz.bütün bunlar hassaslığımızdan kaynaklanıyo...PREMETE VE MAP burası ikinizde olmadan olmaz lütfen kırgın olmayın birbirinize...

Arkadaşlarım işler bu noktaya geldiği için, bizim yüzümüzden topikte böyle gergin bir ortam oluştuğu için çok üzgünüm. Keşke topiğe yazmama sebebimle ilgili bir açıklama yapmasaydım ama sessiz sedasız ortadan kaybolmamın daha kötü olacağını ve sizi meraklandıracağını düşünmüştüm. Bir süre buradan uzak kalacak olmamın sebebi Map'ın da burada olacağı ya da ona kızgın olmam falan değil. Ben bu topikte en çok paylaşımda bulunan kişilerden biriyim, yaklaşık 1 senedir hemen hemen hergün buraya yazdım, hatta bazen gereksiz yere yazmamam gereken şeyleri bile yazdım. Bildiğiniz gibi en son denize girdiğimi yazdım ve bu mesele durup durup karşıma çıkmaya başladı. Bir bakıma olaylara zemin hazırlayan benim bu herşeyi ortaya döken tavrım. Keşke herşeyimi paylaşmasaydım böylece ortada konuşacak bir mevzumuz da olmazdı. Ondan dolayı bu son olaydan sonra içimden buraya hiçbirşey yazmak gelmiyor. Elimde değil şu an için böyle hissediyorum lütfen beni affedin ve anlamaya çalışın.Belki bu duygum bir süre sonra yok olur ve ben de yeniden aranıza dönerim. Son bir kez daha buraya yazarak hem olayları açıklamak hem de sizden özür dilemek istedim. Keşke böyle bir şey hiç yaşanmamış olsaydı.

Arkadaşlar yapmayın böyle. Bu topikte herkesin acısı var. Hepimiz birbirimize destek olmak için burdayız. Yeri geliyor annemize, eşimize dostumuza anlatamadığımız tüm duygularımızı birbirimize anlatıyoruz. Başkalarına gereksiz gelen şey o an bizi üzüyorsa burda anlatıp dertleşiyoruz. KK nın en iyi topiklerinden birinde böyle bir sorun kırgınlıklar olmasın lütfen. Bu durum hassas olmaktan kaynaklanıyor, geçecek inşallah. PREMETE VE MAP lütfen kırgın olmayın birbirinize.... Burdaki arkadaşlar ve ben ikinizi de seviyoruz.

mrb kızlar nasılsınız
premete ve map cım inş. aranızdaki proplem kalmaz
bence ayrılmayın burdan
arkadaşlar arasında bence böyle proplemler olur yeri geliyor eşimizle kavga ediyoruz
annemizle bile kavga ediyoruz
sevmediğimizdenmi
lütfen kızlar yapmayınnn.

ay buralar çok ama çok sıcak hiç tadı yok buraların
çok şükür bebekle ilğili bir sorun yok
hepinizi seviyor ve öpüyorum

ya kızlar çok üzüldüm premete öncelikle yazmaman gereken şeyler demişsin herşeyimi paylaştım demişsin bence bunda bi yanlışlık yok bizbirbirimizi öyle iyi anlıyoruz ki herşeyi birbirimizlre paylaşıp dertleşmek istiyoruz aynı acıyı yaşadığımız için çoğu olaya aynı şekilde bakıyotuz ben geçen yaz hamileydim bütün kış yaptığım tatil planları iptal oldu denize falan giremedim ancak uzaktan baktın elimden geldiğince kendimi korudum ama ne oldu kucağım boş bu sefer dedim hiç bişekilde sakınmıycam sakınan göze çöp batar yazlığa gittim denize girdim sonra bu kötü şeyi yaşadım bu bizim kaderimizse biz bunu yaşarız istediğimiz kadar koruyalım hiç bişey değişmez tedbir almak güzel ama seni çok iyi anlıyorum biraz rahatlamak stres atmak istedin ama bu olay seni üzdü şuan herkez çok hassas bu topiği terk etme ama seninde dediğin gibi biraz uzaklaşmak iyi olur biz sizi çok seviyoruz sizin düşüncelerinize çok önem veriyoruz ben bu topiği bulsuktan sonra neredeyse hiçbi topiğe yazmıyorum çok güzel siyodum insanlar birbirini anlıyo bi sorun yok diye inşallah biraz zaman geçince herşey yoluna girer mapcım senide çok iyi anlıyorumbelki senin açından olaya bakamıyabilirim evet biz kolay hamile kalıyo olabiliriz eminim sen tüp bebek sürecinde çok acılar çekiyosundur ama acı değişmiyo çok kolayda olsa değişmiyo inanki ben şuan bebeğimi kaybetme riski yaşoyorum ama o kanamalı halde hastaneye giderrken bile sadece kızımı düşündüm hep ona ağladım oğlumu sevdim hissetsin annesini tutunsun dedim o sevgi bile içten gelmedi bana ne olusa olsun bu bebeği kucağıma alsam bile kızımın acısı unutulmaz birisi bana bak boşuna üzüldün hamilesin dedi bu öyle bişey değil inşallah sende tedavine başla bebeğni kucağına al daha farklı düşüneceksin çok uzun oldu sakın kimse bi yere gitmesin hepimiz acımızı sevincimizi birlikte yaşayalım

sende tedavine başla bebeğni kucağına al daha farklı düşüneceksin
sinanuraycığım yanlış anlama ama ben anlamadım neyi farklı düşüneceğim? Gerçekten anlamadım.
Bir de senin kanamanla ilgili bir mesaj yazmıştım topiğe ama galiba teknik aksaklık yaşandığı süreçte silinen mesajlarla uçup gitti. Benim de 13. haftada şiddetli kanamam olmuştu. İkiz gebeliğimde. Alttaki bebeğin eşi rahim ağızında idi. Tıbben ismilasenta previa. Ben de hastanede yattım. En önemlisi istirahat canım. Bol Bol uzan. Yukarı çıkabiliyor. İnşallah seninki de çıkacak. Bu arada çıkmasa bile bu şekilde sağlıklı doğum yapan çok var. 25-26. haftaya kadar bile yukarı çıkma şansı var. Ben hemen çıkar zannettiğimden 17. haftadaki kontrolde yukarı çıkmamış diye bozulmuştum. Sen bir sonraki kontrolünde yukarı çıkmamış olsa da üzülme. İstirahati bırakma.

bende 1 haftada yukarı çıkar diye bekliyodum sağol canım yatmaya çalışıyorum ama çok sıkılıyorum inşallah herşey yolunda gider bide bazı kadınların bütün gebeliklerinde eşleri aşağıda oluyomuş diye duydum doğrumu acaba çünkü benim kızımda da eş aşağıdaydı anlama konusuna gelince bunu anlatmak gerçekten çok zor yani şunu demek istiyorum kolaylıkla hamile kalabilsemde benim için kızımın acısını hiç bişey dimdirmez kucağımda başka bebek olsa bile hep onu isteyip onu hayal edeceğim yani hiç bişey değişmiyo

kızlar ben hala gelinciği merak ediyorum. Adet oldu diyemi okudum acaba emin değilim bilen varsa çok merak ettim. İnşallah yeni hamilemiz olur. Size tüm içtenliğimle yazıyorum ki bu topiği her açtığımda yeni haber varmı, acaba hamile duyavakmıyım diye heyecanlanıyorum. Burası bence çok güzel.

Malesef canım adet olmuş. Bende ondan çok umutluydum kesin hamiledir diyordum. Belirtileri aynı hamilelik belirtileriydi. Hayırlısı artık inşallah bir daha ki aya olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…