Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Eşin yukarı çıması çok güzel. Allah hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah. Serkraj yapıla bilir ama en önemlisi istirahat diye duydum. Doktorunla konuş, hayırlısı neyse o olsun.

Allaha emanet. Allah kızını korusun. Aynı korku ben de var, sanki hiç çocuk sahibi olamıyacakmışım gibi geliyor, Bir oğluşumu doğumda, diğerini 1.5 ay sonra kaybettim. Hiçbirini öpüp koklayamadım ve bir evlat sevgisine hasret ölüp gideceğim. Kucağım hep boş kalacak. Ümidim kalmadı.Çok mutsuzum.

Eburcu iyi tatiller canım. İyice dinlen. Dönünce tedavine enerji dolu başlarsın inşallah.
Nurpal Alicim Rüyalar topiğe daha sık gelin kızlar. Sizlerin de kandili mübarek olsun.

Canım ben dondurma-çözme işlemi yaptım tutmadı olursa süprüz olsun dedim ama malesef :))). Çok canım sıkkın artık herşeye inancımı yitirecek duruma geldim. Hayatım çok kötüymüş gibi geliyor bir ucundan tutup yaşamak zor geliyor. Son 4 yılda yaşadıklarımı düşünüyorum daha da kötü oluyorum. Hala hep aynı yerdeyim hiç bir yol katedemedim. O kadar ümitsizimki ne yapsam çocuk sahibi olamyıcakmışım gibi geliyor.

Keşeke evlenir evlenmez çocuk denemesine başlasaydım. 4 yıl önce başladı çocuk maceram hamile olduğumu öğrendiktem 3 gün sonra gebeliğimin dış gebelik olduğunu öğrendim. Çok kötü oldum ama yapacak bir şey yoktu, bazen dış gebelik olabiliyor dediler, ameliyat oldum. Bir süre çocuk yapmaya korktum dinlemeye aldım kendimi tekrar denemeye kararverdim ama bu seferde olmadı bekle allah bekle 1 seneye yakın bekledim olmayınca aşılama yaptırmaya karar verdim. Sonuç pozitif çıktı ama doktor 1 hafta sonra keseyi göremedi. Çok ısrar etmeme biraz daha bekleyelim dememe rağmen sağtüpün arızalı önceden ameliyat geçirmişttin o tüpte tekrar dış gebelik geçiriyorsun diyerek sağ tüpümü adı. Ameliyattan 3 gün sonra yeniden kan testi yaptırdım baktım ki hala bhcg yükseliyor. Doktor BHCG değerini yüksekliğne inananamadı. Ultrasona aldı baktı hamileyim. Üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim. Hamileyim ama ameliyat geçirdim narkoz aldım, ilaç kullandım ne olacaktı...Ama tabi ameliyattan 1 hafta sonra tekrar rahatsızlaandım, sancılar ağrılar, bayıltacak kadar ağrı, sürekli hastaneye kaldırılıyorum. Serum alıyorum, kanamam oluyor, bana çocuk düşüyor heralde diyorlar ama çocuk gayet iyi görnüyor da diyorlar, en sonunda yine fenelaştığım bir gün doktora gittim kanamamda vardı, beni ameliyat eden doktor tekrar baktı ve kötü haber, bu seferde sol tüpünde dış gebelik oluşmuş ama geç kalmışız tüpün patlamış dedi. Tekrar ameliyat dedi. Peki karnımdaki diğer bebek ne olacaktı, doktor zaten çok rahat eğer bu ameeliyatlardan bir zarar görürse zaten yaşamaz dedi. Ameliyat oldum ameliyattan on gün sonrada karnımdaki bebişinde kalbi dayanamadı yaşadığı iki ameliyata. Ben de tüp bebek yaptırmaya mahkum, kadın oldum. 4 ay sonra tüp bebek yaptırdım. Sonuç ne güzel pozitif ama bu kadar yaşadığım şeylerden hiç bir ders almamışım ki kıymetini bilemedim kuzularımın. Allahım nasıl bir riske attım, kuzularımı. Şimdi yüreğim çocuk hasretiyle yanıyor, ama ümitlerim azaldı.

İki tane daha dondurulmuş embriyom var ama kullanmaycağım onları, sanırım canlı embriyo deneyeceğim ve bu sefer İstanbul'a gitmeyi planlıyorum.Hayırlısı.İnşallah Allahım yüzümü güldürür.

Son düzenleme:
arkadaşlar haftaya çarşamba 32+0 oluyorum ve 3 ay önce işten ayrılmıştım ama hala çalışıyo görünüyorum sigortam işliyo.çıkarken içerde alacağım kalmıştı onun yerine sigortamın yatırılmasını istemiştim sadece 3haftalık bi fark ödemesi yapacam.ne gibi işlemler yapmam gerekiyo doğumönü izni için hiçbi fikrim yok biyerlere baktım netten ama pek aydınlanamadım bana yardımcı olurmusunuz????

söylenecek çok fazla şey kalmıyo canım herkes bitakım problemlerden geçiyo ama aynı şey için çaba harcıyoruz...dua edecez başka yapacak bişey yok.zaman...zaman...insan zamanın çabucak geçmesini istermi ben 5 senedir gün doldurmaya bakıyorum hayat bitiyo ömür bitiyo...inşallah allahım bu sabrımızın sonunda kucaklarımızı dolduracak...

SİNANNURAY canım geçmiş olsun.bebeğin eşi yukarı çıkmış gözün aydın canım.ne yapalım doktorlar ne derse onu yapmak zorunda kalıyoruz.önce allah a emanetiz sonra onlara.hepimiz için hayırlısı olsun...

sağol canım yukarı bayağı çıkmış ama daha dinlenmeye ihtiyacım var o önemli değilde şu dikiş meselesi kafama takılıyo çok kararsız kaldım benim için dua edin rabbim belki içimizden birini daha fazla seviyodur onun hürmetine bize yardım eder

merhaba kızlar nasılsınız?

ben çalışmya başladım ve bu hafta gece gidiyoruz eşimle birlikte o yüzden yorgun oluyorum giremedim
neler var neler yok bakalım
işim çok zevkli benim ama birazda çok yorucu ayaktayız hep çünkü ama olsun o güzel minik şeyleri yapması çok zevkli oluyo dün gecede çok güzel bebek montları yaptık çok hoşuma gitti ya ben zaten böyle işledğim herşeyden alıp kenara koysam dünya şey olur ama ne olur inşallah Rabbim sesimizi duyarda birde o eşyaları giydirebişmeyi nasip eder bie inşallah bizede sağlıklı sıhhatli hayırlı ömürlü evlatlar nasip eder. AMİNNNNNNNNNNNNNNN:Saruboceq:

canım benim niye öyle düşünüyorsun
lütfen ümitsizliğe kayıpılma.
inş. o günlerde gelecek
vakti zamanı geldğinde
dualarımızdasın canım.

aminnn
inş. kimsenin kucagını boş
bırakmasın Allahım.

işin hayırlı uğurlu olsun canım
dualarına aminnnnn diyorumm

Canim benim cok üzüldüm,burda böyle seyleri artik okumak iszemiyoruz,kimse yasamasin diliyoruz ama oluyor iste..bende 18 haftalik bebegimi kaybettim..üstünden 5 ay gecti..hala icim aciyor ama yapacak biresy yok..

bana kromozom,,tromboloz testi yapildi..birsey cikmadi..sonra daha detayli pihtilasma testi yapildi..gecen cuma 1,5 aydan sonra aldim sonucu ve Faktör v mutasyon cikti..3 kaybim oldu..keske daha evel arastirilsaydi ama burdada 3 düsügü beklediler..yasim ileri diye hep normal demislerdi,taki 3. 18 haftalik ölene kadar..digerleri ilk 3 ayda düsmüslerdi---

benimde gögüslerimden süt geldi 1 ay..doktor proloktin hormonu düssündiye hap verdi,sanada verirler ama hapin yan etkileri bende cok oldu,resmen komalik gibiydim..1 hafta anca ictim biraktim..sonrasinda adacayi ictim günde 5-6 bardak.adacayili bonbon emdim..doktor tavsiye etti...adacayi cok etkili.ve sakin gögüslerini sIkma,ben hep meraktan sIkip durdum o yüzden gec kesildi..

Allah birdaha hicbirimizr ve hicbir anne adayina yasatmasin..Unutma zaman herseyin ilaci..Duygularini bastirma,bizlerin bebekleri öldü ve ölüm her zaman acidir,acimizida yasayacagiz,yasimizi tutacagiz ki sonrasinda daha saglikli olalim.

SEVGIYLE KAL,,,

canım yazdıkların verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim umarım bu durumları bir daha yaşamayız ve bebeklerimizi kucağımıza alırız

kızlar bu sabah haberleri seyrettim ve çok ağladım. Bunu sizlerlede paylaşmak istedim. Belki sizde görmüşsünüzdür. Daha yeni doğmuş bebeği bir inşaat işçisinin evinin kapısına bırakmışlar. Adam yetkililere haber vermiş olayın en acı tarafı şu ki; yavrum adamın kolunu emiyordu açlıktan. O emmeye çalışan dudaklarını gördükçe içimden yine bişeyler gitti. Bizim yavrularımız bizi hiç ememedi. Bizim sütlerimiz boşuna aktı. Sütümüz aktıkça içimizide söktü. Bu dünyanın adaleti bumu dedim. Rabbim isyan olarak almasın ama düşündüm. Bu nedenle güne ağlayarak başladım. Allah harırlısını versin hepimiz için.

Canım hep böyle haberler benim canımı yakmıştır. Dediğin gibi biz yavrumuza haseretken bazıları böyle sokağa bırakıyorlar öyle savunmasız masumları. Bunlar insan olamazlar. Allah ıslah etsin böyle insanları...

Canım olumsuz düşünme. Nerden bilebilirdin ki bunları yaşayacağını. Hayat bir imtihan. Allah en kısa zamanda yüzünü güldürür inşallah. Hayırlısıyla kucağına bebişlerini alırsın inşallah. İstanbul da hangi merkezde düşünüyorsun tedavini?

canım böyle kendini kahretme kaderde yazılan geliyor başa , Bizim imtihanımızda böyleymiş .Bir bebek anne rahmine düştüğü anda onun ne zaman doğacağı, kaderi zaten belli . biz avuçlarımızın içinde taşısak bile ki ben öyleydim bir sürahi suyu bile taşımazdım ağır diye çooook dikkat ederdim ama ne oldu herşey olacağına vardı ..inş. bundan sonra herşey güzel olur inş. Rabbim sağlıcakla hayırlısıyla kucağımıza aldığımız günleride gösterir..
yeni işin hayırlı olsun canım . en iisini yapıyosun evde otur otur insan daha çok düşünüyor en azından kafan dağılır ne güzel minik minik şeylerle uğraşıyorsun .. Rabbim en kısa zamanda onları giydirebileceğin bir evlat nasip eder inş.

Kimisi evlat diye yanıyor kimisi evladının değerini bilmiyor , bu dünya böyle işte ..

nihsav arkadaşım ben de çok okudum bu tir haberleri bu yavrucağın en azında yaşama şansı olmuş
kış aylarında bu şekilde bırakılan bir bebek donarak ölmüştü. Okudukça ben de neden? diye çok sordum kendime ama kader işte bizim bilemediğimiz o kadar çok şey var ki... İsyan etmemeye çalışmalıyız.
Şeymacim Rabbim yavrunu bağışlamış sana. Çok geçmiş olsun.
Sinannuray eşinin yukarı çıkması çok iyi bir gelişme. İnşallah bir daha kanaman da olmayacak yukarı çıktığı için. Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili topik var prematüre bebekler bölümünde oraya girip oradaki arkadaşlardan fikir alabilrisin. Ama dr yapalım dediyse yaptır sonra pişma olma canım. Fazla riskli bir işlem değil diye biliyorum. Olmazsa başka bir doktora daha sor.
Cici işe girmiş olmana en önemlisi de işin severek yapıyor olmana sevindim canım.

eburcu son 2,5 yıl içinde ben de korkunç şeyler yaşadım. Sezen Aksu'nun bir şarkısında '' gönlümün bayramları, şenliği söndü'' diye bir laf var ya şu anki durumumun özeti bu.
Bir tek ahirette onlara kavuşma ihtimali var benim için. Ben de senin gibi bir daha gebe olamayacağımı hissediyorum.

canım bende senin gibi hissediyorum. İçimdeki heyecanı, gülmeyi, huzuru, kafamın boş olmasını öyle çok özledim ki. Ama inanmamız lazım bizimde yüzümüzün güleceğine. Birde bende şöyle bişey oluyor. Sanki herkez hamile kalır, sorunsuz doğurur ama benim olamazmış gibi. Etrafıma bakıyorum o kadar kolayki çocuk sahibi olmaları ve hamilelikleri.
Allahtan artık sabır istiyorum içimin ve kafamın birazcık rahatlaması için, çünkü böyle bir psikolojide olucağı varsada olmaz, sağlıklı bir şekilde doğacağı varsada doğmaz biliyorum. Ancak ben kendi gücümle bunu sağlayamadım. Bende allahtan istiyorum artık

merhaba kızlar
nasılsınız?
herkese hayırlı cumalar

bir bakayım neler yapıyosunuz diye bakim dedim
Rabbim inşallah herkesin dualarını kabul eder hepimizin kucakları dolar tekrardan inşallah amiiiiinnnnnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…